..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Materyalist bir dünyada yaþýyoruz, ve ben de materyalist bir kýzým -Madonna
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yüzleþme > güneþ




13 Mayýs 2003
Çok uzaktaki dosta mektuplar.....  
Duy beni!...

güneþ


Ben sana mecburum bilemezsin....... bu dizeler ki ,bana yazýlmýþ olsalardý eðer,bende bu tür yazýlar yazýyor olmazdým sanýrým. Duy beni!...


:DJIF:
Çok uzaktaki dosta mektuplar:     


DUY BENÝ!...                          14 EKÝM 2001                               

BÝR NECROPHÝLÝA ÝLE YAÞAMAK
VE
ÖZGÜRLÜKTEN KAÇIÞ
Korkmaktan Korkmanýn Korkusu

     Çoðunun düþündükçe iðrendiði bu tarz insanlarýn varlýðýnýn, esrarengiz bir kuvvet tarafýndan örtbas edilircesine gizlendiði fikrine inanmaya baþladým artýk. Düþüncelerimin kuvvetlenmesinde, nefretimle birlikte gün geçtikçe artan, edindiðim bencileyin dostlarýn etkisi tartýþýlmaz. Kaderci mi olmak lazým, kabullenerek koyun misali bir yöne çekilip, özgürlükten kaçmak mý, bilemiyorum. Asýl sorun da bu olsa gerek; bilememek ya da bilemiyormuþ gibi yapmak. Evet bilemiyormuþ gibi yapmak. Sorunu bilmek çözümün de bilinmesi demek mi?
Özgürlükten kaçmak, Fromm’un tepkisel þiddet dediði, türünün adý ne olursa olsun, kadýnýn maruz kaldýðý o þiddetten kaçmamak, hayýrdan anlamaz o hastalýklý ruhla hâlâ birlikte olmak anlamýna gelmez mi? O zaman neden özgürlükten kaçýþ? Üstelik çoðunun sunduðu ekonomik mazeretler de yokken, düþme endiþesi taþýmazken, destek deðil desteklerin varken. Tanrým yoksa alýþmak mý? Sevmek deðil, kesin! -Kendimi ölü sevicisi gibi hissediyorum deyip, yine de duramayan- bu hastalýklý ruh nasýl sevilir ki? Yoksa empatik davranarak , anlayýþ göstermek mi açýklamasý. Bu durumda biraz olsun sevgi ve hoþgörü var demektir. Ama yok artýk, yok yok yok! Olamaz da! Korkulan þey, -seni sahiplenen bir sapkýn ruh da olsa- birine ait olma duygusundan kurtulamama. Miniminicik bir kýzken sana öðretilenlerin, otuz civarý yaþýnda bile beynini ve ruhunu yönlendirmesi; özgürlüðümü yakalayým derken kaybedeceklerinin riskini göze alamayýþla birleþmesi, kahrolasý toplumsal normlar ve her zaman takmak istemeyip mecbur býrakýldýðýn önlük yakasý gibi yakandan düþmeyecek ellerin endiþesi, tek baþýna kalma korkusu, korkmaktan korkmanýn korkusu...

Nerdesin?
     Yine çözümsüzüm, duy beni!...                    


                                                   Güneþ’in



     

     

                                                       


.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Hayat..
Gönderen: Gültekin BAYIR / Ýstanbul
28 Haziran 2003
Sanýlanýn aksine hayat bir konuda adildir. Kim ne kadar dert çekebilecekse o kadar yüklenme adiliðini baþarabilecek kadar acil ama acýmasýz ne yazýk ki !!!

:: çekici
Gönderen: tayfun / istanbul
21 Mayýs 2003
ilginç ve farklý bir tarzýn var tebrik ederim ve baþka yazýlarýný da görmek isterim.hoþçakal

:: sevgili güneþ
Gönderen: selahattin / ankara
20 Mayýs 2003
Kaderci mi olmak lazým, kabullenerek koyun misali bir yöne çekilip, özgürlükten kaçmak mý, bilemiyorum. Asýl sorun da bu olsa gerek; bilememek ya da bilemiyormuþ gibi yapmak. Evet bilemiyormuþ gibi yapmak. Sorunu bilmek çözümün de bilinmesi demek mi? yazýný beðenerek okudum ama müsade edersen eleþtirmek istiyorum öncelikle güneþ evrenin en büyük ve en güçlü gezegeni böyle bir ismi seçmen güç isteðinden yada güçlü olmandan geliyor olsa gerek fazla ukalalýk yapmadan eleþtirimi yapayým isyan noktan yaþananlar-yaþayanlar yada sistem-sistemsizlik yada kültür-ananeler deðil yaþamayý sana sevdiren kiþiye olan özlemin kimdir sendeki yeri nedir bilemem de onu tanrýlaþtýrman duy beni çözümsüzüm demen güneþin adýna yakýþmamýþ kýrdýysam özür dilerim izlemeye devam ediyorum yazmaya devam edersen tabii sevgiyle kal güneþ olman temennisi ile




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yeter [Þiir]


güneþ kimdir?

Hayatýn içinden , hayata dair anlatacaklarý olan biri,yazdýðým mektuplar size. . . . . . . .

Etkilendiði Yazarlar:
onlar öyle çoklarki


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © güneþ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.