..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Güzel birþeyin fazlasý harika olabilir -Mae West
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > Ýnci Fügen Yýlmaz




15 Ekim 2001
Aþk  
Ýnci Fügen Yýlmaz
Aþk sizi esir alacak kadar güçlüdür. Duygularýnýz, dudaðýnýzdan dökülecek sözleriniz, davranýþlarýnýz artýk sizin deðil onun kontrolü altýndadýr. Yani Aþkýn...Aþýk olunca aptallaþýr, çocuklaþýr, hassas ve kýrýlgan bir hale gelirsiniz.


:BDHJ:
Maddesel ve ruhsal olmak üzere iki öðeden oluþan insanoðlu için, fiziksel organlar ne kadar önemliyse, ruhsal yapýmýzý oluþturan duygularýmýz da bir o kadar önemli.

Kýskançlýk, sevgi, özveri, bencillik, heyecan, korku gibi pek çok duyguyu tarif ederken, hepimizin yolu aþk’dan geçer. Zira AÞK içinde onlarca duyguyu barýndýran ve yaþamýn temel itici güç rolü oynayan en kuvvetli duygusudur.

Tanrýnýn da kainatý bu duygu ile yarattýðýný ve o yüzden böylesine renkli, çeþitli, muazzam, akýl sýr ermeyen ve sonsuz bir evrene sahip olduðumuzu düþünüyorum.

Tanrýya, güce, paraya, resime, müziðe, güzelliklere duyulan aþk üzerine pek çok yazý ve þiir okudum bu güne kadar. Ben bunlarýn hepsini bir kenara býrakýp, Tanrý armaðaný aþký, insanoðluna tanýtan en ilkel tarzýný, yani insanýn insana olan aþkýný ele aldým. Diðer nesnelere duyulan aþkýn, doðal aþktan sonra ortaya çýkýtýðýna inanýyorum.

Aþkýn varlýðýný ispat etmek için fazla gayret etmeye gerek yoktur. Asýrlardan beri bu konuda yazýlmýþ milyonlarca eser; þiir, düzyazý, resim, müzik, sinema, tiyatro gibi kulaðýmýza, gözümüze ve içsel dünyamýza aþkýn deðiþik hikayelerini taþýmýþ ve sanat, aþkla varolmuþtur.

Aþk olmasaydý bugün son derece tatsýz, renksiz, üretkenlikten yoksun bir dünyada yaþýyor olacaktýk.

Aþký yaþamayan veya varlýðýný inkar eden kiþi, geliþimini tamamlayamamýþ ve noksan kalmýþtýr. Nasýl beyin, kalp, akciðer gibi bedensel organlarýmýzdan birinin eksikliði yaþamý sürdürmeye engelse aþk da öyle olmazsa olmaz bir duygudur, vazgeçiþmezdir. Eksikliði ruhsal varlýðýmýzýn bir sakatlýðý olarak problem çýkartýr.

Ýnkar edilmez varlýðýnýn yanýsýra, kabullenilebilir varlýðý da ayrý bir derttir aþkýn.

Bir anda karþýnýza çýkar. Hem de hiç beklemediðiniz bir anda. Aþýk olduðunuz kiþi ile gözgöze geldiðinizde havada gidip gelen o tarifsiz ve hayali ýþýk yolunun etraftaki insanlar tarafýndan bile görülebileceðini zannedersiniz.Öylesine güçlüdür...

Adýna kimyasal deyin, fiziksel deyin, frekans deyin, ne derseniz deyin, güçlü ve neredeyse elle tutulacak, gözle görülecek, renkli, ýþýltýlý bir iletiþim hattý vardýr aþkýn.

Bedensel deðiþimlere uðrarsýnýz. Yanaklarýnýz alev alev yanar. Gözleriniz parlar, Kalbiniz, mideniz eskisinden farklý çalýþýr. Öylesine farklýlaþtýrýr sizi.

Aþk sizi esir alacak kadar güçlüdür. Duygularýnýz, dudaðýnýzdan dökülecek sözleriniz, davranýþlarýnýz artýk sizin deðil onun kontrolü altýndadýr. Yani Aþkýn...Aþýk olunca aptallaþýr, çocuklaþýr, hassas ve kýrýlgan bir hale gelirsiniz. Artýk hayat; Herkesin gördüðü gibi boþ, anlamsýz ve sýradan deðil, milyonlarca ýþýðý yansýtan bir kristal kürenin arkasýndan bakarcasýna renkli ve büyülüdür.

Daha önce farkýna bile varmadýðýnýz kanýnýz, damarlarýnýzda bir baþka akar. Kalbiniz kaný pompalama iþlemi için deðil, onun adýný tekrarlamak göreviyle oraya konmuþtur sanki. Telefon sesi, kapý zili hep onu anýmsatýr. Yüreðinizi hoplatýr.

Ya dudaklarýnýz, burnunuz, elleriniz, parmaklarýnýz... Daha önce hiç düþünmeden uyguladýklarý, dokunma, koklama duyusunu, öylesine farklý anlamlar yükleyerek ifa ederler ki siz bile inanamazsýnýz ne denli hassas, ne denli iþtahlý ve cüretkar olduklarýna.

Þarkýlar, þiirler daha bir manalý gelir. Acý çeker, bir de üstüne üstlük acý çekmekten zevk alýrsýnýz. O güne dek farketmediðiniz kadar romantik hatta sanatkar olduðunuzu öðrenir, en az bir iki dize þiir veya anlamlý bir iki satýr söz de SÝZ yazarsýnýz..

Giyiminiz, kullandýðýnýz parfüm, saçýnýzý tarayýþ þekliniz, konuþma uslübunuz deðiþime karþý koyamaz. ÜRETÝM baþlamýþtýr. Bugün tüm dünya, tekstilden kozmatiðe, turizmden gýda sektörüne AÞK’a hizmet için kýyasýya yarýþmaktadýr.

Aþk, dünyanýn çehresini deðiþtiren rakipsiz bir duygudur.

Fügen Yýlmaz
19.05.1995





















Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Uzun Süredir Aþka Düþmedim Ben...
Aþk Sosyal Statüye Yenik Düþer Mi?
Ceylanlý Duvar Halýsý

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Hergele Meydaný
Ýki Sevgili
Ýyiliðim Kötülüðüme Denk Mi?
Kendimi Oldukça Güzel Buluyorum
Anýlara Uçmak
Yalnýzlýk
Hayallerinizin Resmini Çizin...
Mutlulukla Ýlintili Þeyler
Öðrencinin Kulaðý Kapalý Olamaz
Renkler Ruhumda Böyle Yansýr

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Masal [Þiir]
Dört Erkek Bir Böcek [Öykü]
Hayalde Aþk [Öykü]
Ýlk Kitabým Tüm Kitapçýlarda [Öykü]
Babadan Oðula Atatürk Sevdasý [Öykü]


Ýnci Fügen Yýlmaz kimdir?

Araþtýrarak, gözlemleyerek ve deneyimleyerek yaþadýklarýmý, düþünce duygu ve anýlarýmý yazýp biriktirmeyi seviyorum. Birike birike bir gün taþacaklarý günü hayal ediyorum. Umarým olur.

Etkilendiði Yazarlar:
Türk edebiyatýndan etkileniyorum.


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Ýnci Fügen Yýlmaz, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.