..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Sevgi bilmekten doðar." -Mevlana
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Ýnceleme > Tarihe Yön Verenler > Hakan Yozcu




14 Aralýk 2014
Eroðlu Maraþ Halkýný Bilgilendirdi  
Hakan Yozcu
“Kýbrýs Türk Halkýnýn adýna, müzakerelere oturan birinin dik durmasý gerekir. Verelim de anlaþalým, kurtulalým diye masaya oturanlarýn baþýmýza neler getirebileceðini bilmemiz gerekir. Masaya oturan kiþi, Kýbrýs Türk Halkýnýn haklarýný sonuna kadar savunmasý gerekir. Türkleri ikiye bölmek istiyorlar. Aramýza nifak sokmak istiyorlar. Verelim de kurtulalým dememizi bekliyorlar. Bu oyuna gelmeyeceðiz”


:ADDH:

     Cumhurbaþkanýmýz Sayýn Derviþ Eroðlu, halký bilgilendirmek amacýyla yaptýðý toplantýlara devam ediyor. Bu amaçla geçtiðimiz cumartesi günü Maraþ’ý gezerek, Maraþ Halkýna bilgiler verdi ve sorulan sorularý cevaplandýrdý.
     Toplantýya Maðusa milletvekillerinden, Ahmet Kaþif, Sunat Atun, Hamza Ersan Saner, Erdal Özcenk, Hakan Dinçyürek, Fikri Ataoðlu, Lefkoþa milletvekillerinden Hasan Taçoy, Maðusa Belediye Baþkaný Ýsmail Arter ve Maðusa UBP Ýlçe Baþkaný Resmiye Canaltay ile büyük bir halk topluluðu katýldý.
     Konuþmada ilk sözü alan Ulaþtýrma Bakaný Hasan Taçoy, “Hepimizin ortak bir hedefi var. Bu hedefe ulaþmak için gayret sarf edeceðiz. Baþaracaðýz. Sayýn Cumhurbaþkanýmýzla birlikte olmak için buradayýz. “ dedi.
     Sunat Atun da “Devletimize sahip çýkanlara sahip çýkmak için burada toplanmýþ bulunuyoruz. Sayýn Cumhurbaþkanýmýzýn yanýndayýz.” diyerek destek belirtti.
     Yaðmurlu bir gündü. Maðusa’da gerçekten aþýrý bir yaðmur yaðýyordu. Sel korkusu vardý herkeste. Bu nedenle fazla kalabalýk olmaz diye düþünüyordum. Çünkü son yaðmurlarda ortaya çýkan manzaralar halkýmýzý korkutmuþ ve bezdirmiþti. Ama deðildi iþte. Büyük bir kalabalýk vardý. Eroðlu sevgisi her tür engeli, her tür korkuyu aþýyordu. Yaðmuru, çamuru dinlemeyen Maraþ Halký, koþup gelmiþti inandýklarý Lideri dinlemeye…
     Eroðlu öncelikle herkese kendisini yalnýz býrakmadýklarý için teþekkür etti. Adaylýðýný en son açýkladýðýný çünkü müzakerelerin devam ettiðini ve yoðun çalýþmalar yaptýðýný belirtti. Rumlarýn müzakere masasýndan kaçtýklarýný ve masada kendilerini yalnýz býraktýklarýný söyleyen Eroðlu, Rumlarýn gerekçelerinin saðlam bir gerekçeye dayanmadýðýný söyledi. “Barbaros Hayrettin Paþa Gemisi’nin sismik araþtýrmalar yapmasýný öne sürerek masadan çekildiler. Oysa bu gemi bizim iznimizle araþtýrma yapýyor ve bunda da bizim hakkýmýz var.” dedi
     Eroðlu Rum liderine “Kazý iþini býrakýp anlaþmaya oturalým. Anlaþma saðlanýnca oturup anlaþalým. Ama kabul etmediler. Biz üçüncü safhaya geçelim dedik. Ýþte Anastasiadis’i asýl huzursuz eden bu üçüncü safha idi. Bu safhada bir neticeye varýlabilirdi. Anlaþma olacak mý, olmayacak mý ortaya çýkacaktý. Ýþte Anastasiadis bunu anlayýnca masadan kaçtý. Çünkü gerçekten anlaþmaya niyeti yok” dedi.
     Eroðlu, Rumlarýn hep isteme düþüncesinde olduðunu, asla verme gibi bir düþünceye sahip olmadýðýný belirterek “Almayý düþünenin vermeyi de düþünmesi gerekir. Rumlar hep istiyor. Vermeyi düþünmüyor” dedi.
     Önümüzdeki 5 yýlýn çok önemli olduðunu belirten Eroðlu, “Kýbrýs Türk Halkýnýn adýna, müzakerelere oturan birinin dik durmasý gerekir. Verelim de anlaþalým, kurtulalým diye masaya oturanlarýn baþýmýza neler getirebileceðini bilmemiz gerekir. Masaya oturan kiþi, Kýbrýs Türk Halkýnýn haklarýný sonuna kadar savunmasý gerekir. Türkleri ikiye bölmek istiyorlar. Aramýza nifak sokmak istiyorlar. Verelim de kurtulalým dememizi bekliyorlar. Bu oyuna gelmeyeceðiz” dedi.
Eroðlu “Bu benim son seçimim olacaktýr. Halkýmýn büyük bir kýsmý aday olmamý istediði için tekrar aday oldum. 38 yýldýr siyasetin içindeyim. Bir 5 yýl daha bu iþi omuzlarsak iþleri rayýna oturtabiliriz. Ýstediðimiz neticeyi elde edebiliriz.” dedi.
     Eroðlu “Ankara Hükümeti ile sýcak iliþkiler içindeyiz. Ýyi bir diyaloðumuz var. Müzakereleri yürütürken Ankara ile hep istiþare ettik. Fikir alýþ veriþi yaptýk. Önerileri biz hazýrlýyoruz. Bize karþý güvenleri var” diyerek konuþmasýna devam etti.
     Anayasa deðiþikliðine de deðinen Eroðlu, Anayasa deðiþikliðinin yapýlmasý gerektiðini ama bunun üç gün içinde bir olup bittiye getirilmemesi, halký bu konuda bilinçlendirmek gerektiðini, Anayasayý yapmak için, gerekirse uluslar arasý hukukçularýn da getirilmesini, hukukçularýmýzýn toplanmasýný, çalýþmalarýn yapýlmasýný ve sonra meclise sunularak anayasanýn deðiþtirilebileceðini belirtti. “Neticede, bilinçlendirilmeyen halkýmýz deðiþtirilen anayasayý kabul etmemiþtir” dedi.
     KKTC’ye yerleþen vatandaþlar hakkýndaki görüþlerini de açýklayan Eroðlu “Vatandaþlarýmýzý pazarlýk konusu yaptýrmayýz. Þu an KKTC vatandaþý olan her vatandaþýmýz, kurulacak olan ortak devletin de vatandaþý olacaktýr. Bu bizim kýrmýzý çizgilerimizden biridir. Bundan asla taviz vermeyiz. Türkiye’den gelenlerin durumunu net bir þekilde masaya koyduk. Rumlarýn bu vatandaþlarýmýz için öne sürdüðü þartlar þu: Burada kalabilmeleri için yerli vatandaþlarla evli olanlarý kabul ediyorlar. Olmayanlarýn kalmasýný istemiyorlar. Biz bunu kabul etmedik. Vatandaþlarýmýz arasýnda ayrým yapmadýk, yaptýrmayýz” dedi.
     Türk askerini de Rumlarýn istemediklerini belirten Eroðlu “Bizim kýrmýzý çizgilerimiz Türkiye’nin etkin ve fiili garantörlüðü olmazsa olmazýmýzdýr. Türkiye’nin garantör olmasýndan yanayýz.” dedi.
     “Olasý bir ortak devlette birleþmiþ milletler parametrelerine göre Cumhurbaþkanlýðý dönüþümlü olacaktýr. Biz de bunu diyoruz. Ama Rumlar bunu kabul etmiyor. Onlar Cumhurbaþkanýnýn daimi olarak kendilerinden birinin olmasýný, Türklerin ise Cumhurbaþkanlýðý yardýmcýlýðýnýn olmasýný istiyor. Ancak bunu da sulandýrýyorlar. Bu seçimi de yaparken kendi vatandaþlarýnýn seçmesini istiyorlar. Oy oraný kendilerinin fazla olacaðý için, kendi istedikleri, kendi belirleyecekleri bir kiþiyi seçmek istiyorlar. Bu da bize göre doðru deðildir. Bunu kabul etmiyoruz” dedi.
     Eroðlu, “Bütün bu nedenlerden dolayý önümüzdeki 5 yýl için sorunlarý bilen ve masada dik durabilen, Kýbrýs Türk Halkýný en iyi þekilde savunabilecek olan bir lidere ihtiyaç vardýr. Siz de bunu çok iyi biliyorsunuz. Biz birbirimizi çok iyi tanýyoruz. Umarým sandýk da bugünkü gibi bereketli olur” dedi.
     Eroðlu, ayakta alkýþlanarak halktan onay aldý.
     Vatandaþýmýz “Sizi yine baþýmýzda Cumhurbaþkaný görmek istiyoruz” dedi.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn tarihe yön verenler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Denizli ve Ahi Sinan
Seni Asla Unutmayacaðýz

Yazarýn Ýnceleme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
"Gün Olur Asra Bedel" Üzerine Bir Ýnceleme
Yozcularýn Kökeni ve Çangaza Köyü
Bir Þiir Emekçisi: Ýhsan Tevfik Kýrca
yaþar Kemal’in Ölüm Yýldönümü Münasebetiyle
Çeþitli Yönleriyle Prof. Dr. Erhan Arýklý
Öykü Tiyatro ve Sanat Üzerine
"48 Saat" Üzerine
Çakýrcalý Efe Üzerine
Benim Gözümden "Tutunamayanlar"
Âþýk Osman Akçay Ýle Tanýþtýk

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yüreðimde Ýhtilal Var [Þiir]
Hayat Seni Çözemedim [Þiir]
Helallik Ýstiyorum [Þiir]
Yörük Kýzý [Þiir]
Nasihat 2 [Þiir]
Seninle Olayým [Þiir]
Geliyoruz [Þiir]
Nasihat [Þiir]
Aþk Var mý? [Þiir]
Minik Bir Þaire Rastladým [Þiir]


Hakan Yozcu kimdir?

1964 doðumluyum. Kuzey Kýbrýs'ta yaþýyorum. 1988 Erzurum Atatürk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatý Bölümünden mezun oldum. 20 yýl çeþitli okullarda edebiyat öðretmenliði yaptým. Uzun yýllar Yenivolkan ve Güneþ Gazetelerinde köþe yazarlýðý yaptým. Þu an Habearkýbrýslý ve Güncelmersin Gazetelerinde yazýyorum. Birçok internet gazete ve sitelerinde yazýlarým yayýnlanýyor. Þiir, öykü ve tiyatro oyunlarý yazýyorum. Bu alanlarda çeþitli ödüllerim var. Kendime ait basýlmýþ "Güzel Bir Dünya" ve "Mesela Baþka" isimli iki adet öykü kitabým var. 7 tane tiyatro oyunum var. 6 yýl Kýbrýs Türk Devlet Tiyatrolarý Genel Müdürlüðü görevinde bulundum. Halen Baþbakan Yardýmcýlýðý Ekonomi, Turizm, Kültür Ve Spor Bakanlýðý'na baðlý Müþavirim.

Etkilendiði Yazarlar:
...


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Hakan Yozcu, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.