..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bildiðim tek þey, ben bir Marksist deðilim. -Karl Marx
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Ýnceleme > Söyleþi > Hakan Yozcu




5 Eylül 2019
Oðuz Boylarý Kültür ve Dayanýþma Derneði Baþkaný Arif Zeren Ýle Söyleþtik  
Hakan Yozcu
Arif Zeren, derneðin amacýnýn “Türk Kültürünü tanýtmak, yaymak ve yaþatmak olduðunu, Ülkemizde yaþayan insanlar arasýndaki ayrýmcýlýðý ortadan kaldýrmak olduðunu” belirtti.


:HGJ:
Oðuz Boylarý Kültür Ve Dayanýþma Derneði Baþkaný Arif Zeren Ýle Söyleþtik
     11 Temmuz 2019 tarihinde kurulan “Oðuz Boylarý Kültür ve Dayanýþma Derneði”nin Baþkaný Sayýn Arif Zeren ile bir sohbet yaptýk. Arif Zeren, derneklerinin kuruluþ amaçlarýný, hedeflerini ve neler yapacaklarýný samimi bir dille anlattý.
     Arif Zeren, derneðin amacýnýn “Türk Kültürünü tanýtmak, yaymak ve yaþatmak olduðunu, Ülkemizde yaþayan insanlar arasýndaki ayrýmcýlýðý ortadan kaldýrmak olduðunu” belirtti.
Derneðin üstlendiði misyonu þöyle açýkladý: “Ayný gaye etrafýnda birleþen ve ortak deðerlere sahip bireylerin, sosyal kültürel ve ticari geliþimlerine destek olmakla birlikte, projeler geliþtirmek, bu projelerin uygulanmasý için gerekli faaliyetlerini yürütmek ve zemin oluþturmak, böylece yerel ve küresel çapta, bilimsel veriler doðrultusunda çalýþmalarýn yapýldýðý ciddi sosyal kültürel sportif ve ticari iliþkilerin her alanda izolasyona uðrayan, ülkemizdeki tüm kesimlere fayda saðlamak için kurulmuþ bir Sivil Toplum Örgütü olan Oðuz Boylarý Kültür ve Dayanýþma Derneði, devletimizin kurumsal yapýsý ve toplumumuzun planlý bir düzey içinde sosyal, ekonomik, kültürel, eðitim, ticari, teknolojik geliþimleri için, fikir alýþveriþi ve koordinasyonu saðlayarak daha yüksek düzeye ulaþmasý yardýmcý olacak çalýþmalarda bulunacaktýr.
Milli ve manevi þuuru geliþtirerek bu deðerlere sahip, kendi alanýnda uzman, basiretli ve sorumluluk sahibi gençleri müþterek bir zeminde buluþturmak, yerel ve küresel düzeyde birçok alanda projeler geliþtirmek, bu projelere kaynak bulup hayata geçirmektir.
Bu hedefler doðrultusunda, ülkemizdeki tüm kesimleri ayrýþtýrmadan kurumsal yapýsýný oturtmuþ sivil toplum kuruluþ anlayýþý ile gelenek ve göreneklerimizi, bilimsel sentez ile giriþli, milli deðerlerden kopmamýþ, manevi duygularý sürekli yaþayan gelecek nesillerin yetiþmesinde çalýþmalarýmýzý sürdüreceðiz.” dedi.
Arif Zeren, toplumun Kürt, Türk, Çerkez, Laz diye birçok kavramlarla parçalara bölündürüldüðünü söyleyerek “Bunun yanlýþ olduðunu” belirtti. Türklük kavramýnýn bir bütün olduðunu, bu kavramýn bölünmesinin asla doðru olmadýðýný, alt veya çeþitli bölümlerle ayrýlmasýnýn yanlýþ olduðunu söyledi. Bunu yapmaya çalýþanlarýn art niyetli olduklarýný ve kasýtlý olarak bu yola baþvurduklarýný belirtti. Zeren þöyle devam etti: “Biz, bunun doðru olmadýðýna inanýyoruz. Bir el gibiyiz. Bütünüz. Yumruk gibiyiz. Kenetlenmiþ bir parçayýz. Türk Milletini çeþitli kavramlarla ayýrmak, bölmek doðru deðildir. Dinle, mezheple, coðrafya ile milleti ayýrmak çok yanlýþtýr. Bu millet, binlerce yýl birlikte yaþamýþtýr. Dertleri, sevinçleri, kederleri ortak olmuþtur. Düþmana karþý hep birlikte mücadele vermiþtir. Bu nedenle ayrýlamaz. Bizim amacýmýz Türk Birliðini oluþturmak ve onlarý bir araya getirmektir.” dedi.
Zeren, Kültürün önemine deðinerek, kültüre sahip çýkýlmasýný dile getirdi: “Kültür bir toplumun yüzyýllar içinde meydana getirdiði oluþumlardýr. Bunlara sahip çýkmak gerekir. Kültürüne sahip çýkan milletler daima güçlü olmuþ, ayakta kalmýþtýr. Sahip çýkmayanlar ise yýkýlýp gitmiþtir. Tarih sahnesi içinde kaybolmuþlardýr. O nedenle biz dernek olarak kendi kültürümüze sahip çýkacaðýz ve bu kültürü halka yayýp tanýtýp sevdirmeye çalýþacaðýz. Ayný zamanda gelecek nesillere de bir miras olarak taþýyacaðýz.” dedi.
Arif Zeren, Oðuz Boylarý Kültür Ve Dayanýþma Derneði’nin sadece bunlarla kalmayýp gençlere de sahip çýkacaklarýný söyledi: “Geleceðimizin temel taþý olan gençlerimize de sahip çýkacaðýz. Gençlerimizi manevi þuur ve milli duygularla yetiþtirip onlarý geleceðe hazýrlayacaðýz. Doðru, dürüst, sorumluluk sahibi, çalýþan, ilim irfan sahibi gençler olmalarý için çaba sarf edeceðiz.”
Zeren, gençleri zararlý alýþkanlýklardan uzak tutacaklarýný; özellikle uyuþturucu ve kumar bataðýndan uzak tutmaya çalýþacaklarýný ve bunun için her yola baþvuracaklarýný söyledi.
Zeren: “Uyuþturucunun günümüzde gençlerin en büyük belasý olduðunu, ama bundan kurtulmalarý için de pek bir þey yapýlmadýðýný, uyuþturucu maddelerinin neredeyse ortaokullara kadar indiðini” söyleyerek “Bunun önüne geçilmesi lazým. Aksi halde geleceðimiz kötü olacak. Biz, bu konuda devletimizin yanýnda olacaðýz. Hükumetin yanýnda olacaðýz. Bu tür çalýþmalarda tam destek vereceðiz.” dedi.
Arif Zeren, KKTC’nin bir tarým ülkesi olduðunu ama tarýmda istenilen yere bir türlü varýlamadýðýný belirterek, üretime destek verilmesi gerektiðini, üreticilerin teþvik edilmesi gerektiðini söyledi. Þöyle devam etti: “Biz, bu konularda da çalýþmalar yapacaðýz. Üreticilerimizi eðiteceðiz. Onlara eðitimler, seminerler, konferanslar vereceðiz. Türkiye’den ve Dünyanýn birçok yerinden iþin uzmanlarýný getirtip uygulamalý çalýþmalar yapacaðýz. Üretilen ürünün deðerlendirilmesi için çalýþacaðýz. Yeni pazarlar bulup üreticiyi memnun edeceðiz. Pazar aramaya da gerek yok. Bunun için 80 milyon nüfusa sahip Türkiye bizim için yeterli bir pazardýr. Önemli olan Türkiye ile olan iliþkileri doðru ve güzel bir þekilde yapmaktýr. Ucuz ürün üretmek lazým. Türkiye’den getirilen ürünlerin de ucuza mal edilmesi lazým. Vergilerin ve aracýlarýn ortadan kaldýrýlmasý için çaba sarf edeceðiz. Halkýmýz ucuz ürünlere hasret kaldý. Türkiye’de ucuz olan bir ürün KKTC’ye geldiðinde en az 3 katý fazla satýlýyor. Bu da halkýmýzýn belini büküyor. Alým gücü zayýflýyor. Dernek olarak bunlara da el atacaðýz. Çalýþmalar yapacaðýz.” dedi.
Arif Zeren, Kültür faaliyetlerine aðýrlýk vereceklerini, özellikle Halk Danslarýna önem vereceklerini dile getirerek “Türk Halk Oyunlarýný Kýbrýs’ta pek bilen yok. Kýbrýs Halk Danslarý yanýnda Türkiye Halk Danslarýný da gençlerimize öðreteceðiz. Türkiye oyunlarýný yeni nesil bilmiyor. Unuttular. Bunlara tekrar hayat vereceðiz.” dedi.
Arif Zeren, “Derneðe üye kabulünün baþladýðýný, hýzla üye sayýsýný çoðalttýklarýný belirterek, derneðe karþý büyük ilgi olduðunu, özellikle üniversite mezunu arkadaþlarýn severek üyelik baþvurusu yaptýklarýný” belirtti. “Yakýn bir gelecekte kurultaya gideceklerini, güçlü bir yönetim kurulu oluþturacaklarýný ve Kýbrýs Türk halkýna kültür, sanat, bilim, eðitim, üretim alanlarýnda hizmet vereceklerini” söyledi.
Arif Zeren “Çalýþmalarýmýza devam ediyoruz. Hiç durmadan çalýþýyoruz. Yakýnda adýmýzý herkes duyacak. Sýk sýk basýnda yer alacaðýz. Eleþtirilere açýðýz. Kimseyle husumetimiz yok. Siyasi kavgamýz yok. Her siyasi partiye ve her sivil toplum oluþumuna eþit mesafedeyiz. Dileyen herkesle de iyi iliþkiler içinde olmaya hazýrýz. Bizi takip edin...” dedi…




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn söyleþi kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kýbrýs Türk Kültürü ve Edebiyatý
Kýba - Tek Edebiyat Sohbetleri
Noel Baba Türk Kültürünün Batýya Armaðanýdýr.
Düzceli Öðrencilerle Beraberdik
Sami Yakar Ýle Tiyatro Üzerine
Prof Dr Necati Demir Konferans Verdi.

Yazarýn Ýnceleme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
"Gün Olur Asra Bedel" Üzerine Bir Ýnceleme
Yozcularýn Kökeni ve Çangaza Köyü
Bir Þiir Emekçisi: Ýhsan Tevfik Kýrca
yaþar Kemal’in Ölüm Yýldönümü Münasebetiyle
Çeþitli Yönleriyle Prof. Dr. Erhan Arýklý
Öykü Tiyatro ve Sanat Üzerine
"48 Saat" Üzerine
Çakýrcalý Efe Üzerine
Benim Gözümden "Tutunamayanlar"
Âþýk Osman Akçay Ýle Tanýþtýk

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yüreðimde Ýhtilal Var [Þiir]
Hayat Seni Çözemedim [Þiir]
Helallik Ýstiyorum [Þiir]
Yörük Kýzý [Þiir]
Nasihat 2 [Þiir]
Seninle Olayým [Þiir]
Geliyoruz [Þiir]
Nasihat [Þiir]
Aþk Var mý? [Þiir]
Minik Bir Þaire Rastladým [Þiir]


Hakan Yozcu kimdir?

1964 doðumluyum. Kuzey Kýbrýs'ta yaþýyorum. 1988 Erzurum Atatürk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatý Bölümünden mezun oldum. 20 yýl çeþitli okullarda edebiyat öðretmenliði yaptým. Uzun yýllar Yenivolkan ve Güneþ Gazetelerinde köþe yazarlýðý yaptým. Þu an Habearkýbrýslý ve Güncelmersin Gazetelerinde yazýyorum. Birçok internet gazete ve sitelerinde yazýlarým yayýnlanýyor. Þiir, öykü ve tiyatro oyunlarý yazýyorum. Bu alanlarda çeþitli ödüllerim var. Kendime ait basýlmýþ "Güzel Bir Dünya" ve "Mesela Baþka" isimli iki adet öykü kitabým var. 7 tane tiyatro oyunum var. 6 yýl Kýbrýs Türk Devlet Tiyatrolarý Genel Müdürlüðü görevinde bulundum. Halen Baþbakan Yardýmcýlýðý Ekonomi, Turizm, Kültür Ve Spor Bakanlýðý'na baðlý Müþavirim.

Etkilendiði Yazarlar:
...


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Hakan Yozcu, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.