..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Kötü bir barýþ, iyi bir savaþtan daha iyidir. -Puþkin
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Baþkaldýrý > Baran Yurdakul




29 Ocak 2003
Nokta  
gerçekteki savaþ - rüyadaki barýþ

Baran Yurdakul


Benim var olduðum zaman dilimi içerisinde, insanlar yok oluyordu. Günahlar büyüyordu boy boy dünyanýn dört bir tarafýnda. Yargýsýz infazlar diz boyu. Bencillik kara bir bulut gibi üstümüzde. Herkes kendi kuyruðunun derdinde. Kýzgýnlýðým buna da olabilir..


:BJJH:
Ýsyan edesim geliyor.. Ama kime veya neye ve hatta niye olduðunu bile bilmeden. Kýrasým geliyor önüme gelen herþeyi, önüme gelen herkesi öldürmek. Canlý ile cansýz arasýndaki farký kaldýrmak istiyorum..
     Ýnsanlar eþit deðildi benim doðduðum gezegende. Bir sürünenler vardý, bir de süründürenler. Ben hangisiydim öðrenemedim. Belki de sürünendim, ondan öðrenemedim sürünüp sürünemediðimi. Uçurum vardý sürünenle süründüren arasýnda, kimsenin geçmeyi göze alamadýðý, kimsenin geçemediði.. Ben geçmek isterdim, istettirmediler. Belki de isyaným bunadýr. Bu düzenedir.
     Benim doðduðum coðrafyada, sürüler vardý, bir de çobanlar. Sürü psikolojisi popülerdi o günlerde. Sürüden kaçaný kurt kaparmýþ, öyle diyorlardý. Kaçmaya çalýþtým býrakmadýlar. Beraber gidelim dedim, gelmediler. Kimdir, nedir bu kurtlar, dedim, konuþmadýlar. Kurtlarla yüzyüze gelemedim. Belki de onadýr kýzgýnlýðým..
     Savaþlar gördüm doðduðum topraklarda. Akan kanlar organik besin oldu yer altý canavarlarýna. Ben ne canavarlarý gördüm, ne de kaný dökenleri. Ben sadece kaný dökülenleri ve aðlayan çocuklarý gördüm rüyamda. Baðýrýp da sesini duyuramayan insanlar gördüm. Gidip de dönmeyenlerin hikayelerini duydum. Cevapsýz sorular sordular bana, ben de onlara sordum. Cevap veremedim, cevap alamadým.. Kimbilir, buna da kýzmýþ olabilirim.
     Benim gözlerimi açtýðým mekanda insanlar inanmýyorlardý birbirlerine, kendilerine bile. Ayný hikayeler anlatýlýrken ayný zaman dilim içerisinde, farklý yerlerde, yine de insan bencilliðine yenik düþüyor. Ahlak adýný verdiði duvarý yapýyor da önce, sonra kendi elleriyle yýkýyor. Tanklar geçiyor çocuklarýn rüyalarýndan, misket yerine boþ kurþun kovanlarý buluyorlar yerlerde. Gözyaþý günlük hayatýn bir ihtiyacý sanki, herkes aðlýyor biryerlerde. Buna da kýzmýþ olmam muhtemeldir.
     Benim var olduðum zaman dilimi içerisinde, insanlar yok oluyordu. Günahlar büyüyordu boy boy dünyanýn dört bir tarafýnda. Yargýsýz infazlar diz boyu. Bencillik kara bir bulut gibi üstümüzde. Herkes kendi kuyruðunun derdinde. Kýzgýnlýðým buna da olabilir..
     Daha fazla yazmak istemiyorum bu konu hakkýnda. Yazdýkça artýyor isyaným, isyaným artýkça rüyalarým bozuluyor.. Rüyalarým bana ait, size vermeyeceðim.. Nokta..

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: ayný
Gönderen: Kâmuran Esen / Bolu/Türkiye
2 Ocak 2005
Merhaba Sevgili Baran Yurdakul; Katýlýyorum hepsine..Demek ki ayný gezendeyiz......Tebrikler!.....Sevgiyle kalýn..Kâmuran ESEN

:: selam
Gönderen: ASLI / Berlin
9 Mayýs 2003
Hic bir sey yazmama gerek yoq bundan güzel bir anlatim olamazdi dogrusu sizi kutluyorum........




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn baþkaldýrý kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ruhsal Tadilat - 2

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bir Parça Kaðýt Bir Parça Zaman
Ve Bitti...
Ýnsanlar, Hayatlarý ve Maskeleri
Bir Avuç Sen, Bir Parça Ben
Ölmek Dediðin
Uyanýþ - I -
Kayýp Kalem
dün - "bugün" - yarýn
Kayýp Ruh
Vicdan Azabý

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Ölüm Planlarý [Þiir]
Kaçak [Þiir]
Biraz Farklý - Biraz Ayný [Þiir]
Bir Ömür Boyu Yalnýzlýk [Þiir]
Sýra [Þiir]
Yalnýzlýk [Þiir]
Daha ne diyeyim sana [Þiir]
Özgür Aþk [Þiir]
Her Biri - Hiç Biri [Þiir]
Sensizlik [Þiir]


Baran Yurdakul kimdir?

- yazar deðilim ben

Etkilendiði Yazarlar:
-


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Baran Yurdakul, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.