..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Doðru þeritte olsanýz bile, olduðunuz yerde kalýrsanýz er geç ezilirsiniz. -Will Rogers
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yüzleþme > eylül




20 Haziran 2016
Yürekten  
eylül
Uzun yýllar önce öðrendim ki gözlerini kapatýrsan sadece kendini göreceksin. Kulaklarýný týkarsan sadece kendi bencil sýzlanmalarýný duyacaksýn. Yüreðini unutursan insanlýðýný kaybedeceksin. Uzun yýllar önce yaþanacak tek duygunun Aþk olduðuna inandým. Çünkü Aþk kelimelerle deðil yürekle gerçek olur. Çünkü Aþk, yaradýlýþýn anlamý, erdemlerin kaynaðý. Ve böyle bir cehennemde sadece Aþk için yaþanýr.


:ACJH:



Her gün kendime ayný sözü veririm ve bir kez olsun onu tutmadým. Gazetelere þöyle bir göz atmak yeter bu sözü tekrarlamaya ve ayný þeyi uzun zamandýr yaþatmaktan zihnime, yorgunum çok fazla.. Yapamýyorum. Kendimi, uðuruna yüzbinlerce canýn þehit düþtüðü bu vatana olanlardan, olacaklardan bihaber býrakmayý kabullenemem, umursamaz olamam. Belki elimden bir þey gelmez, kimse itirazýmýn farkýnda olmaz, benim güzelim memleketime vefa borcum var. Aydýnlýktan yana beklentim, þükürler olsun ki hala umudum var.

Yýllardýr kafa patlattým, insan diye, hayat diye. Ne insaný ne de hayatý çözebildim. Vazgeçtim, sadece ibretle seyretmekteyim. Bana mý kalmýþ gündemi kendime dert edinmek? Bir þeyleri deðiþtiremedikçe ah vah çekmek boþuna, farkýndayým.
Bu yüzden býrakýn da vatandaþý olduðum bu ülkede olup bitenleri bileyim. Afet gelir, yýkar gider düþtüðün yerden kalkýp yurdunu yeniden inþa edersin fakat insan elinden gelenlere gözünü kapattýðýn an ne tarihin ne de geleceðin olur. Koyun misali aðaç gölgesi altýnda öbek öbek toplanýr kurban edilmeyi beklersin.

"Hayat devam ediyor! " Bu kelimeler hiç bu kadar gerçek, hiç bu kadar kara mizah, böylesine trajik olmamýþtý. Hayat devam etmiyor: sosyal haklarý olmayanlar için, "lütfedilen" asgari ücret karþýlýðýnda çalýþmaya mecbur edilenler, devlet kapýsýnda dayýlarý olmayanlar, babadan veya sonradan mal mülk edinen olmayanlar için hayat memattýr.

Siyasetin bir zerresi dahi umurumda deðil, sadece insanca yaþamanýn hak olduðuna inandým. Teknolojinin, bilimin bugününde ikinci sýnýf insan muamelesi kanunlar ile yasallaþmasý trajikomik deðil mi?..
Çalýþanýn alýn terinden zenginleþmek hangi vicdana sýðar? Býrakýn efendiler, yok öyle bir ayet. Gencecik dimaðlarý kirletip, siyasi emellere alet etmek inancýn neresinde?..
Anlayýþ, insaný kullan at olmuþ, kullanýlýp atýlanlar ise sürü muamelesi görür, maalesef ... Hani insanlýk?..

Ýnsanlýktan bahsetmek olmadý, deðil mi? Soðukkanlý cinayetler iþlenirken, hayvanca boðazlanýrken insanlar; kadýnlarýn, çocuklarýn iðrenç sapkýn fantezilerle hayatlarý hiç edilirken ne insanlýðý?.. Hangi kanun yapýcý adaleti yerine getirdi?
Masumiyetin katli siyasilerin vicdansýzlýðýnýn tescili sadece. Hangi siyaset kaldý ki uðruna ölünecek?.. Devletin baþý karþýsýna üç maymunu oturtup keyif ediyorsa, siyasetin neresinden tutunup, kimi kime þikayet edeceksin?. Ýnsanlýk mý?..

Uzun yýllar önce öðrendim ki gözlerini kapatýrsan sadece kendini göreceksin. Kulaklarýný týkarsan sadece kendi bencil sýzlanmalarýný duyacaksýn. Yüreðini unutursan insanlýðýný kaybedeceksin.
Uzun yýllar önce yaþanacak tek duygunun Aþk olduðuna inandým. Çünkü Aþk kelimelerle deðil yürekle gerçek olur. Çünkü Aþk, yaradýlýþýn anlamý, erdemlerin kaynaðý. Ve böyle bir cehennemde sadece Aþk için yaþanýr.

Öyle görünür ki ben her akþam ertesi günü umarsýzca yaþamayý kendime söz verip tutmayacaðým. Aþk ile...


eylül




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yüzleþme kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Eksik Olan
Eksik Olan
Hayat/zaman
Sayfa Boþ
Yol Bitene Kadar
Prologue
Kendini Nasýl Öldürürsün
Bir Masal Sözüm Var
Telafisiz
Ýnsan Ben

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kimi Suçlayacaksýn?
Sonu Gelmeden Ýnsanlýðýn
Ruh Hali
Otobüs
Ýyilik Daima Kazanýr
Ýnsaným Ben
Ruhun Yarasý
Nefes
Her Þey Bildiðin Gibi
Hayat Bir Þaka ve Hepimiz Gülmüyoruz

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Eylül [Þiir]
Þimdi Aþk [Þiir]
Bir Þey Daha... [Þiir]
Teselli [Þiir]
Derin Hikayeler, Kýsa Karþýlaþmalar [Öykü]
Yusuf'un Þarkýlarý [Öykü]
Gülümseme Çiçeði [Öykü]
Vurgun [Öykü]
Gecenin Ýçinden Gelen Sesler [Öykü]
Salkým Söðüt Hayat [Öykü]


eylül kimdir?

yolcu

Etkilendiði Yazarlar:
insan, hayat


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © eylül, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.