..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Küle deðil, ateþe üflemelidir." -Divanü Lügat-it Türk, Savlar
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Günlük Olaylar > Hüseyin Ýbiþ




15 Nisan 2019
Ýnsanlarý Saygý Yolunda Yürümeye Davet Edelim  
Hüseyin Ýbiþ
bizler neden hayatýmýzý büyük bir saygý çerçevesi içine alma çabasýna girmiyoruz?


:HGB:
ÝNSANLARI SAYGI YOLUNDA YÜRÜMEYE DAVET EDELÝM
Bizler neden hayatýmýzý büyük bir saygý çerçevesi içine alma çabasýna girmiyoruz?
Çevremizde gördüklerimiz, bizim hayatýmýzý bu büyük çerçeve içerisine almaktan alýkoymamalýdýr. Her daim bu büyük çerçeve içinde kalýnmalýdýr.Uzak kalmamamýz lazým gelen çok önemli bir konudur saygý çerçevesi içerisine hayatýmýzý almak. Hayatýmýzý saygý çerçevesi içine almamamýz, büyüklerimizin tabiri ile kantarýn topuzunu kaçýrmamýz demektir. Yani ölçüyü kaçýrmamýz, hiç kimsenin yanýnda saygýnlýðýmýzýn kalmayacaðý anlamýna gelmektedir.Bu da bizim her daim zararýmýza olan önemli bir durumdur.Bizim zararýmýza olan her ne varsa, hayatýmýzdan kalýcý olarak çýkarmamýz gerekmektedir
Hayatýmýzýn saygý çerçevesinde kalmasý bizim en önemli düsturumuzdur.Bu düsturu her zaman ön planda tutmamýz bizim için büyük önem arz etmektedir..
Deðerli okurlarým, hayatýmýzýn saygý çerçevesinde kalmasý için lazým gelen gayreti göstermemiz gerekmektedir. Kendimizi bu çerçeve içerisine sokmazsak karþýmýzdaki insanlardan da saygýnlýk beklemeye hakkýmýz olmaz. Eðer karþýmýzdaki insanlarýn bizlere saygýlý davranmalarýný istiyorsak, bizim de davranýþlarýmýzý saygý beklediðimiz insanlarýn davranýþlarýna göre ayarlamamýz gerekmektedir. Hayatýmýzý büyük bir öneme sahip olan saygý çerçevesi içerisine almamýz lazým gelmektedir. Yukarýda bahsetmiþ olduðum kantarýn topuzunu kaçýrmama gayretine girmemiz, hatta karþýmýzdakilerin de bu ölçüyü kaçýrmamalarý için uyarýlarda bulunmamýz gerekmektedir. Bahsetmekte olduðum uyarýlar dikkate alýnmadýðý zaman ise ortaya hiç de hoþ olmayacak sonuçlarýn çýkacaðýnýn bilinmesi gerekmektedir. Ortaya çýkmasýndan zarar göreceðimiz bu sonuçlar, hayatýmýzýn büyük olumsuzluklarýn içine sürüklenmesine sebep olur. Saygýmýzý kaybetmeden saygýyý hak etmenin ne kadar büyük bir önem arz ettiðini bilmemiz lazým gelmektedir. Eðer buna kanaat getirmeyip, tek saygýlý olunacak kiþi siriyetine bürünürsek kaybettiðimiz anýmýz bu anýmýzdýr. Bizim yapmamýz gereken þudur; ilk önce kendi hayatýmýzý saygý çerçevesine alýp bu çerçeve içerisinde kalabilmektir. Bahsettiðim bu çerçevede kalamamak hayatýn gerçekleri ile yüzleþememektir.
Bu gerçeklerle yüzleþebilirsek saygýnlýðýn en üst derecesine eriþmiþ oluruz.Yüzleþmekten korktuðumuz gerçekleri lehimize bir güzellik olarak çevirmemiz ve bu güzellikleri herkesin görebileceði bir hale getirmemiz lazým gelmektedir.Bu güzelliklerin baþýnda ise saygý erdem gelmektedir.Saygýnlýða ulaþabilmemiz için saygýsýzlýðý bir tamam elden býrakmamýz gerekmektedir.
Ben yazýmýn baþýndan bu yana hayatýmýzýn büyük bir saygý çerçevesine alýnmasý gerektiði konusunda yapmamýz gerekenleri anlatma gayretine girdim ve elimden geldiðince bir baþarýya ulaþmaya çalýþýyorum. Benim bu uðraþým biz insanlýða lazým geleni göstermektir.Bunu da yazýmýn bir tanesinde bahsettiðim ucuz kahramanlýklarla deðil,elime almýþ olduðum kalemimle yapmaya çalýþýyorum. Ucuz kahramanlýklarla hiçbir zaman, hiçbir yerde saygýnýn, saygýnlýðýn elde edilemeyeceði düþüncemi siz deðerli okurlarýmla paylaþýyorum.
Saygý çerçevesinin kaybolmasý demek baþarýsýzlýða atýlan ilk adým demektir.Saygý çerçevesinde kalabilmemizin en önemli þartý yukarýda yazdýðým gibi ölçülü davranmak, bizim karþýdan beklemekte olduðumuz saygýyý kusursuz olarak bizim de karþýmýzdaki insanlara göstermemizdir. Ancak bu vasýta ile beklediðimiz büyük baþarýya ulaþmýþ oluruz.
Sonucuna katlanamayacaðýmýz bir hatamýzýn bizleri nerelere ,nasýl bir þekilde sürükleyeceðini gözümüzde kestirmemiz ve o hatayý yapmamak için uðraþlar vermemiz lazým gelmektedir. Bahsetmekte olduðum hatalardan bir tanesinin de saygýsýzlýk olduðunu bir an bile aklýmýzdan çýkarmamamýz þarttýr. Bu þartý yerine getirirsek hayatýmýzý büyük ölçüde saygý çerçevesi içerisine almýþ oluruz. Yok, bu þartý yerine getirmez, saygýsýzlýklarýn devamýný getirirsek ,deðil hayatýmýzý saygý çerçevesine almak, hiçbir zaman adam hesabýna bile alýnmayýz. Bunun büyük sorumlusu da yalnýzca kendimiz oluruz. Unutulmamasý lazým gelen bir husus da þudur: Hayatýmýzýn saygý çerçevesi içinde kalabilmesi için büyüklerimizin her zaman dile getirmekte olduðu þu sözleri dikkate almalýyýz:’ Kendine yapýlmasýný istemediðin hiçbir þeyi baþkalarýna da yapma.’ Saygý duyulmak istiyorsan, saygý duymayý bil ;bilmiyorsan öðren .Hayatýný bu büyük çerçevenin içerisinde tutabilmek istiyorsan, tek yolu bu bahsedilenlerden geçer.
Deðerli okurlarým, sizlerden istediðim þudur; sizler de hayatýnýzý büyük bir saygý çerçevesi içerisinde tutmak istiyorsanýz önce karþýnýzdaki kiþilere saygý duyun. Sonra karþýnýzdakilerin sizlere saygý duymalarýný bekleyin. Bu bahsettiklerimi dikkate almazsanýz hiçbir zaman hayatýnýzý saygý duyulan bir insan olarak yaþayamazsýnýz. Ölçüyü hiçbir zaman kaçýrmayalým, kaçýrmamamýz lazým gelen ölçümüz her daim saygý olsun. Hayatýmýzýn bu yazýmýn her kelimesinde ele almýþ olduðum büyük bir saygý çerçevesi içerisinde olmasý gerektiðini bir an olsun unutmayýn. Unutulursa yukarýda bahsetmiþ olduðum kantarýn topuzu kaçar; sizler ne kadar kovalarsanýz kovalayýn bir daha kaçan topuzu tutturamazsýnýz.
Onun için diyorum ki; saygýsýzlýðý hayatýmýzýn her zerresinden söküp çýkarmanýn yollarýnda emin adýmlarla yürüyelim.
Bizler ,saygýdan bihaber olmadýðýmýzý göstererek karþýmýza çýkan insanlara saygýda kusur etmeyelim. Karþýmýzda saygý beklediðimiz insanlardan da saygýyý hak edelim.
Saygýdan bihaber olanlarý da saygý yoluna girmeye davet edelim.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn günlük olaylar kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kararsýzlýklarýnýzla Korkularýnýzý Ayný Kefeye Koymayýn
Kafamýzda Mantýksýzlýk Yer Etmesin
Ön Yargý Bizim Yolumuz Olmasýn
Ýnsanlarý Yersizliklerle Meþgul Etmeyin
Engelli Çivtlere Olan Ön Yargý
Sorumluluklarýmýzýn Bilincinde Olalým
Iþýðýnýz Hiçbir Zaman Kaybolmasýn
Maneviyatýmýzdan Ödün Vermeyelim
Hayatýmýzda Piþmanlýðýn Yeri Olmasýn
Daha Güzel Bir Dünya Ýçin Yaþayalým

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Rotanýzý Öfkeniz Çizmesin
Emanete Hýyanet Etmeyin
Maneviyattan Yoksun Kalmayýn
Sadakatiniz Daim Olsun
Menfaatleriniz Ýtibarýnýza Gölge Düþürmesin
Kalplerimiz Ýsyana Kapýlmasýn
Hatalar Yürüdüðünüz Yol Olmasýn
Yanlýþlarýmýz Yürüdüðümüz Yolda Rehberimiz Olmasýn
Güvenilirlik Vazgeçilmez Gerçeðiniz Olsun
Kendinizle Yüzleþmekten Kaçmayýn

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Ömür Dediðin Kelimelere Sýðmaz [Þiir]
Vataným Uðrunda Ölmek Ýçin Hazýrlandýðým [Þiir]
Yaþanan Her Þeyin Ýçindeyim [Þiir]
Meydan Verme [Þiir]
Zaman Ömürden Alýp Gidiyor [Þiir]
Dillerden Düþmeyen Bir Aþk Þarkýsýyýz [Þiir]
Bir Þiir Yazdým [Þiir]
Gönüller Bir Olsun [Þiir]
Engel Tanýmýyoruz [Þiir]
Yanýnda Mutluyum [Þiir]


Hüseyin Ýbiþ kimdir?

Kalp gözü açýk bir þairim

Etkilendiði Yazarlar:
Yavuz Bahadýroðlu,Ahmet Günbay Yýldýz,Cengiz Aytmatov,Mehmet Rauf...


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Hüseyin Ýbiþ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.