..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Gerçeði arayan bir insan, öncelikle her þeyden gücü yettiðince kuþku duymalýdýr. -Descartes
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yaþam > Adsýz




13 Þubat 2014
Bir Gün  
Adsýz
Bir gün, elbet bir gün güneþ aydýnlýk tarafýný herkese gösterecek. Ýnanýyorum. Çünkü; aslýnda Allah seviyor bizi


:AJHD:
Bir gün, elbet bir gün güneþ aydýnlýk tarafýný herkese gösterecek… Ýnanýyorum, çünkü aslýnda Allah seviyor bizi.

Yorgunum.

Ruhum, bedenim, beynim yorgun. Mülayim görünen parmaklarýmý kýmýldatmaya mecalim yok sanki. Belirli aralýklarla açýp kapadýðým gözlerim inkisarlar yaþamakta. Ciðerlerimde biriken nefes, boðazýma iltica ettikçe tabi olarak aðzýmý açmak bile zor. Bu aciz çehre, tebessüm için dirense bile muvaffak olamýyor. Cebimde biriktirdiðim hayallerim, çocuk yüreðimde nasýr baðlamýþ gibi. Ýçimde taþýdýðým sevdanýn gölgesine sarýlmýþ hayallerim, gün yüzüne çýkmayý beyhude beklemekte. Sen diye kurduðum bütün düþler bile, dokunaklý bir þarkýdan ibaret. Kutsal bir yaðmur gibi dökülen her göz yaþý içimde biriken bir nehir gibi.

Zihnimin dikenli telleri, çocuksu çýrpýnýþlarýma avare avare gülmekte. Göðüs kafesimi sýkýca tutup öldürsem hepsini, bu beyhude gayretkeþlik sona ersin istesem de vicdaným bu hareketimin karþýsýna dikilir ve cellâdýna bakan bir kahraman kesilir. Bütün bunlar, Iþýk mý karanlýða muhtaç, karanlýk mý ýþýðý arar bulur, sorusuna cevap bulmam için bir seremoni sanki.

Günü geldiðinde bedenimin beni terk etmesi, bu bedenin kurbaný olma düþüncemi körüklüyor adeta, bundan kurtulmamýn imkâný yok. Birbirimizi yok edeceðiz iþte. Asi olmanýn, isyanlarýn, bir hükmü yok iþte, kurban kurbandýr. Mücadele etmenin de bir anlamý yok, ortaya bir galip de çýkmayacak, bir maðlupta, sýrf alýþagelmiþ düzen ve bilgi hasar görmesin diye bunu yok saymanýn bir anlamý yok, ten bedenden kopacak ve bitti.

Günler, dakikalarýn yerini almýþçasýna, kendisini yakalamaya çalýþan saniyelerden kurtulmak için, hýzlý hýzlý akarken, geçen her yeni günün hýzý beni dehþete düþürüyor. Yaným yörem sancýyor buna engel olmak için mabedimin en kuytu köþesine sakladýðým çocuksu gülüþlerimi seriyorum ortaya ama nafile, yine de bu sancýdan kurtulamýyorum. Herkesin bundan bi haber olmasýnýn da bir anlamý yok, kendi kaderimi deðiþtiremezken onlarýn kaygýlarýna katiyetle engel olamam.

Üç eksik, iki fazla yaþanan bir yaþam, þafaðýn uzaklýðýnýn da bir delili adeta. Ne istediðimi bile unutmuþ gibiyim. Þafaðýn koynuna sýðýnmak mý, yoksa karanlýðýn derinliðine mi saklanmak mý? Bu iki seçeneðin arasýndaki farký bile ayýrt edemeyecek gibiyim. Belki de aslýnda her ikisine de son vermek istiyorum.

Yaþam ile inatlaþmak, inadýna onun üzerine gitmek gaddarlýk, Azrail’in nefesini ensemde hissederken ölüm anýnýn kokusunu hisseden yaþlý gibi, direnmenin de ehemmiyeti yok, güneþ neyi aydýnlatmýyor ki, diyerek mutluluðu oyuncak kutusundan ibaret sanan, çocuk sevinci taþýmanýn da anlamý yok. Geçmiþimin kökleri önüme dikilmiþken, içimde inatla büyüyen ve bu büyümeye inat hiçbir istikbali olmayan bu sevdanýn da artýk bir tesiri yok. Kendimi deðiþtiremezken yeryüzünün tek zerresini deðiþtirmekten bahsetmek, gücümün beni aþmasýna izin vermek manasýna gelir ki bu da kendime yaptýðým en büyük riyakârlýk olur.

Gün ýþýyýnca, kuytu sýcaklýðýndan sýyrýlan güneþ, varsýn ýsýtsýn üþüyen baþka bedenleri, çið taneleri kök salsýn sýcaðý hissettikçe, ilham olsun ressamlara bu müspet manzara, çocuklar topaç çevirsin, bülbül güle âþýk olsun, dünya yine dönmeye devam etsin bir tarafý aydýnlýk bir tarafý karanlýk.

Hiç gerek yokken var olmaya devam eden yaþam alametlerini takip etmekten vazgeçme zamaný. Felek son bir tebessüm okunu bütün içtenliði ile fýrlatýrken bile çok zalim. Zihnim gerçek varoluþ semasýna kanat açarken son bir gülümseme ile berraklaþacak bedenimin, beni takip etmesine izin verip ilk defa, son kez fýsýldayacaðým.

“Þimdi söz sýrasý bende”



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yaþam kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Gülüþün Aklýmda Saklý Kaldý
Seni Hep Çok Çok Seveceðim...
Yalnýz Kalmak Ýstiyorum
Konuþma Vaktim Gelmiþ Hemen Yetiþmeliyim
Bir Þeyin Yerine Diðerini Koy (Ama) Mak
Sevgili Leyla
Kýþ Mevsimimide Sen Anlat Bana
Seni Yine Hep Çok Çok Seveceðim
Kozada Bir Kelebek
Annem

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kelimeler Biriktirdim Sana Ýlmek Ýlmek D/okuman Ýçin
Ne Bilmek Ýstersin Ey Yar?
Hayalden Hilale
Aþkta Yarýn Kimin Umurunda
Sevgili Günlük
Sinemde Bir Yaradýr (Bu Þehir)
Sevgili Günlük
Küçük Not Büyük Hayal
Sevgili Günlük

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Seni Düþünürken [Þiir]
Aslýnda Aðlamayacaktým [Þiir]
Yanýlýyor Muyum? [Þiir]
[Þiir]
Sessizce Veda Son Bölüm [Öykü]
Sessizce Veda 8. Bölüm [Öykü]
Sessizce Veda 7. Bölüm [Öykü]
Sevgilicilik Oyunu [Öykü]
Sessizce Veda 6. Bölüm [Öykü]
Sessizce Veda 3. Bölüm [Öykü]


Adsýz kimdir?

Hiç bir özelliði olmayan, sýradan biriyim.

Etkilendiði Yazarlar:
Emile Zola, Beethoven, Mina Urgan, Necip Fazýl


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Adsýz, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.