..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Dünyaya geldiðinden, dünyada bulunduðundan, dünyadan gideceðinden hoþnut olan bir kimse görmedim. -Namýk Kemal
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Tarihsel Olaylar > Ahmet Zeytinci




14 Kasým 2020
Emperyalizm Yine Diþlerini Gýcýrdatýyor  
Ahmet Zeytinci
Þu an da Müslüman ülkelerin büyük çoðunluðunun baþýnda kukla idareciler bulunduðu için ister istemez bütün hepsi emperyalist devletlerin dümen suyuna gitmektedirler. Sayýn Baþbakanýmýzýn zannettiði gibi onlar kesinlikle bizim stratejik müttefikimiz deðildir ve bundan sonra da asla olmayacaktýr. Kimse kendini kandýrmasýn, ucuz rüyalar görmesin. Emperyalist devlet seni, baþýna geçirdiði devlet adamlarý vasýtasý ile yýllarca kullanýr, kullanýr, daha sonra da bir iki yanlýþýný görüp sana bir kýllanýr ve burnunu silip de çöpe attýðý kâðýt mendil gibi seni bir kenara koymaya çalýþýr ve çoðu zaman da koyar...


:FGG:
Savaþ, dünyanýn içinde bulunduðu sýcak saatlerde kapýmýzý çalmak için sinsice bekliyor. Dünya'nýn jandarmasý ABD yine sularýn ýsýnmasý için elinden geleni ardýna koymayacak gibi görünüyor. Artýk emperyalist ABD'nin hedefinde ne Rusya ne de Kýzýl Çin ya da Küba. Þimdi tek dertleri Ýslam ile Müslümanlarla. Siz bakmayýn kâðýttan kaplan Rusya Federasyonunun da ABD'ye sert mesajlar verdiðine sadece gösteriþ onlarýn hepsi, baþka da bir þey deðil. Ne ABD ne de Rusya ya da Çin hiç bir zaman Müslüman ülkelerin iyi durumda olmasýný, ilerlemesini caný gönülden istemezler.

Þu an da Müslüman ülkelerin büyük çoðunluðunun baþýnda kukla idareciler bulunduðu için ister istemez bütün hepsi emperyalist devletlerin dümen suyuna gitmektedirler. Sayýn Baþbakanýmýzýn zannettiði gibi onlar kesinlikle bizim stratejik müttefikimiz deðildir ve bundan sonra da asla olmayacaktýr. Kimse kendini kandýrmasýn, ucuz rüyalar görmesin. Emperyalist devlet seni, baþýna geçirdiði devlet adamlarý vasýtasý ile yýllarca kullanýr, kullanýr, daha sonra da bir iki yanlýþýný görüp sana bir kýllanýr ve burnunu silip de çöpe attýðý kâðýt mendil gibi seni bir kenara koymaya çalýþýr ve çoðu zaman da koyar...

Bu yaþananlarý inanýn ki sizlerinde birçoðu gibi çok utanç verici ve aþaðýlayýcý buluyorum. Bizler ki emperyalizme karþý Milli Kurtuluþ Savaþý vermiþ ecdatlarýn torunlarýyýz, bizler ki atalarýmýzýn bizlere emanet ettiði bu topraklarda komþularýmýzla çoðu zaman barýþ ve kardeþlik içinde yaþamaya çalýþtýk ve yaþadýk geçmiþte...

Baþýmýzdakiler komþu ülkelerin iþleri ile ilgileneceklerine önce kendilerine ve kendi ülkelerine bir baksýnlar. Sanýrsýnýz ki yurdumuzda her þey güllük gülistanlýk, bütün problemlerimiz çözülmüþ, bir elimiz yað da bir elimiz bal da harika, huzur verici bir ülkede yaþýyoruz. Kazýn ayaðýnýn öðle olmadýðý, aslýnda çoðu olgunun bir yanýlsamadan ibaret olduðunu araþtýran ve okuyan insanlar az çok biliyorlar.

Birçok medeniyete beþiklik yapmýþ Orta doðu Coðrafyasý bu gün kan ve gözyaþý içinde. Zengin doðal kaynaklar, baþta petrol olmak üzere, bütün emperyalist devletlerin haliyle iþtahýný kabartýyor. Bu gün ABD topraklarýnda ki petrolün yüzde seksenden fazlasý daha ellenmemiþ durumda. Orta doðunun gariban fakir, sömürüye açýk ülkelerinden ucuz petrol almak varken SAM amca niye kendi petrolünü çýkarmak için uðraþsýn ki? Onlar zaten elli sene, yüz sene sonrasýnýn da planlarýný yapmýþlardýr merak etmeyin.

Arap Baharý dedikleri emperyalist oyun, kendi istedikleri gibi oynanýyor aslýnda. Kuveyt ve Suudi Arabistan'da da þeriat yönetimi var ama her ne hikmet ise SAM amca oraya demokrasi getirmek için parmaðýný bile kýpýrdatmýyor. Niye kýpýrdatsýn ki, Suudilerin baþýnda ki kral sülalesi ABD'nin güdümünde ve dümen suyunda olduktan sonra, ne gerek var böyle bir þeye. Ahbap çavuþ iliþkisi ile iþi götürüyorlar. Kendi halklarý da fakirlikten inim inim inlesin. Zina yaptý diye, uyuþturucu kullandý diye, yakaladýðýn sesi çýkmayan, arkasý olmayan adamýn kafasýný vahþice kýlýç ile kes, ama kendi sülalesinden o iþi yapanlarýn hiç bir yer de ne adý duyulsun ne de saný. Allah bunlarýn hesabýný çok kötü sorar hem dünyada hem de ahrette. Geçen senelerde Suudilerin tarihlerinde ilk defa dýþarýdan borç para aldýklarýný yazdý gazeteler. Demek ki dünya zenginliði de bir yere kadar deðil mi?


Emperyalizme hizmet eden ya da o ülkelere ve liderlerine þirin görünmek için çaba harcayanlar bilsinler ki çok aðýr suç hem de günah iþlemektedirler ve vebal altýndadýrlar. Unutulmasýn ki ''Keser döner sap döner gün gelir hesap döner.'' Yüce Yaratýcýmýz ALLAH cc'de bir ayeti kerimede þöyle buyuruyor. ''Onlarýn bir hesabý varsa bizimde bir hesabýmýz var.'' Gýcýrdatsýn dursun bakalým emperyalizm diþlerini masum ülkelere, masum insanlara. Aleksandr Sergeyeviç Puþkin'in dediði gibi ''En kötü bir barýþ, iyi bir savaþtan daha iyidir.'' Aydýnlýk güzel günlerde gelir bir gün acý çeken ülkelere ve insanlarýna. Hepinize huzur ve barýþ dolu bir dünya diliyorum. Saygý ve sevgiler en derininden...



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn tarihsel olaylar kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Artýk Buradan Bir Ýki Nobel Çýkmalý
Sam Amca Mülayimleþecek
Dünyada ki Bütün Karýþýklýklar Emperyalizme Yarar
Sam Amcaya Popomla Gülüyorum
Nolcek Bu Fenerbahçenin Hali
Eyyy Nato Ruhu
Bu Vahþilerin O Vahþilerden Ne Farký Var
Sam Amcanýn Dediklerinin Tam Tersini Yapmak Her Zaman Menfaatimizedir
Vatan Hainliði Kadrolarý Boþ Kalsýn Bundan Sonra
Küresel Güçleri Küresellikten Uzaklaþtýrma Denemeleri

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sizi de Beþikteyeken Kerttiler mi
Ramazan Kolisi ve Volisi
Gerçekleri Tarih Yazar Tarihide
Karalahana Çorbasý Gururumuzdur
Bekle Bizi Mars Sýra Sende
Kamera Þakasý Þaklabanlýklarý
Bu Devirde Ne Kaldý
Kýroloji Biliminin Ýncelikleri
Elektrik Parasýný Ucuza Getirmenin Yollarý
Sosyal Medya Fenamenleri

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Bir Papatyaya [Þiir]
Ýyi Misiniz [Þiir]
Bu Kadar mý [Þiir]
Hamdi ile Ýyi Arkadaþtýk [Þiir]
Ben Uyurken Oldu Bunlar [Þiir]
Belasýný Arayan Þair [Þiir]
9. 15 Þemsiyesi [Þiir]
Gökyüzü [Þiir]
Ölüm Kolay Be Oðlum [Þiir]
Yaþadýklarýmý Yazdým Sadece - 1 - [Þiir]


Ahmet Zeytinci kimdir?

1961 Ankara'da baþlayýp devam eden bir hayat. Ýlk ortaokul, lise ve iki yýllýk bir üniversite deneyimi, ticaret hayatý Ankara'da iki tane aslan gibi evlat biri diþi biri erkek aslan olmak üzere hayat mutlu bir þekilde akýp gidiyor. Biraz þiir, biraz öykü ve denemelerin sýcaklýðýnda. . .

Etkilendiði Yazarlar:
Nazým Hikmet, Aziz Nesin, Erich Fromm


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Ahmet Zeytinci, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.