..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Ýnsan - iþte tüm sýr burada. Bu sýr üzerinde çalýþýyorum, çünkü kendim de insan olmak istiyorum." -Dostoyevski
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Toplumcu > Nermin Güday Kaçar




20 Ekim 2014
Bir Demet Maydonoz  
Yaþamdan

Nermin Güday Kaçar


Hâkim, duruþma salonuna girdiðinde, salonda bulunanlar ayaða kalktý. Yerine geçti. Salonu gözden geçirdi. Fazla kalabalýk olmadýðýna göre sýradan ve sakin geçeceðe benziyordu. Daha önceden incelediði, önünde duran dosyanýn kapaðýný açtý. Gün içinde kaç davaya girdiðini saymamýþtý bile. Zabýt kâtibesi, huzursuz bir þekilde yarýþa hazýrlanan koþu atý gibi dimdik ve dikkatle onun komutunu bekliyordu. Mesleðe baþladýðýndan bugüne kadar kiþiliðinde ve fiziðinde epey deðiþiklik olmuþtu. Sakin ve duygusal biriyken baþladýðý meslek hayatý onu asabi bir kiþiliðe sürüklemiþti. Bu durum metabolizmasýný da etkilemiþ olmalýydý ki stresini yemek yemekle gidererek neredeyse yarým dünyaya dönmüþtü bedeni. Koltuða zor sýðýyordu. Yerinde kýmýldandý ve gözlüklerini çýkararak masaya býraktý. Her iki tarafýn avukatlarý onun davayý baþlatmasýný ve savunmalarýný vermek için bekliyorlardý. Davayý açan taraftan savunmasýný istedi. Davayý Kadýn açmýþtý. Avukat ayaða kalktý.


:AEHH:
Hâkim, duruþma salonuna girdiðinde, salonda bulunanlar ayaða kalktý. Yerine geçti. Salonu gözden geçirdi. Fazla kalabalýk olmadýðýna göre sýradan ve sakin geçeceðe benziyordu. Daha önceden incelediði, önünde duran dosyanýn kapaðýný açtý. Gün içinde kaç davaya girdiðini saymamýþtý bile.
Zabýt kâtibesi, huzursuz bir þekilde yarýþa hazýrlanan koþu atý gibi dimdik ve dikkatle onun komutunu bekliyordu. Mesleðe baþladýðýndan bugüne kadar kiþiliðinde ve fiziðinde epey deðiþiklik olmuþtu. Sakin ve duygusal biriyken baþladýðý meslek hayatý onu asabi bir kiþiliðe sürüklemiþti. Bu durum metabolizmasýný da etkilemiþ olmalýydý ki stresini yemek yemekle gidererek neredeyse yarým dünyaya dönmüþtü bedeni. Koltuða zor sýðýyordu. Yerinde kýmýldandý ve gözlüklerini çýkararak masaya býraktý.
Her iki tarafýn avukatlarý onun davayý baþlatmasýný ve savunmalarýný vermek için bekliyorlardý. Davayý açan taraftan savunmasýný istedi. Davayý Kadýn açmýþtý. Avukat ayaða kalktý.
-     Davacýnýn boþanma sebebi nedir?
-     Þiddetli geçimsizlik efendim. Müvekkilim aðýr hakaret ve þiddet görmektedir. Bu nedenle evlilik kurumu zarar görmektedir.
-     Kliþe sözler kullanmayýn Avukat Bey.
-     Efendim bunu baþka nasýl anlatabilirim.
-     Davacý kendisi anlatsýn o zaman.
-     Ama sayýn Hakimim ben onu temsilen görevlendirildim.
-     Kýzým boþanma sebebini anlat bana.
Avukatýn yaný baþýnda oturan kadýn ayaða kalktý. Taktýðý güneþ gözlüðünü baþýna kaldýrdý utanarak. Hâkimin hiç yabancý olmadýðý bir durumdu bu. Kayýtsýzca baktý kadýna. Sonra baþýyla konuþmasýný istedi.
-     Efendim biz çok mutlu bir çifttik. Zor günlerimizde hep destek olduk birbirimize. Hani bazen tabiat gayet normal bir þekilde devinimini sürdürürken bir lodos gelir her þeyi silip süpürür ya týpký onun gibi olduk.
-     Kýzým bana edebiyat yapma. Kýsaca anlat.
-     Özür dilerim efendim. Her þey bir demet maydanoz yüzünden bozuldu.
-     Bir demet maydanoz mu? Kýzým anlatacak mýsýn düzgünce olayý.
-     Efendim bir akþam kocam, yarým kilo kýymayla geldi eve. Sakin bir insan olan kocam, o sýralar çok sinirliydi. Sebebini bir türlü çözemiyor, baðýrdýðýnda ses çýkarmýyordum. Köfte caný istemiþ olmalýydý. Eve gelmeden önce de aramýþ eksik olup olmadýðýný sormuþtu. Bana göre eksik yoktu. Köftelik kýymayla geleceðini de bilmiyordum. Ýçeri girdi ve bana “ Maydanoz var mý? “ diye sordu. Korkuyla dolaba baktým. Evde maydanoz bitmiþti. Telaþlandým. Aklýma köftenin kekik ile de yapýlabileceði geldi. Kekiði çýkarttým. Diðer malzemeleri hazýrladým. Yüzüme nefretle bakýyordu. Sevdiðim ve onca yýlýmý geçirdiðim adamýn yerinde baþka biri vardý sanki. Bana hakaret etmeye baþlamýþtý. Ne salaklýðým, ne aptallýðým kalmýþtý saymadýk. Sabrým taþmýþtý. Ben de karþýsýnda avazým çýktýðý kadar baðýrýyordum. Koþarak yanýma geldi ve yumruðunun havaya kalktýðýný gördüm. Sonrasýnda ise gözümde acýyla birlikte yere yýðýldým. Duyduðum acýnýn yanýnda, hayal kýrýklýðý, gururum ayaklar altýna alýnmýþtý. Hak etmediðimi düþünüyordum. Yuvam için canla baþla çalýþýyor, onu mutlu etmeye çalýþýyordum. Son zamanlarda ruhuna ulaþamadýðým için de çok mutsuzdum. Ve o durumda bile kendimi suçluyordum. Bir kadýn, erkeðini hep mutlu etmeliydi. Yattýðým yerden kalktým ve bilinçsizce açýk duran balkona koþmaya baþladým. Niyetimi anlamýþtý ve peþimde hamle yaptý. Tam balkondan bacaðýmý atacaðým sýrada yakaladý beni. O sýrada tekrar biraz daha boðuþtuk. Beni fýrlattý tekrar. Aðlýyordum. Yaþamak istemiyordum. Öfkeyle yanýmdan ayrýldý. Bir süre daha aðladým yerde. Sonra yine beynimin içindeki ses bana “ Hadi at kendini. Ne duruyorsun “ demeye baþlamýþtý. Bu kez diðer balkonu denemeye karar verdim. Tam oraya çýkacakken yine beni yakaladý. O beni tutuyordu. Ben kurtulmak için onun kolunu ýsýrýyordum. Sonunda, o da ben de çok yorulmuþtuk. Korkmuþtu. Sonra sessizliðe gömüldük. Kadýnlýk onurum kýrýldý Hâkim Bey. Boþayýn bizi.
-     Bir demet maydanoz yüzünden mi boþayayým kýzým sizi.
-     Evet Hâkim Bey. Bir demet maydanoz yüzünden…
-     Yaz kýzým…

Devam edecek.
Nermin KAÇAR - BOLU 2014 Aðustos

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Teþekkür ederim.
Gönderen: Nermin Güday Kaçar / , Türkiye
20 Ekim 2014
Merhaba Sevgili Kamuran Haným, Öncelikle deðerli yorumunuz için teþekkür ediyor ve sevgilerimi gönderiyorum.

:: ............
Gönderen: Kâmuran Esen / ,
20 Ekim 2014
Merhaba Sevgili Nermin Kaçar. Güzel bir öykü. Genelde yoktan bir sebepten çýkar ayrýlýk ve kavgalar. O yoktan sebep, bardaðý taþýran son damla olabilir. O nedenle, bardaðý pek doldurmamak gerek... Baþarýlý bir anlatýmdý. Sevgiyle.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn toplumcu kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Musa Firârda
Has Adam
Bir Demet Maydanoz - Tanýk - Son
Þaþkýn Hýrsýz
Kurbanýn Diþleri - Final
Bir Demet Maydanoz - Davalý
Kurbanýn Diþleri - 4
Kurbanýn Diþleri - 2
Savaþta Barýþta Ýnsan
Kurbanýn Diþleri - 3

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bir Parça Simit
Výdý VIdý
Ya Benimsin Ya Topraðýn
Aptal Âþýk
Elvedâ Yalancý Aþkým!

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Kardelen Çiçeðim [Þiir]
Yazý - Yorum [Eleþtiri]


Nermin Güday Kaçar kimdir?

1969 Bolu doðumluyum. Evli ve 1 çocuk annesiyim. 2012 yýlýnda basýlmýþ olan " Hüzün Dalgalarý " adlý bir öykü kitabým var. Çeþitli internet edebiyat sitelerinde yazýlarýmý paylaþýyorum. www. mobidik. com adlý sitede 3 e- kitabýmý okutrlarýmla buluþturdum.

Etkilendiði Yazarlar:
Yaþar Kemal, Marguez, Orhan Kemal, Sait Faik Abasýyanýk, Orhan Kemal, Rýfat Ilgaz, Aziz Nesin, Ayþe Kulin


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Nermin Güday Kaçar, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.