..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Dünyayý isteyen bilime sarýlsýn, ahireti isteyen bilime sarýlsýn; hem dünyayý hem ahireti isteyen yine bilime sarýlsýn" -Hz. Muhammed
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Roman > 1. Bölüm > Sinem Baðcivan




20 Aralýk 2017
Ülgen  
Sinem Baðcivan
Ýyilik ve kötülük týpký karanlýk ve aydýnlýk gibi iç içe ve birbirlerini tamamlayarak bir insanýn içinde veya bir yerlerde öylece yaþarlar. Safi iyilik veya safi kötülük yoktur derler ama buna raðmen birileri iyi birileri kötü olur. Zaman bunu deðiþtirir mi?


:AHFD:
Ýyilik ve kötülük týpký karanlýk ve aydýnlýk gibi iç içe ve birbirlerini tamamlayarak bir insanýn içinde veya bir yerlerde öylece yaþarlar. Safi iyilik veya safi kötülük yoktur derler ama buna raðmen birileri iyi birileri kötü olur. Zaman bunu deðiþtirir mi, açýkçasý zamanýn ne getireceði belli olmaz. Bilinen gerçeklerden biri: güneþin her sabah asilce ve de azimle karanlýðýn içine doðmasýnýn tüm canlýlarýn beklentilerle uyanmasýna sebep olduðudur. Güneþ, beklentileri de zýtlýklarý da ayný anda uyandýrýr böylelikle hayat bir þekilde kaldýðý yerden devam eder veya kaldýðý yerden devam edermiþ gibi görünür.
Alarmýn sesiyle gözlerini kýrpýþtýrdý, yeni bir günün heyecanýný ve mutluluðunu her hücresinde hissediyordu. Kendine yaþadýðý her gün için mutlu olma biletlerinden birini almýþtý. Tüm sýrrý iþte bu biletti. Yaþadýðý her gün, her saniye için iyilik ve mutluluk biletlerinden daðýtacaktý ki ailesinin yanýna gittiði zaman onunla gurur duysunlar. Uzun açýk kahverengi, toplamaktan çok nadir hoþlandýðý, dalgalý saçlarý yataðýn üstünde yarým bir daireyi andýracak þekilde þekillenmiþti. Gözlerini kýrpýþtýrdýðý yerin tam hizasýndan milyarlarca km uzaðýnda bir yýldýzýn kaydýðýný bilmeden, içinden herkesin mutlu olmasýný diledi. Yýldýz kayýnca dilek tut derler, ne büyük safsata! Tüm kalbiyle dileðini dilerken bir aþaðý katýndaki mutsuzluðun, nefretin farkýnda bile deðildi. Dünyanýn her yerinde iyilik ve kötülük vardýr. Bunun ne kadar iyi veyahut kötü olduðu tartýþýlabilir. Ýyi gibi gözükenin altýndaki kötülük ise su getirmez bir þekilde tehlikeli ve kötülükten de açýk ara daha kötüdür.

Aldýðý tüm güzellik ürünlerini, hiçbir þekilde gülümsemediði için kýrýþmayan göz ve yanak çevresine sürmeye huzursuzca devam etti. Aynanýn karþýsýnda iyice yaþlandýðýný ama ne kadar yaþlanýrsa yaþlansýn her zaman güzel kalacaðýný düþünüyordu. Belki elinden alýnmýþtý birçok þey ama; intikamýyla birlikte geri alacaktý her þeyi. O gün, iþte tam da o gün mükemmel olmalýydý. Düþüncelerinin boðuk, kalýn bir ses tarafýndan bölünmesiyle beraber hayata karþý olan nefreti bir kez daha arttý.
-Günaydýn hayatým, bugün gene çok güzelsin.
Zoraki denmiþ rutin sözlerden sonra tüm baþ aðrýsýyla birlikte esnedi adam. Yaðlý, siyah , kývýrcýk saçlarý kafasýnýn üzerinde bir aðýrlýk varmýþ hissi uyandýrýyor bu da baþ aðrýsýný arttýrýyordu. Musmutsuz çiftimiz içlerinden lanetler okuyorlardý, zorunda olmadýklarý müddetçe pek fazla bir araya gelmemeye çalýþýyorlardý. Kadýn, adam sevmediði için adama katlanamýyordu; adam ise bir zamanlar kadýný çok sevdiði için kadýna katlanamýyordu. Bu da baþka bir hikaye!
-On dakika içinde hazýrlan ve aþaðýda ol! Bugün, bizim için çok önemli; çünkü seninle planýmýn önemli kilit taþlarýndan biri hakkýnda konuþacaðým. O, Polyanna kýlýklý kýz evden gider gitmez, bu meseleyi konuþacaðýz. Bu yüzden bir an önce kafaný toparlarsan iyi edersin!
Siyah küt saçlarýnýn topuklu ayakkabýyla raks etmesine izin vererek çýktý odadan, sözlerini savurduktan sonra. Adam, kapýnýn kapandýðýna ve de topuklu ayakkabýnýn sesinin tamamen kesildiðine emin olduktan sonra sýkýntýlý bir þekilde ayaklarýný yataktan aþaðýya uzattý. Bazen neden yaþadýðýný düþünmesine raðmen yaþamanýn ölümden daha kayda deðer olduðu kanýsýndaydý. Az önce kadýnýn gerçek yüzünü boyalarla örtbas etmeye çalýþtýðý yerde kendi silüetini gördü. Gördüðü silüet, on seneki halinden oldukça farklýydý. Aynaya bakmasa bu silüetin kendisine ait olmadýðýný söylerdi. Yüzü, elmacýk kemikleri çok belirginleþecek kadar zayýflamýþ ayriyeten alnýndaki ve yüz çevresindeki kýrýþýklýklar onu yirmi yaþ daha büyük gösterecek hale getirmiþti. Alkolik olmasýnýn da etkisiyle eskiden bembeyaz ve lekesiz olan teni hafif kararmýþ ve hayli lekelenmiþti. Bir an çok kýsa bir an için on yýl öncesine gitti. Kendisini öldüren kahkaha seslerini, birden yitip giden heyecanýný ve tüm þiddetiyle ruhunu ele geçiren hayal kýrýklýðýný anýmsadý. Zorla kendisini uyandýrdý kendini bu kýsa süreli kabustan ve olanca ruhsuzluðuyla hazýrlandý.
On dakika sonra, Ümmü, Abdullah ve Refik kahvaltý masasýnda oturmuþ Ela'yý bekliyorlardý. Kahvaltý masalarýnýn birçok mutlu aile tablosuna, birçok yalnýzlýða veya birçok duygu seline þahit olduðu bir gerçektir fakat ilk defa bu kadar býkkýnlýða, mutsuzluða ve de farklý düþüncelere þahitlik yapýyordu. Kahvaltý masasýnda kimse konuþmuyordu, herkes baþlayabilmek için Ela'yý bekliyordu. Ümmü, kaþlarýný çatmamak için kendini zorluyordu, o kadar çaba verdiði güzelliðini kýytýrýk bir kýz yüzünden kaybedemezdi, mecbur sabredecekti. Abdullah ise bir an önce içmek için akþamýn gelmesini bekliyordu hatta hayattan tek beklentisi buydu. Refik ise, açýkçasý Refik' in aklý annesinin aksine çok çalýþmýyordu, düþündüðü tek þey zevkiydi. Ela , karanlýk salona girdiðinde tüm gözler ona doðru döndü. Onun ýþýltýsýyla bir yerlerde karanlýkta kalmýþ bir çiçek açtý ama bu salondaki her þey umutsuzca kara deliðe sürüklendiði için ýþýltýdan hiç de etkilenmedi.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn roman ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ülgen
Ülgen

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Hikayeye Çeyrek Kala [Öykü]
Scamnum [Öykü]


Sinem Baðcivan kimdir?

.

Etkilendiði Yazarlar:
Okuduðum her yazardan bir parça etkilenirim


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Sinem Baðcivan, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.