..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ben bir öðretmen deðil, bir uyandýrýcýyým. -Robert Frost
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Bireysel > Senanur Budak




9 Kasým 2015
Bu Þehirden Gidiyorum  
Senanur Budak
Öðretmenin verdiði kompozisyon ödevi için gelecekte kurmak istediði yuvayý düþünüyordu. Dýþarýda ki kasvetli hava onun içine düþtüðü karanlýk dehlize iyice derinlik katýyordu. Küçük Zehra babasýnýn annesine karþý olan yamalý ve iki yüzlü üslubu , abisinin yaratýlmýþ bütün kadýnlara bakýnca ortaya çýkan sempatik suratýnýn içindeki zebani simasý Zehra’nýn nasýl bir yuva istediðini hayal etmesini kolaylaþtýrýyordu. Çevresinde ki azap Zehra’yý içinden çýkýlmaz bir duruma sokuyor ve kaçýp gitmek isteðini bir çivi gibi beynine çakýyordu.


:AFBI:
Öðretmenin verdiði kompozisyon ödevi için gelecekte kurmak istediði yuvayý düþünüyordu. Dýþarýda ki kasvetli hava onun içine düþtüðü karanlýk dehlize iyice derinlik katýyordu. Küçük Zehra babasýnýn annesine karþý olan yamalý ve iki yüzlü üslubu , abisinin yaratýlmýþ bütün kadýnlara bakýnca ortaya çýkan sempatik suratýnýn içindeki zebani simasý Zehra’nýn nasýl bir yuva istediðini hayal etmesini kolaylaþtýrýyordu. Çevresinde ki azap Zehra’yý içinden çýkýlmaz bir duruma sokuyor ve kaçýp gitmek isteðini bir çivi gibi beynine çakýyordu.
Küçük Zehra okumaya baþladýðý andan itibaren kalbinde akan irinlerin acýsýný azaltmak için þiirlere sýðýnmýþtý. Þiirler adeta onun acýlarýný hafifleten bir merhemdi.
Öteki gün Zehra için hiçte iyi baþlamamýþtý. Sabah babasýnýn dehþet dolu baðýrýþlarýyla uyandý. Annesinin kahvaltýyý geç hazýrlamasý sebebiyle baþlayan tartýþma alýnan ve verilen cevaplarla beraber bir aðýr sýklet þampiyonasýna dönüþmüþtü. Karþý odanýn kapýsýndan bakan Zehra’nýn abisi olanlarý sadece izlemekle yetiniyor babasýnýn annesini döverken kullandýðý teknikleri hayranlýkla öðrenmeye çalýþýyordu.
Zehra bu huzursuz ortama daha fazla þahit olmamak için aç karnýný bile doyurmadan okula gitti. Okul onun için þiirden sonra iki numaralý sýðýnaktý.
Derken son ders yani kompozisyon dersi geldi çattý. Herkes sýrayla gelecekte kurmak istediði yuvayla alakalý yazdýklarýný okumaya baþladý. Sýnýf ortamýný umutlarýn sessizliði ve hayallerin toz pembeliði kaplamýþtý. O sýrada orta grupta oturan Ayþe, kompozisyonunda annesi ameliyat edilince babasýnýn bütün gece hiç uyumadan Kur’ an okuyup dua ettiði bölümü okuyunca Zehra kendi karanlýðýnda boðulmaya yemin etti. Çünkü onun için ümit tamamen yok olmuþ, sevgi duygusu bin bir surete bürünmüþ, kaçýþ için yol görünmüþtü. Zaten bir çivi gibi beynine çakýlan bu fikir o anda tam bir netlik kazanmýþtý.
Okuma sýrasý Zehra’ya geldiðinde o, ödevini yaptýðý halde yapmadýðýný söyledi. Aslýnda Ayþe’nin kompozisyonundan sonra gelecekle ilgili bütün hayallerini yýkan Zehra için bu gayet mantýklýydý.
Okumalar bittikten sonra ödevini yapmadýðý için azar iþiten Zehra, ürkek duygularla fakat kararlý adýmlarla yavaþ yavaþ montunu giyip okuldan dýþarý çýktý. Okul baþlarken çok severek aldýðý pembe çantasýný, kirleriyle halaya tutuþmuþ bir çöp konteynýrýna attýktan sonra ellerini siyah montunun cebine koyup, þeytanlarýn bile acýyýp aðlamaktan mendil tükettikleri keder dolu hayatýnýn ikinci kýsmýna ilk adýmýný attý. Ve giderken dilinde þu mýsralar dökülüyordu;
Bu sehirden gidiyorum
Gözleri kör olmuþ kýrlangýçlar gibi
Gururu yýkýlmýþ soyatlar gibi
Bu þehirden gidiyorum.

Ýnsanlar taþ gibi bana yabancý
Aðaçlar bensiz hüküm giyecek bulvarda
Bir tanbur bir yalnýzlýðý anlatýyorsa
O ýþýksýz pencereden
Ben onu duymuyor gibiyim
Bir aðaç ölüyorsa kapýnýzýn önünde
Ben onu bile duymuyor gibiyim.

Bu þehirden gidiyorum
Gömerek geceyi içime
Sabahýn hüznünü beklemeden
Gidiyorum bu þehirden.

(Erdem Beyazýt)

SENANUR BUDAK



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Hastanedeki Kara Talih
Ay ve Yýldýz Bir Seyfullahtýr.
Aþk ve Derviþ

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Ölümsüz Ölümlüler [Deneme]
Medeniyet Sahibi Kör Cahiller [Deneme]
Deðersiz Deðerler... [Deneme]
Sözcükleri Aþka Çaðýran Þair: Cemal Süreyya [Ýnceleme]


Senanur Budak kimdir?

Ýsmim Senanur Budak. Ýlk ve orta öðretimimi Erzurum'da tamamladým. Þu anda Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili Ve Edebiyatý bölümünü okumaktayým. Yaklaþýk iki yýldýr çeþitli edebiyat sitelerinde yazarlýk yapýyorum. Bu sayede bir çok projede yer alma fýrsatý buldum. En büyük hayalim ise gelecekte iyi bir yazar olmak. . .

Etkilendiði Yazarlar:
Ahmet Hamdi Tanpýnar, Khaled Hosseýný, Maksim Gorki, Dostoyevski, Mustafa Kutlu


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Senanur Budak, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.