..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Geçmiþ ölmedi. Henüz geçmedi bile. -William Faulkner
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Çocuk > Serdar Yýldýrým




15 Kasým 2015
Oðlak Ýle Kartal  
Serdar Yýldýrým
Bursa Hayvanat Bahçesi’nde kartallar için ayrýlan yer çok büyüktü. Buradaki kartallar, tel örgülerle çevrili, yüksek yerde uçup duruyordu. Yorulanlar ise, kayalarýn üstünde oturuyordu. Pek çoðu yarýný bekliyordu. Genç kartal Pena, yarýn bekleme bahsini çoktan geçmiþ, bugünü deðerlendirme çabasý içine girmiþti. Tellerin yukarýdaki kayalara monte edildiði yerde kaçýp gidebileceði bir gedik açmýþtý. Buradan kurtulup zengin olma düþüncesindeydi.


:AGJC:



Bursa Hayvanat Bahçesi’nde kartallar için ayrýlan yer çok büyüktü. Buradaki kartallar, tel örgülerle çevrili, yüksek yerde uçup duruyordu. Yorulanlar ise, kayalarýn üstünde oturuyordu. Pek çoðu yarýný bekliyordu. Genç kartal Pena, yarýn bekleme bahsini çoktan geçmiþ, bugünü deðerlendirme çabasý içine girmiþti. Tellerin yukarýdaki kayalara monte edildiði yerde kaçýp gidebileceði bir gedik açmýþtý. Buradan kurtulup zengin olma düþüncesindeydi. Akýllýydý, zekiydi ama ikna kabiliyeti azdý. Diðer kartallardan birkaç kez borç istemiþ ama kimse borç vermeye yanaþmamýþtý. Ormana gitse, kim ona sermaye verir de firma kurabilirdi?

Kartallarýn bulunduðu yerin yan tarafýnda keçi ve koyunlar için ayrýlan yer vardý. Baharýn gelmesiyle birlikte keçiler ve koyunlar yavrulamýþ ve pek çok yavru dünyaya gelmiþti. Pena keçi yavrularýna oðlak, koyun yavrularýna kuzu dendiðini biliyordu. Yavrular bir aylýk olmuþlardý ki, son günlerde Pena’nýn dikkatini bir oðlak çekmiþti. Odi adýndaki bu oðlak baþýna diðer oðlaklarý ve kuzularý topluyor, anlattýkça anlatýyordu. Günler geçtikçe keçiler ve koyunlar da oðlaðýn anlattýklarýný dinlemeye baþlamýþtý. Pena bir gün çimenlerin üstüne indi ve yan taraftaki oðlaðýn anlattýklarýna dikkat kesildi. Oðlak buradan kurtulup ormana gidince yapacaklarýný anlatýyordu. Ormandaki bankalara baþvuruyor, müthiþ ikna kabiliyetini kullanýp kredi alýyor, kiralýk bir yer bulup bankasýný kuruyor. Orman hayvanlarýndan düþük faizle para toplayýp, yüksek faizle para veriyor. Havuzlu villalar, Ferrari arabalar, denizde yatlar, kotralar. Bol sýfýrlý paralarý, bankadan aktarýp þirketler kuruyor, holding patronu oluyor.

Genç kartal Pena, birkaç gün sonra oðlak ile anlaþtý ve kendi bölümündeki gedikten çýkarak, oðlaðý kucakladýðý gibi, ormana doðru uçtu. Odi, Pena ile birlikte ormandaki bir bankanýn genel merkezine giderek projesini anlattý ve on iki sýfýrlý krediyi cebine koydu. Kiralýk, büyük bir yer bulup, OÐLAKBANK’ý kurdu. Odi düþüncesini aynen uygulayarak kýsa zamanda bankasýný o ormanýn sayýlý bankalarý arasýna sokmayý baþardý. Düþük faizle para topluyor, yüksek faizle para verince kar muhakkak oluyor. Odi birkaç ay sonra þirketler kurdu, holding patronu oldu. Ormanda zor duruma düþen ve iflasýn eþiðine gelen bir bankayý ele geçiren Odi, Ferrari’den inip Limuzin’e bindi.

Odi kendine sýrtlanlarý danýþman tuttu ve bu danýþmanlarýn isteði doðrultusunda çalýþmaya baþladý. Danýþmanlarýn ilk isteði, Odi’nin, kartal Pena’yý yanýndan uzaklaþtýrmasýydý. Pena’nýn, bensiz bir hiç olursun, sýfýrlanýrsýn, bu sýrtlanlarýn yalanlarýna kanma, diyerek çýrpýnmasý ve tüylerini yolmasý fayda etmedi. Odi, danýþmanlarýn isteðine uydu ve kartal Pena’nýn görevine son verdi.

Aradan günler, haftalar geçtikçe, Odi’nin iþleri bozuldu. Yanýnda kartal Pena olmayýnca, þirket müdürleri, Odi’yi dinlemez oldu. Zor durumda kalan Odi fabrikalarýný, yatlarýný, kotralarýný ve limuzinini sattý. Ýþçi ve memurlarýn maaþlarýný ödedi.
Odi son çare olarak ilk kredi çektiði bankanýn genel merkezine gitti. Bankanýn genel müdürü kredi veremeyeceðini Odi’ye söyledi.

Bunun üzerine Odi:
“ Efendim, daha önce bana kredi vermiþtiniz ve borcumu ödemiþtim. “ dedi.

Banka genel müdürü:
“ Onun orasý öyle de o zaman arkanda sert bakýþlý ve o bakýþlarýyla beni korkutan kartal Pena vardý. Þimdi Pena yok. Herkes Pena korkusundan senin kurduðun Oðlakbank’a koþtu. Para yatýrdýlar, yüksek faizle kredi aldýlar. Pena’sýz Odi bir iþe yaramaz. Lafla benden kredi alamazdýn, banka kuramazdýn. Pena’yý kovmakla hata yaptýn, bu hatanýn sonucuna katlanmalýsýn. “

“ Oðlakbank darphane gibi para basýyordu ama elimden gitti. Banka iþi bitti. Bu ormana ilk geldiðimde beþ parasýzdým ama umutluydum. Þimdi on parasýzým ama umutsuzum. Sizce bundan sonra ne yapmam gerekir? “

“ Beni dinle ve geldiðin yere dön. Zira bu orman halký düþene acýmaz. Hele senin gibi, sýfýrdan zirveye çýkýp düþene. Zirvede kalsaydýn alkýþlarlardý ama düþtüðün için, seni linç ederler. “

“ Ýþ bu kadar ciddi desene. Sonunda genç yaþta bu hayata veda etmek de var. “

“ Hayat bu. Genç, yaþlý dinlemiyor. Ancak kafasý çalýþanlar zulümden kaçýyor. “

Odi, banka müdürünün istediðini yaptý. Bursa Hayvanat Bahçesi’ne geri döndü. Baþýndan geçenleri keçilere, oðlaklara, koyunlara, kuzulara anlattý. Yan taraftaki tel örgülerin ardýndaki kartal Pena’yý iþaret etti. Onun üstün bir kartal olduðunu ve kafasýný çalýþtýrarak, fikir üreterek, kendi çizgisi doðrultusunda hayatý sorguladýðýný ve hayatýn üstesinden geldiðini, bunun sonucunda harikalar yarattýðýný anlattý. Pena içinizden birini ormana götürmek isterse, onunla gidin ve ondan hiç ayrýlmayýn. Benim yaptýðým hatayý siz yapmayýn. “ dedi.


SON





Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn çocuk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Atatürk'ün Çocukluk Anýlarý: Büyük Kurtarýcý
Kardeþ Ali - Ýyilik Timsali
Atatürk'ün Ýlkokul Anýlarý
Konuþan Leylek
Atatürk'ün Ýlkokul Anýlarý: Kaplan
Lepistes - Beta ve Gromi'ye Karþý
Keloðlan Mücevher Aðacý
Yakýþýklý Geyik
Ahtapot
Korkak Tavþan

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Karagöz Ýle Hacivat: Ýki Elin Nesi Var
Karagöz Ýle Hacivat: Harami
800 ve 1500 Metre Türkiye Þampiyonuydu
Karagöz Ýle Hacivat: Karagöz Bilmece Soruyor
Hikaye Yazarý Ömer Seyfettin Ýle Serdar Yýldýrým
Erdemli Olmak
Simitçi Çocuk - Serdar Yýldýrým
Solar Gezegeni - Serdar Yýldýrým
Sepetçi Ýle Zengin Adam
Ressam Van Gogh Ýle Serdar Yýldýrým

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
23 Nisan ve Cumhuriyet Þiirleri [Þiir]
Milli Boksör Mustafa Genç Ýle Ýlgili Bir Hikaye [Þiir]
Devrimci Olmak Ýstiyorum - Serdar Yýldýrým [Þiir]
Atatürk Ýlkeleri - Serdar Yýldýrým [Þiir]
Kardeþlik Hikayeleri [Þiir]
Taarruz Kemal - Serdar Yýldýrým [Þiir]
Kahraman Mustafa Kemal - Serdar Yýldýrým [Þiir]
Savaþ Kahramaný Atatürk - Serdar Yýldýrým [Þiir]
Ben Mustafa Kemal Olsaydým - Serdar Yýldýrým [Þiir]
O Cesur Yürekte Yüzlerce Aslan Yatar - Serdar Yýldýrým [Þiir]


Serdar Yýldýrým kimdir?

Hikaye ve masallarýmý 7'den 77'ye herkesin okuyup keyif alabileceði bir biçimde ve maceralý olarak yazmaya çalýþtým.

Etkilendiði Yazarlar:
Kerim Korcan, Ömer Seyfettin, Hasan Kýyafet


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Serdar Yýldýrým, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.