..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bir deliyle aramda tek bir ayrým var. Ben deli deðilim. -Salvador Dali
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yaþam > irfan yýldýz




24 Ocak 2020
Ocak 2020  
Bir

irfan yýldýz


Pazar ve pazartesi tatilim. Tum gunu evde gecirdim. Zaten diþarida ayaz var. Sicak yatagimda devleti aliyeyi okumak ve meditasyon yaparak gecirdim. Yatagi her zaman cok sevmisimdir. Boyle bir hayata itiliþimin sanki bir nedeni var. Kendimle olmak ve kendimi bilmek


:GEB:
1 ocak
14 de uyandim. Affetme calismami yaptim. Hava gunesli. Kelle paca istiyor canim. Gece soz verdim negatif olmayacagim ve herkesi affedecegim diye. Keyfim yerinde. Bilgisayar bozuldu calismiyor. Insanlarla iletisiim bozuk. Bunu ima ediyor hayat anliyorum.
2 ocak
Sabah dershanenin sigara ictigimiz bolumunde yalniz basina otururken sevgilimle araba surdugumu hayal ettim gozlerim doldu.
Masada Nevsah Karamehmet'in sessizlik devrimi kitabini gorup icinden bir bolumunu okudum. Ben raslantilara inananmam. Bunu okuyacagim.
Onur hocamin esi Hatice meger bana almis kitabi. Oglen tyt sinav gorevi siradinda kitapta yer alan 20dk.lik medidasyonu uyguladim. Olma meditadyonu. Bunu sýk sýk yapacagim. Hicbir kural yok cunku.
Gecen yilki ogrencim irem beni gormeye geldi. Onun hakkinda bilmesini istedigim iki þey soyledim. Çok ozenli giyindigini ve cok guclu oldugunu. Gecen yil hicbir sucu olmadigi halde bir arkadasi buna kizmis ve ayrilmisti. Yakinlasma icin iremin adim atmasini soylemis o da kibirlenmeden uygulamisti. Bu bana onun olgun bur ruh oldugunu dusundurmustu. Bence öyle.
Araba giderken oksuruyordu bakimini yaptirdim. Beyinde ayarlar kaymis.
Akþam beethoven eþloðinde hediye kitabimi bitirdim. Meditasyonu yeniden yaptim. Oldukça rahattim.
3 ocak
Bilgisayari tamire goturdum kapaliydi. Yarin tekrar deniycem. Meditasyon sirasinda yeni olumlamalarim. Aham...ben hepsiyim...dusuncelerim gercek degil..
Gecmiste beni mutlu eden ne kadar az sahne var. Cocuklugumda ust katta karsilikli iki yatak ve ablamin kitapligi onunde uzanmis kitap karistirisim... cagin dersanesinde tanistigim turkce ogretmenim nuket ulusel ile tum anilarim... baska. Hatirlayinca yazarim.
4 0cak
Hicbi sey ve hic kimse gercek degil. Hersey ve herkes matrix. Illizyon. Kod. Enerji. hic kimse yok.
Benim zayif yanlarim ne? Kirilganlik. Cocuksu zayifligim. Basimin belasi. Dualite sistemini biliyorum ama uygulamada sorun yasiyorum. Ornegin sevgi istiyorum bana gelen sevgisizlik. Bu da cok kiriyor beni. O halde tersi de dogru. Denemeli.
5 ocak
Tanrinin sevgisi hep içimdeydi. Ben onu diþarýda aradim. Içimdeki sevgiyi büyütmeliyim.
6 ocak
Pazar ve pazartesi tatilim. Tum gunu evde gecirdim. Zaten diþarida ayaz var. Sicak yatagimda devleti aliyeyi okumak ve meditasyon yaparak gecirdim. Yatagi her zaman cok sevmisimdir. Boyle bir hayata itiliþimin sanki bir nedeni var. Kendimle olmak ve kendimi bilmek.
7 ocak
Bugun dersanenin boþ bir sinifinin camindan disariya bakarak bitsin artik dedim. Aci icindeydim.
Surekli yeni bir ise girisecegime dair ruyalar goruyorum. Seneye sanirim fen bilimlerinde olmayacagim.
8 ocak
Aklima geldikce iþde ve evde kendini affetme meditasyonu yapiyorum. Kendimle hic ilgilenmemisim. Hep baþkasindan beklemisim ilgi ve sevgiyi. Kayip koca yillar.
9 ocak
Bir an once yaz gelsin istiyorum. 10 gunlugune izmire gidecegim. Transformal nefes seanslarini bitirip sertifikami aldiktan sonra luleburgazda atolye acmak istiyorum.
10 ocak
Bir sure benimle kalan kediyi salmistim. Selin hoca sokakta gormus bana fotograflarini atti. Sokakta onu aradim ama ortalikta yoktu. Bulsaydim alicaktim.
Gece gece parfum filmini bir kez daha izledim. Sevgiyi bu kadar guclu anlatan bir film izlemedim diyebilirim.
11 ocak
Bir hafta sureyle uyguladigim kendimi sevme meditasyonu bende cok olumlu degisimlere yol acti. Daha guclu, olaylardan daha az etkilenme insanlarin olumsuz tavirlarindan daha cabuk siyrilma vs.
12 ocak
Bu gece bilincaltimi ziyaret ettim. Karanlik odalardan olusan bodrum katini. Her odada benim parcallarim vardi. Asagilanmis ben korkmus ben kirilmis ben. Her biriyle tek tek konustum ozur diledim ve sarildim butunlestim yeniden parcalarimla.
13 ocak
2020 yili benim kendimi arama kesfetme bilme yilim. Zaten tv izlemiyorum. Interneti azalttim. Kimi arkadaslarimla aram bozuldu ve ayridim. Bunlar benim kendime zaman ayirmam ve ilgilenmem acisindan iyi gelismeler. Verimsiz bos iliskilerdi zira. Normalde bu bozulmalari atlatmam daha zor olurdu. Kendimi sevme meditasyonlarin sorunlari atlatmamda kuvvet veriyor.14 ocak

Uzun uzadiya kendimle kalmam diplerde yer edinmis anilarimin gun yuzune cikmasina ortam hazirliyor. Ortakulu Gemlik'te okudum. Hoca dersteyken bana dogru gelip bir tokat atti ve ne guluyorsun dedi. Ben gulmedim desem de inanmadi. Bunun uzerine ön sirada oturan arkadasim Menderes ben guldum dedi ve bir tokat da o yedi. Bunun uzerine ben aglamaya basladim. Hoca benden ozur dilemedi. Yedigim tokatla kaldim. Aslinda bir hayatin nasil gelisecegi cocukta yasanilanlarla belirleniyor. Bu ve benzeri olaylar beni ice donuk yapmistir. Soru su. Bunu asmam mi gerekiyor yoksa bu durumu icsel zenginlige ulasmak icin bir yol olarak mi degerlendirmeliyim. Belki ikisi de.

15 ocak

Uç yil once soyle bir sey not birakmisim. Simdi bakiyorum da meger kendim icin yazmisim. Insanlar yapamadiklarini mi ideal hale getiriyor, önemsiyor?



Yalnis yerden basladin

Digerleri...

Kendinden basla.

Her ne yapiyorsan kendine yap

Oylesine memnun ol ki kendinden

Digerleri vizilti kalsin

Kendini besle

Kendine merkezlen

Memnuniyetin tastiginda

Ancak digerlerine sicrayabilirsin

Kendin ol

Baska yolu yok.



16 ocak

Hayatimda okudugum en ilginc kitaplara birsini daha ekledim. Bert hellenger adli alman bir terapistin uygulamali kitabi sevgi duzenleri. Cok yaralandim kendimi tanima yolumda. Uygulamalari yapmaya basladim. Sigara icmeyi azalttim mesela. Ailem hakkinda bakis acim degisti.

17 ocak

Onur hoca onumuzdeki yildan itibaren acacagi egitim merkezine beni ortak olmaya davet etti. Kabul ettim. Tum gun degismis hissettim kendimi. Cocuksu halim ortaya cikti.

18 ocak

Arabanin akusu bitmis calistiramadim. Yarin pazar parka gelip yuruyus yapmak istiyorum.

19 ocak

Ara vermeksizin meditasyonlarima devam ediyorum. Sigarayi gunde 4 adete kadar dusurdum. Kendiliginden. Anneme yonelik kizginligimi giderme cabam sigaranin azalmasina neden oldu. Aksatmadan devam.

20 ocak

Onur hoca ile kiraladigimiz binayi gormeye gittik. Ayak ustu siniflarin plani tuvalet ve kantinin yerini belirledik. Subat ayinda krokideki gibi yikim yeniden yapim baslayacak. Heyecanli bir sureç.

21 ocak

Aksam 21.30 da umut hoca ile bulusup betul hocanin evine misafirlige gittik. Sonradan diyetisyen maide geldi. Betul hocaya bizimle calismasi icin teklifte bulundum. Anlasmayi yaptigini soyledi. Mekani tarif ettiysem de yerini begenmediler. Bu da canimi sýktý. Ilerleyen saatte betul hoca eski sevgilisi cemin anilarindan kurtulmak istedigini soyledi. Uzun sure bundan emin misin konusuldu. Geri donus olmadigini hazirsa yapabilecegimi soyledim. Uygulama onun icin hayli zorlayici oldu. Gozyaslariyla tamamladi.

22 ocak

2020 benim kendimi kullerimden yeniden yaratma miladim. Gereksiz arkadasliklari kesmeye devam ediyorum. Duygusal bagim olanlarla bagimi koparma meditasyonlarim etkisinu gosterneye basladi. Etkileri gittikce azaldi.





Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yaþam kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Rüyada Uçmak
Tehlikeli Ýliþkiler... (5)
Tehlikeli Ýliþkiler... (4)
Tehlikeli Ýliþkiler... (1)
Pardon, Saatiniz Kaç?
Tehlikeli Ýliþkiler... (2)
Tehlikeli Ýliþkiler... (3)
Metin Abi

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Tamamlanmamýþ Sözcükler [Öykü]
Kýrmýzý araba [Öykü]
Hayatýn Gizemi [Öykü]
Bir Ayrýlýk Valsi [Öykü]


irfan yýldýz kimdir?

Kýrmýzý bir ayakkabý görüyorum Sonra pencere önünde uçuþan tül perde Hiç unutmam bir piyanoydu eminim Bir fincan kahve yanýbaþýmda Uzun sürmüyor, çeviriyorum baþýmý

Etkilendiði Yazarlar:
Elbette bir kýsmý...


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © irfan yýldýz, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.