..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Leyla'nýn iþi naz ve iþve; Mecnun'un gözü yaþý çeþme çeþme..." -Fuzuli (Leyla ile Mecnun)
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Gülmece (Mizah) > Mehmet Ulaþ ORAL




3 Nisan 2003
Þifreli Konuþkan  
Mehmet Ulaþ ORAL
aramýzda acayip birþeyler var. Ne olduðunu bilmiyorum ama farkýndayým. Bir de kafayý takmýþlýðým hat safhada: Ulan bizim aramýzda ne var?


:CAEI:
Þifreli Konuþkan


     Aramýzda acayip birþeyler var. Biliyorum, farkýndayým ve bizim aramýzý dünyadaki tüm aralarla kýyaslamaktan kendimi alamýyorum. Son derece sakinim, gücüm kudretim yerinde bir çatýk kaþlý öykü biliyorum bize dair. Anlamadým? Evet bence de düþünülmesi gereken çok þeyimiz var. Ben de biliyorum ama çok net bir þey daha var ki bizim aramýzda birþeyler var. Acayip birþeyler... Çok uzun ve hantal bir zamandýr çýlgýnlar gibi kendime soruyorum bu sorularý. Ama allahaþkýna yardýmcý ol biraz da bana. Elbette ki çok iþin var ama benimle de uðraþmalýsýn biraz. Aramýzda acayip birþeyler var sonuçta deðil mi ya! Karnýma acayip de bir aðrý giriyor, kovalýyorum, peþini býrakmýyorum, her daim onu ters köþeye yatýrýyorum ama bulamýyorum. Allahaþkýna sen söyle ya; bizim aramýzda ne var?

E konuþmuyorsun, dilinin altýnda bir hububat mevcut ve beni sorumlu tutuyorsun. Mavi ipek elbise gibi üzerindeyken gökyüzü, karþýma geçip biþeyler söylüyorsun anlamsýzca:

-     Býrakýp giden dillerin altýnda bakla yatarmýþ aslýnda! Ansýzýn alýp da mavi bir odanýn içine koyma beni! Ben senin anlattýklarýnýn altýna yatmýþ bir çarpým sembolü müyüm sence?
-     Baklagillere sempati duyarak konuþursan ben de seni anlamak için anlamsýz cümleler kurup anlamsýzlýðý daha da anlamsýz kýlarým ama sevgilim!
-     Ben bir solunum organýmý yitirmiþim, haberin yok. Soluk alýp vermek çok zor geliyor... Derdin günün aramýzdaki þeyler... yitirilen organýn sebebi sorulmayan sorular mýdýr sence? Öyleyse direkt sorayým: Biz ne zaman adamakýllý seviþeceðiz?
-     Bence sen seni sevdiðimki halinin göðüsleri kadar olamazsýn! Demek ki yiten solunum organlarýndan fazlasý! Seni sevdiðimki halinin göðüslerinin biri 20 kilo gelirdi zaten sevgilim!
-     Kalkýp da karþýma geçip arsýz çocuklar gibi beni suçluyorsun þimdi. Acaba senin mastürbasyon düþlerinde bile yer kaplamýyor muyum?
-     Kapýsý þifreli mastürbasyon düþlerinin ne yapacaðýný ne bileceksin! Ama þu halin ne bir orgazm getirir, ne de tat hayatým... Aramýzdaki þeylerden bahsediyorum ben sana...
-     Demek o kadar fazla kaybým... Gramajý sýfýr bir yaralý vatandaþ gibi görünüyor demek bedenim! O zaman dal uykuna da düþünme arkanda býraktýðýn cinsel öðeleri... Ýþte aramýzdaki þey bu bence, senin anlayýþ özrün!

Bir dokuz canlý zelzele olurken, dokuz katlý binanýn dokuzuncu katýndaymýþ gibi görünüyor gözüme aþk! Þifreli konuþuyor bülbüller ki kimse anlamasýn! Komþuda piþerken bize hiç biþey düþmüyor! Kadýnýn aklýna yerleþmiþ, akýl çelen metropol aþklarý... þimdi dönüp arkamý kendimi affetirecek miyim yani?

-     Hadi dön arkaný da affettir kendini! Hadi! Niye duruyorsun! Ufacýk bir tartýþmayý ben büyütmedim, sen niye büyütüyorsun?

Hava almam gerekiyorlu bir kurtuluþ cümlesine sýðýnýyorum birden. Pantolonun düðmelerini iliklerken avuçlarýmýn içine gelen þeyler... Sinir konuþuyorum durmadan kadýna, sinir susuyorum. Þimdi çok sorumsuzum ama ben biliyorum aramýzda birþeyler var. Ayrýca bu birþeyler gayet acayip. Anlatamadýðým ya da anlaþýlamadýðým garip bir iliþkimiz var kadýnýmla. Derdim baþýmdan geçkin, keyfim nötr. Seks hayatým sýfýrýn altýnda. Nedenini sormayýn çünkü konuþmaktan seviþemiyoruz ve hatta ikimizin de kendimize has birer ENIGMAsý var ki ikimiz de bu þifreleri çözmek için savaþýn bitmesini bekleyeceðiz. Þimdi kayýtsuz þartsýz arabaya atlamalýyým, ki atlýyorum zaten. Elimde cep telefonu, karýmla kavgalýyým, “dert çekecek bir enayi aranýyor” diye herkese mesaj mý atsam acaba... Yok, onu geçen sefer yaptým. Alper olmaz, o beni dinlemeyip kendi derdini anlatýyor; Okan çok kurnaz, ayrýca karýsý karýmýn arkadaþý... Kankalar eriyip tükeniyor. Sonuç yine bizim Ramiz’e patlayacak:
Alo Ramizciðim. Çok kötüyüm be kanka! Bizimkiyle fena girdik! Bilmiyorum ama boþanýrýz herhalde bu sefer... Anladým Ramizim... Bir Çiçek Pasajý rakýsý iyi gelir bana da ama para nerde... Sen de var mý yani... Saðolasýn Ramizim; on dakika sonra ordayým.
Ramiz, olayý temiz ve de tertipli çözecektir... Bedava raký kutsal ve de baldan çok daha tatlýdýr. Ama kafama takýlan hâlâ bir soru var: Yahu bizim aramýzda acayip birþey var ama o þey ne? Ýþte Ramiz geldi... Yahu bekledim birader. Tabii trafik sýkýþýr arkadaþa gelince mevzu. Neyse boþverelim tabii, rakýlar dolsun. Yahu Ramizciðim... En iyi arkadaþým, en hakikatli arkadaþým Ramiz’dir derim hep bilirsin. Kankalýðýmýz baki kalacak. Tabii ki sevgili dostum, dertler masada kalsýn, hadi çýnçýn! Pardon abi çin çin tabii ki... Ýþte Ramiz’im bizimkine de dedim, biliyorum ki aramýzda acayip birþeyler var ama ne ulan bu acayip þeyler... Sen de mi bilmiyorsun. Haklýsýn, ne bileceksin sen benim aile olayýmý ya! Evet... haklýsýn kanka yaþlandým bu kadýn yüzünden... Bilmiyorum ki kaçýncý kadeh. Kafam güzel tabii, uygundur. Devam edelim, boþverelim, güzelleþelim! Eyvallah kardeþim... Sen de git... olur ya, sitemden deðil siz de kapýþmayýn karýnla. Görüþürüz, öpüþelim, gidelim. Eyvallah...
Hoþgeldin kardeþim. Buyur otur bana da arkadaþ gerek. Senle de aramýzda birþeyler olabilir deðil mi? Vallaha bilmem ki, ne sen sor ne ben söyleyeyim durumumu. Niye bu hale geldiðimizi bilmiyorum. Gerçekten bilsem de söylemem herhalde. Niye söyleyeyim ki? Daha tanýþmýyoruz bile. Ama tanýþsak bile ben ancak güvendiklerime bir þey söylerim. Sana güveniyor muyum bakalým? Köþeden illa ki seninle beni tanýþtýrmasý için Angolie’yi çaðýrmalýyým. Oysa sen, daha Angolie’yi de tanýmýyorsun, ya da bir önceki cümlede tanýþtýn. “Þimdi” ile baþlayan ama sonunu bilemediðim bir cümleyi söyleyecekken komik bir hal aldý herþey ve ben dudaklarýmdan “Þimsi” gibi “þemsi” ile “þimdi” arasý bir þey çýkarttým ne garip yahu. Yani bir kelime yaratmýþ kadar mutlu hissediyorum kendimi. Ne güzel, demek senin de adýn Þemsi. Tabii tabii memnun oluþalým bakalým.
Beyoðlu da bu akþam bayaðý bir kalabalýk. Yani iðne atsan yer ile temasý için mucize gerek. Benim Beyoðlu’nda ne mi iþim var? E bir þeyler yazýyorum ya iþte þu anda. Caným, tamam anladýk; Beyoðlu’nun orta yerinde oturmuþ yazmýyorum bir þeyleri elbette, Oturduðum yerden edindiðim izlenimleri iletiyorum sana. Düþünsene savaþ muhabirleri de ayný zamanda savaþýyor mu? Bu senin söylediðin onun gibi bir þey. Seni de yazýyorum tabii meraklanma.
Neyse, içkiyi fazla kaçýrmýþým; midemin kanama riskini yükseltmek için Mephisto’da içine bir de kahve ekliyorum. Gastritim var ama bu kez gerçekten kanamaya dönüþecek. Amaan, olsun! Kanayan yalnýz midem olsun, boþver!!! Þimdi sen, “niye bu adam kendini böyle koyuverdi” diyorsun deðil mi? Boþver hocam ya, gel içelim güzelleþelim!!! Yandaki masada ne içiyolarsa aynýsýndan istiyorum. Hocam, sen söyliyver, benim söyliycek hâlim yok. Nerden mi biliyorum? Neyi? Söyliycek hâlim olmadýðýný mý? Ya bu vücutta ben yaþýyorum, sen deðil! Tabii ki bilicem ne yapýp ne yapamayacaðýmý. Uzun lafýn kýsasý þu... Bizim hanýmla aramýzda acayip birþeyler var ama neler onu bilmiyorum. Cevap yok mu? Amaaan! Senin muhabbetine de doyum olmuyo yani. Þimdi ben bu cümleyi yazýnca hocam, senin sesli bir tonda bunu tekrar etmenin sebebi neydi yani? Hangi cümleyi mi? Bak yine yapýyorsun ayný þeyi! Ben “hangi cümleyi mi?” diye yazýyorum sen tekrarlýyorsun. Bu ne saçmalýk! Lütfen keser misin bu geri zekâlý iþlemi tekrarlamayý! Hani yani yazdýktan sonra okusan o da tamam ama tam ben yazarken nasýl becerdiðini merak ediyorum yani.
Garson geldi. Ne ýsmarlýyým sana? Benim içtiðimin aynýsý olsun, Tamam. Bize iki sek viski. Biz kim miyiz? Ben ve arkadaþým. Arkadýþýmý göremiyor musun? Arkadaþýmý nasýl göremezsin ya sen benim! Þakacý makacý deðilim kardeþim ben; benim arkadaþýmý görmeyen bir garsonla daha fazla muhatap olamam. Hadi hocam; kalk. Burasý bize göre deðildi zaten. Gidelim çiçeðe içelim güzelleþelim icabýnda. Gel, hem çiçekte sana niye bu duruma düþtüðümü anlatýcam. Niye mi anlatýyorum? E tanýþtýk ya artýk. Sana da güvendik yani. Angolie’yi nereden çýkarttýn þimdi? Tamam ya, anlatýyým: Angolie benim öbür dalgam olur... Caným, bebeðim!!! Onunla bir kez seviþsem þehri ateþe veririm. Herþeyimdir yani Angolie. Peki ama sen Angolie’yi nerden tanýyorsun? Karþýlaþtýðýmýzýn 9. cümlesinde mi söyledim? Bakalým... Hah, evet. Lan helal yani, vallaha da tam 9. cümlede söylemiþim ne söylediysem. Tamam, ne söylediðime de bakalým. Ama o zaman Angolie’yi daha önceden tanýyor olman lazým senin, bizi o tanýþtýracaðýna göre. Ne? 10. cümleyi de mi okuyayým? Haa... Lan tamam be! Günahýný almýþýz, kusura bakma. Angolie canýmýzdýr da yani, namusuna bir iz, bir leke süreni cehennemin yedi kat dibine yollarýz icabýnda. Tamam da dur bakalým, ben Angolie’yi aradým mý bugün? Aramadým mý? Vallaha yine doðrusun. Ama sen nerden biliyorsun lan aramadýðýmý? Nasýl bilebiliyorsun bakalým ha? Yoksa sen, onun sevgilisi falan mýsýn lan? Alýyým mý ayaðýmýn altýna, söyle lan! Bu garsonu da sen mi çaðýrdýn lan ha? Öldürücem oðlum seni, öldün sen öldün! Karýþmasana be kavgaya. Nasýl? Nasýl yani kendimi tokatlýyorum. Sen kimsin? Angolie ile ne? Ne? Ne diyosun sen ya? Yanlýþ mý duydum ben, yoksa sen az önce “Biz Angolie ile uzun süredir seviþiyoruz, sen de kimsin” þeklinde bir cümle mi kurdun sen? Ne yani Angolie’yle aranýzda acayip birþeyler mi var? Neler peki onlar... beni ilgilendirmeyenler mi? Anlamadým, beni mi öldüreceksin? Tamam, biraz bekle, ben kendimi öldüreyim sýra sana da gelecek!!!



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn gülmece (mizah) kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Aðýr Roman(tik) – 2001

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
kardiyoloji
Sigara - 2
(Gar)dolap
Yalnýzlýðýn Aleni Tarihi
Uzun Ýnce Bir Yol Gibi
Aziz
Ölümsek
Zamansýz Pencereler
Sigara
Örümcek

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yalnýzlýk Resimleri [Þiir]
Orta Kat - Peri Masalarý [Þiir]
Peri II [Þiir]
Þehirlik Rubai [Þiir]
"Peri" [Þiir]
Mabrahar -IV- [Þiir]
l y d i a [Þiir]
Dantes [Þiir]
Ara Naðmeler Çarþýsý [Þiir]
Mabrahar -II- [Þiir]


Mehmet Ulaþ ORAL kimdir?

garip bir adamdýr. . .

Etkilendiði Yazarlar:
Cemal Süreya, Küçük Ýskender, Murathan Mungan, Edip Cansever, Can Yücel, Ferhan Þensoy, Ece Ayhan vs vs vs...


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Mehmet Ulaþ ORAL, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.