..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Mektubum sanýrým fazla uzun oldu, çünkü daha kýsa yazmak için yeterince vaktim yoktu. -Pascal
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yaþam > Selin Arslanoðullarý




27 Aralýk 2002
Hayatýn Uzun Labirentleri  
Selin Arslanoðullarý
Hayatýn uzun labirentlerinde dolaþmýþtý yaþlý ruhu. Hatalarýn damgaladýðý yüzlerce hayal kýrýklýðýyla adýmýný atmýþtý yaþama. Olgunlaþtýkça öðrenmiþ, öðrendikçe yalnýzlýða düþmüþtü. Ve þimdi, bir zamanlar hovarda olan yüreðinde bir melankoli, kýpýr kýpýr


:BCJC:
"Kazanamayacaðýn bir oyuna hiç baþlama" dedi ihtiyar adam. Zamanýnýn çalýndýðýný hissediyordu çünkü. Kazanamayacaðý oyunlarla harcamýþtý yaþamýný ve þimdi piþmandý belki. Piþmandý.
     Hayatýn uzun labirentlerinde dolaþmýþtý yaþlý ruhu. Hatalarýn damgaladýðý yüzlerce hayal kýrýklýðýyla adýmýný atmýþtý yaþama. Olgunlaþtýkça öðrenmiþ, öðrendikçe yalnýzlýða düþmüþtü. Ve þimdi, bir zamanlar hovarda olan yüreðinde bir melankoli, kýpýr kýpýr olan vücudunda ise bir matem havasýyla düþmüþtü boþluða. Kararsýzdý devam etmekte. Yorgundu çünkü. Vücudu yorgundu. Yüreði ise yaþlý... Ve yalnýzdý. Hayatýndan geçen binlerce ironi yalnýzca birer aný olarak kalmýþtý. Herkes gelip geçmiþti yanýndan. Þimdi kimse dönüp bakmýyordu bile yüzüne. Yalnýzdý. Yalnýzlýða düþmüþtü.
     Yaþlý adam, gözlerinden akan bir damla gözyaþýný elinin tersiyle sildi. Gülümsedi ama gözlerinde puslu bir bakýþ, acý dolu bir haykýrýþ vardý. Biliyordum. Acý içindeydi. Kývranýyordu kendi içinde. Gitmek istiyordu. Bitmesini bekliyordu. Gitmeliydi. Zamaný kaybetmeliydi.
     "Hayat sana süprizler sunacak küçüðüm" dedi. Buruþuk, beyaz yüzünün rengi tamamýyla attý. Solgun mavi gözleri dalgýn dalgýn uzaklara bakmaktaydý.
     "Ve sen her zaman süprizlerden hoþlanmayabilirsin." Sustu. Belli ki onun hayatýna kötü süprizler pek sýk uðramýþ, acýlarýndan arta kalan külleri geride býrakmýþ, yaþamýnýn zamanýný çalmýþtý. Belli ki baðýrmak istiyordu yüksek sesle. Haykýrmak istiyordu umutsuzluðunu. Ve yaþamak istemiyordu artýk. Bitmeliydi.
     Gülümsedi tekrar. Ama bu sefer ki gülümsemesinde acý yoktu sanki. Þaþýrdým. Çünkü yaþlý yüzü gençleþmiþti bir anda. Sonsuzluða uzanan parlak bir ýþýk saçýyordu gözleri. Þaþýrmýþtým. Neredeydi o umutsuz ihtiyar?
     "Yine de..." diye baþladý söze. Yutkundu. Devam etti sonra; "Yine de tüm olumusuzluklara raðmen hayat yaþamaya deðer ve tüm kötülükler bir gün yerini bulurken aralara serpiþtirilmiþ ufak sevinçler için varolmak güzel." Gülümsedim. Ýçimi saran ufacýk bir umut parçasýný hissediyordum derinden. Bilemiyordum. O kadar acýya raðmen yaþamak hala gülümsetebiliyordu. Tüm karamsarlýklara raðmen güneþ hala parýldýyordu. gece sona eriyordu. Sönen yýldýzlarýn yerine yenileri parýldýyordu ve insan varoluyordu. Ve insan seviyordu.

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Yaþlý..
Gönderen: ÖRSAN BAYDAR / ÝSTANBUL
10 Mayýs 2004
Kayýplardan öðrendiklerimiz yaþlandýðýmýz mýdýr ki.. Yaþlanýyorsa, bizimle beraber yaþlanýyor herþey.. Kayýplarýmýz dað gibi yýðýlýnca ardýmýza, kazananlarýn küçük kum tepelerine tepeden bakabiliyoruz ne de olsa.. Buna gülümsemeliyiz.. Hiç deðilse mücadele etmiþiz.. Ve asla yaþlanmayacaðýz.. Ruh yaþlanmaz.. Yükselir..gecenin_bugusu..




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yaþam kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Renkli, Keçeli Kalemlerim
Yalnýzlýk Elbiseleri

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ben Buradayým...
Hoscakal Sen Sandigim Sen!
Maddenin Pesinde
Yalnizliklar Sehri Istanbul
Bir Harf Binlerce Ýðnesini Batýrýr Tenine
Sakýn Unutma
Mirasýný Yok Et ve Alay Et
Bomboþ Gözler
Hiçkimseye Bir Mektup
Oyuncaðýmý Benden Almayýn!

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Kimim Ben? [Öykü]
Karma [Öykü]
Onuncu Enerji - Bölüm 3 [Roman]
Onuncu Enerji [Roman]
Onuncu Enerji [Roman]
Romeo'lu Düþünceler Playboy'la Seviþmeler [Eleþtiri]


Selin Arslanoðullarý kimdir?

Ne ekersen onu bicersin' e inaniyorum ve aklima ne gelirse yaziyorum ki bu teorimi kanitlayabileyim


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Selin Arslanoðullarý, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.