..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Her þey ancak sevgiyle satýn alýnabilmelidir. -Andre Gide
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Baþkaldýrý > Serdar Yýldýrým




14 Haziran 2015
Ýnsan Yiyen Bitki  
Serdar Yýldýrým
Güneþ Otel sahibi Ali Bulut otelin bahçesine büyük bir sera yaptýrmýþ ve bu serada tropikal bitkiler yetiþtiriyordu. Afrika’dan getirilen et yiyen bir bitki vardý ki, Ali Bulut, onun dört yýldýr bir santim bile büyümediðinden yakýnýrdý. Et yiyordu, balýk yiyordu ama hiç büyümüyordu. Aslýnda bitkinin büyümesi gerekti ve büyüyordu. Hem öylesine büyümüþtü ki, boyu yirmi metreyi geçmiþti ama Ali Bulut bunu görememiþti. Bitki yukarý deðil, aþaðý boy atýyordu. Gövde toprak altýndaydý. Görünen beyindi. O beyin birkaç ay sonra inanýlmaz büyüklükteki gövdeyi harekete geçirecek, bitki insan yiyen bir canavara dönüþecek ve þehrin altýný üstüne getirerek etrafa kan ve ölüm saçacaktý.


:AHIF:

Güneþ Otel sahibi Ali Bulut otelin bahçesine büyük bir sera yaptýrmýþ ve bu serada tropikal bitkiler yetiþtiriyordu. Afrika’dan getirilen et yiyen bir bitki vardý ki, Ali Bulut, onun dört yýldýr bir santim bile büyümediðinden yakýnýrdý. Et yiyordu, balýk yiyordu ama hiç büyümüyordu. Aslýnda bitkinin büyümesi gerekti ve büyüyordu. Hem öylesine büyümüþtü ki, boyu yirmi metreyi geçmiþti ama Ali Bulut bunu görememiþti. Bitki yukarý deðil, aþaðý boy atýyordu. Gövde toprak altýndaydý. Görünen beyindi. O beyin birkaç ay sonra inanýlmaz büyüklükteki gövdeyi harekete geçirecek, bitki insan yiyen bir canavara dönüþecek ve þehrin altýný üstüne getirerek etrafa kan ve ölüm saçacaktý.

Aradan birkaç ay geçti. Yaz günüydü. Bitki kýpýrdanmaya baþladý. Beyin giderek yükseliyor ve gövde toprak altýndan çýkýyordu. Seranýn dört metre yüksekliðindeki tavanýna çarpan beyin gövdeye yakýn kökleriyle serayý kaldýrarak Güneþ Otel’e fýrlattý. Otelin ikinci katýnýn bazý camlarý kýrýldý. Ne oluyor diyerek pencerelere koþan insanlar bahçedeki dev bitkiyi gördüler. Devamlý olarak daha uzun ve kalýn kökler topraktan çýkýyordu. Korkuya kapýlan insanlar otelin çýkýþ kapýsýna ve yangýn merdivenine hücum ettiler. Bu insanlardan çoðu kökler tarafýndan yakalanarak kuyu biçimindeki aðza atýldýlar. Bitki insan yedikçe büyümesi hýzlanýyordu. Bitkinin kökleri þehrin baþka yerlerinde de topraktan çýkarak insanlarý yemeye ve evleri yýkmaya baþladý. Koþarak kaçan veya arabasýna binerek þehri terk eden insanlar çoktu. Bir saat sonra ise, þehirde kimse kalmamýþtý. Þehrin çevresi askeri birlikler tarafýndan sarýlmýþtý. Askeri birlikler insan yiyen bitkiye binlerce kurþun ve bomba attýlar. Gelen bir emir üzerine ateþ kesildi, çünkü insan yiyen bitkiye bunlar tesir etmiyordu.

Ali Bulut bir haftadýr kaçakçýlýk anlaþmasý yapmak için yurtdýþýndaydý. Olayý televizyon haberlerinden öðrenince özel uçaðýna atladýðý gibi geldi. Bir aralýk yardýmcýsýna: “ Kýzdýðým zaman köse bitki diyordum. Þuna istediðimi yaptýrabilirsem dünyaya hakim olurum. “ Ali Bulut komutandan izin alarak asker kordonunu aþtý: “ Caným, yavrum benim. Ben geldim, bak baban geldi. Çok insan yemiþsin ama beni yeme. Ben seni et ve balýkla besledim. “ Ali Bulut hem konuþuyor hem de kökler arasýndan yürüyordu. Kökler uzun süre ona dokunmadý ama gövdenin yanýna gelince yakaladýlar. Ali Bulut baðýrmaya baþladý: “ Dur, beni býrak. Bütün servetim senin olsun. Milyarlarým senin olsun. “

Ýnsan yiyen bitki ilk kez konuþtu: “ Hangi senin servet, hangi milyarlar? Ýnsan saðlýðýna zararlý maddeler satarak, kaçakçýlýk yaparak, onun bunun hakkýný çalarak zorla sahiplendiðin paralar. Senden nefret ediyorum Ali Bulut, artýk parayý unut. Bak aðzýma, dýþardan belli olmuyor ama içersi çok sýcaktýr. Bundan sonra kötülük yapamayacaksýn.” Ýnsan yiyen bitki Ali Bulut’u yedikten sonra yarým saat geçti. Onu durduracak kuvvet yoktu. Ýstese köklerini ayak gibi kullanýp çok uzaklara gidebilirdi. Nedeni bilinmez bir þekilde hareketsiz duruyordu.

Bitki uzmaný, tropikal bitkiler üzerinde araþtýrma yapmakta olan bir bilim adamý, komutanýn yanýna gelerek, insan yiyen bitkiyi tamamen zararsýz hale getirebileceðini söyledi. Þiþedeki ilaç iðneyle bitkiye þýrýnga edilirse, bitki ölürdü. Komutandan izin alan bitki uzmaný elindeki iðneyle insan yiyen bitkinin köklerine yaklaþmaya baþladý. Köklerin yanýndan geçerken aniden dönerek iðneyi köke sapladý ve ilacý þýrýnga etti. Bitki uzmaný daha sonra iðneyi yere atarak yürümeye devam etti. Geri dönüp kaçsa hemen yakalanýrdý. Bunu biliyordu. O zaman insan yiyen bitkiyi þüphelendirebilir ve bitki durumu anlarsa ilaçlý kökü koparýp atar ve kendini mutlak bir ölümden kurtarabilirdi. On dakika sonra insan yiyen bitkinin gövdesi sarsýldý ve aðzýndan ahh diye bir feryat iþitildi. Kökler titremeye baþladý. Ýlaç beyine ulaþmýþtý. Artýk kurtuluþu yoktu. Ölüm gelmiþti.

“ Ben, dedi, insan yiyen bitki, belki yanlýþ yaptým gibi gözüktü sana ama doðrusu buydu. O insanlarýn ölmesi lazýmdý. Özellikle Ali Bulut’un. Diðer ölenler de onun adamlarýydý. Þehri dört koldan sarmýþtý Ali Bulut’un çetesi. Onlarý öldürdüm, onlarýn evlerini yýktým. Hepsi kötü insandý. Bir tek iyi insanýn canýna, malýna zarar vermedim. Askerler ezilmesin diye þehri terk etmedim. Seni gelirken gördüm elinde iðne vardý ama o iðnenin beni öldürebileceðini düþünemedim. Herneyse böylesi daha iyi oldu, tabii kötüler için. Neden varolduðum anlaþýlsa ve bana yardýmcý olunsa insanlar arasýnda zararlý olanlarý ayýklardým. Sessizce yeraltýndan sokulur, konuþmalarý duyar ve onlarý yakalardým. “

Ýnsan yiyen bitki daha fazla konuþamadý. Ýlaç, onun beyinsel fonksiyonlarýný durdurmuþtu. Ölmüþtü. Bitki uzmaný ise yaptýðý hatayý anlamýþ ve dizlerinin üstüne çökmüþtü. Aðlýyordu.

SON

Yazan: Serdar Yýldýrým



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn baþkaldýrý kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Solar Gezegeni - Serdar Yýldýrým
Timsah Kýký Ýle Hacer
Gezgin Þehmuz Ýle Vezir Cambaz Ali
Karagöz Ýle Hacivat: Matiz
Sevimli Sürüngen Gabon'un Macerasý
Ben Bandýrma Vapuruyum
Futbolcu Ayka
Saz Çalan Kazým
Lama ve Puma

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Karagöz Ýle Hacivat: Ýki Elin Nesi Var
Karagöz Ýle Hacivat: Harami
800 ve 1500 Metre Türkiye Þampiyonuydu
Atatürk'ün Çocukluk Anýlarý: Büyük Kurtarýcý
Kardeþ Ali - Ýyilik Timsali
Karagöz Ýle Hacivat: Karagöz Bilmece Soruyor
Atatürk'ün Ýlkokul Anýlarý
Hikaye Yazarý Ömer Seyfettin Ýle Serdar Yýldýrým
Konuþan Leylek
Atatürk'ün Ýlkokul Anýlarý: Kaplan

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
23 Nisan ve Cumhuriyet Þiirleri [Þiir]
Milli Boksör Mustafa Genç Ýle Ýlgili Bir Hikaye [Þiir]
Devrimci Olmak Ýstiyorum - Serdar Yýldýrým [Þiir]
Atatürk Ýlkeleri - Serdar Yýldýrým [Þiir]
Kardeþlik Hikayeleri [Þiir]
Taarruz Kemal - Serdar Yýldýrým [Þiir]
Kahraman Mustafa Kemal - Serdar Yýldýrým [Þiir]
Savaþ Kahramaný Atatürk - Serdar Yýldýrým [Þiir]
Ben Mustafa Kemal Olsaydým - Serdar Yýldýrým [Þiir]
O Cesur Yürekte Yüzlerce Aslan Yatar - Serdar Yýldýrým [Þiir]


Serdar Yýldýrým kimdir?

Hikaye ve masallarýmý 7'den 77'ye herkesin okuyup keyif alabileceði bir biçimde ve maceralý olarak yazmaya çalýþtým.

Etkilendiði Yazarlar:
Kerim Korcan, Ömer Seyfettin, Hasan Kýyafet


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Serdar Yýldýrým, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.