..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bilen sever. -Leonardo da Vinci
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Günlük Olaylar > Ahmet Sargýn




18 Temmuz 2018
Yozgat Aydýncýk Kazankaya Kanyon Festivali  
Ahmet Sargýn
2018 Yozgat Aydýncýk Kazankaya Kanyon Festivali


:AJBH:
YOZGAT- AYDINCIK KAZANKAYA KANYON FESTÝVALÝ

19. düzenlenen Aydýncýk Uluslararasý Kazankaya Kanyon Kültür ve Sanat Festivali’ne davet edilmiþtik. Þair dostum Osman Yüksel aðabeyle sözleþip Aydýncýk minibüsüne bindik. Týklým týklým dolu olan bu araçla maceralý bir yolculuða çýktýk. Trafik adýna mutlu olmasak da, Aydýncýðý görünce yüzümüze bir tebessüm geliverdi. Yeþillik, Karadeniz sahillerini andýran güzel bir manzarayla karþýlaþmýþtýk. Doða güzelliðinin gökyüzü ile bütünleþip muhteþem bir uyum saðladýðýna tanýklýk ettik.

Festivale ses sanatçýlarýnýn yaný sýra þair ve yazar dostlarýmýz da davet edilmiþlerdi. Biz de bu kapsamda festivalin onur konuklarý arasýnda yerimizi almak istedik. Tatlý ve þiirin bir Anadolu ilçesiyle tanýþýyorduk. Ýlçe merkezinde þair dostlarýmýzla buluþup kucaklaþtýk.

Belediye Baþkaný Ahmet Koçak bey bizleri güler yüzle karþýlayýp: “ Hoþ Geldiniz” dediler. Tarihi bir mekân olarak restore edilen “ Aydýncýk Kültür Evinde” toplandýk. Ayný zamanda burasý Ametist taþý hediyelik eþya iþlemeciliði ve sergi alaný olarak kullanýlýyormuþ. Hoþ, ilgi çekici, güzel ve ilçe adýna umut vadeden bir mekân…

Kültür Evine Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç ve ekibinin geliþi ile birlikte mekân kalabalýklaþtý. Bu ara biz de Kültür Evini gezmeye fotoðraflar çekmeye baþlamýþtýk. Kültür Evi Ametist Taþý iþlemeciliði ile takýdan kolyeye birçok ürünle buluþmuþ halkýn beðenisine sunulmuþ.

Aydýncýða gelen yabancýlarýn hediyelik eþya alýmýnda öncülük edebilecek güzel bir mekân olarak tanzim edilmiþ, ilgimizi çekti ve bir hayli de mutlu olduk. Taþ iþlemeciliðinin mükemmel örnekleri vardý burada. Ametist taþý Kazankaya Kanyon vadisinden temin edilip ustaca iþleniyor ve konuklarýn beðenisine sunuluyor.

Þair ve yazar arkadaþlarýmýzla Kültür Evini gezdikten sonra çay muhabbetine baþladýk. Ýlçeye gelen dostlarýmýzla tanýþýyor, kucaklaþýyor ve kaynaþýyorduk. Misafirler ilçenin güzelliðinden ve hoþ havasýndan duyduklarý memnuniyeti dile getirip Aydýncýk; þehirlerin gürültüsünden ve çirkinliðinden uzak yaþanýlacak bir yer diyorduk... O akþam ilçe meydanýnda konser ve Festival programý baþlayacaktý. Hazýrlýklarýmýzý yapýp alanda erken saatte yerimizi aldýk.

Þair Osman Yüksel, Ahmet Seven ve Þeyhmus Çiçek’le ön sýralara yakýn bir noktaya oturduk. Þölenlerin muhteþem ekibi: Yozgat Mehter takýmý heybetli görünümleriyle alana teþrif ettiler. Tarihi yeniden canlandýran ve yüreklerimizi hoplatan:” Desdur, haydi Ya Allah!” haykýrýþý hepimizi uyandýrmaya yetti. Mehter Takýmý gösterimi ile büyük alkýþ aldý.

Bu ara meydaný göz ucumla izliyordum, alan týklým týklým dolmuþ, muhteþem bir manzara hasýl olmuþtu. Protokol bölümü de baþta Yozgat Valisi olmak üzere, ilçe amir ve müdürleri, çevre belediye baþkanlarý ve konuk þair ve yazarlarla dolup taþmýþtý. Yozgat Ýl Kültür ve Turizm Müdürü Metin Halýcý ile Yozgat Belediyesi Kültür Ýþleri Müdiresi Fadime Solmaz da misafir konuklarýn arasýndaydý.

Aydýncýk Belediye Baþkaný Ahmet Koçak ilçeye yaptýklarý hizmeti dile getirip katýlýmcýlara teþekkür etti. Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç da Kültür Evini açmanýn mutluluðunu ve Ametist Taþý iþlemeciliðin Ýlimize getireceði heyecaný vurguladý ve hediyelik eþya konusunda Yozgat Turizmine saðlayacaðý faydayý ifade etti. Baþkan Ahmet Koçak’ýn hizmetlerinin takdire þayan olduðunu belirtti.

Aydýncýk Kazankaya Kanyon Festivalinin ilk akþamýnda þair ve yazarlar þiirlerini yorumladýlar. Güzel ve duygu yüklü þiirler ardý ardýna sýralanýp Aydýncýklýlar’ýn beðenisine sunuldu. Þairlerin coþku dolu sesleniþleri halkýn alkýþý ile yanký buldu. Kucaklaþmanýn, dostluðun, kardeþliðin ve muhabbetinin zirveye çýktýðý festivalde, herkes mutlu ve herkes sevinçli gözüküyordu.

Ülkenin sýkýcý ve hýrçýn geçen seçimlerden sonra elbette huzura ve sevince- kucaklaþmaya ihtiyacý vardý. Bir anlamda bu tür þenlikler kardeþlik tutkalý oluyor, insanlarý birbirine kaynaþtýrýyordu….

Festivalin ikinci günü yayla þenliði vardý. Belediye otobüsünde yerimizi alýp ünlü Þebek Yaylasý istikametinde yolculuða çýktýk. Karadeniz yollarý gibi kývrým kývrým yollardan geçerek Cennet bahçesini andýran Þebek Yaylasýna týrmanmaya baþladýk.

Yemyeþil bir doða manzarasý, temiz bir hava, buz gibi soðuk sulardan içe içe yola devam ettik. Yaylanýn eteðinden otobüse aldýðýmýz vatandaþlarýmýzdan bir yaþlý amca deyiþler söyleyip hepimizi mutlu etti. Dedik ki: “Görüyor musunuz Anadolu insanýn hep baðrý yanýk”, bir dokunuyorsunuz bin nameler dinliyorsunuz…

Þebek Yaylasýnýn muhteþem manzarasý gerçekten de görülmeye deðerdi. Her dönemeçte bir çeþme ve siz buz gibi soðuk sulardan kana kana içiyorsunuz. Derinliðine bir manzara vadi boyunca uzanýyor ve muhteþem bir görünüm arz ediyor. Karþýnýzda Kazankaya Kanyonu var, yaylalar sýra sýra dizilmiþ ve daðlar gökyüzü ile birleþmiþ…

Ýçinizi dolduran serin ve temiz hava gönlünüze ferahlýk katýyor. Arkadaþlarla koyu bir muhabbete dalýp uygun adýmlarla yürümeye ve manzaranýn keyfini çýkarmaya çalýþýyoruz. Ahmet Seven, Þeyhmus Çiçek, Osman Yüksel ve Mehmet Metin Baþ kardeþimle ara sýra hoþ þakalar yapýyor, yaylada yürümeye devam ediyoruz.

Esisarý tabir edilen açýk alana geldiðimizde bir sürprizle karþýlaþýyoruz. Aydýncýklýlar bizden önce yaylayý doldurmuþlar, davul zurna eþliðinde eðlenceye çoktan baþlamýþlar bile… Küme küme ateþler yakýlmýþ, ocaklar kurulmuþ, közde çaylar demlenmiþ eðlencenin ateþi tutuþturulmuþ!… Oturur oturmaz demli çaylar ikram ediliyor. Yorgunluðun üzerine keyifli bir çay muhabbetine dalýyoruz. Ozan Neþet Ýçöz’in sazý eþliðinde, sazlý sözlü yayla muhabbetinin tadýný çýkarýyoruz. Davul zurna çalmaya baþlayýnca halay ekibimiz devreye giriyor ve o meþhur halaylarýmýz gündeme oturuyor.

Ýlkindi vaktine kadar devam eden yayla þenliðinde baþkan konuklara Türkmen pilavý ve ayran ikramýnda bulunuyor. Bu ara Belediye baþkanýmýz Ahmet Koçak bey de aramýza katýlýyor ve þenliðe renk katýyor. Ýlginç oyunlar, halaylar ve esprili konuþmalar Esisarý yaylasýnda yankýlanýyor Ulu daðlardan ses veriyor… Aramýzdan dað yürüyüþüne çýkýp yüce daðlarýn doruðundan el sallayanlar da oluyor...

O akþam þenliðin ikinci bölümü devreye girip ve þiirini okuyamayan diðer þair arkadaþlarýmýz sahne aldýlar. Bir önceki gün Türk Halk Müziði Sanatçýsý Mihriban Türkmen sahne almýþtý, ikici günün akþamý da Sanatçý Sakine Fidan Kurbani sahne alýp coþkulu türküler ile halaylar eþliðinde Aydýncýklýlara güzel bir gece yaþatýyorlar.

Sahne Programýnýn sonunda konuklara Ametist taþýndan iþlenmiþ olan turistik hediyeler ve katýlým belgesi takdim edildi. Gecenin kapanýþý da muhteþemdi ve yöre halkýnýn festivale ilgisi de takdire þayandý. Kaynaþma, kucaklaþma ve ilçenin tanýtýmý adýna unutulmaz bir organizasyona imza atýldý…

Üçüncü gün (Pazar günü) Kazankaya Kanyon gezisi vardý. Kazankaya Kanyonu, bir doða harikasý; Delice Irmaðý boyunca devam eden vadi sarp yamaçlarý hýrçýn kayalarý ve tarihi efsanesi ile adýndan söz ettiren ender vadilerden birisi…

10 Km.yi bulan uzunluðu, kayalar üzerindeki duvar kalýntýlarý, tanrýça Kybele kabartmasý, Hitit mezarlýðý, Su samuru, özel bitki örtüsü ve akarsularý ile görülmeye gezilmeye deðer bir vadi… Yamaç paraþütü ve doða yürüyüþü için de tercih edilecek güzel mekânlardan birisi… Festivale katýlan konuklar Kanyonu gezip doða harikasý ile tanýþmýþ oldular.

Üç gün, üç gece süren Aydýncýk Kazankaya Kanyon Festivaline emek veren baþta Belediye Baþkaný Ahmet Koçak olmak üzere, Aydýncýk Kaymakamý Yavuz Akyol’a, Ametist taþý Atölye eðitimcisi ve Þirket Müdürü heykeltýraþ kardeþimiz Erol Gürgen’e, Ametist Taþý Derneði ve Kadýn Giriþimi Kooperatifi Baþkaný Nimet Türker'e, Kültür Turizm ve Kalkýnma Derneði Baþkanýmýz Kelami Akdemir Kardeþimize, katýlýmcý þair ve yazarlara, emeði geçen herkese teþekkür ediyor saygýlarýmýzý sunuyoruz.

Unutulmaz programlardan birisi olarak hafýzalarýmýzda yer eden Aydýncýk 19. Kazankaya Kanyonu Kültür ve Sanat Festivali ilçenin tanýtýmý adýna kayda deðer bir etkinlik olarak kayýtlarýmýza girecektir. Teþekkürler Baþkaným, teþekkürler, ilçe yöneticileri, teþekkürler Aydýncýk ilçemizin güzel insanlarý…

Aydýncýk Festivaline katýlan konuk þair yazar arkadaþlarýmýz: Ahmet Seven – SAMSUN, Ahmet Sargýn – YOZGAT, Ayþe Paslanmaz - NEVÞEHÝR, Aylin Kara – KOCAELÝ, Adnan Þahin- ANKARA , Erdoðan Bektaþ – YOZGAT, Murat Erciyas – SORGUN, Kelami Akdemir – SARIKAYA, Mehmet Metin Baþ - SOMA- MANÝSA, Könül Ordubadi – AZERBEYCAN, Neþet Ýçöz – YERKÖY, Sevda Doðan Karakaþ – ÇORUM, Þeyhmus Çiçek – KAYSERÝ, Safiye Samyeli – DENÝZLÝ, Songül Yurdagül – YOZGAT, Rabia Ece Aydoðdu – ÝSTANBUL, Salih Aydoðdu – ÝSTANBUL, Selda Yýlmaz –ÝSTANBUL, Mustafa Ferit Yýldýz – KAYSERÝ, Osman Yüksel – YOZGAT, Yasemin Doðru-( Programýn sunucusu) - YOZGAT

Ahmet SARGIN - ( Yozgat'ýn Kültür Elçisi )
Ýleri Gazetesi Köþe Yazarý
Yozgat Þairler ve Yazarlar Derneði Baþkaný



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn günlük olaylar kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Yozgat Sevdalýlarý Þairler Antolojisi - 2021
Ýsmail Koçakla Vuslat Yolculuðu
Þairler Tarihi Konaklarý Þenlendirdi
Yozgat'ta Þiir Rüzgarý Esti
Artvin Þiir Þöleni Muhteþemdi
Yozgat Sarýkaya Þiir Etkinliði
2017 Yozgat Sürmeli Þiir Þöleni
Simurg Ateþini Antalya da Yaktýk
Yozgat Þairler ve Yazarlar Birliði Bayan Üye Kaydý
Yozgat Sevdasý Kitabýmýz Çýktý

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Git ve Yavuz Katrancý - Bozkýrýnoðlu
Edebiyatýmýzýn Güçlü Kalemi Harika Ufuk
Yozgat Sorgunlu Ozan Yýldýz'a Vefa Gecesi Düzenlendi
Yerköy Yeni Mahalle Merkez Camii Ýnþaatý
Þair Yazar M. Nihat Malkoçla Röportaj
Hataya Serinyol Þiir Dinletisi
Sevil Mýýsrlýoglu - Güneþi Kurþunladýk

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yozgat Agahefendi Ýlköðretimde Yazarlýk Dersi [Þiir]
Bir Selam Gönder [Þiir]
Yolun Açýk Olsun [Þiir]
Ýçim Yanýyor! [Þiir]
Seni Seviyorum [Þiir]
Kurtlar Sofrasý [Þiir]
Yaktýn da Gittin [Þiir]
Özledim Seni [Þiir]
Fatma Çetin Kabadayý Ýle Röportaj [Roman]
Yozgat Fatih Sultan Mehmet Ortaokulunda Kariyer Günleri [Deneme]


Ahmet Sargýn kimdir?

Emekli Öðretmen Yozgat Þairler Yazarlar Birlið Baþkaný

Etkilendiði Yazarlar:
Türk Yazarlarý


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Ahmet Sargýn, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.