..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Gerçeðin dili çok yalýn. -Euripides
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Aþk ve Romantizm > Nermin Güday Kaçar




23 Kasým 2014
Ya Benimsin Ya Topraðýn  
Nermin Güday Kaçar
Onu görmek benim için bir tutku haline gelmiþti. Onu düþünmediðim an yoktu neredeyse. Yolda, evde, iþ yerinde hatta tuvalette bile onu düþünüyordum. Aþk bu olmalýydý. O ise benim farkýmda bile deðildi. Onun dikkatini çekmek için her þeyi yapmýþtým. Fakat o bana karþý çok ilgisizdi.


:ADFI:
Onu görmek benim için bir tutku haline gelmiþti. Onu düþünmediðim an yoktu neredeyse. Yolda, evde, iþ yerinde hatta tuvalette bile onu düþünüyordum. Aþk bu olmalýydý. O ise benim farkýmda bile deðildi. Onun dikkatini çekmek için her þeyi yapmýþtým. Fakat o bana karþý çok ilgisizdi.

Onun yüzünden iþlerimi bile aksatmaya baþlamýþtým. Ona daha yakýn olmalýydým. Sonunda çözümü bulmuþtum. Bizim aramýza giren ayrýlýktý. Yakýn olmanýn aþký alevlendirdiðini okumuþtum yýllar önce okuduðum kitapta. Zaten baþka kitap da okumamýþtým. Bu özelliðim hayatýmýn her safhasýnda karþýma çýkýyordu. Benim tercihim hep tekler üzerineydi. Ben de baþkalarýnýn yanýnda tek ve vazgeçilmez olmalýydým. O yüzdendir ki tehlikeliydim aslýnda. Kimse bu durumun farkýnda deðildi tabi. Mesela, kardeþimin ölümü. Onun doðumundan sonra bana ilgi göstermemiþlerdi. Onu çok kýskanýyordum. Sonradan geldiði halde beni unutturmuþtu bizimkilere. Ben, sanki figüran gibi dolaþýyordum ortalýkta. Ha vardým, ha yoktum. Sonunda, dualarým kabul olmuþ, kardeþim ölüvermiþti aniden. Gerçi, biraz benim de yardýmým da olmuþtu ama… Sonuçta kurtulmuþtum ondan.

Gelelim bizimkiyle tanýþma hikâyemize. Ýlk gördüðüm gün, görür görmez çivilenmiþtim kaldýrýmda. Üzerinde su yeþili kýsa kaban vardý. Ona uyumlu bir kaþkol, altýnda vücudunun hatlarýný, bedeninin zarifliðini ortaya çýkaran kahverengi bir elbise ile çok uyumluydu. Hele bacaklarýnýn güzelliði. Gözleri ýþýl ýþýldý. Bakýþlarýna yansýmýþtý güzelliði. Gözleri, sanki okyanustu. Ve ben o okyanusa dalýp, bir daha çýkmamayý arzuluyordum. Hep gülümsüyordu. Her geçiþimde ona bakýyor, saçma sapan hareketlerle kendimi fark ettirmeye çalýþýyordum. Yapmadýðým þaklabanlýk kalmamýþtý. Yanýmdan geçenler bana bazen ters ters bakýyor, bazen de gülüyorlardý. Umurumda bile deðildi. Benim için sadece o vardý. Gerisi teferruattý.

Baþaracaktým. Bir gün o da bana âþýk olacaktý. Onunla el ele, göz göze dolaþacaktýk. Aþkta sabýr gerekti öncelikle. Sabretmem ve bu aþktan vaz geçmemem gerekiyordu. Aylar geçtikçe onu hep görmeye devam ediyordum. Haftada bir deðiþtiriyordu kýyafetlerini. Gülümsemesi hep aynýydý. Hep ayný yöne bakýyor fakat beni bir türlü görmüyordu. Görmesi için deðiþik bir þeyler yapmam gerekiyordu. Ýþlerim de aksamýþtý son zamanlarda. Çünkü onu görmeden duramadýðým için patron beni iþten atmýþtý. Dolayýsýyla amacýma ulaþmýþtým. Artýk akþama kadar onu görebilirdim. Sabahýn erken saatinden, gecenin geç saatlerine kadar onu doyasýya seyrediyordum. Bu çabam karþýsýnda duyarsýz kalmayacaktý. Eninde sonunda beni yüreðine kabul edecekti.

Yine o sabah, erkenden gelmiþtim onun yanýna. Gördüklerime inanamýyordum. O, beni aldatýyordu. Nasýl yapabilirdi? Aklým, mantýðým kabul etmiyordu. Yanýnda yakýþýklý bir erkek vardý. Uzun boyluydu, çok güzel giyinmiþti. Fakat beni rahatlatan, adamýn saçlarýna kýr düþmüþtü. Kendimle kýyasladýðýmda içim rahatlamýþtý. Ben, o adamdan daha genç ve yakýþýklýydým. En önemlisi de ben daha çok seviyordum onu. O adam daha yeni girmiþti hayatýna. Tedirgin eden ise onun yanýnda olmasýydý. Uzun süre seyrettim ikisini. O güne kadar fark etmediðim gerçek þimdi karþýmdaydý. Âþýk olduðum kadýnýn adama bakarken yüzündeki anlamlý bakýþýydý. Ellerine baktýðýmda gerçeði anladým. El ele tutuþmuþlardý. Sanki uçuyorlardý. Ýþte buna dayanamazdým. Kardeþini yastýkla öldüren ben, buna asla katlanamazdým.

Ya benim olacaktý, ya da topraðýn. Elimdeki balyozu kaldýrdýðým gibi yürüdüm üzerlerine. Þaþýrýp kalmalarýna bile zamanlarý olmamýþtý. Vitrinin camý tuzla buz olmuþtu. Elimdeki balyozu her ikisine birden vuruyordum. Hatta üzerlerine çýkýp tepiniyordum. O sýrada polis arabasýnýn sireniyle kendime geldim. Ýþim bitmiþti artýk. Bana ihanet eden bir kadýn benim için yok sayýlýrdý zaten. Ayrýlýrken son kez yüzüne baktým. Parçalanmýþ olduðu halde, yüz ifadesi yine deðiþmemiþti.” Elveda sevgilim “ dedim ayrýlýrken. Yine duymadý. O hala yanýnda parçalanmýþ manken adama bakýyordu.

Nermin Kaçar - BOLU



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn aþk ve romantizm kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Elvedâ Yalancý Aþkým!

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bir Parça Simit
Musa Firârda
Has Adam
Bir Demet Maydonoz
Bir Demet Maydanoz - Tanýk - Son
Þaþkýn Hýrsýz
Kurbanýn Diþleri - Final
Výdý VIdý
Aptal Âþýk
Bir Demet Maydanoz - Davalý

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Kardelen Çiçeðim [Þiir]
Yazý - Yorum [Eleþtiri]


Nermin Güday Kaçar kimdir?

1969 Bolu doðumluyum. Evli ve 1 çocuk annesiyim. 2012 yýlýnda basýlmýþ olan " Hüzün Dalgalarý " adlý bir öykü kitabým var. Çeþitli internet edebiyat sitelerinde yazýlarýmý paylaþýyorum. www. mobidik. com adlý sitede 3 e- kitabýmý okutrlarýmla buluþturdum.

Etkilendiði Yazarlar:
Yaþar Kemal, Marguez, Orhan Kemal, Sait Faik Abasýyanýk, Orhan Kemal, Rýfat Ilgaz, Aziz Nesin, Ayþe Kulin


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Nermin Güday Kaçar, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.