..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Kirazlar ve dutlarýn tadýný çocuklar ve serçelerden sor." -Goethe
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Günlük Olaylar > Hakan Yozcu




29 Nisan 2014
pamukova 75. Yýl Ýlkokulu"ndan Gelen Mesaj  
Hakan Yozcu
Dün, öyle bir mesaj geldi ki, beni çok sevindirdi. Duygulandým, heyecanlandým. Mesaj, Sakarya Pamukova Ýlçesi 75. Yýl Ýlköðretim Okulu’nda görev yapan bayan bir öðretmen arkadaþtan geliyordu. Adý: Ülkü Gazovalý. Kendisi atanmamýþ bir öðretmen. Bu okulda ücretli olarak çalýþýyormuþ.


:ACBA:


     Günümüzde iletiþim çok kolay ve rahat bir duruma geldi. Özellikle internet olayý, insanlara bu konuda gerçekten büyük hizmet veriyor.
     “Uzak”, “Gizli” diye bir kavram kalmadý neredeyse. Her þey elinizin altýnda, bir týk kadar uzak. Oturduðunuz yerden her türlü bilgiye eriþebiliyor ve dilediðiniz herkese ulaþabiliyorsunuz. Veya baþka bir deyiþle onlar size eriþiyor.
     Günlük olarak her gün elektronik posta adresime göz atarým. Facebook sayfamda da gelen mesajlara mutlaka bakarým. Genelde her gün bir mesaj veya mesajlar gelir.
     Dün, öyle bir mesaj geldi ki, beni çok sevindirdi. Duygulandým, heyecanlandým. Mesaj, Sakarya Pamukova Ýlçesi 75. Yýl Ýlköðretim Okulu’nda görev yapan bayan bir öðretmen arkadaþtan geliyordu. Adý: Ülkü Gazovalý. Kendisi atanmamýþ bir öðretmen. Bu okulda ücretli olarak çalýþýyormuþ.
     Ýnternette yazdýðým tiyatro oyunlarýndan olan “Ormanda” adlý çocuk oyunumu kendi okulunda oynatmak istiyor. Ve bu konuda benden izin istiyor.
     Halk Eðitimi Merkezi’nde Drama kursu açmýþ. Çalýþmayý ve tiyatroyu çok sevdiðini söylüyor.
Mesajda þöyle devam ediyor: “Tiyatroya gönül vermiþ 14 tane çocuðum var. Kursumuz Mart Ayý gibi sona erdi; ancak çocuklar bir tiyatro oynamak için çok istekli idiler.Ve güzel bir metin araþtýrýrken ''Ormanda'' isimli tiyatro metnine rast geldim. Bol, sosyal mesaj içerikli ve çok güzel bir metindi. ‘Çocuklarla ufak bi þekilde oynarýz, biter’ diye düþündüm; ama bu iþ, biraz fazla büyüdü sanýyorum. O yüzden mutlaka ve mutlaka yazara ulaþmam gerektiðini düþündüm. Þimdi sizden izin istiyorum. Ben, bu metinden çok faydalandým, içine müzikler ufak danslar da ekledim tabi ki. Sizin de görmenizi çok arzu ederim, ama izniniz olur mu bilemiyorum. Merakla cevabýnýzý bekliyorum...Bu konuda ben de, çocuklarým da çok hevesliyiz. Siz eðer izin verirseniz çok çok mutlu olacaðýz. Gönül rahatlýðý ile oyunumuzu oynayacaðýz....”
     Bu satýrlar karþýsýnda sevinmemek, duygulanmamak mümkün mü?... Heyecaným, mesajý okudukça artýyordu. Öðretmenimiz, anlatmak istediklerini çok iyi ifade ediyordu. Bu kadar içten gelen bir isteðe “Hayýr” diyebilir miydim? Asla diyemezdim. Zaten benim böyle bir durumdan zerre kadar beklentim olmazdý. Þu ana kadar hiç bir oyunumdan telif ücreti almadým. Almam da... Çünkü uzak bir yerde birilerinin oyunumu oynamasý, beni oralarda sevgi ve saygýyla anmasý, benim için zenginliklerin en büyüðü, mutluluklarýn en güzelidir.
Bu öðretmenimizin mesajýna da anýnda olumlu bir þekilde cevap verdim.
     Biraz sonra bana bir arkadaþlýk isteði geldi. Baktým, bu öðretmenimizdi. Kabul ettim. Uzun uzun konuþtuk, sohbet ettik. Tanýþtýk. Projelerini anlattý. Okulunu tanýttý. Yaptýklarýný sýraladý. Gerçekten çok deðerli, üretken, çalýþkan bir eðitimciydi. Medeni cesareti oldukça yüksek seviyedeydi. Sanýyorum bundan sonra birbirimizden çok þey öðreneceðiz. Bir dost kazandýðýma inandým...
     Tabii bu arada okullarýnýn sitesine girdim. Fotoðraflarýna baktým. Bilgiler aldým. Þirin bir okul. 1911 yýlýnda eðitime baþlamasýna raðmen ilk yazýlý belgeleri 1930 yýlýna ait Diploma defteriymiþ.
Okul, 1937 yýlýna kadar “Akhisar Mektebi” diye anýlýyormuþ. Ahþap okul binasý 1994 yýlýnda yanarak yok olmuþ.
1956 yýlýnda devlet halk iþbirliði ile ortaokul olarak yapýlan binaya öðrenci sayýsý artmasý sonucu 2. Kat ilavesi yapýlmýþ.
1975 yýlýnda ortaokul bugünkü çok programlý liseye taþýnýnca, bina ilkokul olarak kullanýlmaya baþlanmýþ. 1996 yýlýnda 15 derslikli ek bina yapýlarak, okula dahil edilmiþ.
Okuldan bu güne kadar Türkiye’ye bir çok siyasetçi yetiþmiþ: Eski Maliye Bakanlarýndan Ýsmail Rüþtü Aksal, Yýlmaz Ergenekon, Eski Adaalet Bakanlarýndan Þevket Kazan bunlardan bazýlarýymýþ.
     Okul, 1937 yýlýna kadar “Akhisar Mektebi” bu tarihten sonra da “Pamukova Merkez Ýlkokulu” adýný almýþ. 1998 yýlýnda ise “75. Yýl Ýlköðretim Okulu” adýyla hizmet vermeye baþlamýþ. 2012’de Ýlkokul ve Ortaokul olarak ayrýlmýþ.
Þu an okulda, 12 öðretmen, 16 derslik, 1 laboratuvar, konferans salonu ve kütüphanesi var. Ýl merkezine uzaklýðý 38 km. Tam gün eðitim yapýlýyor.
6 Mayýs 2014 tarihinde 75. Yýl Ýlkokulu Tiyatro Kolu, Gazimaðusa Meslek Lisesi Tiyatro Kolu için yazdýðým “Ormanda” isimli çocuk oyunumu oynayacak. Bedenim burada olsa da, gönlüm, orada, onlarla olacak.
Böylece bu öðrenciler, daha bu yaþlarda Kýbrýslý bir yazarýn oyununu oynamakla Kýbrýs’ý tanýmýþ olacaklar. Kýbrýs’a karþý bir sevgi duyacaklar. Týpký þu an, benim onlara karþý duyduðum sevgi gibi...
Dilerim bu sevgi, filizlenir, dal budak salar ve gönüllerinde kökleþir. Hep sevgiyle yaþarlar... Kimbilir, belki de aralarýndan yarýnýn çok büyük, çok ünlü tiyatrocularý çýkar...
Kendilerine büyük baþarýlar diliyorum...



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn günlük olaylar kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Girne’de Kahve Ýçimi
Ben Olsam
Meyhi Keyf
Muhtarlarýmýzýn Ýstekleri
önce Saðlýk
Nkl Sanat Gecesi
Mehmet Ersöz’ün Ardýndan
Lefke"de Kahve Sohbeti
Ýnsan Azim Ederse
Müjgan ve Naile Haným’larý Aðýrladýk

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bir "Mavi Köþk" Yazýsý
Kýbrýs'ýn Ýlk Yerli Komedi Filmi
Kadýn Olmak Zordur
Öyle Bir Dünyada Yaþýyoruz Ki!
Ýstanbul Notlarý
Nerede O Eski Ramazanlar?
güvercinlik’te Hafta Sonu
Farklý Bir Yönetici,
"Kod Adý Venüs" Getto Çadýrlarý
ipek Amber Ýle Gurur Duyduk

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yüreðimde Ýhtilal Var [Þiir]
Hayat Seni Çözemedim [Þiir]
Helallik Ýstiyorum [Þiir]
Yörük Kýzý [Þiir]
Nasihat 2 [Þiir]
Seninle Olayým [Þiir]
Geliyoruz [Þiir]
Nasihat [Þiir]
Aþk Var mý? [Þiir]
Minik Bir Þaire Rastladým [Þiir]


Hakan Yozcu kimdir?

1964 doðumluyum. Kuzey Kýbrýs'ta yaþýyorum. 1988 Erzurum Atatürk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatý Bölümünden mezun oldum. 20 yýl çeþitli okullarda edebiyat öðretmenliði yaptým. Uzun yýllar Yenivolkan ve Güneþ Gazetelerinde köþe yazarlýðý yaptým. Þu an Habearkýbrýslý ve Güncelmersin Gazetelerinde yazýyorum. Birçok internet gazete ve sitelerinde yazýlarým yayýnlanýyor. Þiir, öykü ve tiyatro oyunlarý yazýyorum. Bu alanlarda çeþitli ödüllerim var. Kendime ait basýlmýþ "Güzel Bir Dünya" ve "Mesela Baþka" isimli iki adet öykü kitabým var. 7 tane tiyatro oyunum var. 6 yýl Kýbrýs Türk Devlet Tiyatrolarý Genel Müdürlüðü görevinde bulundum. Halen Baþbakan Yardýmcýlýðý Ekonomi, Turizm, Kültür Ve Spor Bakanlýðý'na baðlý Müþavirim.

Etkilendiði Yazarlar:
...


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Hakan Yozcu, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.