..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ýnsandaki gerçek güzelliði ancak yaþlandýkça görebilirsiniz. -Anouk Aimee
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > BÝNNUR EDÝSAN




7 Nisan 2003
Bu Gezegende Aþk Var 2. (Erkekler)  
BÝNNUR EDÝSAN
Bir bayanýn bayansal yazýlar yazmasý kadar kolay bir hadise yok, aþký tanýmlarken, aþký özelleyip kendi aþkýmýzý anlatýrken, erkek arkadaþýmýzýn ya da eþimizin tavýrlarýný bayan bayana çekiþtirirken sorun yok pek rahatýzdýr maþallah..!


:BADD:
BU GEZEGENDE AÞK VAR 2 (ERKEKLER.)

Bu gezegende aþk var,
Kadýn var,
Erkek var.
Bir bayanýn bayansal yazýlar yazmasý kadar kolay bir hadise yok, aþký tanýmlarken, aþký özelleyip kendi aþkýmýzý anlatýrken, erkek arkadaþýmýzýn ya da eþimizin tavýrlarýný bayan bayana çekiþtirirken sorun yok pek rahatýzdýr maþallah..! Gel görelim erkeklere özel bir yazý yazmaksa o kadar da basit deðil yani.Ýçimdeki kýzgýnlýklarý anlatsam adým feministe çýkacak,güzel ruhlarýndan bahsetsem fazla yumuþatmýþ olacaðým, öyle ya da böyle yazacaðým iþte, kim ne düþünürse düþünsün içimde kalacak deðil ya!
Efendimmm! Ben erkeklerin en çok, iliþki baþlamadan önce ki hallerini seviyorum ve buna –e- hali diyorum (iliþkiy-e- giriþ), nasýlda tatlýdýrlar: Bin bir komplimanlar özel günleri hafýzalarýna not etmeler, çiçekler, böcekler, önemsemeler..Erkeklerin bu –e- halinde kafasý karýþmayan bayan yoktur. ‘Vay Be! Nasýl da farklý , ne kadar duygulu, beni önemsemesine bak, öncekiler de adam mýymýþ yahu, iþte beyaz atlý prensim!’(Prens mrens yok aslýnda gelen sadece at da , imparatorun elbiseleri misali görmezsek aptal zannedeceðiz ya, kendimizi adlandýrýp beyaz atlý prens deyiveririz!! )
Ýliþki kýssadan hisse baþlar veeeeee böylece erkeðin –de- hali (iliþki-de) gündeme bomba gibi oturur.Ýliþkide erkek;
Telefon eden kimdi?
Bu kýyafetin de ne!
Ben iþ yemeðine gidiyorum,sen dýþarý neden çýkasýn bekle beni!
Erkek arkadaþlarýn olamaz,
Sen benimsin,
Ne sinemasý ya!
Seni sevmiyorum dedim mi!(Seni seviyorum da demedin!!)
Þu adam sana neden baktý tanýþýyor musunuz?
Aþkým, çantana bakayým.(Aþkým demese kýyamet kopacak alttan alsýn ki çantada bir delil bulsun
Ben gerçekten senin ilk sevdiðin adam mýyým? VEYA Benden önceki sevgilini anlatsana, sadece merak ediyorum (Yalan hem de kuyruklusundan! Dost kýlýðýna bürünüp öðrenecek 3 gün sonra tartýþma malzemesi yapacaktýr.)
Beni baþkalarýyla asla karýþtýrma! (Prens, pres yapmaya baþlamýþtýr ve daraltmalar hat safhadadýr)
O telefon sende neden var zýrt pýrt kapalý telin fýtýk etmesene, kapsama alanlý yerlerde gez baþka lüksün yok, aradýðýmda bulacaðým seni! (Neredesin bilmeliyim, kiminlesin bakalým saðlam insanlar mý yanýndakiler )
Bak sýkýlýyorum ama!
Bunaltma beni çok soru soruyorsun! (Sorularý ancak ben sorarým, sen cevaplardan sorumlusun)
Makyaj yapýnca güzel mi oluyorsun, bence doðal halin çok güzel, diðerleri gibi olma! (Oysa ilk tanýþtýðýmýzda makyajýmýzla beðenilmiþizdir, ama o makyajlý halimiz ona özgüydü ve aslýnda biz bakýmý sadece ve sadece erkekler için yaparýz ya! )
Bugün iþim var,
Yarýn da iþim var,
Ben seni ararým,
Aslýnda bir ara konuþalým! (Ýliþki –de- halinden –den- haline geçiyorduuur..Eðer biz terk etmediysek hala! )
Tüm erkekler iliþki esnasýnda böyledir diye bir þey yok elbette, ama yüz delemeye girersek ki girmeyelim bazýlarý böyle..Sonuçta aþka seslenince yanlýþ biri de çýkýp gelebilir. Saygýyý tüketmeden ‘Elveda ‘ demek bence en erdemli davranýþ.
Ýliþki-den- sonra ki erkek meselesine girmiyorum bile .Biten, ‘Bitti’ denilen hiçbir þey için konuþmamak gerektiðinden bu konuda susuyorum.
Sonuç olarak; bu yazdýklarýmla yakýndan uzaktan alakasý olmayan erkekler asla üzerinize alýnmayýn.Sözüm sizden biriymiþ gibi ortalýklarda gezinenler içindir.Yoksa sevmeyi bilen, kadýna deðer veren ve hayata aþk için gelmiþ birçok erkek var farkýndayým .Aldýðým duyumlar, dinlediðim ve gördüðüm iliþkilerden hareketle yazdým bu yazýyý.Farkýndaysanýz yazýyý yumuþatmak için uðraþmaktayým.Haksýzlýk olmasýn ADAM GÝBÝ ADAMLARA.
Saygýlarýmla..
Ne kadar erkek var ise, o kadar da dünya tatlýsý kadýn var bu gezegende:)
Not:Göndermiþ olduðunuz tüm mailleri okudum, ama bayanlarý neden yazmadýðýmý sormanýza genel bir cevabý ancak buradan yapabiliyorum, ayrý ayrý mail göndermem mümkün olmuyor.Efendim bir önceki yazým kadýnlara dairdi atladýðýnýz o sanýrým:)Ben de sizleri seviyorum.Teþekkürler:)

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: :))
Gönderen: MURAT / Yüreðimin götürdüðü yerde
20 Aðustos 2004
Yazýyý okudum da kendimden bir þeyler de bulmadým deðil hani. Ulan bende mi dedim kendi kendime :))) Ama yazýlan yorumlarý okuyunca KAHKAHA attým yemin ederim. Niye gocundunuz ey millet, yaranýz mý var yoksa? Gururlu olmanýn ne alemi var, býrakýn bir kenara da içinizdeki hakveriþi dýþýnýza vurun bence. Bir þeylerin düzeldiðini göreceksiniz..

:: Haklýsýnýz ama...
Gönderen: Ýbrahim / Çanakkale/Ülkeyi bilmesenizde olur
20 Aðustos 2004
Bu yazýya yazýlabilecek tek yanýt haklýsýnýz olur. Amasýna gelince erkekleri ismin hallerine göre þekillendirirsek -e, -de ve hatta -den hali olarak da alabiliriz fakaterkeklerin -e halinden sonraki gelen hallere gelmelerinde siz bayanlarýn da biraz parmaðý yok mudur?

:: Çok acýmasýzca
Gönderen: Ozan / Ýstanbul
20 Aðustos 2004
Binnur haným; Neler oldu size?Bu nasýl bir yazý, alýþtýk o yumuþak yazýlara ,þimdi böyle bir eleþtiri aðýr geldi.Haklýlýk payýnýz var ama yine de gerçekler acý iþte:)Aþk çiçeði; o yumuþacýk kalemi nerede býraktýnýz, canýnýzý mý sýktýlar yoksa?Anlam veremedim ,doðruda olsa anlam veremedim bu yazýya.Seni seviyoruz yine de ve hep seveceðiz, bir bildiðin vardýr elbette Sevgiler

:: Eh be Binnur:))
Gönderen: pelin / izmir
6 Aðustos 2004
Evet, eh yani..doðru deðil diyemeyeceðim, güzel noktalara parmak deðil, kalem basmýþsýn..Bu halleri yaþayan bir çok kadýn vardýr ve kanýmcada bahsetmiþ olduðun -e halini yaþamak çok da zevkli..Belki de bu yüzden -de haline geçtiklerinde, afallamamýz ve yürek acýlarýmýz, böyle deðildin, sen deðiþtin demelerimiz.Bazen yaþatan ne yaþattýðýný bilemez, birilerinin anlatmasý lazým..sen de güzel anlatmýþsýn sevgili Binnur..Yine de rahmetli Yýldýrým Gürses\'in bir þarkýsýný anýmsatmadan geçemeyeceðim: gül dikensiz olmaz seda sevensiz olmaz dünyanýn kanunu bu kadýn erkeksiz olmaz../..erkek kadýnsýz olmaz.. sevgiler sana..

:: ellerine saðlýk bitanem
Gönderen: güher / ankara
6 Aðustos 2004
ne güzel yazmýþsýn öyle gerçekten iliþki bu çizgide yürüyor nekadar erkekler kendilerini bu sýnýfýn içine koymacak olsalarda, aslý budur iþte hiç lamacimi etmesinler...belki de kendileri farkýnda olmadan sahiplenmeye çalýþýyorlar çünkü artýk onlarýn demirbaþlarý arasýndayýz ya:)görüyorsun iþte hak vermeye çalýþýyorum olmuyor, böyle yapýyorum olmuyor, þöyle yapýyorum olmuyor...istedikleri kalýba sokmaya çalýþýyorlar halbuki beni kendim olduðum için sevmiþtir,ilk halimle sevmiþtir....hýýý -de- halinden -den - haline geçiþi ben söylim sen daha fazla kýrmamak için yazmamýþsýn belli...istedikleri kalýba sokarlar hamur gibi yeniden yogurup þekil verirler sonraaaaaaa bil bakalým ne olur tabi bilinen son beyazatlý artýk sýkýlmýþtýr ve o hamuru alýr atar.... kalemine saðlýk bitanesi....ss

:: saptamalar
Gönderen: adil okay / turkiye
6 Aðustos 2004
saptamalariniz genel olarak dogru, diliniz de akici. zaten bu konu kisa bir yaziyla ancak mizahla anlatilabilirdi. ama neden sonuc iliskisi yok ve kadinlarin da iliskinin baslarinda ayni kaygilardan, begenilme gibi, erkekler kadar olmasa da, suni davranabildikleri gercegi islenmemis. belki o da baska bir yazi konusu olur. toplumsal baskilar, din ve geleneklerin baskisi altinda kadinlar iliskilerini gizlemek zorunda kaliyor, erkekler ise nasilsa taslanmazlar tersine yuceltilirler diye ovunerek anlatabiliyor. erkek egemen dunyada sozunu ettiginiz davranis bozukluklari, riyakarlik, amaca ulasmak icin yalani dolani mubah gormek erkekler arasinda dogallasmis. bir erkek olarak bunu gozlemliyorum

:: sana neler oluyor?
Gönderen: adnan / edirne
6 Aðustos 2004
binnur merhaba, binnur sana neler oluyor ya ,nerede o herþeyi güzel gören,herþeyden bir güzellik çýkaran binnur,bu karamsarlýk niye diye sormýyacaðým, en azýndan biliyorum, ne olur o içimizi ýsýtan yazýlarýna,gerçek binnura geri dön,seni bekliyoruz...

:: Bitleri Sevenler Derneði
Gönderen: mustafa doðan / Ýstanbul
6 Aðustos 2004
Kadýnlar aþký" FARKLI"olaný þeçmekte buluyolar."Evet o gerçekten çok farklý" gibi bir tanýmlama .Sonrada suretlerin çok bilinmeyenli"halleri"ni sýralýyorlar.Malesef herkes kendini dünyanýn merkezine koyarak yapýyo bunlarý.Siyah atlý prens yok,beyaz atlý prens olmalý.Bi þekildede karþýsýna çýkarýyo onu.Aslýnba farklý deyipte baþkalarýnýn belirlediði aynýlarla yapýyo bunu.Hayvanlarý sevenler illa kedi-köpek gibi hayvanlarý sevmeyi anlýyo,hatta dernekler bile kuruyo bunlar için.Oysa hayvan olmasýna raðmen kimse fareleri seven bitleri sevenler derneði kurmuyo.Asýl olan kabulgörmüþ olan deðilmidir,kediyi hayvan olarak görürüz ama fareyi asla.Sonrada beyaz atlý prensimizi ararýz yayan olan köylüyüde asla. Birileri bir prototip oluþturur,aynýlýk aramamýza ragmen fark ararýz sonra.Sonrada suretlerin bütün hallerini sýralarýz.Çicek veren arayan soran vesaire gibi.Ayný þey nasýl farklý olur ki.Hepimiz okadar aynýlarý beðenirizki ve hepimizde farklý aradýðýmýzý kendimizi kandýrarak defalarca dillendiririz.Güzel bakýmlý kadýn,yakýþýklý romantik(nedemekse)erkek vs,vs. Aslýnda okadar çok þey varki sýralanacak aþka dair.Galiba baþka bir gezegen bulmak gerekiyo.Bu gezegende aþk yok.Ne bileyim bitleri hayvanlar kýsmýna alýp bit sevenler derneðinin olduðu yada yayalara vurulanlarýn olduðu(erkek kadýn fark etmez)bir gezegen bulmak lazým.yada kendiliðinden farklý olanlar deðil bizim farklýlaþtýrdýðýmýz halleri olanlarý yaratmak lazým.BU GEZEGENDE AÞK YOK.Aþka herkes bir hüküm verdi.Þimdi oda kendisini vur emriyle arýyo.

:: çok þirinsin
Gönderen: EROL / ankara
15 Temmuz 2004
bazý yazýlarýný okudum.güzelcim. Babaný çok sevdiðini biliyorum..babanda bir erkek...ama tavla oynarken 4 sayýlýk avantajý almayý biliyorsun..)) sonra 6-0 ....)))))))) feminist olmadýðýnýda biliyorum..) bu arayýþlar hep mükemmelliði yakalamak için. SANA BAÞARILAR DÝLÝYORUM.....ÖPTÜM GÜZELCÝM




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Mutlu Kal... Hoþça Kal
Silmedim, beyaza boyadým
Anlatýyor Gibiydim
Gidiyor Bu Þehirden
Yokluðun Bir Ýç Deniz
Yýldýzlar Savrulurken
Hep Ayný Erkeði Sevmek Ýsterdim
Eylül
Tam da Alýþýyorken
Serin Bir Ankara Gecesi

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ayrýlýklar da Þerefli Olmalý
Ýþ Yeri Kurallarý!
Ýnsan Ýliþkileri
Bir Aþk Daha Bitti
Çapkýn Erkek (Kadýn)
Erkek Kalbi
Göl Kuþlarý ve Hayat
Kadýn Çýldýrýnca
Facebook Çýlgýnlýðý
Bir Tatlý Huzur

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Aðladýðýn Gecelerin Hatýrýna [Þiir]
Merak Et! [Þiir]
Kadýn ve Saçlarý [Öykü]
Sevmeyi Öðretin! [Eleþtiri]
Ne Aydýn Bir Bilgelik! [Eleþtiri]
Teþekkürler Ebru Gündeþ [Eleþtiri]


BÝNNUR EDÝSAN kimdir?

Yazarak, konuþarak, öðrenerek, öðreterek ve susarak yaþýyor:) Daktilo þaryosundaki parmak dansýna bayýlýyor:) Bir yudum insan. Binnur Edisan :)

Etkilendiði Yazarlar:
William Shakespeare, George Orwell, Albert Camus, Henry Miller, Franz Kafka, Borges, Ahmet Arif, Can Yücel, Ahmet Altan...


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © BÝNNUR EDÝSAN, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.