..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Her devrim yokolup gidiyor ve peþinden yalnýzca yeni bir bürokrasinin artýklarýný býrakýyor. -Kafka
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler > Hakan Yozcu




16 Mayýs 2016
Yeni Bir Oluþum Mu?  
Hakan Yozcu
Duyumlarýmýza göre “Türk Birliði Hareketi” adýný taþýyacak olan bu hareket de YDH çizgisinde ona paralel gidecek bir hareket olacak. Hareketin baþýna da eski Karadenizliler Derneði Baþkaný Turan Büyükyýlmaz’ýn geleceði ileri sürüldü. Turan Büyükyýmaz’ýn facebook hesabýnda yaptýðý “Yeni Bir Oluþuma Hazýr mýyýz? Neden Yeni Bir Oluþum?” baþlýklý yazýsý da bu iddiayý doðrular nitelikte oldu.


:AAEF:

     Halk arasýnda Çarþaf Liste olarak bilinen yeni Seçim Sisteminin meclisten geçip yasalaþmasý üzerine, KKTC’de yaþayan TC Kökenli vatandaþlar endiþe duymaya baþladý.
     Ben, daha önceki bir yazýmda bu sistemin yanlýþ olduðunu, TC Kökenli vatandaþlarýn bu sistemle bir daha meclis yüzü göremeyeceðini belirtmiþtim. Benim bu düþünceme ortak olan birçok kiþi düþüncelerimi haklý bulduklarýný belirttiler.
     Yeni Doðuþ Hareketi Sözcüsü Prof. Erhan Arýklý da son yazýsýnda bu konuya deðindi. Arýklý yazýsýnda “Bu yeni seçim Halk oylamasý Yasasý sistemi bu insanlara sadece seçme hakký vermekte, seçilme haklarý ise dolaylý yollardan gasp edilmektedir.” dedi.
     Prof Erhan Arýklý, yazýsýnda “Yýllarca bu ülkede yaþayan ve vatandaþlýk bekleyen insanlarýn yaþadýðý psikolojik travmayý, bu tasarýyý hazýrlayan politikacýlarýn anlamasýný beklemek ölü gözünden yaþ beklemektedir” diyerek “Bu veya buna benzer sebepler yüzünden toplumun saðduyumlu kesimlerinin harekete geçtiðini” belirterek “Yeni bir hareketin doðduðunu” ileri sürdü…
     Bu da ister istemez bizde “Yeni bir oluþum mu geliyor?” sorusu oluþturdu? Bunun üzerine yaptýðýmýz araþtýrmada sözcülüðünü Prof Erhan Arýklý’nýn yaptýðý kýsa adý YDH olan Yeni Doðuþ Hareketi’nin yaný sýra bir yeni hareketin kurulmakta olduðunu öðrendik.
     Duyumlarýmýza göre “Türk Birliði Hareketi” adýný taþýyacak olan bu hareket de YDH çizgisinde ona paralel gidecek bir hareket olacak. Hareketin baþýna da eski Karadenizliler Derneði Baþkaný Turan Büyükyýlmaz’ýn geleceði ileri sürüldü.
     Turan Büyükyýmaz’ýn facebook hesabýnda yaptýðý “Yeni Bir Oluþuma Hazýr mýyýz? Neden Yeni Bir Oluþum?” baþlýklý yazýsý da bu iddiayý doðrular nitelikte oldu.
     Sayýn Büyükyýlmaz yazýsýnda “Halkýn siyasetçilerden beklediði çözümleri bulamayan kesimlerin sorunlarý kendilerine aktardýðýný, kimsenin bu sorunlarla ilgilenmediðini ve bunu kendilerinden istediðini” söyleyerek þunlarý yazdý:
“Neler mi oluyor?
1.     Seçim ve halk oylamasý yasasý KKTC yurttaþlarýnýn tamamýnýn parlamentoda temsil edilmesi hakkýný elinden alýyor. Bu yasanýn T.C tabanýna verdiði mesaj þudur: “Sizler iradeye ortak olamazsýnýz, yeriniz olan çiftçilik ve hayvancýlýða devam edeceksiniz.” Bu yanlýþý gören birçok siyasetçi ve siyasi parti var; fakat yasa, oy birliðiyle geçiyor? Demek ki bu insanlar sorunlarýmýzý çözebilecek iradeye sahip deðil ve yanlýþ bildiklerine bile parti kararý diye sahip çýkýyorlar.
2. Çok daha tehlikeli bir yasa geçirilmeye çalýþýlýyor. Vatandaþlýk yasa tasarýsý ne diyor? Bu yasa tasarýsý... KKTC vatandaþlarýný 1974 öncesi ve sonrasý diye 2’ye ayrýlacak ve bu ayrým devam ettirilecek. Dünyanýn neresinde ayný ülkenin vatandaþlarý farklý kriterlere tabi tutuluyor? Amacýnýz ne? Ya da bu tasarýyý kime hizmet için hazýrladýnýz? KKKTC halkýnýn bütünleþmesine hizmet etmediði geleceðimiz olan çocuklarýmýzý da ayrýþtýrmak için kurgulandýðý kesin. Peki, bu yasa tasarýsýna herhangi bir partiden ciddi bir tepki geldi mi? Hayýr. Gündemlerine alýp deðerlendirdiler "bu kabul edilemez" dediler mi? Hayýr.
3. Özellikle TC tabanýnda yýllardýr çözüm üretilmeyen iskan ve emirname sorunlarý devam ediyor.
4. Ülkemizdeki, üst düzey yöneticilik kadrolarýna, birçok eðitimli ve donanýmlý insanýmýz atanamýyor olmasýný sorguluyor ve cevap olarak bu halkýn yöneticileri tarafýndan, 40 yýl sonra bile kabul görmedikleri ve eðitimli torunlarýnýn dahi ülkedeki varlýðý ve iþ taleplerinin sorgulanýyor olduðunu buluyorlar. Bu sorunlara da içten cevap veren çözüm üreten veya üretecek olan siyasi bir parti olmayýþý insanýmýzý derinden üzüyor. Maalesef ki bize gelenlere gösterebileceðimiz bir yol ve bu sorunlarý çözer diyebileceðimiz bir parti mevcut deðildir. Bu ve benzer birçok örnekle yok sayýlan kesimlerin bir araya gelmiþ ve bir halk hareketi oluþmaya baþlamýþtýr. Bu baðlamda ciddi çalýþmalar sürdürülmektedir. Sonuç ne olur bilinmez ama bu çýkýlan yolda tek amacýn; yok sayýlan, sorunlarý görmezden gelinen büyük bir kitlenin var olma mücadelesi olduðu kesindir. Çýkýlan bu yol Kýbrýs Türk halkýnýn tamamýna EÞÝTLÝK ve ADALET GETÝRECEKTÝR. HALKIN SESÌ OLMAYA DEVAM...”
Bu yazýlanlar ister istemez, kafalarda yeni bir oluþumun doðacaðýný belirtiyor. Özellikle kurulan ve kurulacak olan hareketlerin isimlerine dikkat edilirse ileride bir birleþmenin de söz konusu olabileceðini söyleyebiliriz.
Tabii ortaya çýkan her þey ihtiyaçtan doðar. Demek ki böyle bir ihtiyaç duyuluyor ki bu tür oluþumlar konuþulmaya baþlandý.
Tabii bunu biraz da yeni seçim sistemini ortaya atan zihniyetlerde aramak lazým. Çýkýp “Biz, sizi asla seçmeyeceðiz, gidin, kendi partinizi kurun” derseniz, birileri de çýkýp kendi partisini kurar…
Yarýn bu iki hareket birleþerek yeni bir siyasi parti oluþturursa da kimse þaþýrmasýn…
Hayýrlýsý ne ise o olsun…



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn politik olaylar ve görüþler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bu Halk Darbe Ýstemiyor
eðitim Yaz Boz Tahtasý Deðildir
"Kýbrýslýlýk" Üzerine
Sayýn Bahçeli’nin Tarihi Hatasý
süleyman Demirel’in Ardýndan
Türkiye Bu Kadar Zengin mi?
Mehter Marþýný Bilmeyenler Ýçin
Ydh Ya Siyasi Olur Ya da Siyasi Parti Doðurur
Dedikodu Olmasa
Gönlüm Meral Akþener’den Yana

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Cevahir Caþgir’den "100süz Þiirlerim"
Orhan Pamk'un "Kar" Romaný
ve Ýlk Bölüm Yayýnlandý
ve Ýlk Bölüm Yayýnlandý
Boyacý’ya Büyük Ýlgi
"Bitemeyen Proje" Üzerine
Beþik Gibi Sallandýk
Nkl Sanat Gecesi Büyük Ýlgi Gördü
Ýlk Yerli Operamýz: Arap Ali Destaný
"Kýrmýzý Pazartesi" Romanýnýn Düþündürdükleri

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yüreðimde Ýhtilal Var [Þiir]
Hayat Seni Çözemedim [Þiir]
Helallik Ýstiyorum [Þiir]
Yörük Kýzý [Þiir]
Nasihat 2 [Þiir]
Seninle Olayým [Þiir]
Geliyoruz [Þiir]
Nasihat [Þiir]
Aþk Var mý? [Þiir]
Minik Bir Þaire Rastladým [Þiir]


Hakan Yozcu kimdir?

1964 doðumluyum. Kuzey Kýbrýs'ta yaþýyorum. 1988 Erzurum Atatürk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatý Bölümünden mezun oldum. 20 yýl çeþitli okullarda edebiyat öðretmenliði yaptým. Uzun yýllar Yenivolkan ve Güneþ Gazetelerinde köþe yazarlýðý yaptým. Þu an Habearkýbrýslý ve Güncelmersin Gazetelerinde yazýyorum. Birçok internet gazete ve sitelerinde yazýlarým yayýnlanýyor. Þiir, öykü ve tiyatro oyunlarý yazýyorum. Bu alanlarda çeþitli ödüllerim var. Kendime ait basýlmýþ "Güzel Bir Dünya" ve "Mesela Baþka" isimli iki adet öykü kitabým var. 7 tane tiyatro oyunum var. 6 yýl Kýbrýs Türk Devlet Tiyatrolarý Genel Müdürlüðü görevinde bulundum. Halen Baþbakan Yardýmcýlýðý Ekonomi, Turizm, Kültür Ve Spor Bakanlýðý'na baðlý Müþavirim.

Etkilendiði Yazarlar:
...


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Hakan Yozcu, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.