..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bir gün karþýma biri çýkacak ve bana: "Herþey olmasý gerektiði gibi olmaktadýr, efendim" diyecektir. -A. Aðaoðlu, Yazsonu
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Roman > 1. Bölüm > Ömer Faruk Hüsmüllü




26 Ekim 2015
Demokratik Deliler Devleti - 35  
Ömer Faruk Hüsmüllü
Kahvaltý bitince bir görevli geldi boþlarý aldý. Ayný görevli az sonra elindeki tepsiyle kahve ve su getirdi. Ýmparator bir sigara yaktý. Suyu içti. Sonra bir yudum kahvesinden alýp bir nefes de sigarasýndan çekti. Ýmparator'un bu durumunu ben açýklayamýyordum. Dýþarýda kýyamet koparken adamýn kýlý bile kýpýrdamýyor... Yoksa bu adam sinirlerini mi aldýrmýþtý da, tepki vermiyor, bu olaylardan etkilenmiyordu? Silah ve bomba sesleri, camýn kýrýlmasý adamda en ufak bir heyecan belirtisi ortaya çýkarmamýþtý. Ruhsuz, duygusuz, sinirsiz bir adam olabilir miydi?


:ABCA:


-Doðduðunda her insana iki tane maske verilir. Ýnsan da bunlardan bazen birini bazen de ötekini takar. O nedenle delilik ve normallik, her insanýn doðasýnda vardýr.
**
Hayret! Bu gece operasyon saatine kadar deliksiz uyudum. Sabaha karþý ortalýk aðarýrken tepemizde dolaþan bir helikopterin gürültüsüne uyandým. Yataktan fýrladým, cam kenarýna geldim ve helikopterin bahçe üzerinde giderek alçaldýðýný gördüm. Hemen giyindim, yukarý çýktým. Herkes ayaktaydý. Görülmemiþ bir telaþ vardý. Buradan da anladým ki benden baþka herkes geceyi uykusuz geçirmiþti. Biri Baþkaný görmemi ve görev yerimin neresi olduðunu öðrenmemi söyledi. Bakanlar dahil, herkesin çatýþma sýrasýnda hangi odada görevli olacaðý belirlenmiþ. Nitekim insanlar görev yerlerine doðru gitmeye baþladýlar.
Ýmparator'un kapýsýný çalýp içeri girdim. Masasýnda oturmuþ kahvaltý yapýyordu. Oldukça sakindi, olaðanüstü bir durum belirtisi göstermiyordu. Bana bodrumdan iki tabanca, iki yedek þarjör ve bir sandýk da mermi getirmemi söyledi. Ýstenilenleri hemen getirdim. Helikopterin sesi giderek uzaklaþýyordu.
Bu beni rahatlattý. On beþ dakika kadar sonra tekrar helikopterin sesi duyuldu. Sonra kendi göründü. Futbol sahasýnýn olduðu yerde alçaldý. Sonrasýný bilmiyorum, çünkü görünmüyor. Ýnmiþ olmalý. Sanýrým helikopterle operasyonu gerçekleþtirecek elemanlar getiriliyordu. Beþ dakika sonra helikopter havalandý. Bu gidiþ-geliþlerden helikopterin ilk geliþinin keþif amaçlý olduðu da anlaþýlýyordu.
Ýmparator, çatýþma sýrasýnda burada olacaðýmý, görevimin yedek þarjörlere mermi doldurmak olduðunu söyledi. Kahvaltýsýna ayný rahatlýkla devam etti. Ben de hemen tabancalarýn þarjörlerini ve yedek þarjörleri doldurup camýn yanýndaki sehpanýn üzerine koydum.
Helikopter bir kez daha gelerek ayný yere iniþ yaptý. Çatýþma hâlâ baþlamadý. Polislerin indirildiði yer buraya uzak olduðu için baþlamamýþ olabilirdi. Ayrýca çatýþmaya girebilmek için belli bir sayýda elemana ulaþmayý da amaçlamýþ olabilirlerdi.
Helikopterin son ziyaretinden sonra silah sesleri duyulmakta gecikmedi. Önce tek tük tabanca sesleri geldi, sonra ise giderek arttý. Pencereden birkaç polis gördüm. Aðaçlarý kendilerine siper almaya çalýþýyorlardý. Bir de bomba sesi duyuldu, ama bu ses saraya uzaktý.
Bir müddet saraya ne kurþun ne de bomba atýldý. Çatýþmanýn yoðun olduðu bölge demir kapýnýn ve gözetleme kulesinin bulunduðu yerdi. Bu da gösteriyordu ki polis, önce burayý ele geçirecek ve içeriden demir kapýyý açýp dýþarýdaki güçlerini bahçeye sokacaktý. Bunu baþarmasý zor olmadý. Çünkü az sonra bahçe polisle doldu.
Polis miktarý çoðalýnca, çatýþma saray tarafýna kaydý. Atýlan kurþunlardan biri Ýmparator'un odasýnýn camýnýn üstünden girerek karþý duvara saplandý. Ben kýrýlan cam sesiyle birlikte camdan biraz daha öteye, duvara doðru uzaklaþtým. Ýmparator hiçbir tepki vermedi. Sanki kýrýlan cam sesini duymamýþ gibiydi, kahvaltý etmeye devam etti.
Kahvaltý bitince bir görevli geldi boþlarý aldý. Ayný görevli az sonra elindeki tepsiyle kahve ve su getirdi. Ýmparator bir sigara yaktý. Suyu içti. Sonra bir yudum kahvesinden alýp bir nefes de sigarasýndan çekti. Ýmparator'un bu durumunu ben açýklayamýyordum. Dýþarýda kýyamet koparken adamýn kýlý bile kýpýrdamýyor... Yoksa bu adam sinirlerini mi aldýrmýþtý da, tepki vermiyor, bu olaylardan etkilenmiyordu? Silah ve bomba sesleri, camýn kýrýlmasý adamda en ufak bir heyecan belirtisi ortaya çýkarmamýþtý. Ruhsuz, duygusuz, sinirsiz bir adam olabilir miydi?
Daha önce tanýk olduðum olaylar, Ýmparator'un hep bu görüntüde olmadýðýný bana hatýrlattý. Öyleyse birbirinin zýttý yaþadýðý ruhsal dönemleri vardý. Bir dönem þimdiki gibi umursamaz, donuk, tepkisiz iken diðer dönemde hareketli, sinirli, heyecanlý, saldýrgan olabiliyordu.
Kahvesini bitirince ayaða kalktý, camý açtý. Silahlarý ellerine aldý, önce þöyle bir tarttý, sonra bana doðru çevirdi.
-Bak Kargacý, þarjörleri hýzlý bir þekilde dolduramazsan kurþunlarý kafana boþaltýrým. Ona göre...
Dedikten sonra cama döndü ve iki silahla birlikte ateþ etmeye baþladý. Bu görüntüsü bana çocukken okuduðum bir kitaptaki resimli kahraman Tommiks'i hatýrlattý. O da bazen düþmanlarýna böyle çift silahla ateþ ederdi. Ateþ ederken Ýmparator'un gözleri sevinçten parlýyor, adeta zevkten dört köþe oluyordu. Savaþ oyunu oynayan küçük bir çocuk gibiydi...
Ardý ardýna ateþ ediyordu ve silahlar hemen boþalýyordu. Tabii þarjörleri doldurmada çok zorlanýyordum. Bazen tek tabancayý kullandýðý da oluyordu. Ýþte o zaman iþim rahattý.
Yarým saat böyle geçtikten sonra ateþ etmeye kýsa bir süre ara verdi. Kafasýný saða sola oynatýp etrafý iyice gözetleyip niþan aldý ve üç el ateþ etti. Ardýndan bir kahkaha atarak:
-Tepe üstü çakýldý salak, dedi.
Merakla camýn yanýna gittim, ne olduðunu görmek için. Bir polis yerden kalkmaya çalýþýyordu. Kalktý. Karnýný tutarak çiçeklerin arasýna kendini attý.
Bu arada Ýmparator'un tabancasý boþalmýþ ve yedek þarjör de dolmamýþtý.
-Gebermek mi istiyorsun sen? Diye bana baðýrmaya baþladý. Hayýr hayýr, baðýrmýyordu; böðürüyordu... Aðzýndan köpükler saçarak hýþýmla üzerime yürüdü. Ondan uzaklaþtým, hemen þarjörleri doldurmaya baþladým. Tabancaya bunlarý takýp ateþ etmeye baþlayýnca adam, beni unuttu. Ýnsan öldürme eyleminde bulunurken kendinden geçiyor, bundan büyük bir haz duyduðunu davranýþlarýyla belli ediyordu.
Çatýþmanýn hýzlandýðý artan kurþun ve bomba seslerinden belliydi. Bulunduðumuz odaya üç kurþun daha isabet etti. Üçü de duvarda... Bir de diðer camý indiren kurþun var, ama onun nerede olduðunu göremedim. Yemekhane tarafýndan gelen çok þiddetli bir patlama duydum. Bomba sesinden farklýydý. Sonra da siyah dumanlar çýkmaya baþladý. Öyle ki bu siyah duman sarayýn açýk olan penceresinden içeri girince Ýmparatoru öksürük tuttu. Küfür ederek camý kapattý, gidip koltuðuna oturdu. Kýrýk olan diðer camdan duman girmesini engelleyemezdik ama buradan fazla duman gelmiyordu.
Ýmparator'un oturmasý galiba biraz uzun sürecekti. Fýrsattan istifade etmek için cama geldim, savaþý seyredecektim. Dýþardan gelen insan sesleri birbirine karýþtýðý için ne dendiðini anlayamýyordum. Sesler boðucu bir uðultu gibi geliyordu. Çýðlýk mý, aðlama mý, baðýrma mý, küfür mü, yalvarma mý ne olduðu belli deðil.
Siperden arada sýrada baþýný çýkarýp ateþ eden bir güvenlik elemanýmýz gözüme iliþti. Bir ara ateþ etmeyi býrakýp karþý tarafa bir bomba attý. Sonra elindeki ikinci bombayý da gördüm ve hemen arkasýndan bir patlama. Ýnsan parçalarý havada uçuyordu. Bombayý nedense atamamýþtý, elinde patlamýþtý. Ýrkildim. Titremeye baþladým.
Ýmparator'un uyarýsý ile kendimi toplayýp cam kenarýndan uzaklaþtým, Çünkü bana:
-Kargacý, orada durmaya devam edersen az sonra pisi pisine gideceksin. Karþýndaki düþman tabanca kullanma konusunda senin gibi bir acemi deðil, defalarca bu tür çatýþmalara katýlmýþ profesyonel bir savaþçý. Seni kolayca bir keklik gibi avlayabilirler. Aptallýðý býrak da camýn yanýndan ayrýl. Dedi.
Yerler mermi kovaný doluydu. Ayaðýmla üzerine bastýðým bir kovan yüzünden az kalsýn yere düþecektim. Ben deðil de ya Ýmparator bu boþ kovanlar yüzünden düþerse benim halim nice olurdu? Sorusu bile beni ürküttü. Hemen yere eðilip elimle kovanlarý toplayýp bir kenara yýðmaya baþladým. O kadar çok ki... Hepsini deðilse bile Ýmparator'un yolu üzerindekileri toplamýþtým.
Beni camdan baktýðým için uyaran hatta aptallýkla suçlayan Ýmparator, ayaða kalkýp cama doðru ilerledi ve çatýþmayý izlemeye baþladý. Ýyi görememiþ olmalý ki daha önce duman girmesin diye kapattýðý camý açtý. Zaten nereden geldiði belli olmayan o duman da artýk yoktu. Kendini seyre öylesine kaptýrdý ki ateþ etmeyi bile unuttu. Güvenlik mi? Benim için tehlikeli olan bu durum, onun için tehlikeli deðil miydi? Orada dikilip durduðuna göre demek ki deðildi! Öyle ya ona mermi filan výz gelirdi!
Ýmparator'un arkasý bana dönüktü. Aramýzdaki mesafe bir buçuk metre civarýndaydý. Bu sadist alçak, insanlarý öldürmekten ve ölenleri seyretmekten hoþlanýyordu. Onun yüzünden çok sayýda insan hayatýný kaybetmiþti. Daha kim bilir kaç insan ölecekti? Bu savaþ bittikten sonra ne olacaktý? Ýmparator'u yargýlayýp asacaklar ya da bir hapishaneye mi kapatacaklardý? Hayýr. O gene bir hastanede müþahede altýna alýnacak ve belki orada da gene baþka insanlarýn ölümüne yol açacaktý.
Öldürttüðü Toprak Baba ve Âþýk aklýma geldi, bu, ona karþý duyduðum nefreti iyice artýrdý. Bu namussuz alçaðý ortadan kaldýrmak gerekliydi. Ama nasýl? Aslýnda bunu þimdi, þu anda ben yapabilirdim ve böylece bu savaþ da biterdi. Üstelik bu katilin bundan sonra sebep olma ihtimali bulunan birçok ölümü de engellemiþ olurdum. Zaten günler önce bu zalimi öldüreceðime dair kendime söz vermemiþ miydim?
Bundan daha uygun bir zaman olamazdý. Bütün cesaretimi topladým ve belimdeki tabancayý çýkardým. Tam o sýrada Ýmparator hareketlendi. Yüzünü bana dönecek zannettim. Dönseydi hiçbir þey yapamazdým, elimden tabancayý düþürürdüm ve o da beni boðarak öldürürdü. Neyse ki dönmedi, cama daha yaklaþmak için hareket etmiþ. Yarým adým ileri gitti, seyretmeye devam edecekti.
(Romanýn bitmesine sadece iki bölüm kaldý. Sabrýnýz için teþekkürler...)



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn 1. bölüm kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Dönemeyen Bir Dönme Dolap - 35 Son Bölüm
Memleketimin Delileri - 2
Memleketimin Delileri - 1
Dönemeyen Bir Dönme Dolap - 33
Dönemeyen Bir Dönme Dolap - 34
Köpeðin Adý Badi - 80 (Son Bölüm)
Demokratik Deliler Devleti - 37 (Son Bölüm)
Dönemeyen Bir Dönme Dolap - 32
Dönemeyen Bir Dönme Dolap - 26
Göçe Göçe - Köyümüz Yok Olmuþ - 48 (Son Bölüm)

Yazarýn roman ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ücretsiz Kitap Daðýtabileceðim Ýstanbul’da Bir Mekan Arýyorum
Bir Edebiyatçý Gözüyle Maðaranýn Kamburu - Yorum: 4
Bir Felsefeci’nin Kaleminden Maðaranýn Kamburu – Yorum: 6
Maðaranýn Kamburu
Bir Romanýn Anatomisi: Maðaranýn Kamburu
Bir Aný Defteri Buldum - Roman
Ömer Seyfettin Eserlerini Nasýl Yazardý?
Maðaranýn Kamburu Romanýna Yönelik Okuyucu Yorum ve Eleþtirileri
Maðaranýn Kamburu Romanýna Yönelik Okuyucu Yorum ve Eleþtirileri - 2
Maðaranýn Kamburu Romanýna Yönelik Okuyucu Yorum ve Eleþtirileri - 3

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Siyasi Taþlama: Neþezâde - 2 [Þiir]
Siyasi Taþlama: Karamsarzâde [Þiir]
Kusurî"den Týrtýklama [Þiir]
Zam Zam Zam... [Þiir]
Týrtýklama (Kazak Abdal'dan) [Þiir]
Yoklar ve Varlar [Þiir]
Ýstanbul,sana Âþýk Bu Kul [Þiir]
Âþýk Dertli"den Týrtýklama [Þiir]
Namuslu Karaborsacý [Þiir]
Dostlarým [Þiir]


Ömer Faruk Hüsmüllü kimdir?

Uzun süre Oruç Yýldýrým adýný kullanarak çeþitli forumlara yazý yazdým. Ýddiasýz iki romaným var. Çok sayýda siyasi içerikli yazýya ve biraz da denemelere sahibim. Emekli bir felsefe öðretmeniyim. Yazmaya çalýþan her kiþiye büyük bir saygým var. Çünkü yazýlan her satýr ömürden verilen bir parçadýr.

Etkilendiði Yazarlar:
Az veya çok okuduðum tüm yazarlardan etkilenirim.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Ömer Faruk Hüsmüllü, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.