..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Anlamak beðenmenin baþlangýcýdýr. -Spinoza
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Toplum ve Birey > Murat Tekneci




26 Temmuz 2015
Ayný Evin Birbirini Öldüren Sakinleri  
Murat Tekneci
Yaþayabildiðimiz tek gezegen olan þu Dünya'da var olduðumuzdan beri birbirimize düþman olmaktan,kin gütmekten,nefret etmekten vazgeçmedik.Çocuklarýmýzý birbirine düþman yetiþtirmekten vazgeçmediðimiz sürecede öldürmeye devam edeceðiz.bugün yeryüzünde cenneti yaþýyor oluyorduk.


:ADDH:
Yaþayabildiðimiz tek gezegen olan þu Dünya'da var olduðumuzdan beri birbirimize düþman olmaktan,kin gütmekten,nefret etmekten vazgeçmedik.Hiç birimiz nerede,nasýl doðacaðýmýzý seçmedik.Hepimiz tek bir ýrkýn mensuplarýyýz.Bir tanecik evimiz var.Küçük ama hepimize yetecek kadar da büyük olan bu gezegeni bir türlü paylaþamadýk.Kendi içimizde farklý farklý milletlere ayrýlmýþýz. Bununla da yetinmeyip kendimizi diðerlerinden yaþamaya daha fazla layýk görmüþüz.Yüzyýllarca hayatlarýmýzý gasp etmiþiz.Nefret tohumlarý eke eke geldiðimiz bu günde 7.310.794.392 (18 Haziran 2015) insan ile tek bir gezegende 206 ülkeye bölünmüþ halde yaþamaktayýz.

Milletlere,renklere,dillere,dinlere ayrýla ayrýla paramparça olmuþuz.Birbirimize öldürmüþüz.Savaþlar,yýkýmlar,zulümler durmaksýzýn devam etmiþ ve etmekte.Þuanda yaþadýðýmýz bu dünya çok mu güzel ? Ýnsanlarýn birbirini öldürdüðü,birbirinden nefret ettiði,herkese yetecek kaynaklarý paylaþamadýðý bu dünyada yaþamaktan zevk mi alýyoruz ? Muhtemelen alýyoruz ki yüzyýllardýr öldürüyoruz.Çocuklarýmýzý birbirine düþman yetiþtirmekten vazgeçmediðimiz sürecede öldürmeye devam edeceðiz.Her insanýn yaþama hakký yok mu? Bu hakký baþka bir insanýn kýsýtlamasý yada engellemesi doðrumu ?

Öldürmeyi bir kenara býrakýp yaþatmaya çalýþsaydýk,kaynaklarý paylaþýp ortaklaþa kullansaydýk bugün yeryüzünde cenneti yaþýyor oluyorduk.Bizler kendimize zulmediyoruz.Kendimizi yok ediyoruz.En basit örnekle 152 ülkenin 2009 verilerine göre savunmaya harcadýðý paralarýn toplamý 1.609.207.800.000 USD ( Birtrilyonaltýyüzdokuzmilyarikiyüzyedimilyonsekizyüzbindolar) .Bu sadece bir örnek ve resmi rakamlardýr.Öldürmek uðrunda harcanan kaynaklarý ve paralarý düþündüðünüzde tüm dünyadaki insanlara defalarca yeteceðini söylesek abartmýþ olmayýz.

Dünya nüfusu 1802 yýlýnda 1 milyar civarýndaydý.1927 yýlýnda 2 milyara ,1961 yýlýnda 3 milyara 1971 yýlýnda 4 milyara ,1987 yýlýnda 5 milyara ,1999 yýlýnda 6 milyara 2011 yýlýnda 7 milyara ulaþmýþtýr.Tahminlere göre 2050 yýlýnda 12 milyara ulaþacaktýr.Þuan ki sayýmýzla bizlere yetmeyen dünya da ilerleyen günlerde çoðalan nüfusumuzla, savaþmak ve birbirimizi öldürmek için daha çok bahanemiz olacaktýr.

Yukarýda kaynaklarý paylaþmaktan,öldürmek için harcanan paralarý yaþatmak için kullanýlmasýndan bahsettim.Bunu yaparsak yeryüzünde cenneti yaþayabiliriz dedim.Hepimiz biliyoruz ki maalesef bu ütopya dýr.Sadece hayal edilebilir.Ýnsan nefsi,egosu,bencilliði olduðu sürece gerçekleþmesi mümkün deðildir.Küresel tek bir dünyadan bahsederken kendime gülmeden edemiyorum.Yahu bizler daha ayný evde,ayný iþ yerinde,ayný mahallede,bir kaç arkadaþ arasýnda anlaþamýyoruz.Ayný ülkede birbirimize düþmanca yaþýyoruz.Bende tüm dünyanýn savaþmasýný býrakýp kaynaklarý paylaþmasý gerektiðini söylüyorum. Hakikaten çok komik!

Tarih boyunca ortak düþmaný ve çýkarlarý ayný olmadýðý sürece insanlar bir araya gelememiþler.Uzaylýlar Dünyaya Saldýrsýn baþlýklý yazýmda da bu konuya deðinmiþtim.Bize ortak bi düþman lazým.Bu doðrultuda çýkarlarýmýzda bir olacaðýndan belki o zaman aklýmýzý kullanabilirsek paylaþmaya bir arada hareket etmeye baþlarýz.

Her þey önce hayal etmekle baþlar.Ben hayalini kurup ümit ediyorum belki biz insanlar kendimizi geliþtirir çocuklarýmýzý birbirine düþman ve ölüm makinesi olarak yetiþtirmekten vazgeçeriz.

www.benyazicam.blogspot.com.tr



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn toplum ve birey kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Uzaylýlar Dünyaya Saldýrsýn
Ev Al Komþuyu Boþ Ver

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Biz Ulu Çýnarýz [Þiir]
Batýyor Güneþimiz [Þiir]
Mehmet'im [Þiir]


Murat Tekneci kimdir?

Hepimizin her an durmaksýzýn yaptýðý gibi bende düþünüyorum. Düþüncelerimi önemsiyorum.

Etkilendiði Yazarlar:
Empati sahibi insanlar beni çok etkiler.Çünkü günümüzde sayýmýz çok az.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Murat Tekneci, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.