..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yalnýzlýk güzel birþey, ama birilerinin yanýnýza gelip yalnýzlýðýn güzel birþey olduðunu söylemesi gerekir. -Balzac
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Günlük Olaylar > Þevket Baþýbüyük




24 Þubat 2015
"Allahýna Gurban"  
Þevket Baþýbüyük
Halk, hala Sayýn Recep Tayyip Erdoðan’ý çok seviyor. Sevmek ne kelime halk Recep Tayyip Erdoðan’a vurgun… Bir kez daha anladým ki Recep Tayyip Erdoðan hangi sýfatla gelirse gelsin halk Erdoðan’ýn unvanýna, sýfatýna, partisine deðil bizatihi kendisine vurgun…


:AJAJ:
‘Allahýna Gurban’

Son 2 yýlda Malatya’ya 6 kez gelen ancak Cumhurbaþkaný unvanýyla ilk kez Malatya’ya teþrif eden Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan’ýn ‘Toplu Açýlýþ Töreni’ dolayýsýyla halkla buluþmasýný izledim.
Tabiatým gereði bu tür miting ve toplantýlara katýlmayý sevmem lakin meslek merakýyla ben de kendimi -bozulmamýþ asil halk gibi- Yeni Camii Meydaný’nda buldum.
“Yeni Camii Meydaný” tabirini altýný çizerek veriyorum. Zira bu mekân, bu isimle ilk kez anýlýyor, daha önce “Soykan Parký” olarak bilinirdi.
Yeni Camii Meydaný hýncahýnç doluydu.
Yalnýz Yeni Camii Meydaný deðil, Kapalý Çarþý’nýn üstü dâhil Ýstasyon Caddesi PTT binasýnýn önüne kadar dolup taþan cumhur, baþkanýný dinlemeye gelmiþti…
Ýleriki satýrlarda vermeyi düþünüyorum lakin unutmadan hemen özetleyeyim…
Halk, hala Sayýn Recep Tayyip Erdoðan’ý çok seviyor.
Sevmek ne kelime halk Recep Tayyip Erdoðan’a vurgun…
Bir kez daha anladým ki Recep Tayyip Erdoðan hangi sýfatla gelirse gelsin halk Erdoðan’ýn unvanýna, sýfatýna, partisine deðil bizatihi kendisine vurgun…
Týpký Sayýn Erdoðan’ýn konuþmasýnda söylediði gibi;
“Ne diyor o güzel Malatya Türküsünde; ‘Allahýn verdiði dert gün olur geçer, Aþka düþen yürekler yanar kül olur geçer.’ Bizim yüreðimiz milletin aþký ile dolu, millete hizmet aþký ile dolu…”
21 Þubat 2015 tarihinde Malatya Yeni Camii Meydaný’nda Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan’ýn halkla buluþma izlenimlerimden bir kez daha anladým ki bu halk Erdoðan’a, Erdoðan da bu halka inanmýþtýr. Halk ona olan aþkýna halellik getirmeyecektir ve bir baþkasý iktidar etmeyecektir…
Vakt-i zamanýnda bu meydanda (Yeni Camii Meydaný’nda) gelmiþ geçmiþ birçok liderler dinlemiþtim. Merhum Erbakan’ý, Ecevit’i, Erdal Ýnönü’yü ve hayatta olan Demirel, Baykal gibi liderleri dinlemiþtim. Bu meydan Malatya’nýn en eski meydanlarýndan biri olduðu için birçok mitinglere, birçok liderlere þahit olmuþtur. Zaman zaman cebren ya da merak saikiyla halk bu meydanýnda birçok liderler için toplanmýþtýr ancak Recep Tayyip Erdoðan’a gösterilen bu coþku ve muhabbet bir baþkasýna gösterilmemiþtir.
Deðil miting ve toplantýlarda, konserlerde bile halk bu kadar aþka gelmemiþtir.
Sayýn Erdoðan o muhteþem hitabýyla; “Malatya bu kardeþini bilir. Ama ben de Malatya’yý bilirim …” dedikçe halkýn sevgi tezahüratý yeri göðü inletiyordu.
Sayýn Erdoðan, “Bilirim ki, Malatya’dan vasat insan çýkmaz. Çünkü Malatyalý özgündür, kendine mahsus kabiliyetleri, özellikleri, enerjisi vardýr” derken, ayný zamanda bir hakikatin de þahitliðini yapýyordu.
Ön saflarda yer kapmak için 4-5 saat önceden gelen halk tüm yorgunluða raðmen, hassaten ayakta durmaktan zorlanan yaþlýlar konuþma baþlayýnca dizlerinin sýzýsýný unutmuþ 70’li dedeler, beli bükülmüþ nineler, kýz kýzan 7’den 70’e herkes coþmuþ kendini mitingin o sihirli sözlerine býrakývermiþti.
Sayýn Erdoðan, “Sizin Allahýnýza gurban, size olan sevdamýz evvel Allah artarak devam ediyor ve sizler bizi bu yolculukta hiçbir zaman yalnýz koymadýnýz” dedikçe halk cezbe gelip elinde sýmsýký tuttuðu bayraklarla halay çeker sallayarak; “Senin de Allahýna gurban” diye karþýlýk veriyordu.
Siyaset çakallarýnýn halk üzerinde býraktýðý tüm olumsuzluklara raðmen, Türkiye’de ilk kez halkýn oylarýyla seçilen Sayýn Erdoðan’ýn Malatya’da halkla buluþma konuþmasý; bir müzik ziyafeti ve konser tadýndan geçti…



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn günlük olaylar kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Tasalanma Ey Reis!..
Baþbakanýn Malatya Mitingi
Yalnýz Deðilsin Reis!
Anneler Günü Safsatasý
"Auto Show"
Ey Dünyanýn Buzdaðlarý!..
Þiddetin Her Türlüsüne Hayýr
Goji Berry
O Hem Ulvi
"Para Veren Altýn Bulsun"

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bir "Þiþirme Duasý" Hikâyesi
Kýnýfýr Bed Renk Olursa…
"Þiþirme Duasý"
Kitap Okumak Eðlenceli Bir Eylem…
Tarihe Yoculuk
Saðýr Kaplumbaða
Dicle Kýyýsýnda Bir Maðara Kent
Piyerloti
Akabe
Beydaðý"na Kar Düþtü

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Cennet Gülleri [Þiir]
Tüm Türkiye Üþüdü Koca Reis [Þiir]
Tüm Türkiye Üþüdü Koca Reis [Þiir]
Çocukluðum [Þiir]
Duvardaki Saat [Þiir]
Olma Geveze [Þiir]
Özgürlük [Þiir]
[Þiir]
Bizim Kadir de Ehliyeli Olunca… [Öykü]
Vay Sözüm Vay… [Öykü]


Þevket Baþýbüyük kimdir?

Edebiyatýn karýn doyurmadýðýný bile bile aç kalma pahasýna yazmaktan imtina etmeyen, hayal gücünden çok izlenim ve gözlemlerini yazmaktan büyük keyif alan, yazarken adeta orgazým olan sýradýþý bir yazar

Etkilendiði Yazarlar:
Roman, Hikaye, Þiir, Biyografi, Gezi


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Þevket Baþýbüyük, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.