..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Sanatçýnýn iþlevsel tanýmý bilinci neþelendirmektir. -Max Eastman
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yüzleþme > Özgür Umut YILMAZ




12 Þubat 2003
Beni Yeniden Yaz..  
Yaz ki, çatlamýþ dudaklarýndaki uçurumu kapatabileyim..

Özgür Umut YILMAZ


Neon ýþýklarýyla bezenmiþ restoranlarýn önünde insan avlayan yapýþkan mahlukatlarýn dolduruþlarýna aðýza alýnmayacak küfürler kuþanarak karþýlýk veriyor, lanetler yaðdýrýyorduk. Peþimizde sürüklenen müntehir gölgelerin...


:BAAC:
Hissettiklerimi duyumsamak isteyip istemediðini bir düþün. Bu yazýyý bir kenara atmak, görmezlikten gelmek, önemsememek en doðal hakkýn. Ama unutma ki, düþlerim þaha kalktý mý utanç verir her bakýþ. Bu utanç veren bir yazý olacak.

Seni baþtan çýkarmak dýþýnda, þaþalý hayatýn kenarýna tutunmaktan baþka hiçbirþey yapmýyorum, sevgili. Küçük nüans farklýlýklarýyla geçmiþ özlemlerimi tekrarlayýp, seninle paylaþýyorum. Anlayamadýðým, bu tekrarlarýn seni daha fazla etkilemesi. Herneyse.

Sedef sedef avuçlarýna dökülen melodilerin eþliðinde bizi çýkmaza sürükleyen herþeyi bu izbe mekanda sana anlatmak istiyorum. Bu yüzden kadehimizdeki kiremit rengi þarabý yudumlarken “buraya sarhoþ olmak için gelmedim..” gibi anlamsýz bir serzeniþ içine girme sevgili. Biz kadehimizde yaþayýp yaþamadýðýmýzýn kanýtýný arýyoruz. Yine de boðazlý kazaðýmý çekiþtirip, “Kalk gidelim buradan..” diyorsun. “Peki ama nereye?.” Gözlerinde çakan þimþekler bu soruyu hýþýmla geri çeviriyor, ardýndan þefkat yüklü bakýþlarla, “Hadi gel..” kelimelerine teslim olmama neden oluyordu. Ve böylece kesik taþlý sokaðýn içinde akýp giden kalabalýða karýþýyorduk..

Neon ýþýklarýyla bezenmiþ restoranlarýn önünde insan avlayan yapýþkan mahlukatlarýn dolduruþlarýna aðýza alýnmayacak küfürler kuþanarak karþýlýk veriyor, lanetler yaðdýrýyorduk. Peþimizde sürüklenen müntehir gölgelerin karanlýðýna haspettiðimiz herþey bizi öfkelendiriyor, insan avcýlarýný ise korkutuyordu. Belki de ruhumuzu bir tutunç aðacý kadar kýrýlgan ve ele geçmez yapan, yýllanmýþ þarap tadýndaki nefretimizdi.

Lanetli þehtin hüzünlü sokaklarýný kasýp kavuran öfke fýrtýnasý nihayet bizi gideceðimiz yere ulaþtýrdý. Darmadaðýnýk, soðuk ve karanlýktý. Bu mekanda çatlamýþ dudaklarýmýzdan dökülen nefret yüklü kelimeler þehvetle yankýlanýrken, ruhumuz dans eder, gölgelerimiz ise seviþirdi.

Kadehler kederlenir, vücudumuz kenetlenirdi. Her seviþmemizin ardýndan dumaný hayallerimizle karýþan bir sigara yakar, kadehimizdeki hüznün son damlalarýný yudumlardýk. Sonra, geçmiþte yaþadýðýmz muhteþem günleri ve gittikçe tükenen yaþama sevincimizi anlatýrdýk. Þahidimiz, Oðuz Atay ve Cezmi Ersöz’dü.

Hayallerimizi yakýp birbirimizi ýsýtmaya çalýþtýðýmýzý itiraf ederdik. Ben küllerimi getirirdim sana. Sen de savaþlarla kirletilmiþ tarihe benimle geçmek isterdin. Oysa baþaramadýk sevgili.

Tükenmiþler ile tutunamayanlar, Cezmi ile Oðuz, sen ile kesik taþlý sokak ve sert esen rüzgarlara dayanamayan ben... Hiçbiri de yanlýþ bir öyküde utanç veren duygularýmýz olduðumuzu kabul etmek istemiyor.

Oysa sonsuzluða adanmýþ ruhlarýmýz haykýrýyor;

Beni yeniden yaz!.

Yaz ki çatlamýþ dudaklarýndaki
uçurumlarý kapatabileyim..

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Bunu onaylama,sende kalsýn!
Gönderen: Esra Baykal / Ýstanbul
25 Nisan 2003
Neden bu kadar nefret dolusun? Neden kaleminden kan damlýyor? Betimlemelerin çok güzel, ama neden bu kadar saldýrgansýn? Bu arada küçük bir uayrý, nüans zaten fark demektir, "nüans farký" tanýmlamasý dil açýsýndan yanlýþtýr. Kýzma bu kadar hayata o da ne yapsýn, bir garip kurgu iþte, deðiþtirmek senin elinde :) Kolay gele, Hoþ kal!

:: Tebrikler..
Gönderen: Pelin / Ýzmir
21 Þubat 2003
Diðer yazýlarýnýzý da okudum, güzel bir kaleminiz var, okuyucuyu sürüklüyor,merak ettiriyor.. Saðlam benzetmeler ve ifadeler var.. Kutlarým.. Kaleminizle kalýn..




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Özgür Umut YILMAZ kimdir?

sf

Etkilendiði Yazarlar:
sdf


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Özgür Umut YILMAZ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.