..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yazar yazý yazmayý baþka insanlara göre daha zor yapan insandýr. -Thomas Mann
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Günlük Olaylar > Ahmet Sargýn




28 Haziran 2019
Yozgat'ta Þiir Rüzgarý Esti  
Ahmet Sargýn
2019 Sürmeli Þiir Þöleni Yapýldý


:IDJ:
YOZGAT’TA ÞÝÝR RÜZGÂRI ESTÝ

Kültür ve Turizm Bakanlýðýnýn katký ve destekleriyle; Yozgat Þairler ve Yazarlar Derneðince düzenlenen: “2019 Sürmeli Þiir Þöleni ve Âþýklar Bayramý” programý geçtiðimiz hafta sonu yapýldý ve þiir severler tarafýndan ilgiyle takip edildi. Cuma, cumartesi ve Pazar günlerini kapsayan Þiir Þöleni üç ayrý mekânda yapýldý; adeta Yozgat’ta þiir rüzgârý esti.

2019 Sürmeli Þiir Þölenine 13 ayrý ilden davet edilen 23 þair, yazar ve edebiyatçý konuklar katýldý. Þair ve yazarlar 21 Haziran Cuma öðle sonu toplanýp Belediye Baþkan yardýmcýsý Ahmet Topuzu makamýnda ziyaret ettiler. Kýsa bir þiir muhabbetinin ardýndan konuk yazarlar Yozgat Valiliðine geçerek Vali Kadir Çakýr’la, Vali Yardýmcýsý Þükrü Çakýr ve Ýl Toplumla Ýliþkiler Müdür Hakký Yurtlu’yu makamlarýnda ziyaret ettiler. Vali Kadir Çakýr’a Doðu Türkistan bayraðý ile Türk bayraðýný takdim eden karý koca “ Göktürkler” büyük alkýþ aldýlar. Vali Çakýr konuklarla yakýynen ilgilenip þairlerle bir süre sohbet etti.

21- 22- 23 Haziran tarihlerinde tarihi konaklarda ve Spor Vadisi Gençlik Merkezi salonunda üç ayrý þiir etkinliði gerçekleþtirerek, þiir severleri þiire ve edebiyata boðdular. Sazýn, sözün dile geldiði ve seçkin eserlerin yorumlandýðý programa Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadað, Yozgat Vali Yardýmcýsý Þükrü Çakýr, Ýl Dernekler Müdürü Hakký Yurtlu ve Yozgatlý þair yazarlar katýlarak programýn ilgiyle takip edilmesini saðladýlar.

Âþýk ve ozanlarýn deyiþleri ile Þiirlerin dile geldiði “Sürmeli Þiir Þölenine” katýlan konuklara Yozgat’ýn tarihi ve turistik mekânlarý da gezdirildi, video çekimleri yapýldý ve þehrimizden güzel fotoðraf kareleri alýndý. Yozgat Çamlýðýný da gezen konuklar Çamlýðýmýza duyduklarý hayranlýðý dile getirdiler ve þehrimizden memnun- mutlu ayrýldýklarýný ifade ettiler.

“Sürmeli Þiir Þöleninin” Organizasyonu yapan Yozgat Þairler ve Yazarlar Derneði adýna basýna açýklama yapan Dernek Baþkaný gazeteci, þair, yazar Ahmet Sargýn:” Þiire ve edebiyata ilgi uyandýrmak ve Ýlimizi tanýtmak amacýyla seçkin bir program gerçekleþtirdik, hem katýlýmcý konuklara, hem de onlara kusursuz hizmet edip memnun ayrýlmasýný saðlayan Yozgatlý þair, yazar arkadaþlarýmýza teþekkür ediyor þükranlarýmý sunuyorum” dedi. Þiir Þöleninin oldukça baþarýlý geçtiðini bildirdi.

YOZGAT 2019 SÜRMELÝ ÞÝÝR ÞÖLENÝ DOLU DOLU GEÇTÝ

Kültür ve Turizm Bakanlýðýnýn katkýlarýyla Yozgat Þairler ve Yazarlar Derneði adýna gerçekleþtirmiþ olduðumuz “2019 Sürmeli Þiir Þöleni ve Aþýklar Bayramý” muhteþemdi. Dolu dolu geçen üç günde “ Yozgat’ta Þiir Rüzgarý Esti” Þiire ve Edebiyata doyan Yozgatlý þiir severlerimiz ayný zamanda 13 ayrý ilden gelen 22 þair, yazar ve ozan dostlarýmýzla buluþup kucaklaþtý, kaynaþtý!

21- 22 ve 23 Haziran günlerinde yapýlan bu etkinliðe il dýþýndan þair ve yazar olarak katýlan misafir konuklarýmýz vardý: Ankara’dan Ali
Karaca, Rifat Çakýr(Sunucu), Durak Turan Düz, Antalya’dan Ayþe Ýzci Coþkuner, Kayseri’den Þeyhmus Çiçek, Duran Tamer, Duran Aydýn, Kýrþehir’den Veysel Turgut, Erdoðan Çalýþkan, Salihli’den Gündüz Aydýn, Bursa’dan Gönül Aydemir Adýgüzel,Yasemin Þahbaz, Alaca’dan Halil Gülþen,Tokat’tan Mahmut Hasgül, Sündüz Arslan Akça, Hatay’dan Mahmut Özkoca, Balýkesir’den Öz Ali Yýlmaz, Kütahya ‘dan Züleyha Özbay Bilgiç ve Ýstanbul’dan Doðu Türkistanlý Nurala Göktürk-Eþi Hamit Göktürkler konuðumuz oldular.

Ayrýca Yozgat ve ilçelerinden de gönül dostu bir çok arkadaþýmýz bize katký ve destek saðladý. Bunlar: Osman Yüksel, Dursun Asil, Ýsmail Salman,Songül Yurdagül,Kelami Akdemir,Mehmet Eminel,Ýdris Çetin, Emre Akdað,Rýza Doðangönül, Ekrem Gürer, Sunucu Yasemin Doðru,Arzu Karademir,Erdoðan Bektaþ,Aþýk Kul Yetimi, Aþýk Kadir Öðren,Ali Doðruyol,Hüdai Yavuz, Hamit Uzun,Sanatçý Gülay Korkmaz, Aþýk Rýza Kaygusuz,Haci Yiðid,Semiha Arasbora, Keskin Özer, Rivahi Kalay; arkadaþlarýmýzýn katýlým ve desteklerine teþekkür ederiz.

13 sünü gerçekleþtirdiðimiz Sürmeli Þiir Þöleni ve Aþýklar Bayramý proðramý 21 Haziran Cuma günü baþladý. Sabahýn erken saatlerinde konuklarýmýz otobüs terminaline inmeye baþlayýnca bizler de erkenden kalkýp onlarý karþýladýk.Toplanma öðle sonu saat 14.00’e kadar devam etti. Daha sonra gelenler de bize katýldýlar.

Misafir konuklarla birlikte Yozgat Belediye Baþkanlýðýný ziyaret ettik. Belediye Baþkan vekili Ahmet Topuz Bey bizleri Belediye Meclisi Salonuna alýp konuk þair ve yazarlarla sýcak samimi bir görüþme gerçekleþtirdi. Tanýþmanýn ardýndan konuklarýmýz baþkan yardýmcýsýna mini bir þiir þöleni takdiminde bulundular.

Buradan Yozgat Valiliðine geçip Sayýn Valimiz Kadir Çakýr Beyefendi ile toplantý salonunda bir araya geldik. Yozgat Valimiz Kadir Çakýr Beyefendinin sýcak, samimi ve candan karþýlamasý konuklarýmýzý memnun ve mutlu etti. Sohbet tatlý, buluþma zevkli olunca misafirler bu buluþma ve muhabbetten oldukça hoþnut kaldýlar...

Yozgat Valiliðinde Vali Yardýmcýmýz Þükrü Çakýr ve Ýl Toplumla Ýliþkiler Müdürümüz Hakký Yurtlu beylerle de kýsa görüþmelerde bulunduk. Þükrü Çakýr ve Hakký Yurtlu Beylerin þiir yorumlarýný da dinleyip þiir coþkusunu doruða taþýdýk...Ýl yöneticilerimizin þiire ve edebiyata olan saygý ve ilgileri hepimizi mutlu edip ziyadesiyle sevindirdi. Konuklarýmýz da bu ilgiden oldukça memnun kaldýlar.

2019 Þiir Þöleni Etkinliðimiz Hayri Ýnal ve Erbazlar Konaklarýnda devam etti. 22 Haziran Cumartesi günü Spor Vadisi Gençlik Merkezi Müdürlüðü Salonunda ise asýl programýmýz vardý. Bu etkinliði ÇAMLIK TV. Canlý yayýnladý. Çamlýk TV yöneticilerine ve görevli arkadaþlarýmýza teþekkür ediyoruz.

Þiirin, edebiyatýn dile geldiði þair ve yazarlarýn coþup heyecan duyduðu “Yozgat Sürmeli Þiir Þöleni” dolu dolu geçiyor; þiir severler, þiire ve edebiyata doyuyorlardý!.. Aþýk ve ozanlar sazý ve deyiþleriyle, þairler heyecan ve duygu yüklü þiirleriyle dinleyicileri büyülüyor; Yozgat þiir ve edebiyat soluyordu!.. Þiirin ve edebiyatýn kalbi Yozgat’ta atýyor; þairler þiirlerini en güzel yorumlarýyla terennüm ediyorlardý!..

Dolu dolu geçen üç gün ve þiir yudumlayýp, þiir soluyan Yozgat sokaklarý...Tarihi konaklar, Çapanoðlu Büyük Camii, Tarihi Yozgat Lisesi, Etnoðrafya Müzemiz, Seyirlik Nohutlu Tepesi ve Çamlýk Milli Parkýmýz konuklarý misafir edip baðýrlarýna bastý...Güzel anýlar býrakýldý; güzel yansýmalarý oldu. Yozgat basýný ilgi gösterip sayfalarýna taþýdý, hepsine teþekkür ediyor saygýlarýmýzý sunuyoruz.

Etkinliðin son buluþmasý 23 Haziran Pazar günü Çamlýk Milli Parkýmýzda gerçekleþti. Misafirlere saç kavurmasý yaptýrýp onlarý güzel bir piknikle uðurlayacaktýk. Ancak Yaðmur- Rahmet izin vermeyince yine Çamlýk Parkýmýzda kýymalý ve karpuz ikramý ile etkinliðe son noktamýzý koymuþ olduk. Aldýðýmýz tepkiler þenlikten dostlarýmýzýn memnun ve mutlu ayrýldýklarýdýr. Ýlimize gelip misafirimiz olan tüm konuklarýmýza teþekkür ediyor saygýlarýmýzý sunuyoruz.

Arkadaþlarýmýz misafirperverlik ruhuyla konuklarý en güzel þekilde aðýrladýlar; emeklerini alýn terlerini esirgemediler : Osman Yüksel’e Dursun Asil’e, Ýsmail Salman’a, Emre Akdað’a, Derneðini Kullandýðýmýz Baþkan Songül Yurdagül’e, Kardeþim Bekir Sargýn’a, Yeðenim Mahmut Sargýn’a hasseten teþekkür ediyor, Þükran’larýmý sunuyorum.

Ayrýca yakýn ilgi ve alakalarýný gördüðümüz Yozgat Valisi Kadir Çakýr’a, Bozok Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr.Ahmet Karadað’a, Vali Yardýmcýmýz þair yazar Þükrü Çakýr’a, Þair- yazar Ýl Sivil Toplumla Ýliþkiler Müdürümüz Hakký Yurtlu’ya, Belediye Baþkan vekilimiz Ahmet Topuz’a, Gençlik Merkez Müdürü Ali Sapmaz’a, Belediye Kültür Ýþleri Müdürü Fadime Solmaz’a, Konak sorumlularý ve görevlilerine teþekkür ediyor saygýlarýmýzý sunuyoruz. 2020 Sürmeli Þiir Þöleni mi? Ya Nasip: kim öle, kim kala...
“Haber ve Yorum- Ahmet SARGIN / YOZGAT”



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn günlük olaylar kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Yozgat Sevdalýlarý Þairler Antolojisi - 2021
Ýsmail Koçakla Vuslat Yolculuðu
Þairler Tarihi Konaklarý Þenlendirdi
Artvin Þiir Þöleni Muhteþemdi
Yozgat Aydýncýk Kazankaya Kanyon Festivali
Yozgat Sarýkaya Þiir Etkinliði
2017 Yozgat Sürmeli Þiir Þöleni
Simurg Ateþini Antalya da Yaktýk
Yozgat Þairler ve Yazarlar Birliði Bayan Üye Kaydý
Yozgat Sevdasý Kitabýmýz Çýktý

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Git ve Yavuz Katrancý - Bozkýrýnoðlu
Edebiyatýmýzýn Güçlü Kalemi Harika Ufuk
Yozgat Sorgunlu Ozan Yýldýz'a Vefa Gecesi Düzenlendi
Yerköy Yeni Mahalle Merkez Camii Ýnþaatý
Þair Yazar M. Nihat Malkoçla Röportaj
Hataya Serinyol Þiir Dinletisi
Sevil Mýýsrlýoglu - Güneþi Kurþunladýk

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yozgat Agahefendi Ýlköðretimde Yazarlýk Dersi [Þiir]
Bir Selam Gönder [Þiir]
Yolun Açýk Olsun [Þiir]
Ýçim Yanýyor! [Þiir]
Seni Seviyorum [Þiir]
Kurtlar Sofrasý [Þiir]
Yaktýn da Gittin [Þiir]
Özledim Seni [Þiir]
Fatma Çetin Kabadayý Ýle Röportaj [Roman]
Yozgat Fatih Sultan Mehmet Ortaokulunda Kariyer Günleri [Deneme]


Ahmet Sargýn kimdir?

Emekli Öðretmen Yozgat Þairler Yazarlar Birlið Baþkaný

Etkilendiði Yazarlar:
Türk Yazarlarý


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Ahmet Sargýn, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.