..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yaþama karþý sýmsýcak bir sevgi besliyorum... -Dostoyevski
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Günlük Olaylar > serdar adem iþler




5 Ocak 2018
Ýsteyen Cehenneme Girmeyebilir  
serdar adem iþler
Ne yazýk ki Ortaçað karanlýðýný yaþýyoruz günümüzde...


:AAED:
Ben demiyorum, demem de zaten böyle bir saçmalýðý. Günah çýkarmanýn zirvesi sayýlan bu mantýk açmazýný son zamanlarda bütün ekranlara musallat olan inanç kalpazanlarýndan biri diyor. Gerçi hangi biri demiyor ki? Aralarýndaki fark rekabetten noktasýnda... Biri on yýllýk günah siliyorsa, diðeri elli yýllýk promosyon yapýyor. Ýnternetten araþtýrýrsanýz bu ve benzeri inanç istismarcýlarýna ve ipe sapa gelmez saçmalýklarýna ulaþabilirsiniz.
Hýristiyanlarýnkinden bin kat daha garanti günah silme, sevap denizinde yüzme ve vizesiz cennete girme imkanlarý ne yazýk ki kapatýldýktan yýllar sonra mantar gibi tekrar türeyen tarikat ve cemaatler tarafýndan bol kepçe daðýtýlmakta. Ýnanmýyorsanýz ekranlarýmýzý karartan inanç kalpazaný þýhlar, efendiler ve üstatlarý dinleyin görürsünüz.
Dört yüz yýllýk günah sileni mi yok, bin aylýk günahý þartsýz kefilsiz temize havale edeni mi gözü yaþlý inanç palyaçolarý arasýnda. Ne günah iþlerseniz iþleyin. Hiç fark etmez. Adamlar kesin garanti veriyorlar. Siz yeter ki isteyin. Günahýnýz basit bir muameleyle çýkýveriyor. Böylece cehenneme girme ihtimaliniz kalmýyor. Hal böyle olunca memlekette bademlemeden, kadýn cinayetlerine kadar bütün suç türlerinde patlama yaþanmasýný garip karþýlamamak gerek.
Bu bir çeþit Günah Çýkarma Promosyonu… Ve bu kampanya inançlar arasý baþlayan ve müþteri tutmayý amaçlayan rekabetin doðal bir sonucu. Dünya o hale geldi ki, ciðeri beþ para etmeyen ve on gram beyin taþýmayan gözü yaþlý, kesesi þiþkin ekran hocalarý yüzünden inançlarýmýz ayaða düþtü.
Ýnanç kalpazanlarý dayanaðý olmayan rivayetleri buyururken aslýnda Tanrý adýna konuþtuklarýnýn farkýndalar… Ama hitap ettikleri müþterileri yüzyýllardýr düþündürülmeden sürü zihniyetiyle yaþamaya ve bu halden akýl almaz derecede zevk almaya alýþtýrýldýklarýndan bu ince ayrýntýyý fark edecek durumda deðildir.
Þimdi günah çýkarmanýn olmadýðýný iddia edebilir misiniz? Her iþimizde kendi çýkarlarýmýzý düþünmeyi ve kotarmayý alýþkanlýk haline getirmiþ bir toplum olarak gece baþýmýzý yastýða koyduðunuzda vicdan rahatlýðý ve gönül huzuruyla uyuyabiliyorsak bu günah çýkarma sayesindedir. Ne kadar inkar etseniz de güneþ balçýkla sývanmaz.     
Tanzimat’tan beri diyelim, daha öncesini kanýtlamak biraz zahmetli olduðu için, Tanzimat’tan bu tarafa hangi akademik kurum personel alýmýnda ya da resmi kurumlar idari kadro atamasýnda tek kriter yani geçer akçe olarak akademik bilgi birikimi ve mesleki baþarý olmuþtur? Yani hangi atamada torpil olmadýðý yeminle söylenebilir?
Buna karþýn hangi akademik kurum ya da eðitim kurumu bu atamalarýn bilimsel etik ve beþeri vicdana uymadýðý noktasýnda rahatsýzlýk hissetmiþtir? Bakýn piþman olmuþtur duraðýna gelmeden sadece vicdani rahatsýzlýk hisseden hangi akademik kurum ya da eðitim kurumu gördünüz ya da duydunuz? Atamasýndaki hileye raðmen Allah’tan korkusundan ve kuldan utancýndan dünya malýný terk ederek iþgal ve gasp ettiði kadroyu boþaltma yürekliliði ve basireti gösteren tek bir kiþiye rastladýnýz mý bugüne kadar?
Hayýr deðil mi?
Ticaret sahasýna girmek istemiyorum. Zaten biliyorsunuz ticarette etik olmadýðýný ya da kalmadýðýný.
Peki vicdan azabýndan kahrolan, gözleri yaþlý baðrý yanýk bir kiþiye rastladýnýz mý?
Buna da hayýr deðil mi?
Birbirine zýt bu iki durum bir tabloda nasýl yan yana durabilir derseniz, iþte günah çýkarma dedikleri can simidi ya da filika bu noktada devreye girmektedir.
Anladýnýz mý þimdi bizde günah çýkarma muamelesinin bulunduðuna ve diðerlerine göre müþteriyi memnun edecek muhteþem promosyonlar sunduðuna?



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn günlük olaylar kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Reza Aþký Sarraf Sevgisi
Ýsrail Tekke ve Zaviyelere Güveniyor
Benim Beka Sorunum Pahallýlýk!
Öðretmen Performans Deðerlendirme Sistemi
Kuzey Irak'ta Referandum Senaryosu

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Zamlardan Hoþlanýyorum
Sel Zararý Devletin Sorunu Deðil
Düðün Konvoylarýna Düzenleme
Düðün Konvoylarýna Düzenleme
Mülakat Sýnavlarýnýn Yarattýðý Çöküntü
Sandýklar Neden Geç Açýlýyor?
Þeytan Olmasa Ne Yapardýk
Hazreti Ömer Aday Olsa
Poþet Tepkileri Çok Komik
Göreceli Doðru ve Yanlýþlar

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Düðün Konvoylarýna Düzenleme [Þiir]
Üniversite Ýstiyoruz [Öykü]
Bizim Mahalle [Öykü]
Ýftira [Öykü]
Nereden Tanýþýyoruz [Öykü]
Ýndirim [Öykü]
Ebemizi Arayýnýz [Öykü]
Bizim Mahalle [Öykü]
Ben Kendimi Bizzat Vurdum [Öykü]
Kendini Arayan Kadýn 1 [Roman]


serdar adem iþler kimdir?

SADECE TEFEKKÜR EDÝYORUM. AYRICA DÜÞÜNCEYÝ YASAKLAYAN BÜTÜN ÝDEOLOJÝLERE HAYRET EDÝYORUM. ÖZGÜRLÜKTEN BAÞKA BÝR BEKLENTÝM VE AMACIM YOK.

Etkilendiði Yazarlar:
AZÝZ NESÝN TARIK BUÐRA YAÞAR NURÝ ÖZTÜRK TURAN DURSUN


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © serdar adem iþler, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.