..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Her þey ancak sevgiyle satýn alýnabilmelidir. -Andre Gide
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Bireysel > suat engin yýlmz




12 Haziran 2015
Annemin Öldüðüne Sevindim  
suat engin yýlmz
iNSAN ANNESÝNÝN ÖLÜMÜNE SEVÝNÝRMÝ , EÐER YATALAKSA VE BAKACAK KÝMSE YOKSA VE KENDÝ ÝMKANLARIDA YOKSA ÖLDÜ KURTULDU DÝYEBÝLÝR AMA ÞU BÝLÝNMESÝ GEREKÝR ZATEN BÝLÝNÝYORDUR ÖLÜM EN BÜYÜK KAYBEDÝÞTÝR KÝÞÝNÝN YAÞAYACAÐI


:AGJE:
ANNEMÝN ÖLDÜÐÜNE SEVÝNDÝM…!

Ýki bin yýlýnýn ilk günleriydi , Trabzon da çalýþmaktaydým, annem ise Gemlik kumladaki evimiz de kalmaktaydý. Bir gün annem , kardeþimin evine gelmiþ: kendisi daha önce felç geçirmiþti , bir tarafýný hissetmiyordu . Gelinde kendisini ellerini ve ayaklarýný yýkamasý için banyoya göndermiþ , veya annem öyle istemiþ tam bilemiyorum.
Zaten felç geçirmiþ yaþlý kadýn ayakta zar –zor duruyor, bu sýrada banyoda ayaðý kaymýþ yere düþmüþ …! Acýyla baðýrmýþ ve bakmýþlar ki yere düþmüþ ve kalkamýyormuþ. Hemen hastaneye götürmüþler ve kalçasýnýn kýrýldýðý anlaþýlmýþ, Ameliyat edilmesi ve kýrýlan yere platin takýlmasý gerekiyormuþ.
Bana haber verdiler , týp fakültesine kaldýrdýk ameliyat olmasý gerekiyor dediler bende zaten anneme bakmakla yükümlüydüm, eþime de haber verdim oda hastaneye gitti doktorlarý ile görüþtü ve çok az bir kýrýðý olduðunu ve ameliyatla düzelebileceðini söylediler ve annem ameliyat edildi yine düþtüðü kardeþimin evine getirildi .
O, ARTIK BÝR YATALAKTI. Üstüne üstlük annemin birde þeker hastalýðý mevcuttu her gün sabah akþam inisülün kullanýyordu . Saðlamken zar- zor bakýlan insana birde yatalak iken ne kadar bakýlacaktý bu bir soru iþaretiydi .
Trabzon dan izinli gelmiþtim .Bayrama iki gün vardý . Hemen soluðu annemin yanýnda aldým , yanýna vardýðýmda annemi evin salonunda bir yatak yapmýþlar ve oraya yatýrmýþlardý . Annem beni görünce aðlamaya baþladý . Bende annemi bu durumda görünce çok üzülmüþtüm .
Annem benim kahramanýmdý çok güçlü bir kadýndý bir günde yüz kilo zeytin toplardý , altý çocuk hem bize bakmýþ ve zeytin gündeliðine gitmiþ bir kadýndý þimdi ise karþýmda yatalak durumda idi
Konuþmaya baþladýk , konuþurken annemde bir yandan etrafa bakýyordu bu durum dikkatimi çekti . Annem yatalak kalýnca kendisinin bakýmý konusu gündeme gelmiþti , ablam ve eþim çok fazla ilgilenememiþlerdi, bakýmý geline kalmýþtý. Ýþte bu yüzden annem konuþmalarda yanlýþ bir konu geçer gelinimiz alýnýr korkusuylakonuþmalarýný gelinimizin duymamasýna özen gösteriyordu öyle ya gelinde bakmazsa anneme kim bakacaktý böyle bir adayda yoktu …
Ayrýldýktan sonra ,gemliðe gitmek için bir dolmuþa bindim ve dolmuþ yol aldýkça bende cama baþýmý dayayarak düþünmeye baþladým.Annemle olan tüm hatýralar gözümün önüne geldi:
Annem, evimizin önünde ocak kurar , bize yemek yapardý . Tencere - tencere yemek yapardý , çamaþýrlarýmýzý yine evin önüne kazan koyarak yýkar, bizi temiz giydirmeye gayret ederdi . dört oðlan ,iki kýz birde babam vardý insan üstü bir çaba gösterirdi .
Hatta bazen ekmekte yapardý, tam buðday ekmeði bir tekneye doldururduk otuz kýrk tane ekmeði ve bir ay bakkaldan ekmek almazdýk.
Bununla da kalmaz Babama Fikri bir inek alalým bu çocuklar süt içer , yoðurt olur , doyarlar derdi ama babamý ikna edemezdi . Sebze bahçemiz vardý yaz aylarýnda burayý ekerdi.özellikle börülce ve bamya fidesi dikerdi , Evimizin bahçesinde tavuk beslerdi, Çalýþýr, çalýþýr , çalýþýrdý…!
Eh þimdi sýra bize gelmiþti . dokuz ay karnýnda taþýyan , büyüten anne , þimdi yatalaktý , bir þeyler yapmak lazýmdý .

Ertesi gün annemi tekrar görmeye gittim , bir gün sonra bayramdý.Gemlikten anneme biraz yiyecek malzemesi , kasaptan et , çay, þeker, bir þiþede kolanya alý veriþ yaptým.Eve girdim annem yine ayný pozisyonda yatýyordu beni görünce sevindi bende getirdiklerimi görmesini istedim . Sana bir þeyler getirdim annem dedim, sevindi , daha sonra gelimize cüzdanýmý çýkararak bir miktar para verdim.
Annemin yatalak kalmasýný bir türlü kabullenememiþtim, annemle konuþuyorduk , Bu sýrada evde gelinimizin annesi de bulunmaktaydý . Ben eve geldiðimde hiçbir þey dememiþti , anemin de etrafa bakýþlarý çoðalmýþtý. Anlamýþtým annem istenmiyordu ,
Bu sýrada gelinimizle görüþmek için diðer odaya geçerken annesi bana doðru eðilerek ve ellerini açarak “ engin kimse ilgilenmiyor , biz yalnýz kaldýk , gelinimize verdiðim parayý kastederek bu iþ otuz lira ile olacak iþ deðil dedi getirdiklerimi kastederek bunlar kaç gün yetecek , bu iþ böyle olmaz diyordu . Ben Kendisine hiçbir þey diyemedim, söyleyemedim .sustum
Tekrar annemin yanýna gittiðimde , gözleri yaþ dolmuþtu, konuþulanlarý duymuþtu göz göze geldik Ben anneme sarýldým ve yüksek bir sesle , “ anne kalk , kalk anne” diye baðýrdým , annemi kaldýrdým ama annem ayakta duramadý kendini çaresizce yataða býraktý bende annemin kalkamayacaðýný anladým , annemle ve dalaþýp baþka kimseye bir þey demeden evden ayrýldým.Bayram da da annemi ziyarete kýzgýnlýðýmdan dolayý gitmedim Kýzgýnlýðým , ne gelinimize , ne annesine , nede bir baþkasýna idi ben yetersiz kalmýþtým çaresiz kalmýþtým ona kýzdým..Nerden bilebilirdim ki bu görüþmenin annemi son görüþüm olacaðýný
Ben birkaç gün geçtikten sonra görev yerim olan sürmeneye döndüm , birgün adliyeye çaðýrdýlar ve söylediler annemin öldüðünü
Annemin yüzü aklýma geldi , bindiðim uçakta yaklaþýk iki saat boyunca gözyaþlarým aktý gözümden ,kimseyle bir þey konuþmadým.istanbula ve bursaya gelene kadar , zaten sabahta olmuþtu .
Ertesi gün gemliðe geldim , cenaze levamazatçýsýndan annemin defin için gerekli malzemelerinin alýndýðýný öðrendim , eve vardýðýmda ise boylu boyunca odada cansýz yatýþýný gördüm , açtým yüzüne baktým ,gözlerinde manasýz bir bakýþ vardý …!
Suat engin yýlmaz





Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn bireysel kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Küçük Oðlum Alper Yýlmazýn Futbolcu Olma Çabasý
Gemlik Zeytini, Zeytin Aðacý ve Çocuklarýmýz
Haram Baba Haram

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ramazanda Ýftar Çadýrlarý
Ekmek Kavgasý ve Helal Kazancýnýn Güzelliði ve Tatlýlýðý

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Deðiþtir... Gücün Yetiyorsa [Þiir]
Zaman [Þiir]
Ama Sen Benim Karýmsýn [Þiir]
Paralel Olamamalar, Dik Duramamalar [Þiir]
Deðerli Varlýðýmýz [Þiir]
Bakýþlar - Yüz [Þiir]
Ah Kadýnlar [Þiir]
Mahpushane [Þiir]
Eller [Þiir]
Beyaz Giymak Mesele Deðil, Mesele Kar Gibi Beyaz Bir Yüreðe Sahip Olabilmek [Þiir]


suat engin yýlmz kimdir?

1963 ten beri dünyada bir yer iþgal ediyorum


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © suat engin yýlmz, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.