..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Anka kuþu gibi yalnýzlýðý adet edin! Öyle hareket et ki, adýn daima dillerde dolaþsýn ama seni görmek olanaksýz olsun." -Fuzuli, Leyla ile Mecnun
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Ýliþkiler > Didem Duruöz




23 Aðustos 2014
Ýyi ki Var Can Dostlar  
Didem Duruöz
Yýllar önce Erol Amcam yazýlarýmýn bazýlarýný okuduðunda benden bir rica da bulunmuþtu. Hoþgörü ile ilgili bir yazý yazmamý istemiþti. Amcacýðým sanýrým biraz geç de olsa yaptým. Hoþgörü ile ilgili yazýmý sonunda tamamladým. Üstelik en özel can dostlarým olan sevgili anneciðim, babacýðým, biricik ablamýn hep yaþamlarýnda örnek olarak bana tanýttýklarý hoþgörünün sevinçlerininin tadýna yaþamýmda da bakmaya baþladým. Geçmiþimde bu günümde, þu anýmý paylaþan, geleceðimde tanýþacaðým tüm can dostlarým iyi ki varsýnýz. Ýz edebiyat yazarlarýna yeni katýlan Y. Aynur Öztürk’ ü size tanýtýrken can dostum olduðunu belirtmiþtim. Can dostlarýmýn yüreðimdeki, ruhumdaki yerini sizlere azýcýk da olsa anlatmak istedim. Bakmasýný görmesini bilirse. Kendinden kaçmazsa. Ýçten ve samimi olursa. Birey her an her yerde. Bir can dostla tanýþma þansýna sahiptir. Ýnsan yeter ki istesin. Karþýsýndaki bireyi olduðu gibi kabul etsin. Onda gördüðü güzellikleri. Onun kendisi için önemini. Ona hem sözleriyle hem de davranýþlarýyla hissettirsin. Gözlerden gelen anlayýþ kalbe ulaþtýðýnda ruhlar tanýþmaya baþlar. Ve o gözler artýk birbirini her gördüðünde iyi ki geldin iyi ki varsýn diyerek bakarlar.Benim için can dost: Yanýnda maskesiz olabildiðim. Yanýnda ruhumu çýplak býrakabildiðim.Kendimi ifade ettiðimde öncelikle kendi içseslerini susturup. Düþünce hatalarýndan hem kendilerini hem beni koruyup. Beni anlama niyetinde olan. Sorunuma çözüm bulmak yerine. Kendi sesimi, ruhumun sesini duymama destek olan. Kendimi tanýmama,anlamama kaynak olan. Kendi çözümümü kendimde bulmama rehber olan. Koþulsuzca sevildiðimi. Olduðum halimle hatalarýmla, yanlýþlarýmla kabul edildiðimi sezdiðim.Kendimi güvende, özgür, mutlu hissettiðim.Kendi oluþ anlarýný içlerinden geldiði zaman. Ýçlerinden geldiði þekilde benimle paylaþan. Zor zamanýmda yanýmda olan. Olamadýðý anlarda bile yanýmda olmayý istediðini bildiðim sezdiðim bireylerdir. Can dostlarým benim en büyük hazinemdir. Yaralarýmý gözlerinin önüne. Hatta yeri geldiðinde ayaklarýnýn altýna serdiðimde. Onlarý sevgiyle kucaklayan. Ne yaþarsan yaþa. Ne düþünürsen düþün. Ne hissedersen hisset. Ya da ne yapmazsan yapma. Sen benim için özel, önemli ve deðerlisin sözlerini. Bana ruhumda hissettiren bireylerdir. Yaralarýmýn üzerine basmamakla kalmaz. Sihirli parmaklarýnýn dokunuþlarýyla. Ýyileþmesini kolaylaþtýrýrlar. Ýçlerinden geldiði anlarda. Kendi yaralarýný benim avuçlarýma býrakýrlar. Þifa kadýnlar ve þifa adamlar sadece kendileri olarak. Olduklarý gibi sevildiklerini hissederek. Beraberce yaþam yolunda farklý merdivenlerde bir basamak yukarý çýkarlar.


:AEAG:
Bakmasýný görmesini bilirse. Kendinden kaçmazsa. Ýçten ve samimi olursa. Birey her an her yerde. Bir can dostla tanýþma þansýna sahiptir. Ýnsan yeter ki istesin. Karþýsýndaki bireyi olduðu gibi kabul etsin. Onda gördüðü güzellikleri. Onun kendisi için önemini. Ona hem sözleriyle hem de davranýþlarýyla hissettirsin. Gözlerden gelen anlayýþ kalbe ulaþtýðýnda. Ruhlar tanýþmaya baþlar. Ve o gözler artýk birbirini her gördüðünde. Ýyi ki geldin iyi ki varsýn diyerek bakarlar.

Benim için can dost:
Yanýnda maskesiz olabildiðim. Yanýnda ruhumu çýplak býrakabildiðim.Kendimi ifade ettiðimde. Öncelikle kendi iç seslerini susturup. Düþünce hatalarýndan hem kendilerini hem beni koruyup. Beni anlama niyetinde olan. Sorunuma çözüm bulmak yerine. Kendi sesimi, ruhumun sesini duymama destek olan. Kendimi tanýmama, anlamama kaynak olan. Kendi çözümümü kendimde bulmama rehber olan. Koþulsuzca sevildiðimi. Olduðum halimle hatalarýmla, yanlýþlarýmla kabul edildiðimi sezdiðim. Kendimi güvende, özgür, mutlu hissettiðim.Kendi oluþ anlarýný içlerinden geldiði zaman. Ýçlerinden geldiði þekilde benimle paylaþan. Zor zamanýmda yanýmda olan. Olamadýðý anlarda bile yanýmda olmayý istediðini bildiðim sezdiðim bireylerdir. Can dostlarým benim en büyük hazinemdir.
Yaralarýmý gözlerinin önüne. Hatta yeri geldiðinde ayaklarýnýn altýna serdiðimde. Onlarý sevgiyle kucaklayan. Ne yaþarsan yaþa. Ne düþünürsen düþün. Ne hissedersen hisset. Ya da ne yapmazsan yapma. Sen benim için özel, önemli ve deðerlisin sözlerini. Bana ruhumda hissettiren bireylerdir. Yaralarýmýn üzerine basmamakla kalmaz. Sihirli parmaklarýnýn dokunuþlarýyla. Ýyileþmesini kolaylaþtýrýrlar. Ýçlerinden geldiði anlarda. Kendi yaralarýný benim avuçlarýma býrakýrlar. Þifa kadýnlar ve þifa adamlar sadece kendileri olarak. Olduklarý gibi sevildiklerini hissederek. Beraberce yaþam yolunda farklý merdivenlerde bir basamak yukarý çýkarlar.
Birbirimiz için var oluþumuzdan baþka bir þeyin önemi yoktur. Ne yaþýmýzýn ne cinsiyetimizin ne nereli olduðumuzun ne yaþam rollerimizin birbirine benzemesi gerekmez. Can dostlara nasýl ulaþtýðýnýzýn. Onlarý ne kadar tanýdýðýnýzýn da önemi yoktur. Bazýlarýnýn yüzünü bile görmemiþ, sesini bile duymamýþ olabilirsiniz. Bazen size mýsralarla, kelimelerle ulaþýrlar. Bazýlarýný hayatýnýz boyunca sadece bir kere görmüþ bile olabilirsiniz. Önemli olan o bir anýn içinde birbirinize ve kendinize nasýl davranmayý seçtiðinizdir. Ve o anýn size yaþattýðý duygulardýr. Birbirinize özünüzle ulaþmýþ. Gerçekte aranýzda kmlerce mesafeler olsa bile ruhlarýnýza dokunmayý baþarmýþ olmanýzdýr.
Can dostlarýnýzýn sizinle ayný türden olmasý da gerekmez. Evinizin bir üyesi ailenizin deðerli bir parçasý olan, yaþamýnýzý paylaþtýðýnýz her canlý da sizin can dostunuzdur. Üstelik onlarla ayný dili konuþmayý bilmediðinizden. Sadece gerçekleri ifade eden. Yanlýþ anlamaya izin vermeyen beden dili ile anlaþtýðýnýz. Birbirinizin kalbini bilmeden yaralamayý da baþaramadýðýnýz için. Can dostlarýnýzla aranýzda sadece saf sevgi vardýr. Zaman zaman çeliþen ihtiyaçlarýnýzdan kaynaklanan inatçýlýklardan oluþan anlýk kýzgýnlýklarda. Bu sevgi yumaðýnýn içinde unutulacak. Hafýzanýzda iz býraksa da gülümsenerek hatýrlanacaktýr.
Can dostlar bazen yüreðinizdeki bir kýrýklýðý. Bazen yaþam kýrýklýklarýný içten samimi sevgileriyle onarýrlar. Can dostlarýnýzla aný yaþamayý baþardýðýnýzda yaþamýnýzda yeni kapýlar açýlýr. Farkýndalýklarýnýz, kendinize güvenininiz çoðalýr. Hatta kendinizden bile sakladýðýnýz benliðinizin kapýlarý bile hiç beklemediðiniz bir anda açýlýr. Özünüz bazen sizinle barýþýr. Hiç düþünmediðiniz bir þeyi fark edersiniz. Bazen de bildiðinizi sandýðýnýz bir doðrunun bir baþka kýsmý ile tanýþýrsýnýz. Madalyonun diðer yüzünü de görmeye baþlarsýnýz.
Can dostlarýnýz sizi pohpohlamaz. Sizin yüzünüze gülüp arkanýzdan kuyunuzu kazmaz. Onlar her zaman hoþunuza gidecek þeyleri de söylemezler. Bazen onlardan duyduklarýnýz canýnýzý da yakabilir. Ancak onlarý duyarken bile bu sözlerin sizi üzmek için deðil. Onlara göre doðrular. Onlarýn gözü ile görülen farkýna varýlan gerçekler olduðunu bilirsiniz. Belki o an tam olarak ne dediklerini acýnýz yüzünden anlayamayabilirsiniz. Ruhunuz sakinken düþünebildiðinizde. O sözlerin sizin bakýþ açýnýzda eksik kalan bir noktayý tamamladýðýný anlayabilirsiniz. Ve o her neyse can dostunuzun sözlerinin ýþýðýnda ona tekrar baktýðýnýzda. O durumun içinde bir minik ýþýk yakmýþ. O konunun göremediðiniz bir noktasýný aydýnlatmýþ. Ve o aydýnlýkta bir baþka gerçekle karþýlaþmýþ. Benzer bir durum gerçekleþtiðinde farklý bir adým atmanýn yolunu bulmuþ olmanýn sevincini yaþarsýnýz.
Can dostlarýnýzýn size her zaman olumlu duygular beslemesi de gerekmez. Sonuçta hepimiz insanýz. Hepimiz hata yaparýz. Bazen ne kadar dikkat etsek de. Hiç beklemediðimiz bir þekilde can dostumuzun canýný da fena yakarýz. Ancak can dostlar kendi canýnýn sýzýsý ile uðraþýrken. En sevdiðinin istemeden gönderdiði okun açtýðý yarasýna merhem bulmaya çalýþýrken bile farkýndadýr. Kalbi yaralanmýþ bile olsa. Can dostu ona o oku bilmeden istemeden fýrlatmýþ. Düþüncesizliðiyle bencilliðiyle hem sevdiðinin hem de kendi canýný yakmýþ. Ýkisinin de ruhunu daðlamýþ. Ve yaptýðýndan bin piþman. Zamaný geri almanýn yollarýný aramaktadýr. Þimdiki zamanýn farkýndalýðýnda olamadýðý için kendinden utanmakta, kendine hayýflanmaktadýr.
Can dostlarýnýzýn sizi her zaman affetmesi de gerekmez. Sonuçta onlarýn sabrýnýn da bir sýnýrý vardýr. Sabretmiþ, sabretmiþ. En sonunda kendini korumaya almýþ. Bazen sizi tamamen hayatýndan çýkarmayý seçmiþ. Bazen de yaþamýnýzdaki yerini deðiþtirmeyi tercih etmiþtir. Baþýnýza gelen her ne olursa olsun. Can dostunuza can dost olmayý becermiþ biri olmak niyetindeyseniz. Týpký onun size yaptýðý gibi. Siz de onu olduðu gibi kabul edebilmelisiniz. Duygusuna, düþüncesine, acýsýna, kararýna saygýlý olabilmelisiniz.

Geçmiþim de olan Can dostlarým:
Ýyi ki sizlerle yaþamýmýn bir noktasýnda karþýlaþmýþ. Bakýþlarýnýzýn sýcaklýðý ile ruhum ýsýnmýþ. Bir anlýðýna bile olsa uzattýðým elimi tutmayý tercih etmiþ. Yaþam yolunda kesiþtiðimiz anlarda birbirimize ýþýk olmayý bilmiþiz. Sizlerle aný yaþadýðýmýz her dakika kalbimde, zihnimde, ruhumda kayýtlý. Zaman zaman ruhumun albümünden bakýp sizleri ve eski kendimi görüyorum. Ve kendimi þanslý hissediyorum. Sizlerle bazen rüyalarýmda buluþuyor. Bazen geçmiþi yad ediyor. Bazen de kendi gerçekliðimde sizlerle yeni anlarý paylaþmanýn tadýný yaþýyorum. Ne artýk hayatýmda olmayýþýnýzýn önemi var. Ne birbirimizden gidiþ sebebimizin.
Biliyorum ki; bir gün yaþamýn farklý bir noktasýnda bir þekilde yine birbirimizi bulsak. Birbirimize yine ayný sýcak bakýþlarla bakarýz. Bu sefer de farklý an zenginlikleri yaþarýz. Ve yine birbirimizin hatrýna bir þekilde düþtüðümüzde aynada kendimize gülümseyerek bakarýz.
Hem hayatýn size ne göstereceði hiç belli olmaz. Belki bir gün cezanýz dolar. Can dostunuzla eskisi gibi olmasa da. Farklý bir þekilde, bir anlýðýna bile olsa bir araya gelebilirsiniz. Bu bir daha hiç olmasa bile. Can dostunuz nasýlsa sizin kalbinizde, ruhunuzda, zihninizdedir. En önemli zenginliðiniz olan onunla anýlarýnýz. Ona ihtiyacýnýz olduðu her an. Benliðinizin albümününden çýkýp yine sizin elinizi tutacak. Saçlarýnýzý okþayacak, gözlerinize sevgiyle bakacaktýr. Hem de bilirsiniz ki o da sizi düþündüðünde. Sadece ona yaþattýðýnýz acý anýlarý deðil. Birbirinize ýþýk olduðunuz nice tatlý anýyý da anýmsayacak. Hatta belki o da size ihtiyacý olduðu anlarda. Kendi benlik albümünden size ulaþacak. Sizin dokunuþunuzla týpký sizin onunla yaptýðýnýz gibi ruhunu ýsýtmayý deneyimleyecektir.
Can dostlarýnýzla bir araya gelmek. Onlarý hissetmek için. Ayný dünyada olmanýz da gerekmez de. Eðer niyet ederseniz. Onlar artýk farklý bir dünyada olsalar bile. Siz onlarý istediðiniz an hissetmeye devam edersiniz. Ruhunuzun albümü yetiþir imdadýnýza. Onlara dair her veri kayýtlýdýr gönül bankanýzda. Ve bilirsiniz ki onlar da her neredeyseler. Sizde onlarýn düþüncelerinde, hayallerinde özlemlerindesiniz. Ve onlar da týpký sizin onlarla yaptýðýnýz gibi. Ýhtiyaçlarý olduðunda. Kendilerini sizinle sarýp sarmalamayý seçmiþlerdir.

Bu günümde olan can dostlarým:
Umarým sizlerle yaþam yolumuz her zaman kesiþir. Sizlerden biriyle bile: Geçmiþte kendi düþünce hatalarým, çarpýk algýlarým, eksikliklerim, bencilliklerim, düþüncesizliklerim yüzünden kaybettiðim can dostlarým gibi yollarým ayrýlmaz.
Eskiden daha kalýn kafalýydým. Ýnce göndermelerden, imalardan ve bazen sessizce atýlan yardým çýðlýklarýndan. “Dikkat et canýmý yakýyorsun, bak beni kaybediyorsun”u kendi dilince anlatan uyarýlarýn ýþýklarýnýn farkýna. Kendi karanlýklarým yüzünden varamazdým. Bazen anlamadýðýmda soramaz. Kendi anlamýma sýðýnýp. Durumu kendimce ancak eksik algýlardým.
Þimdi gerektiðinde en anlamsýz sorularý da sorarak.Utancým yüzünden kendimi. Sizi yanlýþ anlama olasýlýðýndan kurtarmayý deniyorum. Hatta algýlamam yavaþladýðýnda bunu da size söylüyorum. Yapýcý eleþtirilerinizden yararlandýðým gibi ders almayý biliyorum.
Görebilmeyi baþarýp. Artýk býrakmayý tercih ettiðim yanlýþ inanýþlarýmdan biri olan:” Beni sevenler, ne düþündüðümü, ne hissettiðimi beni tanýdýklarý için bilirler. Üzüldüðüm, onlara kýzdýðým, kýrýldýðým zaman. Bunu onlara söylememe gerek yoktur. Nasýlsa beni tanýdýklarý sevdikleri için. Bunun onlar farkýna varacak. Beni kýrmayý, kýzdýrmayý, üzmeyi býrakacaklardýr. Eðer böyle davranmýyorlarsa bana deðer vermiyorlar demektir.” Düþüncesini anýmsadým þimdi. Bu saçma, anlamsýz, bilinçaltýmda saklanan. Kendi kendime ruhumda yaralar açmama neden olan. Eski gerçeði artýk reddediyor. Ve ona yaþamýmda yer vermemeyi seçiyorum.
Sizinle baðlantýlý olan her hangi bir olumsuz duygu kýrýntýsý yakaladýðýmda bile. Ýkimizde sakinken. Ortada bir sorun yokken. Sizinle baþbaþayken. Hislerimi, düþüncelerimi sizinle paylaþýyorum. Hem durumu, hem sizi hem de kendimi doðru anlayýp. Bitmemiþ bir iþi oluþturmamýn önüne geçiyorum. Size bunu her zaman yeri geldikçe söylüyorum. Bilmeden sizi üzecek sizi kýracak bir þey söylersem. Bana bunu söylemenizi. Hatamý telafi etmeme izin vermenizi rica ediyorum.
Þimdi biliyorum bazen en acý þeyler yaþansa da. Duygular özgürce ortaya konulduðunda. Ýçten piþmanlýklar yaþandýðýnda. Bazen kalbimiz kýrýlsa da. Yaþam yollarýmýz kesiþmeye her þeye raðmen devam edebiliyor. Ve ruhum bir can dostu daha kaybetmemiþ olmamýn mutluluðunu yaþýyor. Bu can yakýcý anlarýn hiç yaþanmamýþ olmasýný tercih etsem de. Yaþayan her kiþiye onun ihtiyacýna göre farklý bir armaðaný oluyor.Ve sütten aðzý yanan yoðurdu üfleyerek yemeyi de öðreniyor.
Sonunda içimdeki ýþýðý yakmayý. Önce kendi karanlýklarýmý aydýnlatmayý seçtim. Düþünce hatalarýmdan yanlýþ inanýþlarýmdan kaynaklanan. Bilinç altýmýn oyunlarýný görmeyi bildim. Ýsteklerimle meraklarýmla barýþmayý öðrenip. Onlarý bastýrmaya ayýrdýðým enerjimi doðru yönlendirmeyi öðrenince. Debbie Ford’ un dediði gibi kendi önümden çekilmeyi bilince. Yaralardan korkmamayý. Yeri geldiðinde risk almayý. Hatta isteklerim doðrusunda yeni yaralardan, acýdan kaçmamayý. Yüzleþmeyi ve yaralarýmý sarmayý. Ýhtiyacým olduðunda yardým almayý öðrendim. Farkýndalýklarým ve bugünki doðrularým, deðerlerimle. Sadece kendim için deðil. Sizler içinde yaþamda iyi güzel anlamlý etkin olmaya niyet ettim.
Kendime o kadar da haksýzlýk etmeyeyim. Ben sevgili ailemde hep sadece kendi iyiliðininin deðil. Önce kendi sevdiklerinin. Sonra da durumla ilgili tüm bireylerin canlýlarýn iyiliðinin istendiðini. Her an gördüm, sezdim, yaþadým, hissettim. Hatta kendi isteklerinin sevdiklerinin istekleri oranýnda. Seve seve geri plana itildiðini deneyimledim. Hal böyle olunca ben de yaþamýmda. Her zaman sadece kendimin deðil. Tüm sevdiklerimin hatta o durumla ilgili tüm canlýlarýn iyiliðini istedim.
Ancak malesef bunu geçmiþimde kaybettiðim can dostlarýma hem her zaman hissettirmeyi bilemedim. Hem de düþünce hatalarýmdan kaynaklanan durumlarda. Niyetimin dýþýna istemeden taþtýðým. Hatta kendi olduðunu bile bilmediðim ihtiyaçlarým yüzümden. Niyetimin tam tersi durumlarý yaþattýðým anlarý görmeyi bilmedim. Yaþattýklarýma mazeret, bahane, affedilme nedeni olmasa da. Yeri gelmiþken bunlarý size itiraf etmek istedim. Bilirim siz de benim sizlere isteyerek kötülük etmediðimi bilirsiniz. Neyse içimden geldi söyledim. Okuduðunuz için teþekkür ederim.
Oldurduðum duru didemin ruhuna uyan yeni düþüncem: “ Can dostlarýmýzla birbirimize ihtiyacýmýz olduðu anlarda birbirimize ulaþmayý bir þekilde baþarýrýz.” Bu düþüncemin yansýmalarýmýn. Yaþamýmda çoðaldýðý anlar. Gözlerimin parýltýsýný arttýrýyor.Can dostlarýmýn bana ihtiyacý olduðu anlarda. Yanlarýnda olduðumu sezebilmek. Ýçimdeki huzuru, mutluluðu çoðaltýyor.

Þu anýmý paylaþan can dostlarýma:
Bu satýrlarý okuduðunuza göre. Sizde insana, canlýya sevgiye, saygýya, hoþgörüye, içinizdeki çocuða deðer veriyor. Kendi doðrularýnýz, bilginiz, deneyimleriniz, istekleriniz, amaçlarýnýz ve ihtiyaçlarýnýz doðrultusunda. Sadece kendinizin deðil, tüm sevdiklerinizin yaþamda kazanmasýna. Kendinizi ve insaný anlamaya. Düþüncelere, dürüstlüðe, içtenliðe ve samimiyete önem ve deðer veriyorsunuz. Yazýmý vakitinizi ayýrýp okumayý tercih ederek. Siz de bir an için bile olsa benim can dostlarýmdan biri oldunuz. Belki yazýmdan bazý cümleleri kendi can dostlarýnýzla paylaþarak. Hislerime tercüman olan biri var diyerek. Bilmeden beni sevindireceksiniz. Týpký benim bazý deðer verdiðim özel eserleri sevdiklerimle paylaþtýðýmda hissettiðim gibi. Bana ulaþmayý deneseniz de denemeseniz de. Yazýmý okuyarak beni sevindirdiðiniz için size teþekkür ederim.
Son söz olarak: Umudum tüm can dostlarýmýn her açýdan olamasa da can dostlarý olabilmek. Tüm can dostlar; kendinize ve sevdiklerinize deðer ve özen göstermeyi tercih ettiðiniz için mutluyum. Geçmiþimde bu günümde, þu anýmý paylaþan, geleceðimde tanýþacaðým tüm can dostlarým iyi ki varsýnýz. Ve benim yaþamýmda olmasa da bir baþkasýnýn yaþamýnda can dost olmayý tercih etmiþ tüm canlýlar sizler de iyi ki varsýnýz.

Duru Didem


                                                                           



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn Ýliþkiler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Duru Sohbetler 1
Anlamlandýrma Arayýþý
Bir Aldanýþýn Ardýndan
Gündüz Düþleri 1
Yýkýcý Eleþtiriler
Mutluluk Anahtarlarýna Örnekler

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Cem Mumcu - Kendine Bakma Kitabý
Duru Sohbetler 2
Korkularýn; Engellerindir Yaþam Sevinçlerinin!
Sarmaþýk Sakal Yansýmalarý
Hayal Kafesi
Gündüz Düþlerim 2
Sekiz Saniye Yansýmalarým B
Gözlem Yansýmalarým2
Kýsalara Selam
Kendimi Kaybettim, Hükümsüzdür!

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Kýrýlmak [Þiir]
Yaþam yakýnda yakala [Þiir]
Haykýrmak Ýstiyorum [Þiir]
Sanatla Soluklanmak [Þiir]
Anne Çocuk Eðitim Vakfý - Anne Destek Semineri [Öykü]
Gelen Gülüþ [Öykü]


Didem Duruöz kimdir?

Kendini arayan, dünyayý ,hayatý anlamlandýrmaya ve onun içinde etkin olarak var olmaya çalýþan, suskunlar ordusundan ayrýlmaya çabalayan biriyim. Yazýlarýmda bazen; aklýmdan, yüreðimden, içimden geçenleri, bazende farklý kiþilikleri deneyimleme örneklerimi görebilirsiniz.

Etkilendiði Yazarlar:
Doðan Cüceloðlu, Jülide Sevim, Üstün Dökmen, Louise Hay,Allice Miller,Leyla Navaro,Emre Kongar,Kemal Sayar, Milan Kundera, Engin Geçtan,Türkay Demir, Gabriel Garcia Marquez, J.R.R.Tolkien,


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Didem Duruöz, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.