..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Kendinden daha uyanýk insanlarý iþe aldýðýn zaman, senin onlardan daha uyanýk olduðunu kanýtlamýþ oluyorsun. -R. H. Grant
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Bireysel > volkan




25 Haziran 2014
Kadýn ve Dünya Üzerine  
volkan
Kadýnýn Dünyasý


:AAJE:
Güneþ olduðundan önce mi doðmuþtu bugün.Sanki dün sabahtan beri hiç batmamýþtý.Bu sýcaðýn baþka bi izahý olamazdý.Bir pazar sabahý ancak bu kadar bunaltýcý olabilirdi.Ve olmuþtu.Kýþý daha çok severim ,kat kat giyinir salaþ bi ruh haline bürünürüm o aylarda.Yaz aylarýysa hiç benden deðil.Paçoz gibi görünmeninde iyi yanlarý vardýr elbet lakin kendi üzerimde iyi durmayan bi takým elbise gibi yaz mevsimi.Üstelik lacivert bi takým.
Kahvaltý yaptýðým tek gün pazar.Daha doðrusu yapmaya çalýþtýðým.Her pazar sabit olan bi kaç þey var.Çay ve ekmek.Gerisi bi arkadaþa bakýp çýkýcaz edasýnda .Gözümün sürekli saatte olmasýný da garipsemeyin.Dedim ya bugün pazar.Görmeyi ümit ettiðim insanlar,dinlemeyi sevdiðim þarkýlar bekler beni.Bekletmemeli bir dakika bile.Zaman geldiðinde,uzaya fýrlatýlan roket gibi þaþmaz bi geri sayýmla fýrlatmalýyým bakýþlarýmý .
Ayný saatte ayný yerdeyim.Semtin tek yeþilliði.Yeþil denemesede grinin yanýnda her renk yeþil bana.Çocuklar sanki yýllardýr kaydýrak görmemiþcesine saldýrýyolar oyun aletlerine.Salýncakta ise üç kiþi kuyrukta.Ýçten içe mýrýldanmalar var.Bilmem kaç dakikadýr biniyosun hadi artýk in gibilerinden dertlenmeler.Ýtiþler kakýþlar cabasý.Bir þeyler eksik.Aletler burda ,çocuklarda .Yeþil her zaman ki gibi soluk .Ama o da burda.Eksik benim gözümde .Göremiyorum nerde , neden gelmedi ki .Yapmazdý böyle .Aramýzda anlaþma da yoktu ama her pazar geleceðini bilirdim.
Evliydi o .Ýki yaþýnda bi oðlu ve kendinden bilmem kaç yaþ büyük de bir kocasý.Görseniz adamý, kadýn ne günah iþlemiþ dersiniz.Zamanýnda biraz araþtýrmýþtým.Mahallede fazla kiþi bilmez ama bunlar Sivas'tan gelmiþler.Kadýnýn güldüðünü daha önce gören hiç kimse yok.Ben bi kere tebessüm ettiðini anýmsýyorum ama niye olduðunu bilmem.Kocasý denen insan kaçýrmýþ kýzý .Ailesi de kýz ortada kalmasýn,aman ha adýmýz çýkmasýn diye seve seve vermiþler.Tabii bir de kýzýn babasýna verilen new holland traktör var.Anladýnýz siz .Kadýnýn traktör kadar deðeri yok.
Heh iþte geliyo .Ne güneþin önemi kaldý ne çýðlýk çýðlýða çocuk seslerinin.Baþý önde geliyo hayýrdýr .Gözümü ayýrmýyorum hiç.Pür dikkat ,tetiði çeksem gözlerim mermi gibi hedefe gidecek .Aman aman ,dudaðýnýn sol üst tarafý yara bantlý.Gözün çevresi hafif mor.Dövmüþ kocasý belli.
Çocuk ilk defa parka aðlayarak geliyordu.Kadýnda dokunsalar aðlayacak gibi.Elini bir sýkýyor ki çocuðun sormayýn.Elini býraktýðý gibi ,kaçtý çocuk .Kaydýrak ya da salýncak için deðil bu kaçýþ.Sanki canýný kurtarmanýn derdinde.Peþinde iki üç adým attý kadýn fakat sonra durdu geri çekildi.Bi sigara yaktý.Sigarasý henüz bitmiþti ki çocuk koþtururken yere düþtü.Aman yarabbi nasýl bi öfe bu.Neyin öfkesi.Sanki bi savaþtayýz ve on metre ileride düþman askerleriyle süngü süngüye savaþýyoruz.Yerinden fýrladýðý gibi çocuðun üzerine koþtu.Ensesinden tuttu ve iki üç tokat ve çokça bedduadan sonra býraktý.Sevmiyordu belli.Suçu kadýnda bulamýyorudum nedense.Kendi kararlarýný veremediði bir hayata,kendi romanýna baþkasýnýn cümleleriyle baþlamýþtý.Çýkan meyveyi nasýl sevebilir ki.Çocuðun suçu yoktu,kadýn bunu biliyor olmalýydý ama yine de içinde ki öfke dinmek bilmiyordu.Annesine babasýna ,iki abisi ve ablasýna sövmek istiyor ve sövüyorda bence.
Biz ne zaman bu hale geldik.Toplum namusu bacak arasýnda aradýkça,yeryüzünde insanlýk bulmak zor.Kimin adýna kimi koruyoruz.Soruyorum size..O anne baba kýzlarýna, ne de güzel ne namuslu bi hayat verdi.'Aman ailemizin þerefine zeval gelmesin'.Senin þerefin-namusun bacaklarýnýn arasýnda olabilir.Benim ki öyle deðil.Çünkü insan etten kemikten daha fazlasý bana göre.Kararlar verin ve arkasýnda durun ,asla ve asla baþkalarýnýn size biçtiði hayatý yaþamayýn.Ben dahil hiç kimse, seni senden daha iyi koruyamam..Kendi kararlarýn seni ya mutlu eder ya mutsuz.Baþkalarýnýn kararlarý istisnasýz her þekilde seni mutsuz eder..Seçim senin ...



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn bireysel kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kahve,sigara ve Camus 1
Kahve,sigara ve Camus 2
Bulunan Para

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ufukta Kaybolan Ufuk
Semtimin Kýzý
Bir Melek Gördüm


volkan kimdir?

korka durun ölümden cümle doðan ölmüþtür


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © volkan, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.