..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Yumuþak olma ezilirsin, sert olma kýrýlýrsýn." -Victor Hugo
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Ýtiraflar > ebru




14 Mayýs 2003
açýlmamýþ mektuplarým-6  
zannetmiyorum sevgilim...

ebru


Bunca aþikarlýða raðmen, sizse hala küçük bir çocuk gibi prenses olma hayalleri kurarsýnýz. Asla vazgeçmez, sevgi ile her þeyi aþabileceðinizi zannedersiniz. Zaten hayatýnýzda hep “zannetmekle” geçer.


:BBHE:
Baþlangýçlarý sevmediðimi daha öncede söylemiþtim sana. Hep ilk kelime, ilk bakýþ, ilk dokunuþ zor olmuþtur hayatýmda. Ama bir ucundan baþlamaya göreyim; hemen en dolu en deli þekilde yaþarým. Týpký senle ve sende yaþadýklarým gibi. Hayatýmýn anlamý olman gibi. Eksik þeyler asla içime sinmez bilirsin. Ne yediðim eksik olmalý, ne cebimde param, ne de içimde sevdam. Hayattan zevk almak için sevmeliyim ben. Sevdikçe ben olduðumu bilmek, belki de en büyük bencilliðim.

Bazýlarý aþk için yaratýlýrmýþ hakikaten. Onlarýn ruhlarýný ne güçle, ne hayalle, ne de parayla doyuramazsýn. Sadece sevmek ve sevilmek içindir yaþamýn onca tantanasýna katlanmalarý. Ve hep kendilerini sevgide bir adým önde görerek böbürlenirler. Iþýk onlardadýr, huzur onlarda... Sevdikçe büyürler ve büyütürler... En güzel masalý yazmaktýr dertleri. En parlak ýþýk onlarýn etrafýnda, en mis kokular onlarýn tenlerinde gizli olmalýdýr. Aynanýn karþýsýna geçtiklerinde; baþlarýnýn üzerinde bir halkayla, sevdiklerinin mutluluk perisi olduklarýný zannederler. En büyük yanýlgýlarý da budur zaten. Mutluluk verebilmek adýna parçalanýp durmalarýnýn pek bir anlamý yoktur karþýlarýndaki için. Çünkü insanoðlu alýþýk deðildir sürekli altýn tepsilerde sunulan sevgilere. Onlar için az ama öz olmalýdýr. Çünkü hayatýn tek amacý sevmek deðildir onlar için. Doyurmalarý gereken bir karýnlarý ve sürekli içlerini gýcýklayan dürtüleri vardýr. Hayatýn zevkini sadece ”sevgiyle” tanýmlamak onlar için çok budalacadýr. Her baktýklarýnda gözleri kalýr ve her þeye sahip olmak için sürekli hýrslarla beslenirler. Sevgilinin elinden sýcak bir çorba içmek yerine; her gün baþka bir fino ile büyük masalarda, büyük tabaklarda, adýný dahi bilmedikleri soslarla bezenmiþ yemekleri yemeyi tercih ederler. Etrafýna ne kadar güçlü görünürse, o kadar çok sevileceklerini düþünürler.

Bunca aþikarlýða raðmen, sizse hala küçük bir çocuk gibi prenses olma hayalleri kurarsýnýz. Asla vazgeçmez, sevgi ile her þeyi aþabileceðinizi zannedersiniz. Zaten hayatýnýzda hep “zannetmekle” geçer. Bir zaman sonra bakarsýnýz ki, insanoðlu olma dürtüleri; siz farkýna bile varmadan, aldýðýnýz nefesle, burun deliklerinizden umarsýzca girip, her seferinde bir parçasýný kalbinizde býrakarak, aðzýnýzdan tekrar sizi terk etmeye baþlamýþtýr. Ve zamanla vücudunuz buna yenik düþer. Aynanýn karþýsýnda gördüðünüz o halka artýk tam kafanýzýn üstüne, büyük bir zonklama hissi vererek düþmüþtür bile. Kendinizi bitkin, göz kapaklarý düþmüþ ve boþ bakýþlarla seyredersiniz aynanýn karþýsýnda. Artýk mutlu deðilsinizdir. Mutlu olmadan da mutlu edemeyeceðinizi “zannedersiniz”. Artýk masal yazamazsýnýz. Etrafýnýzda ne parlak bir ýþýk, ne de teninizde o kokudan eser kalmýþtýr. Vazgeçmek istersiniz ama “zannetmeleriniz” hep size mani olur. Ne kadar yenik görünseniz de; pes etmeyi asla kabullenemez yüreðiniz. Bir yerde, bir gün diye “zanneder” durursunuz. Ta ki ölüm gelip kapýyý çalana kadar bu böyle sürer gider. O zaman etrafýnýza dönüp baktýðýnýz da,bir zamanlar beðenmediðiniz insanoðlunun sahip olduklarýný kýskanýrsýnýz. Siz soyutlandýðýnýz için sevginizi, yalnýzlýða mahkum etmiþtir hayat sizi. Yetinmeyi bilmemenin cezasýdýr bu. Yalnýz ama huzurlu ölmek artýk kaderinizdir. Ve bir daha asla dünyaya gelmeyeceðiniz “zannederek” tüm kapýlarýnýzý kapar ve göç eder gidersiniz.

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: ...
Gönderen: joy / izmir
22 Mayýs 2003
þairin dediði gibi " ne olduðunu bilmediðim bir umudum var hala " sevgiyle kal ebru.

:: Aðlarken...
Gönderen: Yeþim / Ýstanbul
22 Mayýs 2003
Aðlarken, gözleri güldürmek yakýþýr hüzünlü sevdalara... Günahtýr yasaktýr sevgili ama hayat her þeye raðmen devam eter. Siz aþkýn hayali ile yaþadýðýnýzý zannederken o çoktan baþka kollarda hayat bulur. Kýrýk kalpler sokaðýnda tutunamayanlar ile dans eder dururken boþ bir rüya kalýr hatýralarda... Sevgi ile Ebru...




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.



ebru kimdir?

okundukça anlaþýlacak olmak çok onur verici. . .

Etkilendiði Yazarlar:
hayat


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © ebru, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.