..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Güzellik her yerde karþýlaþýlan bir konuktur. -Goethe
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yüzleþme > Tayyibe Atay




1 Ocak 2003
Kesitler -1-  
Tayyibe Atay
Bir göçmen kuþun gelip gönlümde yuva yapmasýný,beni mekan olarak kabul etmesini istiyorum.Elimi sol yanýma bastýrýp duruyorum öylece..


:AFGD:
Hazanýn ilk aylarý;hava serin ama güneþli..Erken kalktým yataktan;uykumu alamadan.Ýçimde bir garip duygu.Birazdan terk edeceðim bu þehri.Rahatlýðýmý,özgürlüðümü,babamdan kalma bu sevimli minik evimi geride býrakarak..Odalarý ne kadar da geniþ oysa.Duvarlarýna dokunamýyorum;ben yaklaþtýkça uzaða gidiyorlar sanki.Sabah sabah balkona çýkýyorum;üstümde hala pijamalarým...Herkese ne,caným böyle çýkmak istiyor iþte..Sandalyeye oturup karþý ki evin damýndaki güvercinleri seyretmeye dalýyorum.Hiç kýmýldamýyorlar.Gecenin ayazýnda dondular mý acaba diye geçiriyorum içimden;donmamýþlar meðerse..Bir çýrpýda havalanýp tekrar konuyorlar ayný yere.Biraz daha birbirlerinden uzaða ama..Demek ki benim bilmediðim ve de duymadýðým dilden kavga etmiþler sonucuna varýyorum bu kez.Oysa ben onlarýn kavga etmesini deðil öpüþmesini istiyorum gaga gagaya...Ne mümkün!..Ýkisi de alçýdan yapýlmýþ!..Koca gökyüzünü,evin kocaman damýný paylaþamadýklarýndan deðil bu küsüþ þüphesiz.Benim ne düþündüðümü bilmediklerinden garanti.Bana inat olsun diye takýnýyorlar bu tavrý iþte!..Ne olacak kuþ akýllý þeyler !..Neden üþüdüðümü bilmeden üþüyorum birden.Kalkýp içeri giriyorum.

Bir bardak çay dolduruyorum kendime açýk renk.Ýçine de beþ tane þeker atýyorum.Çay mý, þerbet mi içeceðim belli deðil.Olsun! Ben babamýn kýzýyým;çayý böyle içerim iþte!..O da çok severdi þekerli çayý,tatlýyý ve reçeli..Yanýmda babam olsun istiyorum birden.Ne yazýk ki geçersiz bir hayal!...Odanýn duvarlarýnda,kapýsýnda,pencerelerinde dolaþýyor bakýþlarým;hepsini babam yapmýþtý.Dudaklarým bükülüyor.Koskocaman bir bulut gelip gözlerime oturuyor sonra.Biri gelip,dokunsa da aðlasam diyorum.Sonuçta bu da oluyor:En son baktýðým duvara astýðým babamýn resmi canlanýyor ve ebeliyor beni.Dur,gitme dememe raðmen kayboluyor.Elini tutmak,sýkýca sarýlmak istiyorum,ne mümkün!..Kapanýyorum kenetleyip kollarýmý duvara;aðlýyorum!...

Onun yokluðunu taþýyamayacaðým galiba.Kocaman bir daðmýþ meðer O; sýrtýmý yasladýðým!..O daðýn yýkýlýþýnda kapaklanmýþým hayatýn çekilmez yanýna demek ki!..Oysa soluklanmak;bu evrenin oksijen denen gazýný hücrelerimde yakarak hayatý sürdürmek zorundayým..Gidip yüzümü yýkýyorum ani bir kararla.Aynaya bakýyorum;göz kapaklarým suyunu emmiþ tohum gibi þiþmiþ.Hüznüm yazýlmýþ bakýþlarýma ve tufan yemiþ bir bahçeye dönmüþ yüzüm.Ne çiçek kalmýþ üstünde,ne kuþ,ne de gülüþ!..Baharý özlüyorum!Bir göçmen kuþun gelip gönlümde yuva yapmasýný,beni mekan olarak kabul etmesini istiyorum.Elimi sol yanýma bastýrýp duruyorum öylece..

Hayýr durmuyorum:pijamalarýmý çýkartýyorum.Yatak odasýndayým þimdi.Gece hiç uyumadým.Ne zaman bir yere gitmek istesem uyku tutmaz nedense.Ya geç kalýrsam,ya kaçarsa otobüs,tren..Bir sonraki aracý,yada bir sonraki günü beklemeye sabrým yetmez.Bu ruhla yedi aylýk doðmam ve doðar doðmaz yürümem gerekirdi bence.Bu konuya aklýmýn takýldýðý çok oldu.Hatta bir keresinde anneme sordum bunu.”Hayýr,sen dokuz aylýk doðdun,dokuz aylýk da yürüdün”dedi bana annem.Bu gecikmenin sebebi beslenme hatasý olmalýydý.Yoksa ben garanti yedi aylýk yürürdüm.Fakat bu kez gecikmemeliydim.Saat 8.40' ta Haydarpaþa garýndan kalkan,bir sonraki duraðý Söðütlüçeþme olan Doðu Ekspresine yetiþmeliydim.Saate baktým 8 di.40 dakikalýk zamaným vardý daha.Bu zamaný ikiye bölüp ilk yarýsýnýn sonunda çýkmalýydým evden.Küçük valizime üç-beþ parça eþyamý týkýþtýrdým hemen.Diþ fýrçamý,gece yatarken üstüne þiir karalayýp yastýðýn altýna mayalansýn diye koyduðum kaðýtý,babamýn canlanýp bana dokunan resmini unutarak...

(devam edecek)




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yüzleþme kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Havama Bak Hele
Selam Efendim
Portakal
Çatýlar
Acý Tatlý
Bakla
Hey Kadýnlar
Anneyiz Biz
Münazara
Milli Seviþmeler

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ýmam Olacaðým
Hýyar
Maldivler
Türlü Yaptým Türlü
Emekli Meselesi
Çocuk ve Et
Nüfus Artýþý
Baðýrdaklý Bebekler
Açlýk Sendromu
Benciform

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Semazen [Þiir]
Damlacýklar 3 [Þiir]
Çulluk [Þiir]
Damlacýklar 1 [Þiir]
Çek As [Þiir]
Makas [Þiir]
Adsýz Alfabe [Þiir]
Masaüstü [Þiir]
Damlacýklar 16 - 17 - 18 - 19 - 20 [Þiir]
Týrnak Ýçi Söylence [Þiir]


Tayyibe Atay kimdir?

Yeni þiirin,uzun yýllar yazmama raðmen yeni þairiyim. Ýnternet ortamý sayesinde okuyucu önüne çýktým henüz. Ne kadar þair olduðumun yanýtýný ise okuyucuya býrakýyorum. Bayan yazarlarýn çok az olduðu bir ülkede,duygu ve düþüncelerimi,þiirin ruhu okþayan ,elleyen tarafýyla anlatmaya çalýþýyorum.

Etkilendiði Yazarlar:
Ahmet Arif,Behçet Necatigil,Nihat Behram...


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Tayyibe Atay, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.