..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Tarih, hiçbir zaman orada bulunmamýþ kiþiler tarafýndan anlatýlan hiçbir zaman olmamýþ olaylarla dolu bir yalan. -Santayana
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Anýlar > ARZU MUMCU




31 Aralýk 2002
Sensiz Yeni Yýllara  
ARZU MUMCU
Herþey seninle anlamlýymýþ.Seni çok özledim..


:CGAD:
Sensiz yeni bir yýla daha merhaba diyeceðiz.. buruk ve üzgün...Hatýrlýyorum da ne eðlenceli geçerdi çocukluðumda yýlbaþý geceleri..toplumun çoðunluðunun yasak diye ürkerek erken yattýðý o gecelerin birinde –sanýrým 4 yaþlarýndaydým- sen “ çocuklar bakýn gece 12 de çeþmelerden meyve suyu akacak sakýn uyumayýn” diye bizi kandýrmýþtýn..ve tek amacýn saat 12’yi ailecek bitirip, yeni yýla beraber girmekti, o geceyi ölsem unutamam..þimdilerde nasýl da gülüyorum gece yarýsýný bekleyip, lavabolara koþuþumuza...Ah be bir tanem, sönen bayramlar gibi yeni yýllar, bütün özel günler de söndü sen gideli.
Yaþlarý, bana yakýn olanlar bilir, tombalanýn vazgeçilmezliðini.. Seninle hem tombala, hem domino oynar yenilince de mýzýkçýlýk yapardým..avazým çýktýðý kadar “oynamýyorum iþte” diye baðýrýrdým..Senin varlýðýnmýþ asýl o günleri mutlu kýlan da, ben anlamamýþým minik yüreðimle..Seni ne çok sevmiþim, oysa þimdi o zamanlar söyleyememenin acýsý kavurur yüreðimi..
Yepyeni bir yýla girsek de eskisi gibi yeni umutlara sahip deðilim baba, bunlarý sana anlatmam doðru mu bilmiyorum ama bildiðim bir gerçek var ki en büyük sýrdaþým, derttaþým sensin benim. içimdeki umutsuz yanýmý anlatmaya kararlýyým ya, o yüzden güzel þeyleri bir türlü anlatamýyorum.
Ýçimde öyle büyüyorsun ki gün be gün, yoo bundan asla þikayetçi deðilim..ne var ki; o güzel ruhun aklýma geldikçe gidiþine kahroluyorum baba..bunu kabul etmek istemiyorum..Allah beni affetsin böyle düþündüðüm için ama aradan 2,5 yýla yakýn zaman geçse de hala inanmak istemiyorum çünkü,
O gidiþ sana hiç yakýþmadý...Öldüðünü söylediklerinde hastane koridorlarýndan sana ulaþmak için çýðlýklarýmla koþarken o yol bitmek bilmedi ve bittiðinde de yataðýnda senin o güzel yüzüne ölümün bulaþamadýðýný görmüþtüm.Sanki uyuyordun, az evvelki sýkýntýlarý sanki sen deðildin yaþayan..seni ellerimden acýmasýzca aldýlar baba...bu iþi yapanlar nasýl bir yürek taþýyorlar ya Rabbim...o gün hayattan oldukça büyük, milyonlarca basamak düþtüm aþaðýya.. ellerimden tutanlarýn hakkýný ödeyemem ama babacým yokluðunu ve o dramatik gidiþini kimse silemedi..seni çok özlüyorum.. Yeni yýl diye bir þey varsa, beni affetsinler ben hala 20/Temmuz/2000 de asýlý kaldým..Seni alýp götüren tarihte yaþýyorum.Biliyorum sen cenneten o güzel kaþlarýný çatýp “yeter, bu yas bitsin,bitir!” diyorsun ama öyle kolay olmuyor iþte babacým, olmuyor...Senle olan yeni yýl kutlamalarý kalsýn aklýmda býrak, bir tek annemin doðum günü ya o gün iþte yalnýzca onu kutluyoruz, senin yerine de öpeyim mi annemi?
Seni nasýl özledim bilsen genç delikanlým..Saat tam 24:00 de çeþmelerden meyve suyu akmasa da gözlerimden sana doðru yaþlar süzülecek, ne olur hemen kýzma aðlayacaðým diye.. o yaþlarla sana dokunuyorum ben, yoksa hasretine yüreðim bu kadar dayanýr mýydý?

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Ýçim acýdý..
Gönderen: Didem SEVÝNÇ / Ýstanbul
13 Nisan 2003
Sevgili arzu,,ne diyeceðimi bilemiyorum..Týkandým sanýrým..Yazýn içimi burktu..Öncelikle babana Allahtan rahmet diliyorum.Ve sana gelince,,hayat acýmasýzdýr bilirim..Ve yaþam insaný olgunlaþtýrmak için sürekli üzüntüler yaþatýr,ayakta durabilmek için biraz acý çekmenin gerekli olduðu mantýða aykýrý olsada kötü bir gerçek var..o da çizelge böyle iþliyor ne yazýkki..Kalbinin kýrýklýðý geçici deðil farkýndayým..Ama kendine yýpratmaktan baþka biþey yapamazsýn.Hem biliyormusun?Sevip te kaybettiklerin seni görüyorlar.Bence güçlü ol.Babana yapabileceðin en güzel þey ona dualar etmektir.Sanada mutluluklar.Kendine iyi bak. Didem

:: Canım Arkadasım
Gönderen: Elçin / Aydın
1 Ocak 2003
Geldi, eksikte olsa yeni bir yıl, dönülmez yollara uğurladıklarımızdan ayrılalı + 1 sene daha oldu. Bunun acısını hissettik, ama devam eden hayatımızdaki insanlara daha bir sıkı sarıldık belki bu kayıplarımızla, geçen zamanın güzelliği, sonundaki kavuşmak umudu.. Canım dostum, sana, anlatımına diyecek söz bulmam çok zor, her zamanki gibi çok ama çok güzeldi.. Sevdiklerinle bir ömür önce sağlıklı, sonra huzurlu sonrasında mutlu, nice, nice yıllar dilerim. Sevgili Babanıda rahmetle anıyorum. Huzur içinde yatsın. Sevgilerimle...

:: Yaþam devam ediyor.
Gönderen: Kâmuran Esen / Bolu / Mudurnu
1 Ocak 2003
Merhaba Arzu; izedebiyata hoþgeldin.Eski dostlarýn arasýna yani. Satýrlarýný içim burkularak okudum.Babana duyduðun özlemi, onu kaybettiðin andaki ruh halini çok dokunaklý anlatmýþsýn...Acýlar, ölümler, ayrýlýklar.....Bizi olgunlaþtýran, hatta hayata bakýþ açýmýzý, deðer yargýlarýmýzý deðiþtiren etkenlerdir onlar....Senin de , babaný kaybettikten sonra, bir zamanlar senin için çok deðerli þeylerin bazýlarýndan vazgeçtiðini; bir zamanlar senin için çok önemli olan bazý þeylerin, sana artýk pek fazla bir þey ifade etmediðini tahmin edebiliyorum.....Ne var ki seni anlayabilen eþin var (mýþ), þanslýsýn....Ve hayat devam ediyor.Acýný yüreðine gömüp, normal yaþantýný sürdürmeye devam etmelisin.Baban da bunu isterdi senden.....Bir de þunu unutma: Anne-babalar evlâtlarýný acýsýný görmesin.Çünkü onlarýn, evlât acýsýna dayanabilmeleri çok zor....Babana Allah\'tan rahmet diliyorum.Sana da mutlu bir yaþam, eþinle ve ileride doðacak çocuklarýnla birlikte. Yeni paylaþýmlara. Selâmlar, sevgiler. Not:Yazmayý ve konuþmayý çok severim diyorsun.Ne tesadüf, ben de çok iyi bir dinleyiciyim.Seni dinlemeye hazýrým.Galiba bu bir davet, deðil mi?:) Kâmuran Esen




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Hoþgeldin Yavrum
Bu Ne Biçim Dünya!

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Çok Özledim [Þiir]
Güneþin Kýzý [Þiir]
Diriliþim Oldun [Þiir]
Bu Aþk Ýkimiz Ýçindi... [Þiir]
Papatyam [Þiir]
Gözyaþý Kaybýndan Ölürüm [Þiir]
Matematiksel [Þiir]
Sevgiliye [Þiir]
Kýzým [Þiir]
Suçluyuz Aslýnda [Þiir]


ARZU MUMCU kimdir?

Yazmayý ve okumayý çok seviyorum. Elbette konuþmayý da. . .

Etkilendiði Yazarlar:
Ü.Yaþar Oðuzcan, Orhan Kemal, Sunay Akýn..ve aslýnda tüm ustalar...


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © ARZU MUMCU, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.