..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ýnsan gülümsemeyle gözyaþý arasýnda gidip gelen bir sarkaçtýr. -Byron
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Çocuk > Nermin Güday Kaçar




19 Aralýk 2014
Bir Parça Simit  
Nermin Güday Kaçar
Elindeki simitle kalakalmýþtý sokakta. Düþüncelerinden sýyrýldýðýnda etrafýna baktý. Simitçi yeni müþterilerle ilgileniyordu. Elindeki simide baktý. Simidi önce kokladý, sonra diþlerini geçirdi. Evine gitmek üzere yola koyuldu. Bir ara sanki uzaklardan Ali’ nin sesini duyduðunu hissetti. “ Oðlum, hepsini yemeyeceksin, sadece on kuruþluk tamam mý “


:AIEE:
Adam, iþten yeni çýkmýþ fakat hemen eve gitmek istemiyordu. Amaçsýzca yolda yürümeye baþladý. Vitrinleri seyretti bir süre. Sonra insanlarý inceledi. Kimisinin yüzüne yorgunluk, kimisinde aþýklara has gülümseme, kimisinde de kýzgýnlýk ifadesi vardý.

Biraz daha ilerledi. Bir koku onu kendine doðru çekiyordu. Az ötede duran simitçinin tezgâhýndan geliyor olmalýydý onu etkileyen koku. Simitçiye doðru ilerledi. Elini cebine attý. Bozuk paralarýný çýkardý. Simitçi keyifle maþasýný tezgaha vuruyor, bir yandan da davudi sesiyle “ Simitttttt sýcak sýcak. Simide gel vatandaþ. Fakirin döneri bunlar ! “ Diye baðýrýyordu. Ýþtahýný iyice kabartmýþtý. O sýrada, koþarak yanýna gelen çocuða gözü iliþti. Çocuk, simitçinin yanýna geldiðinde durdu. Simitçiye baktý fakat konuþmadý. Sonra “ Simitçi amca simit kaç lira? “ dedi. Simitçi çocuða baktý ve önemsemeden “ yetmiþ beþ kuruþ “ cevabýný verdi.

Çocuk, elindeki paralara baktý. Saydý. Yutkundu. Sonra geri döndü ve geldiði tarafa gitmeye baþladý. Adamýn yüreði burkuldu. Cebinden biraz daha bozuk para çýkardý. Üç simit aldý. Ýkisini ayrý poþete koydurduktan sonra aceleyle çocuðun peþine düþtü. O ilerledikçe, çocuk daha da hýzlanýyordu. Sonunda yetiþmiþti ona.

“ Oðlum merhaba! “

Çocuk þüpheyle baktý. Huzursuz oldu fakat önemsemedi.

“ Merhaba"

” Oðlum, simitleri bir arkadaþýma almýþtým. O da gelmeyecek. Seninle paylaþmak istedim. “

“ Teþekkür ederim amca. Ama ben sevmem simidi.”

“Oðlum, bütün çocuklar sever simidi. Ben de çok severim. Lütfen kabul et. “

“Teþekkür ederim. Ben sevmem ama arkadaþým var o sever. Ona veririm o yesin o zaman. “

“ Afiyet olsun oðlum. “

Çocuk, hýzla ayrýldý yanýndan. Adam ise ardýndan bakýyordu. Çocuk, biraz daha uzaklaþýnca, simidi kemirmeye baþladýðýnda, adam çocukluðuna dönmüþtü çoktan.

***

Dar gelirli bir ailenin çocuðuydu. Okula giderken çoðu zaman babasý ona simit parasý verememenin ezikliðini yaþýyordu. O sabah da yanýnda sadece on kuruþu vardý. Derse giriþ zili çalmak üzereydi. Halime kadýn, her sabah olduðu gibi fýrýndan yeni getirdiði simitleri, hasýr sepete sýralamýþtý. Sepetten yayýlan simit kokusu o sabah ne hikmetse çok etkilemiþti onu. O sýrada sýnýf arkadaþý Ali’ yi gördü. Yanýna yaklaþtý.

“ Ali, simit ne güzel koktu ya! “

“ Evet Hasan çok güzel koktu. Benim de caným çekti valla. “

“Çektiyse alsana “

“ On kuruþum var. Alamam ki! “

“ Ben de alamam. Çünkü on beþ kuruþum var. Simit yirmi beþ kuruþ. Ama bir fikrim var. Paramýzý birleþtirip alalým. Yalnýz, sana on kuruþluk veririm ona göre. “

“ Tamam, on kuruþluk ver. Hadi alalým.”

Parayý birleþtirerek simidi almýþlardý. Bahçede göz kararý ölçerek birine on beþ kuruþluk, diðerine de on kuruþluk pay etmiþlerdi. Simitlerin bitiminde ders ziliyle sýnýfa koþmuþlardý. Ne zaman simit görse o gün aklýna geliyordu Hasan’ ýn.

***

Elindeki simitle kalakalmýþtý sokakta. Düþüncelerinden sýyrýldýðýnda etrafýna baktý. Simitçi yeni müþterilerle ilgileniyordu. Elindeki simide baktý. Simidi önce kokladý, sonra diþlerini geçirdi. Evine gitmek üzere yola koyuldu. Bir ara sanki uzaklardan Ali’ nin sesini duyduðunu hissetti.

“ Oðlum, hepsini yemeyeceksin, sadece on kuruþluk tamam mý ?"

Nermin Güday Kaçar

19.12.2014

BOLU

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: .........
Gönderen: Nermin Güday Kaçar / /Türkiye
27 Aralýk 2014
Merhaba Sevgili Kamuran Haným, Siz benim gerek özel yaþamda, gerekse yazar alarak örnek aldýðým ve beðendiðim birisiniz.Sizin önerilerinize ve eleþtirilerinize ihtiyacým var. Çok teþekkür ediyorum. Sevgi ve saygýlarýmla.

:: ...........
Gönderen: Kâmuran Esen / ,
26 Aralýk 2014
Merhaba Sevgili Nermin Güday Kaçar. Ýnsanýn yüreðinde bir yerleri harekete geçiren bir öykü. Kýrýlgan ve naif...Öykü bitince dedim ki kendi kendime: Öykünün baþlýðý "Bir Kýrýk Simit" yerine " Bir Parça Simit" olabilir miydi? Bir görüþ sadece bu ve de önemsiz sayabilirsiniz. Öykülerinizi beðenerek okuduðumu söylemek istiyorum. Baþarýlý yazýn çalýþmalarýnýzýn devamýný dilerim. Selam ve sevgiler.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Musa Firârda
Has Adam
Bir Demet Maydonoz
Bir Demet Maydanoz - Tanýk - Son
Þaþkýn Hýrsýz
Kurbanýn Diþleri - Final
Výdý VIdý
Ya Benimsin Ya Topraðýn
Aptal Âþýk
Bir Demet Maydanoz - Davalý

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Kardelen Çiçeðim [Þiir]
Yazý - Yorum [Eleþtiri]


Nermin Güday Kaçar kimdir?

1969 Bolu doðumluyum. Evli ve 1 çocuk annesiyim. 2012 yýlýnda basýlmýþ olan " Hüzün Dalgalarý " adlý bir öykü kitabým var. Çeþitli internet edebiyat sitelerinde yazýlarýmý paylaþýyorum. www. mobidik. com adlý sitede 3 e- kitabýmý okutrlarýmla buluþturdum.

Etkilendiði Yazarlar:
Yaþar Kemal, Marguez, Orhan Kemal, Sait Faik Abasýyanýk, Orhan Kemal, Rýfat Ilgaz, Aziz Nesin, Ayþe Kulin


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Nermin Güday Kaçar, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.