..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Moda denilen þey o kadar çirkindir ki onu her altý ayda bir deðiþtirirler." -Oscar Wilde
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler > Osman AKTAÞ




30 Aðustos 2020
Vira Bismillah; Çocuksuz Okullarý Zillendirme  
Osman AKTAÞ
"Yarýn sabah 09.00’da tüm okullarýmýzdan Ýstiklal Marþý’mýz ve ardýndan okul zili sesi yükselecek. Çocuklara söyleyin, bize evlerinden eþlik etmek için hazýr olsunlar. 09.00’da hep birlikte marþýmýzla, ders zilimizle, bütün iyi dileklerimiz ve neþemizle"


:HDJ:
"Yarýn sabah 09.00’da tüm okullarýmýzdan Ýstiklal Marþý’mýz ve ardýndan okul zili sesi yükselecek. Çocuklara söyleyin, bize evlerinden eþlik etmek için hazýr olsunlar. 09.00’da hep birlikte marþýmýzla, ders zilimizle, bütün iyi dileklerimiz ve neþemizle"

Ziya Selçuk Milli Eðitim Bakaný

Kasap

Ýþlerin yolunda gidiyor kasap
Ýþlerin yolunda
Satýrýn
Saldýrman belinde.
Elin hayvaný emrinde.
Yere yatýrýp biçersin,
Çengele geçirip yüzersin.

Mal derdinde kasap
Can derdinde koyun
Ne çirkin oyun
Ne berbat kafiye

Orhan Murat Arýburnu

Þimdi diyeceksiniz ki ne alaka? Alaka þu; 31 Aðustos'ta okullarýn açýlmasý... Özel okullarýn bastýrmasý, çýkardýklarý yaygara ve sayýn bakanýn da özel okul sahibi olmasý iþi tetikleyen gerekçelerden.

Hepinizin bildiði gibi ben de bu ülkenin kamburu sayýlan ve yýlýn yarýsýný tatille geçirip, bir dünya maaþ alan öðretmen denilen asalaklardan biriyim. "Seminer dönemi" diye çaðrýldýðýmýz 24 Aðustos'ta okulda, "Her türlü önlemi aldýk ve yüz yüze eðitime hazýrýz" dediðiniz söylemlerin tutarlý olmadýðýný gördüm. Okula bir kutu maske yollanýlmýþ, o kadar... Sanýrým diðer okullar da benim okulumdan farklý deðil...

Bize bildirilen yazýda bahçe kapýsýnda çalýþan tüm personel ve öðrencilerin ateþi ölçülerek bahçeye alýnacak. Bahçede ayakkabýlar da dahil olmak üzere, dezenfekte kullanýlarak okul binasýna alýnacak. Bahçede, bina giriþinde, her koridorda, sýnýflarda, lavabolarda, öðretmenler odasýnda, idari personel ve yönetici odalarýnda dezenfekte malzemeleri kullanýlabilir durumda bulundurulacak. Haftada bir kez bütün okul dezenfekte edilecek. Diðer zamanlarda da her akþam ve her sabah dezenfekte edilmiþ olarak okul, eðitim ve öðretime hazýr hale getirilecek. Gün içinde ise, kapý ve pencere kolu gibi sýk kullanýlan malzemeler dezenfekte edilecek.

Evet, dezenfekte malzemeleri yok. Dezenfekte iþlemini yürütecek personel yok. Ateþ ölçer cihaz yok. Bunlarý temin edecek ödenek yok. O zaman soruyorum; aldýðýnýz tedbirler hangileri ve sanayi bakanlýðýyla neyi görüþüp karara baðladýnýz sayýn bakaným. Ben sizin gibi ne eðitim uzmanýyým, ne kiþisel geliþimciyim; sýradan lisans programýný hasbelkader bitirip öðretmen olan 657'ye tabi devlet memuruyum. Kafam aldýðýnýz tedbirleri kavramaya yetmiyor. Sizler de güncel Müslümanlar gibi sala veya Yasin-i Þerif okutarak mý tedbirleri uygulamayý düþünüyorsunuz.

Yukarýda sembolik bir açýlýþ yaparak neyi kutluyorsunuz? Bu sembolik davranýþýn ülke çýkarýna getirisi ne olacak? Ben anlamakta zorlanýyorum. Þu yaþananlar ya da yaþatýlmaya zorlanan þeyler bende, korkunç derecede kötü bir tiyatrodan baþka bir algý yaratmýyor.

Bütün bunlar göz önüne alýndýðýnda, Orhan Murat Arýburnu'nun þiirindeki eleþtirisi sizlerin gösterdiði bu vitrin süsleme sanatýna uygun düþmüyor mu? Ben yirmi altý yýllýk eðitimciyim, eðitimin bu kadar laçkalaþtýrýldýðý zamaný hatýrlamýyorum. AKP hükümetlerinin bakanlarý özellikle mi ana sýnýflarýnda bile raðbet edilmeyecek berbat senaryolar üretiyorlar.

Sayýn bakaným, size özellikle sesleniyorum; insan faydasýna olmayan saçma davranýþlardan kurtulacak iþler yapýn ki, sizi hep hayýrla analým. Sizden önceki bakanlarýn arasýnda varlýðýna umut baðladýðýmýz bir tek Nimet Çubukçu oldu, onu da çabuk çevrilen kitap sayfasý gibi bir þey anlamadan bitirdiler. Siz iki yýldýr bakansýnýz, çok da güzel þeyler konuþuyorsunuz, ama yalnýzca konuþuyorsunuz. Biz sadece söylenenleri dinlemek gibi bir murada sahip olsaydýk, dünyaca ünlü þiirleri, þiiri en iyi okuyan tiyatroculardan dinler geçerdik. Ne olur insan için bir þey yapýn...

Artýk yazmaktan býkmaya baþladým. Sizin söyleyip yapmadýklarýnýz, benim ayný þeyleri yeni baþtan söylememe neden oluyor. ben de yýpranýyorum, bütün bu toplumun belirsizlik içinde yýprandýðý gibi.

Sürç-i lisan eyledikse (siz ve biz) affola...

30 Aðustos 20
Gölcük



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn politik olaylar ve görüþler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Millet Olmak Ýçin Toplumsal Deðerler
Çaðýn Ütopyasý
Her Yusuf Düþüne Bir Kenan Ülkesi
Ýki Katilin Dayanýþmasý
Sosyal Medyada ve Tanýtým Panolarýnda Dilencilik
Eðitim Bakanýyla Sanal Bakýþma
Politik Arenada Kör Dövüþü
Fýsýltý Ormanýnda Kýble Tespiti
Sosyal Medyada Uzay Sempozyumu
Bu Vatan

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Devrimci Bir Derviþ: Mehmet Akif
Günortasýndaki Karanlýk
"Kadýn Þairler Aþktan Bahsettikleri Zaman" Üzerine Birkaç Söz
Göðüs Kafesinde Kuþ Yetiþtiren Þair: Þükrü Çanku
Yazar ve Þairlerin Deðiþen Anatomisi ve Sosyal Statüsü
Kanlý Temmuz
17 Eylül ve Ülke Kaderini Deðiþtiren Ýdamlar
Sabahattin Ali
Üç Din ve Bir Filistin
Bizi Taksim Edenlere Yuh

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Bir Veda Partisinde Veda Hutbesi [Þiir]
Düþ Geçiti [Þiir]
Saat Gökyüzüne Yaklaþýyor [Öykü]
Efsun [Öykü]
Sevgi Ya da Aþk Algýsý [Deneme]
Doðanýn Çýlgýn Yaratýðý ve Aþk [Deneme]
Aþkýn Tarifi [Deneme]
"Korkma Sönmez... "" Þairi [Deneme]
Bugün 23 Nisan [Deneme]
Eros'a Rekabet [Deneme]


Osman AKTAÞ kimdir?

1965 Erzurum doðdu. Gazi üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi, TDE bölümünden mezun oldu. Sýrasýyla Van, Bartýn, Antalya,Bursa, Ankara, Bodrum'da öðretmen olarak görev yaptý. Halen Kocaeli'bde görev yapmakta. yaklaþýk 40 yýldýr þiir,öykü ve eleþtiri yazýlarý yazmakta. Eserleri: 1. ayArsýz; Uludað Yayýnlarý 2007 (Þiirler) 2. bermudayý tek geçmek; Cinius Yayýnlarý 2016 (Þiirler) 3. AsiMilat(ör); Cinius Yayýnlarý 2017 (Politik Denemeler) 4. (D)OKU(N)MUÞTUK; Cinius Yayýnlarý (Kitap Eleþtirileri) 5. cennet cazgýrlarý; Cinius Yayýnlarý 2017(Þiirler) 6. çorak düþler ülkesi; Cinius Yayýnlarý 2018 (Þiirler) 7. Yaðmur Yankýlarý; Artus Yayýnlarý 2018 (Öyküler) 8. Sessiz Çýðlýk; Cinius Yayýnlarý 2018(Kitap Eleþtirileri) 9. dar vakitte aþk; Cinius Yayýnlarý 2018 (Þiirler) 10. Âþýk Hüseyin Fizâhî; Cinius Yayýnlarý 2018 (Þiirler) 11. Þuaraya Elhan Olmak; Cinius Yayýnlarý 2019 (Þairler Üzerine Denemeler) 12. ναυάγιο αγάπης (enkaz-ý aþk): Cinius Yayýnlarý 2019 (Þiirler)


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Osman AKTAÞ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.