..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Aþýk olmayan âdem / Benzer yemiþsiz aðaca. -Yunus Emre
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Varoluþçuluk > erdal divriklioðlu




12 Ekim 2014
Ne Zaman Baþlayayým Buna?  
erdal divriklioðlu
Neden kapýnýn önüne koyamýyorum sence seni? Mutsuzluðunun farkýna varmaya ramak kala...Her þey beklendiði gibiyken.Oysa sana hiç ihtiyacým yok.Benzersiz bir hikayen de yok. Ben sadece senin için mutfakta elini býçaðý keserken fark ettiðin an olacaðým.Akan kanýn belki de.Ya da bir düzeltmen kendi adýna.


:ADEJ:
Iþýklarý söndür. Ve sonra yak.
Söndür ve yak. Neden peki bu göz kýrpma?
Neden sürekli sigara içiyordun ? ardý ardýna neden içiyorsun? Kabullenmek için mi? yoksa? Þu köpek uðuldamalarýný duymamak için mi?
Kýþýn buralarý ýssýz olur.Takýlýrsýn geceleri sokaklara çok da içmiþsen,inersin þehir'e çarparsýn insanlarýn omuzuna ve bir uðultu ile
dolar kulaklarýn.Kimisi bir alýþveriþin derdinde olur.Erkekler elleri ceplerinde,kadýnlar topuklu ayakkabýlarý ile ayakta durmaya çalýþýýr.
Sonra bir otobüse binersin,Issýz mahallene dönersin.Burasý baþka bir hayat.Diðerlerinden kaný çekilmiþ baþka bir boyutdasýn.Çoðu zaman ben ýssýz köpeklerin peþine takýlýyorum.Onlarla Sýký bir birlikteliðimiz var ve belkide bir iþ birliðimiz.Geceleri haylaz olur.Haylaz köpekler gibiyim. Aksine o köpeklerle dostum ben.Sen sanýrsýn ki seni bir anda parçalarlar. Halbuki çoðul gezmeleri ýssýz olmalarýndan ötürüdür. Seni de hatýrlýyorum,yüzünde hiç yabancý deðil. O kadýn sendin belkide.Gece karanlýðýnda gördüm seni. Yüzünü bir þeyle örtüyordun.

Zamanla örtüyordun evet, zamanla... Nerden bildim deme? Yüzünü zamanla örtenleri çok iyi bilirim ben.Henüz 21 yaþýndaydýn.Baban tokadý çarptý yüzüne.O vakitten beri yüzünü zamanla örtmeye baþladýn.Bana sorarsanýz diyen biri çok da olmuþtur sana.Sonra biçimlemeye çalýþtýlar seni. Doðruda halice tekdir hani.Herkesin doðrusu tekdir.Sonra ayrýlýðý göze alarak aþýk oldun.Þarkýlarda öyle diyordu zaten.Kýzdýn kendine, kadýn oldun. Kocan oldu vs.

Bütün bunlarý bilmek önemli deðil aslýnda.Herkes zamaný örter çoðunlukla yüzüne. Bilmediðimiz ise; çok þey var.Bunca tekrarlanan þeyler içinde.Binlerce kez.Sende bir otobüsün penceresinden bakmýþýndýr.Binlerce kez mutluyken,mutsuzluðu düþünmüþündür.

Her þey aynýdýr genelde,binlerce kez.

O zaman daðda bir çiçek olasým hep gelir benim. Seni bilemem.Topraða karýþmak en geçerli sebep.Bir insan düþün, her gün ayakta.Bir çiçek de öyle.Ama hiç bir insanýn kökü yaþarken toprakta deðil. Asýl beni ilgilendiren bu mesele deðil. Sýkýldým anlýyormusun bu elbiseden.Ýnsan olmak bu kadar mý zor sence? Oysa bir çiçek çiçektir deðil mi? Kimse sorgulamaz bunu.Sessiz kalmasý belkide beni cezbeden.Ne günahý var ki bir çiçeðin.Ne bir cürümü ya da. Oysa siz yaralýlar ben yaralýyken beni sorguladýnýz çok.Hadi söyle.Sende sorguluyorsun.Kirli bir iliþkimiz var bizim zamanla.Sorgulayan ve kazýk atýlmasýný bekleyen apartta duran bir iliþkimiz var.
Bu yüzden eðlenceli filimleri seviyorum bebeðim.Çünkü Aðlamaktan býktým.Aþk mutsuz bitiyor? Katiller kapýnýn arkasýnda.Çocuklarýmýz iþsiz güçsüz olacak.Yan kesici olacaklar belkide.Nereye varacak bu patika diye bir merakýmýz yok.

Her þey öncesinden belli. Kaderi suçlama sakýn. Her þey öncesinden belli.Belli olmayan bir tek tanrý var? Her þeyin öncesinden belli olan yani.

Ben inanýrým.Býrak da inanayým. Çoðumuzun en güzel sýðýnaðý O. Çiçeðin,böceðin,senin,benim büyük resmin ihtiþamlý gizemi. Kimseyi kayýrmayan tek güç.
Adil deðil diyorsun bana biliyorum.Yoksa izin verir miydi tüm olanlara diyorsun.Hatta Tanrý çocuk mu diyorsun? Tepeden bizi gözleyen bir çocuk.Oysa tanrýnýn suçu ne? Her þey öncesinden belli. Babanla olan o ilk kavganý hatýrlýyor musun peki? yüzüne ilk tokadý patlattýðý aný.Sonra kaçmýþtýn hani.Müziði son sesine açtýðýn o aný.Ya da müzikle dönen o dünyayý. Hatýrlýyor musun? O zaman bir yoklama çekmiþtin ona. Ben buradayým dediðini hatýrlýyorum.

Þimdi karþýmdasýn.Ne güzel görünüyorsun...

Masum bir kýz çocuðu gibisin. Bekleme bu hikayenin sonundan bir þey çýkmayacak.Çünkü her þey öncesinden belli. Kirli adi bir adamým ben.Seni terk edeceðim bu hikayenin sonunda.Sonra sen bana binlerce kez aþýk olacaksýn.Sonra baþka biri gelecek ve sen bir gün mutfakta çay yaparken, mutsuzluðunun farkýna varacaksýn.O kirli adi adamý hep anacaksýn.Bu hep böyledir.Erkekler sýçar aðzýnýza çünkü.

Oysa bana sordun mu bebeðim?

Neden kapýnýn önüne koyamýyorum sence seni? Mutsuzluðunun farkýna varmaya ramak kala...Her þey beklendiði gibiyken.Oysa sana hiç ihtiyacým yok.Benzersiz bir hikayen de yok. Ben sadece senin için mutfakta elini býçaðý keserken fark ettiðin an olacaðým.Akan kanýn belki de.Ya da bir düzeltmen kendi adýna. Uzun zamandan beri benzersiz hikayelerin peþindeyim. Ne yazýk ki çok da yaratýcý deðilsiniz. Bu yüzden yüzümü düþürdüðüm çok anlar oldu benim.Müzik bana iyi geliyor o vakit.Birlikte yükseliyorum.Hepiniz aþaðýda kalýyorsun.Tüm beklentilerinizle olacak olan her þeyiniz ile.Ve tüm metobolizmanýzla.Tüm kalýplarýnýzla.Aþaðýda kalýyorsunuz.Her yerde asýlý duran acý tutamaklarý gibisiniz. Oysa ben havadayým.Ýnmek istemiyorum aranýza.

Kýsa olsun istiyorum aslýnda hayatým.Kimse beni öldürmeden ben öleyim istiyorum.Kimse beni bulmadan ben bulayým kendimi istiyorum.
Hep kazanmak sarhoþluðu diye gülme bana sakýn.
Kazanmak istemiyorum aslýnda.Kazanmak içinde kaçmak istemiyorum aslýnda.Aranýzda kalmak istemiyorum.Çünkü oyuyorum hepinizi.Size zararým var benim.
Þimdi seni de oymaya baþlayacaðým.Ýçini deþeceðim.Sonra yeter artýk diyeceksin bana.

Ne zaman baþlayayým buna?

Ne zaman yeter artýk diyeceksin?
Tüm erkekler çocuk gibidir bebeðim.
Ne zaman deþeyim içini?

Kahvemde bitiyor bak.Çoðu zaman sigara ile kahvemi orantýlýyorum.
Gülme öyle bana. Ben çay ile simidi bile orantýlarým.Küçükken ve iþerken orantýladýðým gibi.
Bu pintilikden de deðil. Tek bir çay ile karýn doyurmaktan da deðil.
Yavaþ yavaþ harcanmaktan belkide.Yavaþ yavaþ bitirmek zamaný.
Gülme. Küçük olsun benim olsun hesabý.

Çok sigara içme diyorsun bana.Ama ne vakittir ciðerim yanýyor benim.
Bilmezsin sen.
Hala istiyor musun beni?
Kahve gibi mi içme mi seni?
Azar,azar birlikte bitene dek.

Çok bi þey olacaðý yok.Sadece seni böyle seveceðim.

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: ......
Gönderen: Kâmuran Esen / ,
13 Kasým 2014
Merhaba! izedebiyat'ta zevkle takip edeceðim bir yazarým daha oldu. Anlatýmýnýz o kadar içten ki; insan kayboluyor satýrlarýnýzda ve birçok yerde kendini buluyor. Ýnsan, kendini bulduðu yerleri - þeyleri hep sever zaten. Ben de o sebeple belki de, yazýnýzý çok sevdim. Tebrik eder, devamýný dilerim. Sevgiyle.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn varoluþçuluk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Adým "Sekhmet" 6
Adým "Sekhmet" 7
Adým "Sekhmet... "" 3 (+18)
Adým "Sekhmet... "" 5
Adým "Sekhmet... ""
Adým "Sekhmet... "" 4
Adým "Sekhmet... "" 2

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Tek Kuruþluk Hikayeler 5 "Kahveden Öncesi... ""
Tek Kuruþluk Hikayeler 3 "Kahve"
Radyo
Tek Kuruþluk Hikayeler "Öyküler Ýsyanda! ""
Tek Kuruþluk Hikayeler (2)
Ama Dünyanýn En Güzel Gülen Kadýnýný Seviyorum.

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Humanarþist 2 [Þiir]
Kakavanlar [Þiir]
Madenci [Þiir]
Gözyüzü [Þiir]
Humanarþist [Þiir]
Takipdeydik. [Þiir]
Ben Senim,sen Aþk... [Þiir]
Mülteci [Þiir]
Yetmez! [Þiir]
Çelik Devrimi [Þiir]


erdal divriklioðlu kimdir?

Yazdýklarým ve yazacaklarýma dair. . .

Etkilendiði Yazarlar:
En iyi etkinliðim yazmaya kaçýþlarým...


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © erdal divriklioðlu, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.