..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Dünyayý isteyen bilime sarýlsýn, ahireti isteyen bilime sarýlsýn; hem dünyayý hem ahireti isteyen yine bilime sarýlsýn" -Hz. Muhammed
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler > ibrahim halil ince




3 Kasým 2017
Cennet Mekân Sultan Abdulhamit Han Sayesinde Japonya Müslüman Olacaktý  
ibrahim halil ince
Ama tahtýndan indirildikten sonra ittihatçilerin hazine bulacaklarý ümidiyle koþtuklarý sultan Abdulhamidin yatak odasýnda bi kuru yer yataðý ile bi seccade bulduklarýný bilmez kimse Anlamaz saltanatý boyunca tek devlet belgesini Abdestsiz imzalamamýþ Ulu hakaný anlamazlar anlamaz


:ABGD:
Osmanlý Devleti

7 Eki 2013

Abdülhamid Han neden Asya'ya 'Erenleri' gönderdi?

Oktan Keleþ'in SIRDAÞ yazý dizisi 6. Bölümü ile yine oldukça tartýþýlacak konularý belgeleriye gündeme taþýyor.

Ýþte konu baþlýklarýndan birkaçý:...

- Japonya Ýslam'ýn eþiðinden nasýl döndü?Japon -Rus savaþýnýn arka planýnda ne vardý? ABD Japonya'ya neden Atom bombasý attý?

- Abdülhamid Han nedenAsya'ya 'Erenleri' gönderdi?

- Ertuðrul Fýrkateyni'ne sabotaj mý yapýldý?

- Ýngiltere Kraliçesi Victoria'nýn Özel Mektuplarý'ný Abdülhamid neden ele geçirdi? Mektuplarý neden analiz ettirdi?

- Abdülhamid Han neden Asya Birliðini kurmayý düþündü?

- Enver Paþa neden Asya'ya gitti?

- Kýrmýzý kitabýn (defterin) orjinal resimleri.

bir kere daha tarihin doðru anlaþýlmasý için belgelerle anlatýyor:

Daha önceki yazýmýzda da belirttiðimiz gibi; Japon Ýmparatoru Meiji, 1889 yýlýnda Ýstanbul'a özel elçiler ve bu elçilerle birlikte; Sultan Abdülhamid Han'a hediyeler bir de 'özel bir mektup' göndermiþti. Özel mektupta ise Japon Ýmparatoru, Abdülhamid Han'dan; "Ýslâm dini, Ýslâm tarihi, Ýslâmýn içeriði, ilim ve teknolojik geliþmeler, vakýflar, hayýr kurumlar vs. konularý ile ilgili olarak kendilerine Japonca veya Fransýzca olarak bilgiler," gönderilmesini rica etmiþti.

Japon Ýmparatoru'nun Ýslâm Dini ile ilgili bilgileri isteyen mektubu ve diðer bilgi ve belgeler inkâr edilemeyecek þekilde delilleriyle birlikte arþivlerde bulunmaktadýr.

Abdülhamid Han, Japon Ýmparatoru Meiji'nin isteklerini Þeyhülislam Cemâleddin Efendi'ye açmýþ ve ilk etapta; tezhipli bir Kuran-ý Kerim daha bir çok hediye elçilerle Japon Ýmparatoru'na gönderilmiþ, diðer istediði bilgiler için de süre istenmiþti.

Daha sonra Japon Ýmparatoru Meiji'nin, Ýslam Dini ile ilgili istediði bilgiler, Þeyhülislam Cemâleddin Efendi'nin baþkanlýðýnda bir heyet tarafýndan hazýrlanýr ve gönderilir.

Japon Ýmparatoru Meiji

Peki, bu konularla ilgili bugüne kadar bilinmeyen gerçekler nelerdir? Japon Ýmparatoru neden Ýslâm Dini hakkýnda böylesine teferruatlý bilgiler istemiþtir? Ve Kimden istemiþtir? Sultan II. Abdülhamid Han'dan istemiþtir. II. Abdülhamid Han kimdir? Ýþte iþin en can alýcý noktalarýndan biri de budur: Sultan II. Abdülhamid Han ayný zamanda Ýslâm Halifesi'dir. Ýslâmi makamýn en tepesindeki kiþidir yani, 'emir-ül mümin'dir. II. Abdülhamid Han'ýn padiþahlýðý yanýnda ayný zamanda 'halife' olduðu çoðu zaman gözden kaçmaktadýr.

II. Abdülhamid Han'ýn ile ilgili yapýlan deðerlendirmelerde çoðu zaman, O'nun, Osmanlý Padiþahlýðý vasfýna yönelik analizler yer almaktadýr. Bu politik tahliller doðru veya yanlýþ olabilir. Ancak, üzerinden yaklaþýk bir asýr geçmiþ olmasýna raðmen Sultan II. Abdulhamid ile ilgili gizlenen bilgiler nelerdir? II.Abdülhamid Han ile ilgili asýl hiç bilinmeyen sýr'lar nelerdir?

Ýþte Sultan II. Abdülhamid Han ile bilinmeyen gerçekler:

Abdülhamid Han Osmanlý Ýmparatorluðunun çökeceðini tespit etmiþtir. Osmanlý adeta harabe bir ev gibidir. Evin içinde bulunanlar; 'evi tamir edelim, þunu yapalým bunu yapalým, yenileyelim' diyerek; yenilikçi ve gelenekçi ekiplerin doðmasýna neden olmuþlardýr. Oysa Abdülhamid Han çoktan baþýný evden dýþarý çýkarmýþtý.Dýþarýda gördüðü gerçeklerle hareket eden Abdülhamid Han, bir kere daha dehasýný ispat edecekti.

II. Abdülhamid Han evden dýþarý baktýðýnda neler görmüþtü? Dýþarýda, temsilen söylemek gerekirse; yükselen gökdelenleri, batýnýn bilimini, teknoloji ve sanayi alanýndaki geliþmesini, Hristiyan Batý'nýn yayýlmacý emellerin vs

Oysa Abdülhamid Han biliyordu ki, evin içini ne kadar yenilese, süslese de gökdelenlerle istila edilmiþ bir þehirde; kendi evi , onlarýn arasýnda gecekondu bir ev gibi duracaktý.

Osmanlý içersindeki aydýnlar, ileri gelenler; yenilikçiler ve gelenekçiler olarak aralarýnda tartýþa dursunlar, kendisi bir þeyler yapmalýydý

Batý adeta korkunç bir canavar haline gelmiþti. Dizginlenemeyen, terbiye edilemeyen bir canavar.Osmanlý'nýn Batý'yý terbiye edecek eski gücü yoktu.Gerçek buydu.

Asya Planý

Sultan II.Abdülhamid Han, Sýrdaþ ve Hazirun ile bir gece YILDIZ'da toplanarak tarihi bir planýn ilk adýmlarýný attýlar. Batý'ya ve Avrupa'ya karþý Asya Planý. Bu planýn içersinde; Asya'ya çok önem verilmesi, Batý'yý uyandýrmadan, gizli olarak Asya'ya maddi manevi yardýmlar yapýlmasý gibi unsurlar vardý. Bu plan çerçevesinde; Asya'ya birçok görevli gönderildi. Bunlardan en dikkat çekeni ise Çin'e gönderilenlerdi. Çin Budizm ve çeþitli putperest inançlara sahip, nüfus olarak kalabalýk bir ülkeydi.Üstelik Türk kavmiyle tarihten gelen bazý husumetleri vardý.

Sultan Abdülhamid Han Çin'de mektepler açtýrdý. Müslüman öðrencilerin sayýlarýný çoðalttý. Para ve malzeme yardýmlarý ile onlarý destekledi. Tüm bunlarý 'Ýslam Halifesi' vasfý ile yapýyordu. Zira Batý ve özellikle Yahudiler, Ýngilizler ve Vatikan Sultan'ýn faaliyetlerini sýký bir þekilde takip etme gayretindeydiler.

Çin Mektebindeki geliþmeler, öðrenciler ve hocalarý görülüyor.Gazete'de Abdülhamid Han'ýn talimatlarýyla Çin'deki yardýmlarý açýkça yazýyor. Türkistan coðrafyasýnýn, merkezi her noktasýnda buna benzer ciddi faaliyetler sürdürülüyordu.

Peki bu Japonya meselesinin aslý neydi? Çin'de yapýlan faaliyetler Japonya'da da yapýlýyordu. Kültürel alýþ veriþ faaliyetleri adý altýnda Ýstanbul'dan Japonya'ya giden devrin 'Erenleri', orada Japon halký ile iyi iliþkiler tesis ediyorlar, Ýslâm dinini ve Türk kültürünü aþýlýyorlardý. Bu durum üstü kapalý bir þekilde de olsa, Japon Sarayý'na ve üst düzeydeki insanlara kadar sirayet etmiþti.

Japonlar'da da Budist ve deðiþik inanç sistemleri olmasýna raðmen Çinliler gibi deðillerdi.Geleneklerine son derece baðlý, asil bir millettiler. Erenlerin faaliyetleri öyle bir noktaya ulaþmýþtý ki, Japon Ýmparatoru Meiji Ýslâm Dini ile çok yakýndan ilgilenmeye baþladý.

Ýþte bu sebeple II.Abdülhamid Han'a özel mektup yazarak, Ýsâm Dini ile ilgili çok ama çok teferruatlý bilgiler istemiþti. Daha önce deðindiðimiz gibi Ýmparator Meiji, II.Abdulhamid'e Osmanlý Padiþahý vasfý dolayýsýyla deðil, Ýslâm Halifesi olmasý nedeniyle özel mektup yazmýþtý. Sultan Abdülhamid Han'da Ýmparator'un Ýslâm Dini ile ilgili istediði bilgileri göndermiþ ve O'nu Ýslâm'a davet etmiþti. Bu mektup Japonya'da arþivlerde gizli olarak saklanmaktadýr

Ýslâm Halifesi olan Abdülhamid Han, Batý'nýn üzerimize çullanmak için fýrsat kolladýðýný ve Ýslâm ülkelerini büyük felaketlere sürükleyeceðini anlamýþtý. Bu plana karþý plan yapmalýydý.Ve hedef; doðunun kendi aralarýnda batýya karþý oluþturacaðý birliðe ve dayanýþmaya ulaþmak olmalýydý.

Japon Ýmparatoru Meiji ve Ailesi

Japon Ýmparator'u ve tebaasý Ýslâmý seçme noktasýna gelmiþlerdi. Ýngiliz casuslarý Ruslarla iþbirliðine girerek, Osmanlý'nýn bu giriþimini engellemeye baþladýlar. Japon-Rus savaþýný tarihçiler bir de bu açýdan tekrar incelemelidirler

Bilindiði gibi, II. Abdülhamid'in talimatýyla Japonya'ya hareket eden Ertuðrul Fýrkateyni, Temmuz 1889'da Ýstanbul'dan yola çýkmýþ ve 1890 tarihinde Japonya'nýn Yokohama Limaný'na varmýþtý.

Japon Ýmparatoru, Türk amiralini ve heyetini görkemli bir þekilde karþýlamýþ ve II. Abdülhamid'in gönderdiði hediyeleri kabul etmiþti.

Ertuðrul Fýrkateyni 15 Eylül 1890 tarihinde Yokohama Limaný'ndan ayrýlmýþ ve Kuþimoto açýklarýnda 16 Eylül 1890'da kayalara çarparak batmýþtý.

Ertuðrul Firkateyni'nin batýþý ile ilgili kuþkular bugün de devam etmektedir.Acaba gemi þiddetli tayfun yüzünden mi battý yoksa bir sabotaj mý vardý?

Ertuðrul Firkateyni'nin batýðýný çýkaran ekip baþýnýn ifadesine göre; 'yaptýðýmýz araþtýrmalarda geminin kazan dairesinde, gemi batmadan önce büyük sorun yaþanmýþ ve belki de geminin batmasýna kazan dairesindeki ýsýnmanýn neden olabileceðini' söylemesi ve 'çýkan bulgularýn çok tartýþýlacaðýný' söylemesi oldukça dikkat çekicidir.

Japon medyasý yapýlan bu çalýþmalarý yakýndan takip etmekte ve ayný ilgiyi Türkiye'den de beklediklerini sýk sýk açýklamaktadýrlar.

Tekrar konumuza dönecek olursak; düþünün o gün Ýslâm'ý seçmiþ Japonya (din konusunda Japon halký Ýmparator'a büyük oranda uyacak, Müslüman olmuþ Ýmparatorlarý'nýn dinine girmelerinde halk bir sakýnca görmeyecekti. Burada kýsa bir not düþmek gerekirse; bugünkü istatistiklere göre, Japonlar hýzla din deðiþtirip, Hristiyan olmaktadýrlar.Japonya Hristiyanlaþmaktadýr.)

Bugün Doðu'da Japonya bir Ýslâm ülkesi olsaydý acaba Batý'nýn ve Dünyanýn kaderi ne olurdu? Olasý ihtimallerden birkaçýný sýralayalým:

Çin abluka altýna alýnacak, Asya'nýn diðer kavimleri de hýzla Müslümanlaþacaktý. Teknolojiye öncülük etmiþ bir Müslüman Japonya, Ýslâm'ý hedef alan Batý'ya karþý aman tanýmayacaktý. Üstelik Osmanlý'ya baðlý bir birlik olarak Asya Birliði kurulacak, bu durumda Asya Ýslâm Birliði'nin önünü açacaktý.Bugün Avrupa Birliði kriterleri deðil, Asya Birliði kriterleri konuþulacaktý.Avrupa bu birliðe girmek için; örfünden, dininden, kültüründen tavizler verecekti. Kýsaca Dünya tarihinin kaderi deðiþebilirdi.

Ýngiliz ajanlarý, gizli raporlarýnda o günkü Japonya-Osmanlý yakýnlaþmasýný oldukça tehlikeli bulduklarýný belirtiyorlardý.Sadece bu konu ile ilgili olarak bile bir kitap yazýlabilir.

Kuþkusuz II. Abdülhamid Han Ýngilizleri çok yakýndan tanýyordu. Ýngilizlerin özel Devlet kitaplarýný çevirtip,okuyor ve notlar alýyordu. Bu kitaplar öyle herkesin ulaþabileceði sýradan kitaplar deðildi.

Kraliçe Victoria'nýn Özel Mektuplarý

Ýngiliz Kraliyet ailesi için özel olarak basýlan ve sadece belirli kiþilere verilen,Ýngiliz Saray'ýna has bu kitaplarýn üzerinde Ýngiliz Kraliyet Armasý bulunurdu. Örneðin Kraliçe Victoria'nýn 1837-1861 arasý yazdýðý özel mektuplarý ve gizli yazýþmalarý olan kitap, II. Abdulhamid'in çevirttiði kitaplardan bir tanesiydi.

Kendilerini uyanýk sanan Ýngiliz Ajanlarý, Abdülhamid'in dehasý karþýnýnda bir þey yapamamýþlar bu çok gizli belge kitaplarý Yýldýz Ýstihbaratýna kaptýrmýþlardý.

Abdülhamid Han bu tip kitaplarla; Ýngiliz Kraliçesi'nin psikolojisine kadar analizler yaptýrýyordu.

Tabii ki diðerlerinin de

Tekrar konuya dönecek olursak, Ýngilizlerin ve Ruslarýn giriþimleri ile Japonya Ýslâm'ýn eþiðinden dönmüþtü.Þimdi

1- Acaba Amerika Hiroþima ve Nagazaki'ye Ýngiliz raporlarýnýn etkisi ile atom bombasý atmýþ olmasýn? Asil Japon Milletine yapýlan bu saldýrýyý, asil ve büyük Türk Milleti hâlâ nefretle kýnamaktadýr.

2-Bugün Vatikan Papa aracýlýðý ile ne demiþti? 'Üçüncü bin yýlda Asya'yý Hristiyanlaþtýracaðýz.' Bu projenin ve hedefin deklare edilmesinin bu bilgilerle bir iliþkisi var mý



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn politik olaylar ve görüþler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Abd'nýn Köpeðý Fetbull Yený Oyun Peþýnde Halk Býlýnçlý Olarak Maðdur Edýlýyor
Fasýklarýn Oynu Geri Tepecek Allah Nurunu Tamamlayacaktýr
Þarkýn Son Savaþ Pimini Çektik
Vatan Ýçin Herþey
Barzani Kürdistaný Deðil Kabristaný Kuruyor

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kanuni Salakmýþ

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Bayraklarýnýzý Toplayýn Yoksa Biz Size Vermek Zorunda Kalmayalým [Deneme]


ibrahim halil ince kimdir?

Sosyal medya silah olduðu günden itibaren devletin bekasý için burdayýz


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © ibrahim halil ince, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.