..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Kötü insan korkuya itaat eder, iyi insan sevgiye. -Aristoteles
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yaþam > aslý bal




13 Þubat 2003
Bak Dünyaya  
aslý bal
Ve anlýyorum..Býçak gibi kesiyor beni, hayat devam etmeli..Aslýnda herbirimiz için yataðýndan sevinç içinde fýrlamak o kadar büyük bir mucize ki..Anlamýyoruz.


:BBFH:
Büyük dalgalar deniz kýyýsýný süpürüyordu..O kadar güzel bir manzara vardý ki..Deniz yemyeþildi, sonra git gide gökyüzünün rengine büründü.Birkaç saat içinde deniz ile göðü birbirinden ayýramaz olduk.Neden bilmem o anda , yani denize, dalgalarýna, ýþýltýsýna bakarken aklýmdan geçen tek þey vardý, hayat devam etmek zorunda mý?...

Yaþýyoruz, binbir çeþit hayallerle ve binbirçeþit koþullarda..Yanýmýzda birileri oluyor, yanýmýzdan birileri gidiyor..Herþey bir alýþkanlýk, çoðu sýrasý gelince yapýlmasý gereken..Peki ya düþündüðümüz gibi seyrinde gitmeyince iþler, illa ki olmalý mý yine de..Hayat herþeye raðmen devam mý etmeli..

Peki ya dönen dünyaya ayak uyduramayanlar?Hem de bu konuda hiçbirþey yapamadan..

Ýlker, 22 yaþýnda..Hayat aslýnda onun..O kadar cesur ki birçok konuda, konuþmayý seviyor, gülmeyi seviyor, kýzlara hayran..Hayata gözünü bile kýrpmadan bakýyor.

Ýlker diyorum nasýlsýn? Ýyiyim ablacým ..diyor..Þaka yapmýyor, gerçekten iyi. Sinemaya götüreyim mi seni diyor..Gözlerimin içi parlýyor, nasýl bir enerji ve kabullenme bu, hem de tersine durduðu dünyaya karþý..

Psikoterapiyi çok seviyor. Ýnsanlarý dinlemeyi ve çözüm üretmeyi. Derdinize çare bulabilirse hele bir mutlu ki..Ben yaptým diye, akýllý, O da farkýnda, hiç mütevazi deðil, hiçbir konuda, mütevazilik nedir ki ona göre , onun iþine hiç yaramayacaðý belli.

Niye ben böyleyim diyor, ya da ne günahým vardý..Önceki yaþantýmda kötü birþey yapmýþ olmalýyým...Ve gülüyor, aslýnda Þeytaným been..Ýnsan bir an durup düþünüyor, þeytan mý gerçekten de..Bize pabucumuzu ters giydirmesin sakýn..

Ýlker tüm gün sandalyesinde oturuyor.Ýki kolunu da kullanmakta çok güçlük çekiyor.Hiç yürümemiþ..Aslýnda hiç yataðýnda kendisi doðrulup oturmamýþ..

Ama çok yakýþýklý, görünümüne de düþkün..Saçlarýný yaptýrýyor bazen kardeþine, kardeþi yazýk ki en sevdiði deðil..Çünkü bazen kendini düþlerinde yürürken görüyor ve uyandýðýnda aslýnda onun kardeþi olduðunu farkediyor.O Ýlkerin yapamadýðý herþeyi yapýyor ve bu yüzden Ýlker’e göre sevilmeyi haketmiyor.

Çok sinirlendiðinde öfkesi içinde büyüyor.Neden diyor ablacým ben þimdi biraz koþup ya da yaðmurda yürüyüp uzaða rahatlayamýyorum..Neden diyor ben duvarlarý yumruklayamýyorum.Neden diyor ben gidip de bir sýcak banyo yapamýyorum.Gözlerim doluyor, aslýnda yaptýðým ama yaparken farketmediðim ne çok güzellik var..Bana hatýrlatýyorsun Ýlkercim ama senin için ne yapmalý?

Ona hayata karþý cesur olmayý öðretiyorum ama benden daha cesur.Ona hayata herzaman umutla bakmayý öðretiyorum ama gözleri benimkilerden daha parlak.Ona korkmamayý öðretiyorum ama ben daha korkaðým..Çünkü O herþeye raðmen BEN DE VARIM diye baðýrýyor.Ondan öðrendiðim çok þey var...

Aslýnda Ýlker birçoklarýndan da çok ayak uyduruyor dünyaya..

Ve anlýyorum..Býçak gibi kesiyor beni, hayat devam etmeli..Koþulsuz yaþamak...Kýymet vererek yaþamak..Farkýna vararak yaþamak..Deðer vererek yaþamak..Ve evet hayat illa ki devam etmeli, Ýlker gibi göðüs germeli..Aslýnda herbirimiz için yataðýndan sevinç içinde fýrlamak o kadar büyük bir mucize ki..Anlamýyoruz.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yaþam kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Özlediðim o kadar çok þey var ki..
Öyle bir rüya olsun ki..
Yaþam bir pamuk ipliði
Ýyiler ve Kötüler


aslý bal kimdir?

Kararlarýmda özgür olmayý ve yanlýzlýðý, iyi kurulmuþ cümleleri, Mayýs sabahlarýný ve Nergis kokusunu seviyorum. .

Etkilendiði Yazarlar:
J.P.Sartre,A. Camus,Oðuz Atay


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © aslý bal, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.