..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Türkiye Cumhuriyeti'nin temeli kültürdür -Atatürk
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Bilim Kurgu > Okan Boncuk




24 Aðustos 2016
Geçmiþin Ýzleri  
Okan Boncuk
Dünya 2025 yýlýndaki büyük mali krizin etkilerini daha üzerinden atamamýþtý. Luiz bu süreçte kliniðini kaybetme noktasýna gelmiþti. Bir çýkýþ noktasý ararken keþfetmiþti bu yöntemi. Ýlk hastasýný 2026 yýlýnýn eylül ayýnda tedavi altýna almýþtý. Tedavi sürecinin baþarýlý olmasý ve medyada duyulmasý, kliniðine bu operasyon için baþvuru sayýsýný çok yüksek bir düzeye ulaþtýrmýþtý. Bir beyin cerrahý olarak, hiçbir dönem bu kadar hastayla karþý karþýya kalmamýþtý. Ancak bu tedavi yönteminin, baþkalarý tarafýndan kötü amaçla kullanýlmasý sonucu; tedavi yöntemi 2030 yýlýnda Ýsveç hükümeti tarafýndan yasaklandý…


:ADFG:
Geçmiþin Ýzleri

Mutsuz bir hayatýn yorgunluðunu, yaþlý omuzlarýnda taþýmaktaydý. Çocukluðu yetimhanede büyüyerek geçmiþti. Yaþý dolup yetimhaneden ayrýlýnca hayatýný devam ettirebilmek için türlü iþlerde çalýþtý. Genç yaþýnda girdiði iþ hayatýnda baþarýlý olmuþtu. Þimdilerde altmýþ yaþýnda, baþarýlarýndan söz edilen bir þirketin sahibiydi. Loic bu çalýþma maratonu içinde hasretini çektiði bir aileye sahip olamamýþtý. Sorunlarýnýn çözümleneceði yerde, sýrasýnýn gelmesini heyecanla bekliyordu. Sekreter "Bay Loic lütfen buyurun" diye seslendi. Loic aðýr adýmlarla, sarýþýn sekreterin peþine takýldý. Sekreter, doktorun kapýsýný çalarak Loic’e kapýyý açtý. Doktor Luiz, ihtiyarýn karþýsýnda oturmaktaydý. “Bay Loic hoþgeldiniz." Yaþlý ihtiyar yavaþ ve yorgun hareketlerle, kendine gösterilen yere oturdu. "Hoþ bulduk, doktor bey" Ýhtiyar kendisine yöneltilecek soruyu beklemeden söze girdi. "burada bulunmamýn sebebi; gördüðünüz üzere ben yaþlý bir adamým, doktor bey. Zorluklarla geçirdiðim hayatýmda, hatýrlayýp mutlu olacaðým hatýralar edinemedim. Ömrümün çoðu çalýþmak, çocukluðumda yaþadýðým yoksul hayata geri dönmemek için daha çok, çalýþmak ile geçti. Bu yaþlý ve hastalýklý beden, yeniden güzel anýlar biriktirmek için yeterince kuvvetli deðil. Hem bunun için yeterince zamanýmda yok. Hayata veda edeceðim zaman, gözlerimi rahatlýkla kapamak, bu dünya için yapýlacak her þeyi yaptýðýmý bilerek veda etmek için, mutlu hissedeceðim hatýralara sahip olmak istiyorum." dedi.
Luiz çok sýk olmasa da son zamanlarda bu tip isteklerle gelen hastalarla karþý karþýyaydý. Hafýzaya yaþanmamýþ anýlarý, yaþanmýþ olarak eklemek… Bu buluþun kurucusuydu Luiz. Dünya 2025 yýlýndaki büyük mali krizin etkilerini daha üzerinden atamamýþtý. Luiz bu süreçte kliniðini kaybetme noktasýna gelmiþti. Bir çýkýþ noktasý ararken keþfetmiþti bu yöntemi. Ýlk hastasýný 2026 yýlýnýn eylül ayýnda tedavi altýna almýþtý. Tedavi sürecinin baþarýlý olmasý ve medyada duyulmasý, kliniðine bu operasyon için baþvuru sayýsýný çok yüksek bir düzeye ulaþtýrmýþtý. Bir beyin cerrahý olarak, hiçbir dönem bu kadar hastayla karþý karþýya kalmamýþtý. Ancak bu tedavi yönteminin, baþkalarý tarafýndan kötü amaçla kullanýlmasý sonucu; tedavi yöntemi 2030 yýlýnda isveç hükümeti tarafýndan yasaklandý. Luiz, bilmeden kötü olaylara sebebiyet vermiþti. Bir seferinde karýsýný aldatýp yüksek bir tazminat bedeli ödemek zorunda kalan bir adam, Luiz’e eþinin hafýzasýný sildirerek bu olaydan kurtulmuþtu. Ýþ dünyasýnda da kötü amaçlý kullanýmlar söz konusu olmaya baþlamýþtý. Tehdit edilerek yaptýðý birkaç operasyon olmuþtu. Bayýltýlarak önüne getirilen adamlarýn hafýzalarýný silip, yeni anýlar eklemiþti. Kimisi gireceði ihale hakkýnda bilgileri unuttu. Kimisi düþmaný olarak gördüðü bir adamý en yakýn dostu olarak hatýrlamaya baþladý. Yasaðýn üzerinden iki sene geçti. Doktor Luiz artýk bu konuda çok daha dikkatli davranmak zorundaydý. Bazý özel ve zengin hastalar için gizlice operasyonlara devam etmekteydi.
Karþýsýnda duran yaþlý adama baktý. "Bay Loic istedikleriniz mümkün olsa da yalnýz bu iþlemin riskleri var. Çok karþýlaþtýðýmýz bir durum olmasa da hafýzanýn tamamen silinmesi, hatta beynin iþlevselliðini kaybetmesi mümkün. "
Ýhtiyar tereddüt etmeden; "Gerekeni yapýn tüm sorumluluk bana ait. "dedi. "Sizden öðrenmem gereken bilgiler var. Hafýzanýzdan ne tür anýlarýn silinmesini istediðinizi ve hafýzanýza yerleþtirilmesini istediðiniz anýlarýnýzý detay vererek anlatmanýz gerekiyor. " Luiz "Çocukluðumun hafýzamdan silinmesini istiyorum. Babam bir þirketin kasasýnda yolsuzluk yaptýðý için, altý yaþlarýmdayken hapse girdi. Hiçbir zaman çok ilgili bir baba olamamýþtý. Eve çok az uðrardý. Hafta sonu babasýyla maça giden, maç çýkýþý sosisli sandviç kuyruðu bekleyen çocuklarý hep kýskanýrdým. Onunla ilgili tüm anýlarýn silinmesini istiyorum. Annem babam hapse girince beni esirgeme yurduna býraktý. Kendine zengin bir koca bulup hayatýna devam etmiþ. Onunla alakalý bir þey hatýrlamak istemiyorum. Bir anne hatýrlayacaksam, okul çýkýþý, okul önünde oðlunu bekleyen, ona þefkatle yaklaþan bir anne hatýrlamak isterim. Esirgeme yurdunda yaþadýðým tüm anýlarýn yok edilmesini istiyorum. Hayatýmda hep günü birlik kadýnlar oldu. Düzenli bir iliþkiye hep korkuyla yaklaþtým. Çokta zamaným olmadý. Geçmiþimde âþýk olduðum bir kadýnýn olduðunu bilmek bana iyi hissettirecek. "Ýstedikleriniz gerçekleþecek Bay Loic. Ýþlem sonunda beni, size farklý bir konuda küçük bir operasyon yapmýþ bir doktor olarak hatýrlayacaksýnýz. Þuan konuþtuklarýmýzýn hiçbiri iþlem sonunda hafýzanýzda olmayacak. Ödemeyi þimdi yapmanýz gerekiyor. "
Ýhtiyar cebinden çýkardýðý boþ çeki doktorun masasýna býraktý "Gereken miktarý yazýn"
Ýhtiyar adam, güzel bir güne uyanmýþtý. Yaþlý bedenine sýðmayacak bir enerjiyle uyandý. Pencerenin karþýsýnda uzun uzun oturdu. Mutlu bir çocukluk… Ardýnda býraktýðý birçok mutlu yaþanmýþlýk vardý.

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Teþekkür
Gönderen: Okan Boncuk / , Türkiye
3 Haziran 2020
Yeter Haným, yorumunuz için çok teþekkür ederim. Yeni hikaye paylaþýmlarým olacak. Yorumunuz sonrasý Bay Loic için de bir þeyler düþüneceðim. ☺️

:: Konu çok güzel
Gönderen: Yeter Özhal / , Türkiye
5 Þubat 2020
Okan Bey Merhaba, öykünüzün konusuna benzer bir film izlemiþtim. Bu tip konular benim çok ilgimi çekiyor nedense. Anlatýmýnýzý beðendim. Çok fazla süslü laflar etmeden direkt olayý anlatmýþsýnýz ve kýsa olmasýna raðmen güzel bilgiler sunmuþsunuz. Bence bu hikayenizin devamýnýn olmasý gerekir. Bay Loic'in yeni yaþantýsýný merak ettim açýkçasý.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn bilim kurgu kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Karýnca Ýstilasý

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Aþka Ýhanet

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Sonsuzluða Mektup [Deneme]
Zaman ve Ýnsan [Deneme]
Çatý Katý [Deneme]


Okan Boncuk kimdir?

1991 Bursa doðumluyum. Uludað Üniversitesi Türk Dili Ve Edebiyatý, bölümü öðrencisiyim. Hikaye ve deneme yazýlarý kaleme alýyorum.

Etkilendiði Yazarlar:
Sabahattin ali,Sait Faik,Ömer Seyfettin


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Okan Boncuk, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.