..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
En tatlý sevinçler, en hiddetli kederler sevgidedir. -Pearl Bailey
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Dinler, Ýnançlar ve Ateizm > Hakan Yozcu




13 Aralýk 2015
Polatpaþa Camii’nde Güzel Þeyler Yapýlýyor  
Hakan Yozcu
Polatpaþa Camii, 5 vakitte, Cuma günleri ve dini bayramlarda en fazla cemaate sahip olan camidir. Burasý, külliye biçiminde tasarlanmýþ, geniþ bir avlu ve bahçeye sahip, 2 þadýrvaný olan, yan tarafta büyük bir konferans salonu ve kütüphanesi olan, yoksullara ve öðrencilere her Cuma yemek verilen, gelenler için çay kahve yapýlan kamelyalý çay ocaðý bulunan bir camii. Güleryüzlü imamlarý ve hoþgörü sahibi müezzinleriyle halka hizmet veren bir ibadethane.


:ABGC:

     Ýnsaný insan yapan deðerlerden biri de inançtýr. Ýnancý olan insan doðru olur, dürüst olur. Yaratandan ötürü yaratýlmýþý sever.
     Kötülüklerden, çirkinliklerden uzak durur. Ýçinde insan sevgisi besler. Yardýmý sever. Baþka birinin hakkýna tecavüz etmez. Yurdunu korur. Devlet malýna zarar vermez…
     Ýnanan insan, fýrsat buldukça ibadetini yapmak üzere camiye gider. Ýbadet eden insan huzur bulur. Mutlu olur. Çünkü kalbindeki tüm kötü þeylerden arýnmýþtýr. Ýyi niyetlidir ve her þeye güzel bakar.
     Maðusa’nýn en güzide camilerinden biri de Polatpaþa Camii’dir. Bu camiinin yapýlmasý çok eski deðildir. Ýnanmýþ, azimli birkaç mümin arkadaþýmýzýn çabalarýyla hayat bulmuþtur. Özellikle rahmetle andýðýmýz, sevgi ve saygýyla andýðýmýz Merhum Hacý Ömer Abdurrahman Abimizin emekleri çok olmuþtur.
Polatpaþa Camii, 5 vakitte, Cuma günleri ve dini bayramlarda en fazla cemaate sahip olan camidir. Burasý, külliye biçiminde tasarlanmýþ, geniþ bir avlu ve bahçeye sahip, 2 þadýrvaný olan, yan tarafta büyük bir konferans salonu ve kütüphanesi olan, yoksullara ve öðrencilere her Cuma yemek verilen, gelenler için çay kahve yapýlan kamelyalý çay ocaðý bulunan bir camii. Güleryüzlü imamlarý ve hoþgörü sahibi müezzinleriyle halka hizmet veren bir ibadethane.
     Bu günlerde Polatpaþa Camii’nde güzel þeyler yapýlýyor. Bu sene, adada bir ilk olarak çocuklar için oyun alaný düþünmüþler. 2-6 yaþlarý kapsayan çocuklar için park yapýlýyor. Gelen çocuklara çikolata ikram ediliyor. Bu durumdan da çocuklar, çok memnun kalýyor. Evlerine gidince buraya bir daha gelmek istiyor.
     21 Mart Þehitler Haftasý nedeniyle de bir hafta boyunca etkinlikler yapýlacak. Perþembe günü saat 12.00’de Camii’de Þehitler için mevlit okutulacak. 5 bin kiþiye pilav üstü kavurma ikram edilecek. Öyle sanýyorum ki bu rakam da adada bir ilk olacak. Bu kadar kiþiye ayný anda yemek vermek her babayiðidin harcý olmasa gerek diye düþünüyorum.
     Mevlit Kandili nedeniyle 23 Aralýk 2015 Çarþamba günü konuþmacýlýðýný Salih Bulut’un yapacaðý, Gazimaðusa Rauf Raif Kongre ve Kültür Sarayý’nda bir konferans verilecek.
     3 gün boyunca Sakal-ý Þerif ziyarete açýlacak. Dileyen bütün Müslümanlar Peygamber efendimizin muhterem Sakal-ý Þeriflerini görüp dua edebilecek. Bütün bunlarýn yaný sýra etkinlikte sema gösterisi yapýlacak.
     Yani bir hafta boyunca Maðusa Polatpaþa Camii Din Görevlileri dolu dolu etkinlikler yapacak. Konu hakkýnda görüþtüðümüz Cami Ýmamlarýndan Sayýn Faruk Seçkin “Mevlit Kandili ve 21 Mart Þehitler Haftasý nedeniyle Bölge Ýmamlarý olarak böyle bir etkinlik yapmak istedik. Cami’miz bütün Maðusa halkýna hizmet ediyor.
     “Osman Fazýl Polatpaþa Camii Yapýmý Ve Bakýmý Derneði”mizin çalýþmalarý ve katkýlarýyla da etkinlerimizi yapýyoruz. Bölge Din Görevlileri hep birlikte dayanýþma içerisindeyiz.
Her Ramazan’da iftar yemeði veriyoruz. Bunun dýþýnda her Cuma günleri namazdan sonra Hayýrsever vatandaþlarýmýzýn katkýlarýyla halkýmýza yemek veriyoruz. Daha ziyade öðrenci arkadaþlarýmýz ve dileyen vatandaþlarýmýz bu hizmetimizden yararlanýyor.
Bu yemeklerin masraflarýný tamamen hayýrsever vatandaþlarýmýz karþýlýyor. Her cumartesi sabahý namaza gelen cemaatimize de sýcak çorba veriyoruz. Bu nedenle de camimize yeni bir mutfak yapmak için çalýþmalara baþladýk.
Namaz kýlmak için veya Kur’an öðrenmeye gelen cemaatimizin çocuklarý için çocuk parký düþündük. Çünkü çocuklarýyla gelen ebeveynler oluyor. Çocuklar için bir oyun alaný yaptýrýyoruz. Onlara çikolata veriyoruz. Çocuklar, büyük keyif alarak camiye geliyorlar. Böylece küçük yaþlarda camiye gelmeyi öðreniyorlar.
Etkinliklerimize bütün Maðusa Halký davetlidir. Anýt Çemberi’nin oraya bu tarihlerde çadýr kurulacak. Çay ikramý, kitap daðýtýmý olacak ve çeþitli din görevlilerimiz ile sohbet etme imkâný saðlanacak.
Ayrýca Camii olarak bu programlarýn dýþýnda fakir çocuklarýmýzý giydiriyoruz. Geçmiþ yýllarda 100 kadar çocuðumuzu baþtan ayaða giydirerek onlarý sevindirdik. Tabii bunlarý hep hayýrsever vatandaþlarýmýzla ve Camii cemaatimizin desteði ile yapýyoruz.”
Bu tür etkinlikler maneviyatýmýzýn güçlenmesi bakýmýndan önemli diye düþünüyorum. Ýnsan, dini vecibelerini yerine getirirken, nefsini de terbiye ederek, yaþamý boyunca huzura ve mutluluða eriyor. Kötülüklerden, çirkinliklerden uzaklaþarak güzel insan olma yolunda adým adým ilerliyor.
Bütün bunlarý bizlere saðlayan ve büyük bir özveri ile çalýþan din görevlilerimize teþekkür ediyorum.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn dinler, Ýnançlar ve ateizm kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
kktc’de Din Dersi Hocasý Olmak
Kktc’de Ezan Sorunu
Cadýlar Bayramý
Dinler Sevgiyi Emreder

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Cevahir Caþgir’den "100süz Þiirlerim"
Orhan Pamk'un "Kar" Romaný
ve Ýlk Bölüm Yayýnlandý
ve Ýlk Bölüm Yayýnlandý
Boyacý’ya Büyük Ýlgi
"Bitemeyen Proje" Üzerine
Beþik Gibi Sallandýk
Nkl Sanat Gecesi Büyük Ýlgi Gördü
Ýlk Yerli Operamýz: Arap Ali Destaný
"Kýrmýzý Pazartesi" Romanýnýn Düþündürdükleri

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yüreðimde Ýhtilal Var [Þiir]
Hayat Seni Çözemedim [Þiir]
Helallik Ýstiyorum [Þiir]
Yörük Kýzý [Þiir]
Nasihat 2 [Þiir]
Seninle Olayým [Þiir]
Geliyoruz [Þiir]
Nasihat [Þiir]
Aþk Var mý? [Þiir]
Minik Bir Þaire Rastladým [Þiir]


Hakan Yozcu kimdir?

1964 doðumluyum. Kuzey Kýbrýs'ta yaþýyorum. 1988 Erzurum Atatürk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatý Bölümünden mezun oldum. 20 yýl çeþitli okullarda edebiyat öðretmenliði yaptým. Uzun yýllar Yenivolkan ve Güneþ Gazetelerinde köþe yazarlýðý yaptým. Þu an Habearkýbrýslý ve Güncelmersin Gazetelerinde yazýyorum. Birçok internet gazete ve sitelerinde yazýlarým yayýnlanýyor. Þiir, öykü ve tiyatro oyunlarý yazýyorum. Bu alanlarda çeþitli ödüllerim var. Kendime ait basýlmýþ "Güzel Bir Dünya" ve "Mesela Baþka" isimli iki adet öykü kitabým var. 7 tane tiyatro oyunum var. 6 yýl Kýbrýs Türk Devlet Tiyatrolarý Genel Müdürlüðü görevinde bulundum. Halen Baþbakan Yardýmcýlýðý Ekonomi, Turizm, Kültür Ve Spor Bakanlýðý'na baðlý Müþavirim.

Etkilendiði Yazarlar:
...


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Hakan Yozcu, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.