..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Herþeye imgelem karar verir. -Pascal
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > Ýnci Fügen Yýlmaz




17 Ekim 2001
Aþk Sosyal Statüye Yenik Düþer Mi?  
Ýnci Fügen Yýlmaz
Çocukluðum, genç kýzlýðým Ege'de geçti benim. Ýlk aþký, ilk ayrýlýþý, sevgileri, terkediliþleri burada yaþadým. Hayal kýrýklýklarýný, heyecanlarý, kalp acýlarýný, köþe baþý buluþmalarýný ilk Egede tattým. Kalp çaldým, kalbimi çaldýrdým ama biri var ki onu


:BEGE:
Çocukluðum, genç kýzlýðým Egede geçti benim. Ýlk aþký, ilk ayrýlýþý, sevgileri, terkediliþleri burada yaþadým. Hayal kýrýklýklarýný, heyecanlarý, kalp acýlarýný, köþe baþý buluþmalarýný ilk Egede tattým. Kalp çaldým, kalbimi çaldýrdým ama biri var ki onu hiç unutmadým…

Babamýn görevi dolayýsýyla kaldýðýmýz bir Ege þehrinde, her gece dýþarý çýkar, ya bir çay bahçesine, ya meþhur dondurmacýya, ya da yazlýk sinemaya giderdik.

O da her gece, yanýnda arkadaþlarýyla karþýma çýkar, uzaktan sevgi dolu bakýþlar yollar, gözgöze gelirsek, baþýný hafifçe öne eðerek selamlardý beni…

Pastahanede karþýma denk gelecek bir pozisyon kapýp oturduðunda; gözleri ve tavýrlarý biraz daha cüretkarlaþýr, eliyle, ''gözlüklerini çýkar'' diye iþaret yapar, beni gözlüksüz görmek istediðini ifade ederdi… Miyobun hapsettiði kocaman gözlüklerimi sevmezdi anlaþýlan…Talebine uyar, bir kaç dakika çýkarýrdým ama gözlüksüz etrafý göremediðimden yeniden takardým…

Arkadaþlarýnýn seslenmesinden adýnýn Tahsin olduðunu öðrendiðim bu yakýþýklý Ege delikanlýsýný, o þehirde kaldýðýmýz bir yýl boyunca hemen hemen her gece gördüm. Hiç yanýma gelemedi, benimle hiç konuþamadý ama sevgisini, beðenisini, gözleriyle davranýþlarýyla belli etti.

Varlýðý çok hoþuma gidiyordu. Hayal kuruyordum. Onun hangi okulda okuduðunu, ailesini, yaþadýðý evi, kiþiliðini merak ediyordum. Ona, o güne kadar bana öðretilen doðrular (?) gereði, çeþit çeþit sýfatlar, zenginlikler, özellikler biçiyordum.

Ben onunla ilgili 15 yaþ hayalleri kuradururken, geceleri balkonda fazla kalmaktan mýdýr? Havalarýn bozmasýndan mýdýr bilmem? Soðukalgýnlýðýna yakalandým. Ev sahibimiz bir sabah babamý arayýp ‘’Mühendis bey, kýzýn öksürmesi yukarýdan duyuluyor, gelin de bir muayene edeyim’’ dedi...

Kalktýk gittik. Bizi Odasýna aldý. Babamla memleket meseleleri üzerine sohbet ettikten sonra beni muayene etti ve ‘’Çok üþütmüþ, ciðer rontgenine de bakmak gerek ‘’ deyip göreyliyi çaðýrmak için, masasýnýn altýna monteli, kýrmýzý düðmeli zile bastý...

Ýçeri giren kimdi i dersiniz?.. Tahsin... Üzerinde hizmetli üniformasý, baþý önünde saygýlý bir duruþla Tahsin...

Baþhekimin talimatýyla, beni önüne kattý ve rontgen odasýna götürdü..

Büyü bozulmuþtu. Hiç konuþmadýðý gibi, yüzüme bile bakamadý. Ben de konuþamadým. Ýçimden ‘’Hiç önemli deðil ‘’ demek geldi, söyleyemedim.
‘’Konuþ benimle’’ demek istedim konuþamadým. Eline dokunup ‘’üzülme’’ demek istedim. Dokunamadým, konuþamadým ve o günden sonra da Tahsin’i hiç görmedim.

Tahsin aþký, sosyal statüye, maddi deðerlere yenik düþmüþtü ve bir daha hiç karþýma çýkmadý.

Fügen Yýlmaz
18.12.1982









.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Düþerrrr,düþer..hemde öyle bir düþerki.Yýldýrým gi
Gönderen: Ayhan / Manisa
1 Temmuz 2003
Sevgili Fügen Deðilki aþk ,dünyamýzda çok þey statüye yenik düþmüþtür vede düþecektir.Yanlýþta olsa... Bazý yanlýþlýklarý teoride bildiðimi halde pratikta uygulamasý zordur.Bunlardan biride statüdür. Çünkü biz tekbaþýmýza asla deðilizdir.Çevremizi saran düþünceler yumaðýyla sarýlmýþtýrýz.Ben yapmam dersen ancak bu istisna olur,kaideyi bozmaz..Sen bozsanda karþýndaki zor bozar. Sen acaba odacýyla çýkmana kaç kiþi karþý gelecek hiç düþündünmü..sen kabul etsende.. Neyse..Sorun bence bireysellikten çok toplumsal konu vede daha çokk eðitimde kat etmemiz gereken yol var. Yinede güzel bir konu..hüzünle bitsede. sevgiyle hoþcakal:)




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Uzun Süredir Aþka Düþmedim Ben...
Aþk
Ceylanlý Duvar Halýsý

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Hergele Meydaný
Ýki Sevgili
Ýyiliðim Kötülüðüme Denk Mi?
Kendimi Oldukça Güzel Buluyorum
Anýlara Uçmak
Yalnýzlýk
Hayallerinizin Resmini Çizin...
Mutlulukla Ýlintili Þeyler
Öðrencinin Kulaðý Kapalý Olamaz
Renkler Ruhumda Böyle Yansýr

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Masal [Þiir]
Dört Erkek Bir Böcek [Öykü]
Hayalde Aþk [Öykü]
Ýlk Kitabým Tüm Kitapçýlarda [Öykü]
Babadan Oðula Atatürk Sevdasý [Öykü]


Ýnci Fügen Yýlmaz kimdir?

Araþtýrarak, gözlemleyerek ve deneyimleyerek yaþadýklarýmý, düþünce duygu ve anýlarýmý yazýp biriktirmeyi seviyorum. Birike birike bir gün taþacaklarý günü hayal ediyorum. Umarým olur.

Etkilendiði Yazarlar:
Türk edebiyatýndan etkileniyorum.


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Ýnci Fügen Yýlmaz, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.