..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yanlýþ sayýsýz þekillere girebilir, doðru ise yalnýz bir türlü olabilir. -Rouesseau
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Gelecek > DÝDEM SEVÝNÇ




3 Þubat 2003
Gitmek mi zor yoksa bunu düþünmek mi?  
DÝDEM SEVÝNÇ
Gidiyorum....omuzlarýmda eskimeye yüz tutmuþ bir kalbin aðýrlýðý,ellerimde harap edilmiþ sevgi atlasý,gözlerimde akýtmamaya çalýþtýðým son damla yaþ ve bedenimde yorulmuþluðun verdiði bitkinlik..gidiyorum!


:DICH:
Ben sevgimi tüm kalbine eþit pay etmiþken, þimdilerde bu bölüþmenin hüznünü yaþýyorum kimi zaman.. Ama sakýn merak etme bu defa hesap sormayacaðým..Çünkü ben artýk olmayacaðým.
Gidiyorum artýk.Yeþil kazaðýný bir daha hiç giymemek üzere çýkardým, raftan da kaldýrdým.Verdiðin tüm parfümleri dýþarý sýktým. Etraf sen koktu aldýrmadým,, etraf ben koktum kimse anlamadý. Aldýðýn kitabý da hediye ettim yeni aþka yakalananlara. Bunca yýldýr atmaya kýyamadýðým tüm resimlerinde yok artýk. Bana aldýðýn kazak bir baþka aþkýn izlerini taþýyan birini ýsýtýyor. Gidiyorum artýk, gittiðim yeri býraktýðým gözyaþlarýyla da bulamayacaksýn arasan da. Onlar artýk içime akýyor, içimde de yok oluyor. Bundan böyle ne sahiller görebilecek beni ne de dertleþtiðim martýlar.Ne gülüþlerime tanýk olan yýldýzlar ne de aðladýðýmý gören insanlar.. Kimse bulamayacak beni artýk.. Sevgilim, ben artýk gidiyorum.Bir baþka aþký sipariþ ettim kalbime. Hazmý zor ama sevmesi kolay olsun diye.Düþünmekten uyuyamadýðým gecelerde kaç sigara söndürdüm kül tablalarýnda. Kaç kez dilekler tuttum gökyüzündeki yýldýzlarla. Ama hiçbiri bu masalýn bitmesine en gel olamadý.Sen bile!
Þimdi aldým baþýmý gidiyorum. Omuzlarýmda eskimeye yüz tutmuþ bir kalbin aðýrlýðý, ellerimde harap edilmiþ sevgi atlasý, gözlerimde akýtmamaya çalýþtýðým son damla yaþ ve bedenimde yorulmuþluðun verdiði bitkinlik.,, gidiyorum. Sevmek için kucak açmýþ kimseye doðru..Sevilmek için ise vaktin çok geç olduðunu bilmeden.. Zaman gerektirdiðini bilmeden bir umut doðmuþ yüreðimin tam ortasýna..Tam sever gibi olurken kýrýldýðýmý hissettiren, tam kýzarken sevdiðimi gösteren bir umut! Gün ýþýðý gibi yol tutmakta þimdilerde bana. Bir ömür ýþýðým olsun diye çýrpýnýyorum.Gidiyorum ben bilesin,, en sevdiðin çakmaðýnla sigaramý yakýp savurdum onu dýþarýya. Sevdiðin bir þey kalsýn istemiyorum.Eðer ki sevdiðin ben isem bil ki gitmek istemiyorum!
Kararsýzlýðýmýn dibe vurduðu günlere inat sertleþiyor gitgide adýmlarým.Kalbim katýlaþýyor sanki,hissediyorum,aldýrmýyorum! Durmadan su katamam ki ona! Varsýn katýlaþsýn!
Bu sondu artýk, ben gidiyorum. Varsýn beklediðim telefon gelmesin, haberci güvercin hiç uðramasýn pencereme... Bir ümit yok artýk içimde!Var olan ümid için heyecanlanacak his de yok kalbimde.
Arta kalan ne varsa senden onlara dönüp bakan namert olsun! Mektuplarýný teker teker yeni baþtan býkmadan sýkýlmadan okumakta yok artýk, mektuplarýn da yok! Büyük bir aþkýn izlerini taþýyan kalbime küsmekte yok! Aldým baþýmý gidiyorum.Vurgun yemeyeceðimi düþündüðüm bir baþka aþkýn gölgesinde gitmeye çalýþýyorum. Bu kez patikadan gitmek de yok, çamurlara basmakta! En zoru en imkansýzý seçmek hiç yok!
Korkma, geri dönmeyeceðim bu kez. Sabahlarý öperek uyandýrmayacaðým, bir kutu sürdüðün jölene de kýzmayacaðým.Üstün açýk uyumana sinirlenen ben yokum artýk. Camýn önünde uyusan da pencereyi kapatan yok!Bu defa elini tamamen býrakýyorum, uzun zamandýr tutmuyorsun da zaten. Yüreðimin kýrýklarýný onararak gidiyorum. Kafamý kaldýrýp da bakmayacaðým yýldýzlara. Kaymasýný beklemeyeceðim bu kez. Adýna ettiðim onca dualar benimle olacak. Ne kaybettiðini gördüðünde çok geç olacak!Ben, içimde yeþermeye yüz tutmuþ bir umudun gölgesinde olacaðým.Beni getirse getirse o umut getirecek kendime.Geri kalanýný savurucam kimsenin bilmediði ve gitmediði diyarlara, uçurumlara!Koparacaðým içimdeki cam kýrýklarýný kanaya kanaya.
Bil ki ben gidiyorum. Benim hikayeme eklediðim virgüller yerini noktaya býrakýyor artýk.Senelerce nokta koymamak için bekledim,bekledim,bekledim..Anladým ki yüreðimdeki bu sessizlik boþunaymýþ,,Ýnan ki bu kez, bu gidiþ için verdiðim sözlerin ve ettiðim yeminlerin haddi hesabý yoktur. Her þeye raðmen sana niye kötü bir þey söylemediðimi de ömrünün sonuna dek düþün dur!

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: yeni yýl sana zehir zýkkým olacak yazarýndan
Gönderen: mehmet emin kayaalp / ,
21 Mayýs 2010
sevgili didem yazýný yýllar oldu yeniden okudum ve yeniden þöyle bir durdum bizde hüzünle çalýþan bir motor var galiba hüznü seviyorum kanatýrken yaralarý o acýyý da seviyorum sende bunu hissediyorum yani kendimi... "Ölmeye hazýr bir nefes alýrsýn Kokun gelir senden önce Daðýlýr ruhun Börtü böcek üstünde deþilirken döþün Hava olur su olur toprak olur Durulursun"

:: ayrýlýðýn naðmeleri
Gönderen: sevgikolik / Ýzmir/Türkiye
23 Aralýk 2009
severken býrakýp gitmek, dur gitme diyeceðini umut ederek gitmek gerçekten çok zordur...yüreðine kalemine saðlýk hazin bir ayrýlýk hikayesi ama çok derinden olmuþ...sevgiyle kalman dileðimle S.D /izmir

:: sen söyle hangisi..?
Gönderen: pelin / izmir
18 Mart 2003
Sanýrým ikisi de çok zor sevgili Didem..Düþünülmeye baþlanýldýysa, gitmek de zorlaþýr. Oldukça güzel bir iç döküm, yüreðin sesi, ayrýlýðýn naðmesi.. Yüreðine saðlýk..sevgiyle kal..gidiþlerde deðil..




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


DÝDEM SEVÝNÇ kimdir?

Þurda yazacaðým iki satýrla ne siz beni tanýyabilirsiniz ne de ben kendimi tanýtabilirim aslýnda. Yazýlarýmýn içinde, anlayabilene taa en derinde gizliyim ben.

Etkilendiði Yazarlar:
Özdemir Asaf, Atilla Ýlhan,Orhan Kemal, Can Yücel,Ahmet Altan,Murathan Mungan,Ve Elbette olmazsa olmaz ým Can Dündar


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © DÝDEM SEVÝNÇ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.