..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bilinç ruhun sesidir, tutkular ise bedenin. -Rousseau
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Ýronik > Ahmet Savaþ




5 Ekim 2001
Anne, topraðýn üþümesin  
Ahmet Savaþ
Bir gece yaþadým..Yüz yýllardýr hayatýmda biriktirdiðim görüntülerin sahteliðini yüzüme çarpan bir gece..Gezdiðim bütün insan yüzü coðrafyalarýnýn sahte haritasýný bana sadece tek cümle ile anlatan bir fýsýltýnýn, kulaklarýmda saðýr edici çýðlýklar ya


:DEID:

Hayat, bir örümcek gibi..
Bir dantel iþler gibi, her köþe baþýna acýlardan, yanýlgýlardan ve düþ kýrýklarýndan aðýný örüyor..

Hayat bir saat gibi..
Ölümün býkmadan hayatýn ardýndan kovalamasý gibi, hayat da akrep ve yelkovanýn birbirini býkýp usanmadan kovalamasý ile geçiyor..

Biz zamanýn emrindeyiz, zaman ise ondan daha kudretli bir gücün emrinde..
Akýp giderken bütün görüntüler ve biz artýk gözlerimizin önünden geçen her þeye ayný kayýtsýzlýk ile bakarken apansýz bir yalnýzlýk anýnda fark ediyoruz göz bebeklerimizin þeffaflýðýnýn yerini bir duvar katýlýðýna býraktýðýný..

Bir gece yaþadým..
Yüz yýllardýr hayatýmda biriktirdiðim görüntülerin sahteliðini yüzüme çarpan bir gece..
Gezdiðim bütün insan yüzü coðrafyalarýnýn sahte haritasýný bana sadece tek cümle ile anlatan bir fýsýltýnýn, kulaklarýmda saðýr edici çýðlýklar yankýlattýrdýðý bir gece..

Bir gece yaþadým..
Ýçimde büyüttüðüm bütün çelik saðlamlýðýndaki yaþanmýþlýklarýmý, kristal bir biblo gibi sadece bir dokunuþ ile paramparça eden bir gece..

Bir gece yaþadým..
Tenlerine sýðýndýðým bütün bedenlerin bir plastik kadar soðuk ve sahte olduðunu, bir koçun boðazýna vuran býçak gibi hýrçýn ama bir o kadar kutsal sýcaklýk ile bana nefesinin üflerken, beni merhameti ile biçare kýlan bir gece..

Uzun zamandýr hayatýn oyalayan akýþý yüzünden yanýna gidemediðim bir insanýn yanýna gittim o gece.. Annemin yanýna gittim..
Bütün anneler gibi ilk sorusu " Karnýn aç mý? " oldu.. Anne kokan yemeklerden yedikten sonra çocukluðumda üzerinde zýpladýðým divanlardan birinde yorgunluktan sýzýp kalmýþým.. Bir ara uyandýðýmda baþýmýn altýnda yine anne kokulu bir yastýk ve üzerimde bir battaniye buldum.. Sonra tekrar dingin bir uykuya daldým..
Gecenin ezan vaktine yaklaþan zifiri karanlýk saatlerinde ýlýk bir nefesi yüzümde, sýcak bir elin varlýðýný ise saçlarýmda hissederek mahmur gözlerimi araladým.. Oda zifiri karanlýktý ve annem beni uyandýrmaktan çekinircesine yataðýmýn ucuna iliþmiþti.. Uyandýðýmý belli etmeden o aný yaþadým sadece..

Bir gece yaþadým..
Bana söylenmiþ bütün kelimelerin þatafatýný sadece tek cümle ile paramparça eden bir sesin, ömrüm boyunca kulaðýmýn içindeki uçurumda yanký yaptýðý bir gece..

O gece, annemin saçlarýmý okþadýðý saniyeler biraz daha uzasýn diye içimden dua ederken, o, usulca uzandý ve belime kadar sýyrýlmýþ olan üstümdeki battaniyeyi omuzlarýma çekti..
Beni uyandýrmaktan çekinerek yanýmdan usulca kalkarken, dudaklarýndan dökülen o cümleyi duydum..
" Sýrtýn açýlmýþ oðlum, üþümeyesin. "

Ýnsanlar her fýrsatta ruhumu ve kalbimi buz kestirirken, o, beni sýcak yataðýmýn içinde bile üþümekten korumaya çalýþýyordu..

Bir gece yaþadým..
Ve o bir gece, aslýnda nasýl yaþar gibi yapýp, sahte görüntüler ile oyalandýðýmý anladým..

Anne, topraðýn hiç üþümesin..



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Mektepli
Mahur Beste

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Bir Ateistin Duasýný Duymak Ýsterdim [Deneme]
Farz edin ki bu gece son [Deneme]
Siz gidin, ben gelmiyorum [Deneme]
Hadi bana yalanlar yaz [Deneme]
Benim kelimelerim [Deneme]
Beni evcilleþtiremeyeceksiniz [Deneme]
Tanrý'nýn Güldüðü An [Deneme]
Bir kedinin kuyruðunu yakalama çabasýydý aþk [Deneme]
Yaðmur aðladý melekler [Deneme]
Tükendik [Deneme]


Ahmet Savaþ kimdir?

Bu satýrlarýn sahibi "hiç kimse olmak isteyen" bir adamdýr. Yaþamýn sadece kalbin iki atýþý arasýndaki zaman olduðunun farkýndadýr ve hayatý ciddiye almadan yaþamaktadýr. Zaman ona elinde sadece kelimelerin, fotoðraflarýn ve anýlarýn kalacaðýný öðretmiþtir. Ýþte hepsi bu. .

Etkilendiði Yazarlar:
Bana güzel bir masal anlatan herkesi severek okuyorum..


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Ahmet Savaþ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.