..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Ýþimden büyük tat aldýðýmý söylemeliyim." -John Steinbeck
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler > Osman AKTAÞ




13 Temmuz 2014
Siyasi Yorumda Basireti Baðlanan Köþe Yazar (Lar) I (Ve) Mustafa Albayrak  
Osman AKTAÞ
Mustafa Albayrak’ýn Umran dergisinin Haziran 2014 tarihli, 238. sayýsýnda yayýnlanan yazýsýnýn baþlýðý çok ilgimi çekti; “Siyasi Yorumda Basireti Baðlanan Köþe Yazarlarý”. Yazýyý hemen okudum. Baþlýk kadar içerik de ilgi çekecek kadar varmýþ.


:ACGH:
Mustafa Albayrak’ýn Umran dergisinin Haziran 2014 tarihli, 238. sayýsýnda yayýnlanan yazýsýnýn baþlýðý çok ilgimi çekti; “Siyasi Yorumda Basireti Baðlanan Köþe Yazarlarý”. Yazýyý hemen okudum. Baþlýk kadar içerik de ilgi çekecek kadar varmýþ.

Aydýnlarýn II. Abdülhamid’in baþýna ördükleri çorap, bugün Tayyip Erdoðan’ýn baþýna getirilmek isteniyor. Tayyip Erdoðan’ýn Müslüman olmayan kiþi ve güçler tarafýndan baþbakanlýktan darbe yoluyla indirilmesi tasavvur ediliyor. Bu sürece de Ýslamcý yazarlar destek veriyorlar. Albayrak Abdülhamid zamanýnda kullanýlan Ýslamcý yazarlarýn Mehmet Akif, Elmalýlý Hamdi ve Said Nursi olarak belirtiyor. Ancak Tayyip Erdoðan’a karþý kullanýlan yazarlarýn kimler olduðundan söz etmiyor. II. Abdülhamid’e kumpas kuran Siyonist Kongre’nin ve kongre kararlarýnýn uygulayýcýsý Mahmut Þevket Paþa olduðu söylenirken Gezi olaylarý ve uygulayýcýlarý da isim olarak belirtilmiyor.

Gelelim Mustafa Albayrak’a; yazdýðý yazýyý baþtan sona okuyunca doðrudan AKP mantýðý çýkýyor. AKP’liysen Müslüman ve vatansever, deðilsen vatan haini ve münafýk… Gezi olaylarý komplo, ekmek almak bahanesiyle çýkýp bir polise kendini vurdurmasý komplo, cenaze için cem evine gidip kendini vurdurmasý komplo, 300’ü aþkýn madencinin madende trafo patlatýp, kendilerini madene gömüp öldürmeleri komplo, üç beþ kuruþa çocuklara gemi alýnýp absürt fiyat söylentileri komplo, kuþ gribi safsatasý sonucu öldürülen tavuklarýn ardýndan Unakýtan’ýn çocuklarýna üç beþ yumurta sattýrmasý komplo, para dolu ayakkabý kutularýnýn evlere konulmasý komplo, Rýza Zarrap ve bakan Muammer Güler’in oðullarýnýn varlýklarý komplo… Her olumsuz þey komplo…

Hükümet karar ve icraatlarýnda olumlu olanlara bakalým; emeklinin maaþýndaki cezbedici artýþ, devlet memurlarýna Avrupa’yý bile imrendirecek getirilen yasal hak ve iyileþtirmeler, özelleþtirmelerin yabancýlar yerine çalýþan personele satýlmasý, orman arazilerinin yok olmasýný engellemek için özel mülk alanlarýna çevrilmesine teþvik ve yüksek getiriler, yol yapýmlarýnda bir aðacýn bile feda edilmemesi için yapýlan üst geçit ve viyadükler, denizin korunmasýna iliþkin gösterilen çaba, radyo aktif madde ürettiðinden termik santrallerin kapatýlýp rüzgâr ve su gücüne dayalý elektrik üretimi çalýþmalarý, zeytinlik, tarým alanlarý ve sair bahçelerin korunmasýný saðlayacak þekilde yapýlan hidrolik santraller, Amerika gibi bir dostu kaybetmemek adýna Esat’ý kendi halkýyla karþý karþýya getirenlerin kimler olduðu önemsenmeden Esat karþýtý olma, Irak için Amerika fetva verirse Musul ve Kerkük müdahalesine sýcak, ama tedirgin bakma, IÞÝD ile aradaki sýcak baðlarý soðutmadan halkla IÞÝD iliþki dengesi kurmadaki basiret, IÞÝD’in bombalama cüretinde bulunduðu Veysel Kareni türbesi için de basitli kararlar almasý ve tekrarýnýn mümkün olmayacak biçimde önlem alýnmasý, Doðu Türkistan’da , Uludere’de, Hocalý’da, Arakan’da ve diðer Arap olmayan, ama Müslüman olanlarýn öldürülmesindeki duyarlýlýk ve baþbakanýn aðlamaktan gözlerinin þiþmesi…

Mustafa Albayrak’ý kutluyorum, cemil Meriç’in “Zulmün olduðu yerde tarafsýzlýk namussuzluktur” sözünü almasýndaki gerekçeyi düþünen herkesin sehven telefonlarýna isimler eklenerek sehven tutuklanýp sehven suçlu gösterilmesi ve en az bir yýl sonra sehven fark edilmesine baðlýyor olmalý. Çünkü sehven suça karýþtýrýlanlar zalimler ve hükümet düþmanlarý bunlarý görmek ve sehven suça karýþtýrýlanlarýn yanýnda olmak namussuzluk anlaþýlan Albayrak’a göre. Peki, namusluluk nedir? Her þeye raðmen AKP’li olmak mý?

Dikkatimi celbeden en önemli husus da Albayrak tarafýndan sayýn baþbakanýn Hz. Hüseyin’e, karþýtlarýnýn ise yezit ve taraftarlarýna benzetilmesi. Çok isabetli bir benzetme olmuþ; sayýn baþbakan Hz. Hüseyin gibi servetini Allah yolunda daðýtan ve üzerinde elbisesinden baþka bir þeyi olmayan bir Müslüman. En belirgin özelliði de üç beþ simit için yüz lira vermesi…

Mustafa Albayrak’ý okuyunca çok þey kazanacaksýnýz. Þimdiye kadar kimsenin size kazandýramadýklarýný… Haydi, bakalým hayýrlýsý…

27 Haziran 14
Bodrum
Osman Aktaþ



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn politik olaylar ve görüþler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Millet Olmak Ýçin Toplumsal Deðerler
Çaðýn Ütopyasý
Her Yusuf Düþüne Bir Kenan Ülkesi
Ýki Katilin Dayanýþmasý
Sosyal Medyada ve Tanýtým Panolarýnda Dilencilik
Eðitim Bakanýyla Sanal Bakýþma
Fýsýltý Ormanýnda Kýble Tespiti
Politik Arenada Kör Dövüþü
Sosyal Medyada Uzay Sempozyumu
Bu Vatan

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Devrimci Bir Derviþ: Mehmet Akif
Günortasýndaki Karanlýk
"Kadýn Þairler Aþktan Bahsettikleri Zaman" Üzerine Birkaç Söz
Göðüs Kafesinde Kuþ Yetiþtiren Þair: Þükrü Çanku
Yazar ve Þairlerin Deðiþen Anatomisi ve Sosyal Statüsü
Kanlý Temmuz
17 Eylül ve Ülke Kaderini Deðiþtiren Ýdamlar
Sabahattin Ali
Üç Din ve Bir Filistin
Bizi Taksim Edenlere Yuh

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Bir Veda Partisinde Veda Hutbesi [Þiir]
Düþ Geçiti [Þiir]
Saat Gökyüzüne Yaklaþýyor [Öykü]
Efsun [Öykü]
Sevgi Ya da Aþk Algýsý [Deneme]
Doðanýn Çýlgýn Yaratýðý ve Aþk [Deneme]
Aþkýn Tarifi [Deneme]
"Korkma Sönmez... "" Þairi [Deneme]
Bugün 23 Nisan [Deneme]
Eros'a Rekabet [Deneme]


Osman AKTAÞ kimdir?

1965 Erzurum doðdu. Gazi üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi, TDE bölümünden mezun oldu. Sýrasýyla Van, Bartýn, Antalya,Bursa, Ankara, Bodrum'da öðretmen olarak görev yaptý. Halen Kocaeli'bde görev yapmakta. yaklaþýk 40 yýldýr þiir,öykü ve eleþtiri yazýlarý yazmakta. Eserleri: 1. ayArsýz; Uludað Yayýnlarý 2007 (Þiirler) 2. bermudayý tek geçmek; Cinius Yayýnlarý 2016 (Þiirler) 3. AsiMilat(ör); Cinius Yayýnlarý 2017 (Politik Denemeler) 4. (D)OKU(N)MUÞTUK; Cinius Yayýnlarý (Kitap Eleþtirileri) 5. cennet cazgýrlarý; Cinius Yayýnlarý 2017(Þiirler) 6. çorak düþler ülkesi; Cinius Yayýnlarý 2018 (Þiirler) 7. Yaðmur Yankýlarý; Artus Yayýnlarý 2018 (Öyküler) 8. Sessiz Çýðlýk; Cinius Yayýnlarý 2018(Kitap Eleþtirileri) 9. dar vakitte aþk; Cinius Yayýnlarý 2018 (Þiirler) 10. Âþýk Hüseyin Fizâhî; Cinius Yayýnlarý 2018 (Þiirler) 11. Þuaraya Elhan Olmak; Cinius Yayýnlarý 2019 (Þairler Üzerine Denemeler) 12. ναυάγιο αγάπης (enkaz-ý aþk): Cinius Yayýnlarý 2019 (Þiirler)


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Osman AKTAÞ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.