..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ýnsan özgür doðar, ama her yaný zincire vurulmuþtur. -Rouesseau
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Ýtiraflar > Tayyibe Atay




28 Nisan 2003
Kesitler -7-Ekran Aþklarým (3)  
Tayyibe Atay
"Arý Maya" dan özür dileyerek...


:BJEE:
Oðlum, elimden kumandayý kapýp sürekli belgeselleri,özellikle yýlanlarýn ekraný dolduran kanalýný açýyordu.Ben ise Filiz Akýn’la Ediz Hun’un baþrölü paylaþtýðý filmlerinden birine takýlmýþtým.Ýnadýna kumandayý çalýp,adýný bile bilmediðim o filme çeviriyordum televizyon görüntüsünü...Bir nostaljisi vardý seyrettiðim filmin...Adý “Akasyalar Açarken”olmalýydý.Akasyalar açýnca ne olacaksa sanki!..Belki de arýya döner bal yapmaya karar verirdim,kim bilir!..Ýnsan olmaktan býkmýþtým çünkü...Küçücük kanatlarým,börtlek gözlerim,uçabilen bir gövdem,tehlike karþýsýnda anýnda çýkarýp sokabileceðim zehirli bir iðnem olacaktý en azýndan arý olduðumda..En çok zehirli bir iðnem olabileceðini düþününce keyif aldým ve akasyalar açýnca arý olmaya karar verdim.

Sýcacýk bir bahar günüydü.Güneþ bir hayli yükselmiþti ufukta...Dün çok yol kat ettiðim içim yorulmuþ,uyuyakalmýþtým peteðimdeki gözümde.Sað olsun Anaarý Annem,görmezliðe gelmiþti bu günkü tembelliðimi..Gerine gerine uyandým,kovanýn önüne güneþlenmeye çýktým.Gözlerim kamaþýyordu ýþýktan...Dayayýp arkamý kovanýn tahtasýna,açtým baðrýmý güneþe ve kapattým gözlerimi...Dünkü yolculuðumu düþünmeye baþladým:

Ne çok yerlere uðramýþ;renklerini,kokularýný sayamadýðým;isimlerini bilmediðim çiçeklere konup kalkmýþtým..Kýzýlcýk aðacýna konduðum bir sýrada,kocaman kanatlý bir kuþ saldýrmýþ,yemek istemiþti beni..Ondan kurtulmak için kendimi yere atmýþ,ölü numarasý yapmýþtým.Ölü bir arý istemiyordu herhalde kuþ,uçup gitti.Ama O yanýlýyordu,ben ölür müydüm hiç!.Sadece bir yerlerim sýzlamýþtý biraz...Sen misin beni býrakýp giden,havalanýp uçtum yeniden kýzýlcýk aðacýna..Yarým klan iþimi tamamladým.Daha doðrusu býkana kadar emdim çiçeklerinin özünü...

Daha sonra bir reyhanýn kokusu ve rengi cezbetti beni.Doya doya dolaþtým tüm taç yapraklarýný...Kokusunu içime çektim,nektarýný emdim...Adeta seviþtim onunla..Bu seviþmede burukluk duydum biraz..Çünkü; hep ondan almýþ,ona hiçbir þey vermemiþtim; yalnýzlýðýný unutturan yarenliðimden ve sýcaklýðýmdan baþka...”Belki de buydu beklediði tek þey” diye düþündüm sonra...Kendimi suçlamaktan vazgeçtim..Son bir öpücük daha kondurup en minik taç yapraðýna ayrýldým yanýndan...

Yarý gölgeli ardýç dibinde beni çaðýran menekþeye yolum düþtüðünde çok susamýþtým doðrusu!Onun yapraðýndaki geceden kalma çið tanelerini içtim bir çýrpýda.Karným iyice doymuþ,akþam da yaklaþmýþtý. Kovanýma doðru uçmaya baþladým.Eteðine çýktýðým daðý arkada býrakmýþ;yemyeþil bir çayýrýn üstündeydim þimdi...Bu yeþil denizde yüzmek,yuvarlanmak istedim;kanatlarýmý toplayýp attým kendimi ortasýna..Yumuþacýktý çimenler!..Yuvarlanmaya baþladým deliler gibi...Ýçimde yaþamanýn sevinci,karýn tokluðumun mutluluðu vardý...Öylesine kendimden geçmiþtim ki;”týs!..”sesini duymasam kurtulamayacaktým bu ruh halinden.Kocaman,kara bir yýlandý bana “týs” diyen..Aðzýný açmýþ,dilini uzatýyordu üstüme doðru..”Eyvah!..Hapý yuttun arýcýk!..”dedim.Tam gözünün içine baktým yýlanýn, börtlek gözlerimde korkuyla...Biliyordum;bir göz kýrpmalýk zaman yetecekti ondan kurtulmam için...Ayaklarýmý iyice gerdim,yýlanýn göz kýrpmasýyla birlikte havalandým.Bakakaldý arkamdan...Kuvvet deðil,akýl iþ yapmýþtý bu kez..Ondan daha akýllýydým iþte..Gurur duydum kendimden..Ama ona bir ders vermeliydim;daha doðrusu ceza!..Çayýrda yuvarlanmama nasýl engel olunurmuþ görmeliydi bakalým!..

Usulca bir iniþ yaptým kuyruk tarafýna;yaklaþtým,yaklaþtým...tam zamanýydý.Çýkarýp zehirli iðnemi,kuyruðuna batýrýverdim;výzzzzzz!...Önce kývrýldý yýlan acýsýndan,sonra da topa dönen kuyruðunu sürüye sürüye yol almaya baþladý,çalýlýklara doðru..Düþün hele; top kuyruk bir yýlan!..Ne komik deðil mi?! Kýs kýs güldüm arkasýndan..”Oh ya,ne güzel kiþinin kendini koruyacak bir silahý olmasý..”dedim.

Bu serüvenden doyulmaz bir tat alsam da; ömrüm boyunca arý olarak kalmak,hayatý böyle sürdürmek mümkün deðildi.Gerçeðe dönüp insan olmalýydým yeniden.Ama iðnesi olan bir insan!..Onu nerelerde,hangi þartlarda kullanacaðýný bilen bir insan gibi yaþamayý öðrenmeliydim.Göze göz,diþe diþ,söze söz bir hayatýn kurallarýný iþleterek...

“Hey oðlum!!..Ver bakalým þu kumandayý!..Yoksa týrnaklarýmý geçiririm etine!..”diyebilmeliydim.
Nerdeeee!...Ben “Oðlum!.. lütfen ver kumandayý,seni öpeceðim”dedim bunun yerine..Ýþe de yaradý hani..Artýk Akasyalar Açarken filmini izleyebilirim...Ve...Ve.....Yeniden genç,yeniden aþýk olabilirim Ediz Hun’a!....

Mümkün mü dersiniz?!



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn Ýtiraflar kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Aynamda Terör Var
Kývrýk Hasan
Kesitler -7-Ekran Aþklarým (2)
Kesitler -6- Ekran Aþklarým (1)

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ýmam Olacaðým
Hýyar
Acý Tatlý
Türlü Yaptým Türlü
Selam Efendim
Çocuk ve Et
Nüfus Artýþý
Baðýrdaklý Bebekler
Hey Kadýnlar
Bakla

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Damlacýklar 3 [Þiir]
Çulluk [Þiir]
Semazen [Þiir]
Damlacýklar 1 [Þiir]
Makas [Þiir]
Nohut [Þiir]
Adsýz Alfabe [Þiir]
Çek As [Þiir]
Mektup [Þiir]
Týrnak Ýçi Söylence [Þiir]


Tayyibe Atay kimdir?

Yeni þiirin,uzun yýllar yazmama raðmen yeni þairiyim. Ýnternet ortamý sayesinde okuyucu önüne çýktým henüz. Ne kadar þair olduðumun yanýtýný ise okuyucuya býrakýyorum. Bayan yazarlarýn çok az olduðu bir ülkede,duygu ve düþüncelerimi,þiirin ruhu okþayan ,elleyen tarafýyla anlatmaya çalýþýyorum.

Etkilendiði Yazarlar:
Ahmet Arif,Behçet Necatigil,Nihat Behram...


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Tayyibe Atay, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.