..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ýnsanlarýn arasýnda yaþadýðýmýz sürece, onlarý sevelim. -Andre Gide
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yüzleþme > rey'an yüksel




2 Nisan 2003
Sayýklamalar  
rey'an yüksel
Derinlerde deðilim diyorum. Dipteyken kelebek olduðumu düþünüp yukarýlara çýktýðýmda aslýnda bir balýk olduðumu düþünmek bu aslýnda.


:BDHB:
20/06/01

Aynalar...

Ben yansýyorum sanýyorum yansýdýðýmda ne kadar kendimim ve aslýnda aynadaki ne kadar ben bu bilinmez. Karþýndaki adýna da öyle ben senim diyorsun mesela kendini mi kandýrýyorsun yoksa karþýndakini mi? Yansýyan ne kadar sensin karþýndaki ne kadar kendin acaba?

Muhasiblik var bir þiirimde ne kadar alýrsan o kadar verirsin ya da ne kadar verirsen o kadar alýrsýn gibi. Aynalarda da o mu var acaba ya da yansýdýðýný düþündüklerinde? Ne kadar görünürsen mi o kadar yansýyorsun ya da ne kadar görmek istersen o kadar mý görünür oluyorsun aynaya? Peki ayna gördüðünü mü yansýtmak istiyor ya da görmek istediðini mi?

21/09/01

Dipte deðilim demiþtim geçenlerde sana ama dipte olmamak ne denli bana göre bir þey bu da tartýþýlýr açýkçasý, yani sýð sular bana göre deðil. Sýð sularda boðulmadan debelenmeden yaþamak da ters bana. Dipteyim dipteyim diye dert yandýðým zamanlarda aslýnda ne denli hayatý araþtýran sorgulayan ben olduðunu görüyorum, þimdiyse mutlak bir tevekkül içinde, huþu içinde, düþmanlarým da müttefikimdir der gibi bir tutum sergiliyorum ve bu da beni sýðlaþtýrýyor sanki. Ya da beni sýðlaþtýrýyor demeyeyim de sýð sulara itiyor gibi.

Bir dönem -üniversitedeyken özellikle- sýð insanlarla birlikte olmamak adýna yalnýz kaldýðýmý ve bir süre sonra yalnýz kalmamak adýna onlar gibi olduðumu biliyorum ve bu da beni mutlu etmemiþti. Þimdi bir yaným mutlu çünkü huzurlu çünkü bir þey yok kafamý takacaðým alabildiðine mutluyum ama öbür yaným:

Ah o öbür yaným

Ah militan yaným

Her sorunun bir cevabý vardýr ve zor da olsa her soru cevaplanýr diyen yaným.

Bir gözümü çýkaranýn iki gözünü çýkarýrým diyen yaným

Affetmeyi bilmeyen yaným

Susan biriktiren ama mutlaka boþalacaðý zaman olacaðýný bilen yaným

yok mu

O öbür yaným, hükümdarým.

Düþünüp düþünüp bulamadýklarým var özgürlük düþüncesi özellikle kafamda ne denli özgürüz ki yaþamda? Çok özgür iliþkimiz olduðunu söylesek bile sorumluluklarýmýz ne denli özgürlüklerimizin beklentilerimizin önüne geçiyor öyle deðil mi?

Ah öbür yanýmýn istediði bu deðil iþte.

Hiç deðil.

24/09/01

Derinlerde deðilim diyorum.

Dipteyken kelebek olduðumu düþünüp yukarýlara çýktýðýmda aslýnda bir balýk olduðumu düþünmek bu aslýnda.

Med-cezir belki de...

Bendeki med-cezir yatay deðil dikey ama...

Bir de iyi yönünden bakmak gerek yüzeydeyken göðü görebiliyorum.







.Eleþtiriler & Yorumlar

:: :))))))))
Gönderen: Tayyibe Atay / Bolu
4 Nisan 2003
Merhaba Efendim!Adýný "SAYIKLAMALAR" koyduðunuz ilginç yazýnýzý ilgiyle okudum.Ne garip! Ayný adý taþýyan bir þiirim var benimde..Orada ayna ile kendim arasýndaki duygusal baðý þiirle anlatmýþtým.Sizde aynalara bakýp kendinizi kelebeðe,balýða döndürmüþsünüz:))))Dibe vuran duygusal yanýmýz ister bir kelebek olsun,ister bir balýk,isterse bir þiir.Sonuçta BÝZÝZ O!Teþekkürler size bu güzel yazýyý bizimle paylaþtýðýnýz için.Selam,saygý,sevgiler Bolu\'dan...




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yüzleþme kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Yeni Kadýným Yalnýzlýðým

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Dar Zamanlar

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Felsefik Þiir [Þiir]
Metronom [Þiir]
Kör Nokta [Þiir]
Bulanýk Þiir [Þiir]
Oyun Gibi [Þiir]
-miþ [Þiir]
Kaptan I [Þiir]
Soðuk Þiir [Þiir]
Maratoncu [Þiir]
Kurdeleli [Þiir]


rey'an yüksel kimdir?

Aslýnda her ne kadar Türkçe yazmayý çok sevsem ve onun gerektirdiði tüm yazým kurallarýna son derece dikkat etsem de ismimi küçük harfle baþlatýyorum uzun yýllardýr ve sonralarý öðrendim ki e. e. cummings de öyle yapmýþ, sevinmeli mi ya da yine birileri benden önce düþündüklerimi uygulamýþ diye üzülmeli miyim bilmiyorum. Militan ruhluyum ve bir gün ismimin içindeki bir harfi attým bir kýzgýn anýmda, harfin yerine konacak bir apostrof çýktý sonra "ben buradayým" diye, onu da berime aldým ve reyan oldum, öðrendim ki meðer rey'an Osmanlýca'da herþeyin öncesi demekmiþ, reyhanýn fesleðen olduðunu bilirsiniz. Yazýn dilinde bu ismi kullanýyorum ve bir çok dostum beni böyle bilir.

Etkilendiði Yazarlar:
Yaþar Kemal ve Cemal Süreya


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © rey'an yüksel, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.