..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Baþka dillerle ilgili hiçbir þey bilmeyenler, kendi dilleriyle ilgili de hiçbir þey bilmiyorlar. -Goethe
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Sevgi ve Arkadaþlýk > Birkan ASKAN




12 Ocak 2003
Krallarda diz çöker..Bölüm (02)  
Gidiyoruz../aklýmda sabaha karþý gördüðüm rüya../

Birkan ASKAN


Yol kenarýnda park etmiþ araçlarýn arasýndan, tekrar alt caddeye inerler..Bir taksiyi durdurup, binerler ve kentin en kalabalýk semtine doðru hareket ederler../..


:CCBB:
Bölüm..(02)
Gidiyoruz../aklýmda sabaha karþý gördüðüm rüya../gerçek mi yoksa..

Babasý yolda giderken, ‘Anlat bakalým..geceleri neden bu kadar geç geliyorsun eve..’/’Baba, kaç yaþýma geldim..evde oturacak halim yok ya..Benimde dostlarým, arkadaþlarým var, ve sen bunlarý biliyorsun..’/’Biliyorum da, bu saatlere kadar dýþarýda olmanýn sebebi ne peki..Biz þehrin gürültüsünden buralara taþýndýk.. Oysa sen buna pek alýþamadýn gibi..Oralara kaçýp geceyarýlarýna kadar dolaþýyor musun yoksa.. Bana sebep gösterebilecek misin hýý..’/’Hayýr..’/’sadece hayýr mý..’/’Hmm evet..sanýrým öyle baba..’

Yolda giderlerken gözlerini uzaklara býrakmýþtý../Babasý bir sigara yakmýþ ve pencereyi aralamýþtý..’Nereye gidiyoruz baba..’/’Firmaya gidiyoruz..bugün makineler gelecek ve bana yardým edeceksin..’/’Baba, sanki bir yerlere kaçacak halim varmýþta, beni enselemiþin gibi bir durum sözkonusu..deðil mi..’/’Evet aynen öyle..bir kardeþini, birde seni dýþarý çýktýðýnda bulmak çok zor..’/’Baba, bunu içinden gelerek söylemediðine eminim ben..’/’Neden..’/’Bilmem, seninle baba-oðul karþý karþýya geçipte birþeyler konuþmayalý çok zaman oldu.. Sence neden diye sormak isterim..’/’Oðlum bunu bana neden soruyorsun ki.. bunun cevabý sende..düþün bakalým..’..Babasý ile baba-oðul tadýnda konuþmayalý epey zaman olmuþtu gerçektende, bunun sebebi..ne olabilir diye düþündü yol çizgileri üzerinde gözlerini býrakarak.. Birgün buralardan kaçmayý planlýyordu ama bu kaçma sevdasý herkesin bildiði bir kaçýþ olacaktý ona göre..Gülümsedi kendi kendine..sað taraftaki dikiz aynasýndan arkaya bakarak../’Bilmiyorum baba.. bilmiyorum..’ /

Biraz sonra köyün 25 km. dýþýnda, firmalarýnýn bulunduðu bölgeye gelmiþlerdi.. Yolun yarýsýný neredeyse hiç konuþmadan bitirmiþlerdi../Bu aradaki suskunlukta aklýndan birçok þey geçirmiþti.../Bu köyde kalmasýnýn, kendisi için tek baðlayýcý sebebi, göl kenarýnda kendisini bekleyen yalnýzlýðý olduðunu biliyordu../ Gidecek olsa bile bunu asla unutamazdý../Peki ya onlar..sýrtýný dayadýðý aðaç, þeklini bile kendi bedenine uyduran toprak..rüyasýnda bile gördüðü kendi yüzündeki göl.. /Nasýl terkedebilirdi onlarý..Nasýl býrakýp gidebilirdi..Biraz sonra, firmanýn sýnýrlarý içinde arabadan inip, babasýnýn ofisine doðru ilerlediler..

Bir yere kaybolma../mühim meseleler var konuþacaðýmýz../ona göre..

/Babasý,’Seninle konuþacaklarým var..Bir yere kaybolma..’ diyerek seslendi ona../ ‘Bir yere kaybolmam buralardayým baba..Merak etme..Atelye’ye inip bir merhaba demek istiyorum arkadaþlara..’/’Gelirken mutfaða söyle kahve yapsýnlar bana..’/’ Olur söylerim..’/’Sende al kendine alacaksan..’/’Tamam baba..tamam..’/Atelye’de çalýþanlar kendisini görünce baþlarýný öne arkaya sallayarak gülümsediler../Bir kýsmý ise henüz görmemiþ ve iþlerinin baþýnda çalýþmaya devam ediyorlardý..

Zaten firmaya pek fazla uðramadýðýndan onu tanýmayanlarda vardý..Þaþkýn bakýþlar içinde../Yanlarýnda bulunan çalýþanlara eðilerek birþeyler fýsýldýyorlardý.. O ise gülümsüyordu bu olanlara../Bu bir yabancý..ama kim..kim nereden bilsin.. /belki bundan sonra bileceklerdi..ve belki de bundan sonra kimbilir ne zaman görüþecek konuþma fýrsatý, yakýnlaþma fýrsatý yakalayacaklardý..Bunu ne kendisi nede yüzlerini yeni gördüðü çalýþanlar bileceklerdi..Bunu ancak zaman gösterecekti../.. ‘Kolay gelsin..’/dedi kýsýk bir sesle.. ’Saðolasýn.. Hayýrdýr kime bakmýþtýnýz.. ’/’Ben mi, ah kimseye, öylesine dolaþýyorum.. ’/’Zor iþ olmalý yaptýðýnýz.. ’/’Ne..’/’Þey.. sizin yaptýðýnýz iþ..zor olmalý diyorum.. ’/Giydiði gözlüklerle oldukça komik görünen çalýþan, Alüminyum kesen makinenin gürültülü sesinden, ancak duyabilmiþti kendisini..’Evet..evet ama biz alýþkýnýz..’/Bunu neden böyle söyler insan..Belki bir korku..Bu kim ola ki.. neden soruyor böyle..Yanlýþ bir cevap versem, bana birþey olur mu.. korkular.. þaþkýnlýklar..bilinmezlikler..böyle düþünmüþtü bir an için..’Kolay gelsin..’ diyerek çalýþanýn yanýndan, gülümsemeyi ihmal etmeden uzaklaþtý.

Evlenecek misin sen../yoksa../everelim mi durumlarý../Nasýl yani..

Mutfaðýn yanýndan geçerken kahveleri de söyleyerek merdivenleri çýkýp babasýnýn ofisinin bulunduðu yere geldi../Kapýyý çalýp içeri girdi..’Geldim..’/’Gel bakalým.. otur þuraya..’ /’Tamam..’/’Söyledin mi kahveleri..’/’Söyledim baba..’/Babasý kahveyi sade ve þekersiz içerdi.. zaten mutfaktakiler bilirler herhalde diyerek bu konudan onlara sözetmediðini hatýrlattý babasýna../’Onlar bilirler..merak etme sen..’/’Diðer makineler ne zaman gelecek peki..’/’Bekliyoruz bakalým..’/’ben seninle baþka bir konuda konuþacaðým..’/’Hangi konuda baba..’/’Senin halen üzerinde durmadýðýn bir konu..’/’Baba ne konusuymuþ bu yaa..merak ettirme..’/ ’Evlilik konusu oðlum..evlilik..kaç yaþýna geldin halen daha hiç göz kýrptýðýn yok.. yoksa bizmi birþey bilmiyoruz..’/Bir an için ne olduðunu anlamamýþ gibi yaparak, masanýn üzerindeki telefonun kablolarýna düþürmüþtü bakýþlarýný..’Babasý, ‘Eee.. ne diyorsun bakalým bu konuda..seni dinliyorum..’/’Ee.e þey..baba, durup dururken böyle bir soru beklemiyordum..dahasý birdenbire..’/’hayýr, biz bunu annenle de konuþuyoruz zaten..ama senin haberin yok tabi..’/’Eee annemde bana birþey söylemedi hiç..yani konusunu bile açmadý..’/’Benim konuþacaðýmý bildiði içindir..’/O esnada kapý çalýnýr ve kahveler gelir..Kýsa bir suskunluk olur odada.. babasý kahveyi getiren kadýna, ‘Aþaðýdan bana Mithat usta’yý gönderir misin..ya da söyler misin onu çaðýrsýnlar bana..’/’Tabiki söylerim efendim.’/’Tamam þöyle býrakabilirsin..Teþekkür ederiz..’/kahveleri getiren kadýn, ‘Efendim, mutfak sipariþ listesini, satýnalmaya býraktým ben..ne kadar çabuk getirirlerse, bizim için o kadar iyi olur..sizinde bilmenizi istedim..’/’Tamam ben çabuklaþtýrýrým..’/

Kadýn elindeki boþ tepsi ile kapýyý çekip çýkarken..kahvesine þekerleri koymuþ karýþtýrýyordu../’Ee ne diyorsun..nerede kalmýþtýk..’der babasý../’Baba, ne diyeceðimi bilmiyorum.. Bu öyle kolay birþey deðil../’Düþünmedin mi peki..’ /’Düþünmez olur muyum ama, bana zaman gerek..’/’Ne zamaný..’/’Yani, ben baþka þeyler düþünüyorum..’/ ’Mesela..’/’Baba, ben okumak istiyorum..yani üniversite bilirsin iþte..’/’Üniversite mi..kim..senmi..’/’Evet..ben baba..Neden öyle dedin..’/’Ne bileyim, gece yarýlarýna dek ortalarda gözükmeyen birisinin üniversite okumasý..’/Babasýnýn geceleri ne yaptýðýný bilmesini istemedi..Yoksa paylaþtýðý herþey bir anda silinip, anlamýný kaybedecekti../Paylaþtýklarýný ele veremezdi..Bu belki bir týlsýmdý..bozamazdý bunu..

/Geceyarýlarý sorusuna, ‘Baba, her zaman böyle olmuyor biliyorsun..arada bir gece yarýsýna kalýyorum..’/’Ýyi iþte..’ diye ekledi babasý..’Artýk kendi evine de, bu þekilde gece yarýlarý gel bakalým neler oluyor..’/’Yaa baba çok farklý birþey bu.. sen þimdi çok farklý þeylerden bahsediyorsun bana..’/Arada bir kahvelerinden içerek konuþmaya devam ediyorlardý../Odada ne kadar eþya varsa gözleri hepsini taramýþtý bu ortamda.. Ýçten içe sýkýlýyordu bu konuyu konuþmaktan ama, belli etmemek için büyük çaba harcýyordu..

Ne diyorsun sen baba../Bir dostumun kýzý var../Yapma baba..yapma..

Babasý ile bile zor görüþtükleri bir dönemde, kalkýp onun karþýsýnda böyle zor sorulara yanýt bulmakta zorlanýyordu../ve annesinin bu konuda kendisine hiçbir þeyden bahsetmemesi, onu aklýna geldikçe kýzdýrýyordu..’Bak ne diyeceðim sana..’ dedi babasý..’Bir dostumun kýzý var.. Onunla konuþayým senin için..’/’Ne diyorsun sen baba..olur mu öyle þey..’/’Ne demek olur mu..olur tabi..’/’Baba, böyle birþey yapma..yapmayacaðýný biliyorum.. bunlarý beni sýkýþtýrmak için söylüyorsun sen..ben anlýyorum..’/’hayýr ben oldukça ciddiyim..’/’Baba..’Bu esnada Mithat Usta kapýyý çalarak içeri girmiþti..’Buyrun, beni istemiþiniz..’ Mithat Usta’nýn odaya girmesine öyle sevinmiþti ki..Bu arada odadan kaçmanýn hesaplarýna dalmýþtý..

Ayaða kalkýp atelye’yi tepeden gören pencerenin kenarýna gitti..Babasý, ‘Bir yere gitme.. bekle biraz..’/’Burdayým baba.’.. Mithat Usta babasýnýn karþýsýna geçip oturmuþ, ve babasý bir resim çýkarmýþ konuþurlarken, pencere kenarýnda kafasýndan birçok þeyi bir anda geçirmeye baþlamýþtý..Beklenmedik bir anda yakalanmýþtý..Oysa buraya makineler konusunda gelmiþti..ve bu evlilik olayýnýn çýkmasýna bir anlam veremiyordu..Mithat Usta ile görüþmesinin hiç bitmemesini istedi o anda..Arada bir onlara bak..gözlerini tekrar atelye’ye çeviriyordu..Ne desem de kurtulsam þu konudan diye geçirdi içinden../ Aklýna birçok þey geliyordu ama..en iyisi böyle birþeyi þimdilik düþünmediði konusunda kararlýlýk göstererek saðlamaktý..diye düþündü..Kendine olan güvenini tazeleyerek..sessiz bir þekilde, ‘Evet..evet böyle demem gerek..Ben evliliði þimdilik düþünmüyorum baba..’en iyi yanýt buydu ona göre../Mithat Usta’nýn ayaða kalktýðýný görünce, toplantý masasýnýn arkasýna geçti..Masa üzerindeki küçük bayraklarý düzelterek..babasýna baktý..

Usta çýkýnca, babasý,’Tamam gel bakalým, otur karþýma..’/Tekrar karþýsýndaydý þimdi babasýnýn..’Eee. ne düþündün bakalým..Konuþmamý ister misin..’/’hayýr baba.. istemem..’ /’Neden peki..’/Baba, ben evliliði kesin olarak en azýndan þimdilik düþünmüyorum..’ /’Baþýmýza kazýk mý çakacaksýn o zaman..’ /’hayýr baba..ne kazýðý..’ /’Ee öyleyse..’/’Ben böyle olmasýný istemiyorum sadece..’ /’Nasýl olacak peki o zaman..’/’Zamaný geldiðinde konuþuruz baba..’/’Ne zaman..’ /’Bilmiyorum..ama þimdi ben okumak istiyorum..’/’Oðlum sen, yine oku..’ /’Olur mu baba ya..hem oku, ev geçindir..’/’Ne var, herkes yapýyor bunu..’/’Ben yapamam..’ /Babasý karþýsýnda yenilmemeyi, kafasýna koymuþtu..Ne olursa olsun bu konudan zaferle çýkmasý gerektiðine inandýrmýþtý kendisinin bir anda..hazýrlýksýz yakalanmasýna raðmen, bu konuyu kapatmak için çabalýyordu../.. Birazdan masanýn üzerindeki telefon çaldýðýnda..Babasý, ‘Bak bu konuyu düþün ve bana haber ver..’/’Düþünecek birþey yok baba..Zamaný gelince konuþuruz..’/ Babasý telefonu açtýðýnda..’Hemen geliyorum..’ demesinden makinelerin geldiðini düþünmüþtü..

Telefonu yerine koyduðunda ise, ‘Gel, bakalým gelmiþ makineler.. Yalnýz dediklerimi unutma..’/’Unutmam baba..hiç unutmam..’/Allah’tan makineler gelmiþ ve bu konu þimdilikte olsa kapanmýþtý../Beraber aþaðýya indiler../Yürürken, babasýnýn arkasýndan bakarak, gülüyordu sessizce..Baþýný iki yana sallayýp, sadece gülüyordu.. Atelye içindeki uzun koridoru, çalýþanlarýn bakýþlarý arasýnda geçip anbar giriþine yaklaþtýlar../Ýki kamyon, üzerleri branda ile sarýlý bir þekilde orada bekliyorlardý../Makineler gelmiþti..Oysa o, daha þimdiden firmadan kaçmanýn planlarýný yapmaya baþlamýþtý..Bu makineleri indirecek olan kendisi olamazdý elbette..Babasýnýn makine bahanesi ile kendisini buraya getirmesini ve böyle bir konu açmasýna çok kýzmýþtý ama..yapacak birþey yoktu..olan olmuþtu.. Az sonra forklift ile yere indirilen makinelerin önünde..irsaliyeler imzalanýyordu..Babasý ona, ‘Haydar’ý çaðýr satýnalma’dan bana..’ der, ‘Olur baba..’..aslýnda telefonla bu iþi halledeceði halde neden kendisine böyle söylüyordu bunu..’Haydar’ý çaðýr bana..’/ bir yerde sende birþeyler yaptýn iþte anlamýnda mý..Makineleri indirmesende bak Haydar’ý çaðýrdýn..Ne önemli iþ yaptým bravo bana..Komik geliyordu böyle þeyler ona..yani boþuna getirmedik seni durumlarý..Koridor direkleri arasýnda bulunan telefondan Haydar Bey’i çaðýrmýþtý..Ve biraz sonra Haydar bey babasý ile ayný yerdeydi..Babasýna, ‘Baba, yapacaðým iþ yoksa, ben kaçýyorum..’/’Nereye..’/’Þehir de iþlerim var..’/’Nasýl gideceksin oraya..’/’Þuradan minübüs’e atlarým..problem olmaz..’/’Akþam eve geç kalma..geceyarýsý olmasýn yine..’/’Olur..’/

Firmadan kaçarcasýna../ve bir sürü düþünce peþinde../Güray’la..

Firmanýn önünden geçen þehir minübüslerinden birisine bindiðinde, aklýndan ilk önce geçen kelimelerden biri..’Kurtuldum’ olmuþtu../Þehir’e doðru yaklaþýrken, havanýn deðiþtiðini farketti../Yaðmur vardý þehirde..ve artýk ýslanmaya bile daha deðiþik bir gözle bakýyordu.. Daha çok ýslanmak geçti içinden../Daha çok kendi baþýna kalmak kaldýrýmlar üzerinde../Birçok yüz içinde, ýslanarak doyasýya anlamsýzca dolaþmak..Birkaç kitap almak, Müzikevi sahibi Bestami aðbisinin dükkanýnda, son çýkan albümleri karýþtýrmak, Kültür merkezine gelen son oyunlarý incelemek, ve yaðan yaðmura kendini teslim etmek..

Belki dostlarýný arayýp, babasýnýn bu konudaki düþüncelerini paylaþmak..En çok bunu yapmak istiyordu ki, mutlaka birileri ile bu konuþmayý deðerlendirmek ve doyasýya gülmek..Aklýna bir anda birçok þey geliyordu..Hangisinden baþlayacaðýný bile düþünmemiþti oysa daha..

/Þehir’e geldiklerinde, konturlu telefondan þehir merkezinde bir firmada grafikerlik yapan Güray’ý aradý..Güray en yakýn dostlarýndan birisiydi..Her türlü dert ve sýkýntýlarýný, mutluluklarýný, sevinçlerini, kýsacasý hayatlarýnýn küçük bir bölümünü birlikte paylaþýrlardý..’Güray, müsait misin..Ben yanýna geliyorum.. havadisler var..’ /’Gel..bekliyorum..’/’Tamam on dakika sonra yanýndayým.. kaybolma..’/ ’Tamam..’ ..konuþma ücretini ödedikten sonra, yaya geçidinden geçip, arabalarýn kaos yaþadýðý sýkýþýklýktan zar zor kendini bir üst caddeye attý.. /Arabanýn içinde olmanýn ve dýþýnda yaþamanýn en zor tarafýydý bu..Cadde kenarýna park eden araçlarýn yanýndaki kaldýrýmdan Güray’ýn yanýna hýzlý adýmlarla ilerledi../ Düþündüðü gibi oniki dakika sonra beraberlerdi../Ýki dakikalýk bir gecikme ile..’Hoþgeldin..Hayýrdýr..’ diye söze baþladý Güray../’Valla pek hayýr bir tarafý yok bunun..’/’Ne oldu anlatsana..neler yapýyorsun..’/’Ben buralardan kaçýp gideceðim sanýrým..’/’N’oldu anlatsana..’/ ’Babamýn yanýndan geliyorum þimdi..Felaket oldu..’/’Eee..’/’Adam beni evermeye çalýþýyor..sana kýz buldum diye baþýmýn etini yedi az önce..zor attým kendimi yanýndan..’/’Eee n’olmuþ bunda..ne varki..ne güzel iþte..’/’Ne diyorsun Güray.. adam beni evermeye çalýþýyor diyorum sana..Kovalamaya çalýþýyor resmen..’/’Hadi yaa..ee sen ne düþünüyorsun..’/’Tabiki hayýr.. Okuyacaðým dedim..böyle birþeye kalkýþmamasý için karþý çýktým..Bir dostunun kýzý varmýþ..onu ayarlayacakmýþ.. bakar mýsýn, ýsmarlama olacak yani..Ne ben kýzý gördüm..Ne huyunu bilirim, nedir, ne deðildir..Ters ya bu iþler..’/’Tanýþacaksýn iþte..hemen evlenmeyeceksin ya..bunun bir süresi var..tanýþma süresi..’/’Ya bana bak Güray, sen þuradan bir þeyler söyle..hatta soda olsa daha iyi olur..az önce kahve içtim, midem fena oldu..’/’Tamam söyleyeyim hemen..’/’Birde babamýn tarafýndan bakma olaylara, kapýþmayalým seninle burada..’/’Fena mý olur, evlencen len..’/’Kaçýrtma keçileri bana þimdi..daðýtýrým bak masaný..toplamana da yardým etmem..ona göre..’/’Dur, dur..þaka yapýyoruz..’/’Sýrasýz þakalarýndan biri yine..ama sýrasý deðil..’/’Dur kýzma hemen ya..hem seni kaybederiz evlenirsen..’/’Ya sen ne diyorsun hala daha Güray, kim evleniyor, ne evlenmesi.. deli misiniz nesiniz..’/Güray kendisini tutamýyor, güldükçe gülüyordu..Kendisi de bekar’dý ama, çýktýðý bir kýz arkadaþý vardý..Evlenmeyi düþünüyorlardý. Güray’ýn kendi iþlerinden fýrsat bulup kýz arkadaþý ile dýþarý çýkmasý her zaman görülebilecek birþey deðildi elbet../Bu yüzden kýz arkadaþýnýn çoðu zaman þikayetleri olurdu..

Bu arada sodalarda gelmiþti..’Baksana, ne iþin var senin..uzun mu..’/’Bir renk ayrýmýna gidecek iþ var..onu hazýrlýyordum n’oldu..’/ ’Ya çabuk bitir de, erken çýkalým.. bir yerlere gidelim..adam gibi konuþalým..’/’Ya ne konuþacaksýn.. evleniyorsun iþte..istersen ben ayarlayayým sana davetiyeleri..’ /’Bak çocuk boðarým þimdi seni þuracýkta..sonrada ben yapmadým diye afiþini hazýrlarým..birde daðýtýrým herkese..konuþturma beni..hadi hemen bitir þu iþini.. Dertliyim zaten..’/Güray gülmekten kendini alamaz bir þekilde..’Bana iþ yaptýrmazsýn sen þimdi..neyse býrakýyorum..sonra yaparým..hadi çýkalým..’/’Benim için iþini yarým býrakma..bitir de öyle çýkalým..’/’Ya yürüsene sen..’/’Ýyi madem, hani dertli olmasam seni çalmam iþinin baþýndan..’/’Þaka yapýyordum ben zaten..’ ../’Bende anlamýyordum deðil mi..’/’Anlamýyordun tabi..’/’Tabi caným tabii..’ Güray montunu alýr ve çýkarlar..’Nereye gidelim..’../’Bilmem sen söyle..’/’Neyse çýkalým bakalým, mutlaka bir yer buluruz..’ dediðinde..’Olur..’ der Güray halen daha gülmesini saklayamazken../’Gül bakalým..seninde baþýna gelirse..’/..

Yol kenarýnda park etmiþ araçlarýn arasýndan, tekrar alt caddeye inerler..Bir taksiyi durdurup, binerler ve kentin en kalabalýk semtine doðru hareket ederler../..

Bölüm..(02) sonu



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve arkadaþlýk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Krallarda diz çöker..Bölüm(03)
Krallarda diz çöker..Bölüm(05)
Krallarda diz çöker..Bölüm(04)
Krallarda diz çöker..Bölüm (01)

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sen aslýnda yaþamýyorsun
Pi ve Bi’nin Ada’sý../Hikayesi hayallerin../02
Pi ve Bi’nin Ada’sý../Hikayesi hayallerin../01
Pi ve Bi’nin Ada’sý../Hikayesi hayallerin../03
Sen aslýnda yaþamýyorsun-2

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yokluðuna adandým [Þiir]
Hüzünde eskiyen bir geceyim [Þiir]
Seni yaþamaktan dönüyorum [Þiir]
Deli Mavi [Þiir]
Çünkü [Þiir]
Yüzü koyun günaha [Þiir]
Ne Diyorsun [Þiir]
Düþdenizim [Þiir]
Vakitsizce [Þiir]
Pencereler [Þiir]


Birkan ASKAN kimdir?

Kim olmadýðýmý biliyorum en azýndan. . /Bir öncesizlik mi desem, bir sonrasýzlýk mý, ya da evvel zaman içinde bir masal. . /kahramanlarýnýn hepsi ölen. . /tarafýndan. . Kuru bir kuyu mu desem, gidemediðim bir uzak mý. . hiçbir an, göremediðim bir sevda mý, manasý olmayan bir bakýþ mý. . /bilemedim. . Ama herþeye raðmen, kim olmadýðýmý biliyorum. . /Artýk kullanýlmayan bir köprüden. . aþk’ý sallandýrýyorum. . Bilmem. . / Kimi anlatmak gerekir kendi yerime. . /ya da kim beni anlayabilir. . /Sadece kim olduðum mu önemlidir, yoksa kimse olamayacaðým mý. . /Bunu da bilmek gerekir. . / Birkan tekilden sakin, çoðuldan delidir. . /Kelimesiz deðildir. . /Kendidir. . /Kýsaca kim ne þekilde düþünürse, öyledir. . /Býrakýn öylece kalsýn. . /Önemsizdir. .

Etkilendiði Yazarlar:
Lorca / O. Auroba / M. Mungan / B. Brecht / E. A. Poe / Gülten Akýn / C. Süreya / E. Batur / H. Hesse / Nietzsche / C. Ersöz / P. Celan..


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Birkan ASKAN, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.