..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Þiir, tarihten daha felsefidir ve daha yüksekte durur. -Aristoteles
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Ýliþkiler > Aysun Güven




15 Mart 2019
Zeus'u Kýzý.; Hayat Pazar Yeri  
Aysun Güven
Hayat,pazar yeri, paran kadar alabildiðin ve tadýna bakabildiðin, önemli olan bu pazar yerindeki gibi kararýn demokratik, seçimin alternatifler içinde olabilmesi, kim, bozuk bir çileði tezgaha koyup, yüksek fiyata almayaný dövmeye cesaret edebilir ki ya da malý tezgaha koymadan satmaya çalýþan ya da tezgahtaki malý sadece istediðine satan birini pazarda ister ki.


:HII:
Yolun ortasýnda duruyordum. Zaten pazar yeri olduðu için, oraya arabasýný sürecek kadar,cesaret sahibi þoförler geliyordu birtek. Sadece çocuklar beni farkediyordu. Meraklý bakýþlarý altýnda, onlara gülümseyerek baktýðýmda, önce yaný baþlarýndaki ebebeynlerine bakýp, daha sonra bana verdikleri kaçamak gülümsemeler ya da somurtmalar görülmeye deðerdi. Sadece miniklerin gördüðü bir hayalet gibiydim. Herkes o kadar meþguldü ki kendi iþiyle. Zararýna satýlan karpuzlar adet üç lira , kokusu burunlarý çaðýran mýsýr koçanlarý, hele salkýmýyla, kokusu çileðe karýþan domates, seni, ekmeði peyniri kapýp orada oturmaya davet ediyordu. Biraz ötede, uzun, beyaz saçlý, harley motorlu, yetmiþlik genç, motorun yanýndaki, þýk, deri çantalara sýðdýrmaya çalýþtýðý sebzeleri ile karizmayý ne kadar zedelediðinin farkýnda veya umurunda deðildi. Orada herkes, ayný ayara gelmiþti, kim olursa olsun.
Çýðlýða kafamý kaldýrdýðýmda, bebek arabasýndaki, haylaz çocuðun, büyük bir ihtimalle, ev hanýmý olduðu belli, -hafif þiþman, saç baþ daðýnýk, üstü baþý acele giyinmiþ kadýn-,çocuklarýn diðerinin elinden tutarken, arabadakini susturmak için iki tane kiraz attý önüne. Önce kirazlarý þöyle bir tarttý çocuk, aðzýna atarak denemeyi tercih ettiðinde ise, mecburen susmuþtu.
Gýcýrtýlý bir geçiþ, etrafa bakýnmadan, sadece yola bakan, küçücük bir adam, kocaman engelli, otomatik arabanýn içinde, diðerleri ile ayný, hayat pazarýnda. Ama farklý engellerle, öyle ki diðerinin doðuþtan var olan artýlarý ve kendilerinin bile farkýna varmadýklarý “hayat avanslarýna” sahip olmadan yaþayarak.
Sýcak tatlý kokusu, zaten acýkmýþ olan karnýmý iyice burdu. Genç bir kadýn, tesadüfen, üzerine yönelttiðim bakýþlarý, saçlarýný sallayarak geçiþtirdi, sýkýca tutarak yanýndaki genç erkeðinin elinden. Renkli tezgahlardan alýþveriþ yapan bunca insan, eve gittiðinde, taze soðan kokularýný da evlerine taþýyacaklar. Sorun kaçý aldýklarýný, aðýz tadý içinde, kaçý yemeði yarým býrakarak yiyecek.
Hayat,pazar yeri, paran kadar alabildiðin ve tadýna bakabildiðin, önemli olan bu pazar yerindeki gibi kararýn demokratik, seçimin alternatifler içinde olabilmesi, kim, bozuk bir çileði tezgaha koyup, yüksek fiyata almayaný dövmeye cesaret edebilir ki ya da malý tezgaha koymadan satmaya çalýþan ya da tezgahtaki malý sadece istediðine satan birini pazarda ister ki.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn Ýliþkiler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Zeus'un Kýzý; Kaldýðý Yerden
Zeus'un Kýzý; Gelecek Gelmeyecek
Zeus'u Kýzý.; Körlük?
Zeus'un Kýzý; Su Terazisi
Zeus'u Kýzý.; Hayatýnýzý Nasýl Alýrdýnýz?
Zeus'un Kýzý; Tutkunun Alfabesi
Zeus'un Kýzý;doðaçlama
Zeus'un Kýzý; Duymak Ýstediklerimiz
Zeus'un Kýzý; 2013 2012 2011 2010...
Zeus'un Kýzý; Ýyi Kötü ve Çirkin

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
2020 Bit Artýk
Zeuskýz; Yalan
Zeuskýz; Metaverse Dönüþüm Dontlookup
Zeuskýz; Prada Gýrgýr'a Karþý
Zeuskýz; Metaverse Dönüþüm Dontlookup
Zeuskýz; Çaðrýþýmsal Eþik
Iðdýr Harward Arasý Kaç Km?
Ertelenen Ýþlere Gün Doðdu
Zeuskýz; Sizi Dinlesinler
Ego Bitti Þarj Etmek Lazým

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Kara Mizah [Þiir]
Irmak [Þiir]
Bütün Yolculuk Boyunca Hasret Ayrýlmadý Benden - Bir Ucu Bir Kuyuda Kaybolan Rüzgarlý Bir Þosede [Þiir]
Ýnsana Dair [Þiir]
Bir Dolu Bir Boþ [Þiir]
2011 Yeni Doðan [Þiir]
Doðum Günüm [Þiir]
Doðum Günüm [Þiir]
Derdim Bu Olsun [Þiir]
Ne Diyeceðimi Bilemedim [Þiir]


Aysun Güven kimdir?

hayatýn içine sýðamayanlar kitaplarýn içine sýðabilir.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Aysun Güven, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.