..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bilim þaþkýnlýkla baþlar. -Aristoteles
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler > Hakan Yozcu




22 Haziran 2015
Akp Ýle Mhp Anlaþtý mý?  
Hakan Yozcu
Anlaþmaya göre AKP, MHP’ye 8 Bakanlýk verecek, Meclis Baþkaný da MHP’den olacak. Çözüm sürecine þiddetli karþý olan MHP buna da farklý bir kýlýf buldu. Bu sürece “Demokratikleþme” denecek. Çatýþmasýz ortamýn devamý için adýmlar atýlacak. Terör baþlarsa kararlýlýkla üstüne gidilecek.


:IHC:
     
     Türkiye’de koalisyon çalýþmalarý hýz kazandý. Siyasi partiler, birbirleriyle ya doðrudan görüþüyor ya el altýndan mesaj ileterek iletiþim kurmaya çalýþýyor.
     Þu anda kilit parti olarak MHP görünüyor. Öyle ki MHP’ye CHP’den adeta MHP-AKP Anlaþmasýný baltalamak adýna “Baþbakan, Sayýn Bahçeli olsun, hükümeti beraber kuralým” teklifine MHP hiç de sýcak bakmadý. Çünkü MHP bu teklifi çirkin bir teklif olarak gördü. Zaten de CHP ile MHP’nin sandalye sayýsý koalisyonu kurmaya yetmiyor. Dolayýsýyla HDP’nin de koalisyona girmesi veya dýþarýdan destek vermesi gerek. MHP de HDP’ye karþý olduðu için bu partiye kapýlarý tamamen kapattý.
     Diðer taraftan Türkiye basýnýnda geçen gün iddialý bir haber yer aldý. MHP ile AKP’nin anlaþtýðý ve koalisyona “Evet” denildiði yazýldý.
     Anlaþmaya göre AKP, MHP’ye 8 Bakanlýk verecek, Meclis Baþkaný da MHP’den olacak.
Çözüm sürecine þiddetli karþý olan MHP buna da farklý bir kýlýf buldu. Bu sürece “Demokratikleþme” denecek. Çatýþmasýz ortamýn devamý için adýmlar atýlacak. Terör baþlarsa kararlýlýkla üstüne gidilecek.     
     Seçim döneminde MHP, en çok da adý yolsuzluða karýþan 4 eski bakaný Yüce Divan’a verip yargýlanacaðýný söylemiþti. Ýþte bu konuda MHP istediðini yapacak ve AKP de buna engel olmayacak. Yani, eski bakanlar Yüce Divan da yargýlanacak ve suçlarý varsa cezalandýrýlacaklar.
Yine MHP, Cumhurbaþkaný Sayýn Erdoðan’ýn Anayasal sýnýrlar içinde kalmasýný istemiþti. Bu isteði de yerine getirilecek. Ancak, kaçak olarak tabir edilen yeni yapýlan Cumhurbaþkanlýðý Sarayý’ndan Çankaya’ya dönmesi için MHP ýsrar etmeyecek.
2 Baþbakan Yardýmcýlýðý, Dýþ iþleri Bakanlýðý ve Ekonomi Bakanlýðý olmak üzere 8 Bakanlýk MHP de olacak. Ekmeleddin Ýhsanoðlu Dýþ Ýþleri Bakaný olacak. Durmuþ Yýlmaz da Ekonomi Bakaný olacak.
     Anlaþmaya göre halk tarafýndan seçilen Cumhurbaþkaný asla tartýþýlmayacak, 2 yýl önce de erken seçime gidilmeyecek, Bakanlýklar partilerin milletvekili sayýsýna göre daðýtýlacak…
Basýnda yer alan bu haberlere göre hükümetin adý AK-MÝLLÝ Hükümeti olacak…
Ancak MHP’nin alt tabanýnda bu durum pek de hoþ karþýlanmadý. MHP’ye birçok oy veren seçmen, “Biz, oyumuzu MHP’ye AKP’den kurtulmak için verdik. Onlarýn Hükümetten gitmesi için gecemizi gündüzümüze kattýk. MHP için yollara düþtük. AKP’nin Hükümette kalmasý doðru deðil” diye görüþ bildiriyor. Hatta, “MHP’nin AKP’ye koltuk deðneði durumuna düþtüðünü” söyleyenler de var…
Hatýrlarsanýz seçim döneminde de Sayýn Bahçeli AKP için “Hýrsýzlar, yalancýlar ve talancýlar” demiþti.
Bana göre de siyasette çok erken konuþmamak ve aðýr söylemlerde bulunmamak gerekir. Eðer “AKP gitmelidir. Biz, onlarla asla ortak olmayýz” diye meydanlarda baðýrýrsanýz, seçimden sonra da sözünüzün arkanýzda durmanýz gerekir.
“Her partiye eþit mesafedeyiz. Ülkenin bekasý için herkesle oturup görüþürüz” diye ýlýmlý ve demokratik bir anlayýþla politika yürütürseniz seçim sonrasý da size kimsenin olumsuz bir söz söyleme hakký olmaz…
MHP, þimdi bu durumda diye düþünüyorum…
Ama her þeye raðmen de koalisyon ortaklýðý için en uygun parti MHP’dir. AKP’nin de anlaþabileceði ve uyum içinde olabileceði tek parti MHP’dir.
MHP, daha önce de hükümet koalisyonunda bulunmuþtu. O deneyimini AKP’nin 12 yýllýk tecrübesiyle de birleþtirince ortaya uyumlu bir hükümetin çýkacaðýna inanýyorum.
Böylece MHP de Hükümet tecrübesini pekiþtirecektir. Gelecek seçimlerde tek baþýna hükümeti kurabilecek ve ülkeyi en iyi þekilde yönetebilecektir.
AK-MÝLLÝ Hükümeti þimdiden hayýrlý olsun…







Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn politik olaylar ve görüþler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bu Halk Darbe Ýstemiyor
eðitim Yaz Boz Tahtasý Deðildir
"Kýbrýslýlýk" Üzerine
Sayýn Bahçeli’nin Tarihi Hatasý
süleyman Demirel’in Ardýndan
Türkiye Bu Kadar Zengin mi?
Mehter Marþýný Bilmeyenler Ýçin
Ydh Ya Siyasi Olur Ya da Siyasi Parti Doðurur
Dedikodu Olmasa
Yeni Bir Oluþum Mu?

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Cevahir Caþgir’den "100süz Þiirlerim"
Orhan Pamk'un "Kar" Romaný
ve Ýlk Bölüm Yayýnlandý
ve Ýlk Bölüm Yayýnlandý
Boyacý’ya Büyük Ýlgi
"Bitemeyen Proje" Üzerine
Beþik Gibi Sallandýk
Nkl Sanat Gecesi Büyük Ýlgi Gördü
Ýlk Yerli Operamýz: Arap Ali Destaný
"Kýrmýzý Pazartesi" Romanýnýn Düþündürdükleri

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yüreðimde Ýhtilal Var [Þiir]
Hayat Seni Çözemedim [Þiir]
Helallik Ýstiyorum [Þiir]
Yörük Kýzý [Þiir]
Nasihat 2 [Þiir]
Seninle Olayým [Þiir]
Geliyoruz [Þiir]
Nasihat [Þiir]
Aþk Var mý? [Þiir]
Minik Bir Þaire Rastladým [Þiir]


Hakan Yozcu kimdir?

1964 doðumluyum. Kuzey Kýbrýs'ta yaþýyorum. 1988 Erzurum Atatürk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatý Bölümünden mezun oldum. 20 yýl çeþitli okullarda edebiyat öðretmenliði yaptým. Uzun yýllar Yenivolkan ve Güneþ Gazetelerinde köþe yazarlýðý yaptým. Þu an Habearkýbrýslý ve Güncelmersin Gazetelerinde yazýyorum. Birçok internet gazete ve sitelerinde yazýlarým yayýnlanýyor. Þiir, öykü ve tiyatro oyunlarý yazýyorum. Bu alanlarda çeþitli ödüllerim var. Kendime ait basýlmýþ "Güzel Bir Dünya" ve "Mesela Baþka" isimli iki adet öykü kitabým var. 7 tane tiyatro oyunum var. 6 yýl Kýbrýs Türk Devlet Tiyatrolarý Genel Müdürlüðü görevinde bulundum. Halen Baþbakan Yardýmcýlýðý Ekonomi, Turizm, Kültür Ve Spor Bakanlýðý'na baðlý Müþavirim.

Etkilendiði Yazarlar:
...


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Hakan Yozcu, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.